Jdi na obsah Jdi na menu
 


FESTIVAL DÍTĚ V DLOUHÉ - ZS LARY na Jarmarku pro děti


Ve dnech 20. a 21. března 2010 se naše Záchranná stanice LARY zúčastnila Jarmarku pro děti v rámci Festivalu Dítě v Dlouhé, který pořádalo Divadlo v Dlouhé, Dlouhá 39, Praha 1, www.divadlovdlouhe.cz. Tématem letošního 12. ročníku  festivalu byla zvířata. Tímto bychom rádi poděkovali paní Anetě Švecové z produkce Divadla v Dlouhé,  která nás oslovila s nabídkou, zda bychom se nechtěli Jarmarku účastnit. A takováto lákavá nabídka se prostě nedá odmítnout. Věříme, že se nejednalo o poslední akci, kterou jsme ve spolupráci s Divadlem v Dlouhé pořádali.

Naše záchranná stanice připravila pro děti v prostorách Divadla v Dlouhé různé atrakce - házení míčkem do makety tlamy psa, házení míčkem do psí boudy, rybaření, které mezi dětmi slavilo největší úspěch a samozřejmě nesměla chybět ani zvířátka.  Děti za své úspěchy ve sportovních disciplínách dostávaly odměny v podobě sladkostí, slečny mohly vyhrát prstýnek, mladí pánové zase autíčko, figurku zvířátka, pastelky či různé samolepky a brožurky o zvířátkách. K vidění byly Užovky červené, Agamy vousaté, Raroh velký, Výr ušatý (pardon, vlastně paní Výrová;-) a Poštolka obecná a nemohlo chybět ani odchytové náčiní. Děti měly možnost se blíže seznámit s činností naší Záchranné stanice, s odchytovým náčiním, zeptat se na veškeré zajímavosti s odchytem souvisejícím a samozřejmě se blíže seznámit se zvířecími účastníky akce, dozvědět se něco o jejich chovu a zkrátka se zeptat na cokoliv, co je zajímalo ohledně zvířátek.

Na fotkách můžete sami vidět, že se akce ve spolupráci s Divadlem v Dlouhé opravdu vydařila a mezi dětmi vzbudila velký zájem. Jak v sobotu, tak v neděli, se Jarmarku zúčastnilo mezi 300-400 dětmi. Bylo velmi milé vidět, jak se děti zvířátek nebály a jaký projevovaly zájem se dozvědět něco zajímavého ohledně jejich odchytu, chovu a jejich přirozeném životním prostředí.

Děkujeme všem návštěvníkům Jarmarku - nejen dětem, ale i jejich dospělému doprovodu, za velmi příjemně a užitečně strávený víkend.
 
Divadlo v Dlouhé
Obrazek

Paní Aneta Švecová, díky které jsme měli možnost se účastnit Jarmarku
Obrazek

Náš organizační tým
Obrazek

 

Obrazek

Odchytové náčiní
Obrazek

 

Místo konání akce pro děti
Obrazek


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Náš" nejzdatnější rybář - dle jeho vlastních slov prý chytal "jenom" samé kapry. Ale vylovil nám je všechny!!!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Děti se zvířátek vůbec nebály - i s Užovkou červenou může být legrace:-)Obrazek

 

Na kus řeči s Rarohem velkým
Obrazek

Obrazek

Výr velký
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dvojčátka neodolala ani Agamě vousaté (nebo že by spíše agama neodolala jim?:-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I náš organizační tým si našel čas se se zvířátky pořádně pomazlit
Obrazek
 
Ukaž bříško...
Obrazek

Užovka červená (ano, opravdu červená - vidíte správně)Obrazek

Nejenom děti se chtěly mazlit se zvířátky. Ani dospělí neodolali.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na závěr pár foteček s Rarohem
Obrazek

Obrazek