Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhlé akce

KRAJSKÉ KOLO ZÁVODU VLČAT A SVĚTLUŠEK 2014

Mločice se 13. 6. 2014 vydaly do skautské základny Lišky u Bechyně a zůčastnily se krajského kola. Odhodlání jim nechybělo a vedly si dobře. Obsadily 11. místo.

 

 
ZÁKLADNÍ KOLO ZÁVODU VLČAT A SVĚTLUŠEK 2014

Této akce se zúčastnila 5. 4. 2014 družina Mločic, Zelených Veverek a Jednorožců. Mločice obsadily 1. místo, Zelené Veverky 4. místo a Jednorožci 6. místo. Mločice postoupily do krajského kola.

 

CHAMELEON 2011

 V termínu 14.-16.10. 2011 se kamenické skautky z družinky Krys zúčastnily vzdělávacího kurzu pro rangers a vedoucí, nazvaného Chameleon. Odcestovaly do poměrně dalekých Netolic, kde potkaly skauty a skautky ze všech koutů republiky, poznaly jiný kraj a viděly spoustu zajímavých míst. Především se ale vzdělávaly- celý víkend chodily na přednášky, které vedli zkušení lektoři, ve skautském světě úspěšní a vysoce postavení. Lekce jako například Dobrá zpětná vazba, Timemanagement, Mezinárodní skauting nebo Zdroje financování pro oddíly a mnoho dalších byli velmi zajímavé.

Určitě to byl velmi přínosný a zábavný pobyt. Účast je už teď zabezpečená i na příští rok.

 Markéta Švecová, 7. dívčí oddíl Kamenice nad Lipou

 

Výprava světlušek do vesnice Březí

Sraz byl v 9:00 u kina. Na Březí jsme putovaly pěšky. Šly jsme přes Kalich a Kolíbku. Děti se moc těšily. Jakmile jsme tam došly,tak děti měly možnost už rajtovat na koni. Kolečka po jízdárně se chodily dvě. Jězdilo se na dvou ponících Jessině a Johnovi a na jednom velkým koni jménem Cherry. Někteří byli tak odvážní(vedoucí) a zkusily si koně řídit sami. Samozřejmě s pomocí. Všem Veverkám a vedoucím to šlo skvěle. Po ježdění jsme si daly svačinu a poté se šly podívat do stáje, kde bylo 6 boxů pro 6 koní. Ve stáji jsme viděly i morče Pepu. Rozloučily jsme se,poděkovaly za možnost ježdění a vydaly se dlouhou cestou do zámecké zahrady v Kamenici nad Lipou. V zámecké zahradě jsme hrály různé hry- na rybáře, na schovku apod. Některé Veverky si i vyplnily pár bodů z cestičky. V půl druhé jsme se vydaly ke kinu, kde proběhly reflexy (co se nám líbilo a nelíbilo). Ve dvě hodiny byl konec naší výpravy.

kone.jpg

Byl opravdu nádherný Den,který si všichni užily.