Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brdy 19.1.2008 - Poklady na obzoru

22. 1. 2008

Zimní přechod Brd

19.1.2008

          Sešli jsme se u trafiky na Dejvické i s našima dvěma malými novými členy (Davidem a Matějem) a vyrazili na vlak. Dojeli jsme do Řevnic, kde jsme potkali všechny ostatní oddíly, které se letos Brd rozhodli spolu s námi zúčastnit (Sirius, Pláňata, Oko a Sagitta). Tentokrát ležela příprava na našich bedrech a proto se záhy po přivítání odehrála první scénka, která nás uvedla do pirátské problematiky a po vysvětlení pravidel se jednotlivé skupiny vydaly na trasu sbírat indicie k nalezení ztraceného pokladu.

          Celkem bylo potřeba obejít pět krčem, nějak se zavděčit hospodskému. Takže jsme skládali loď, učili se střílet z děla, překonávali lanovou překážku (ráhno), vyhýbali se lítajícím lahvím a skládali zaklínadlo, které uzdravilo umírajícího. A to vše na klasické trase Babka, Jezírko, rozcestí U Kříže a Skalka. Na první kontrolu došli všichni téměř zároveň, ale pak jsme se celkem pěkně rozprostřeli. Vyšlápli jsme si veliký kopec na Jezírko, kde se od nás po překonání překážky oddělili Krtek s Matějem a Davidem, kteří se vraceli zpět kratší trasou, zatímco my pokračovali dál. Na rozcestí U Kříže jsme se naobědvali, „zašermovali“ si a pokračovali na Skalku. Zjistili jsme, že „Vývar z mrkve vzbudí i mrtvé“ a při čekání na Pláňata (Heriho) jsme navštívili i místní bufet. Spolu jsme se pak vydali na zpáteční cestu. Za hodinku jsme už byli na místě, kde byl závěr v plném proudu. Podle indicií: ostrov, přístav, Karibik, domov pirátů a Jack Sparrow nebylo těžké poznat že klíčové slovo je Tortuga. Na základě toho nám pirát sdělil cestu k pokladu, který jsme pak bez větších potíží všichni objevili. Na nádraží v Řevnicích Pepa s Napínákem (organizátoři) vyhlásili pořadí, byla předána i tekutá odměna a pak už nám jel vláček zpátky do Prahy.

Účast : Krtek, Terry, Pepa, Napínák, Kapr, Dorotka, Verča, Kája, Helča, Dave, Honza, Martin, Mikeš, Lenka, Matěj, David a oddíly Oko, Lenochodi, Sagitta a Sírius

Našlapali jsme 12 km.

Zapsala Terry

 

 

Náhledy fotografií ze složky Brdy 19.1.2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář