královské řezy.
Královské řezy
bílé těsto: 360g polohr. mouky, 360 g másla, 3 lžíce vody
černé těsto: 200 g moučk. cukru, 6 vajec, 50 g kakaa, 7 dkg mletých ořechů
krém: 250 g másla, 200 g cukru, 1/4 l mléka, 1 pudink, 1 žloutek
Vypracujeme bílé těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout v chladu. Připravíme si černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem, pak vmícháme mleté oříšky a sníh z bílků. Bílé těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme a upečeme na obráceném pekáči. Druhý díl rozválíme na hlubší plech, z těsta vymačkáme až k okraji placku a na ni nalijeme černé těsto. Upečeme v mírně vyhřáté troubě a necháme na plechu vystydnout. Pak potřeme krémem a přiklopíme první upečenou bílou plackou tak, že na krém otočíme placku i s plechem. Těsto se přilepí na krém a odpojí se od plechu.Lepší je na pečení použít pečící papír.
Tyhle řezy se dělaj docela blbě (tedy to přenášení bílé placky na krém, ale v závěru je to neuvěřitelná dobrota.
Komentáře
Přehled komentářů
Bílá placka jde dobře sundat z vlažného plechu,jen opatrně sešoupnu na krém.Výborné
královské řezy
(Radka, 15. 9. 2009 11:15)recept na řezy mám z nějakého starého časopisu po babičce. Chuťově jsou opravdu vynikající a docela syté, stačí kousek. Při přenášení bílé placky na krém se mi to taky dost drolí, teď jsem někde četla, že se to může upéct už nakrájené. Ještě jsem to nezkoušela. Škoda, že v tom časopise sérii podobných receptů docela rychle ukončili, uveřejnili už jen Hraběnčiny řezy.
kralovske rezy
(Marie, 22. 5. 2009 11:20)tyhle rezy jsou fakt super,dela je moje svagrova,jase nane teprve chystam.stoji zato je zkusit.
královské řezy
(Zdenka, 15. 1. 2010 21:38)