Jdi na obsah Jdi na menu

Americké:

Colt 1911A1 Colt 1911A1 .45cal
Pistole 1911A1 má bohatou vojenskou minulost. Byla ve výzbroji U.S.A. po několik desetiletí a používala se jak v první a druhé světové válce, tak i v Korei, ve Vietnamu, a dokonce i v Perském zálivu. Bývala oblíbená pro svoji spolehlivost a účinost v každém střetnutí.

M1 Thompson
M1 Thompson
M1 Thompson byl modifikovanou verzí M1928A1 pro jednodušší výrobu. M1 měl pažbu připojenou napevno. Hledí mířidel bylo provedeno jako jednoduchá pevná štěrbina.

M1 Garand
M1 Garand
M1 Garand byla jednou z prvních poloautomatických pušek použitých v bojích. Nabízela velké zlepšení palby než její předchůdkyně. Byla to pevná, spolehlivá zbraň, umožňující různé použití na bitevním poli. Dočkala se i své modifikace na ostřelovací pušku.

M1A1 Carbine
M1A1 Carbine
M1A1 byla vyvinuta, aby poskytovala jednotkám v poli větší palebnou sílu než standardní pistole a pušky. Ukázala se natolik účinnou zbraní, že byla nasazována pro ochranu jednotek těžkých zbraní. Její hlavní výhodou byla skládací kovová pažba, což ocenili hlavně paradesantní jednotky.

M1903A4 Springfield + optika
M1903A4 Springfield + dalekohled M73B1 2.5x
Vyvinutá v průběhu II světové války byla modifikovanou verzí M1903A3 jako ostřelovací puška s dalekohledem. Byla to přesná zbraň a svou roli sehrála li při invazi v Normandii.

M1918 BAR (Browning Automatic Rifle)
M1918 BAR (Browning Automatic Rifle)
M1918 BAR měla přepínání mezi poloautomatikou a automatickou kadencí palby, přehřívala se hlavěň a často se stávalo, že začalo hořet dřevěné předpažbí. Měla kovová mířidla s pevnou muškou a hledím ve tvaru štěrbiny.

Mk-11A1 tříštivý granát
Mk-11A1
Jako každý obranný granát má Mk-11A1 velký rozptyl, a proto je vhodné jej házet ze zákopu, hodně daleko nebo do místnosti.

Grease gun


No info

M18797 Trench gun


No info

M18 kouřový granát
M18
Kouřový granát, co dodat? Pro pořádek...jedná se o granát, který nevybouchne a nerozletí se na tisíc kousků, nýbrž o granát, který udělá na bojišti kouřovou clonu, tudíž se sníží protivníkova šance Vás zasánout.



Britské:
Webley
Colt 1911A1 .45cal
Pistole .455 kalibru se používalá hlavně ve britské armádě. První kousek byl vyroben roku 1899 a za druhé světové války se hojně používal už kvůli vysoké spolehlivosti.

Lee Einfield
M1 Thompson
Asi nejznámější britská zbraň ve hře. Lee Enfield je populární puška používaná hojně nejen v severní Africe, ale i například v Normanidii.

Sten
M1 Garand
Sten byl oblíbený samopal, který ovšem trpěl jedním neduhem - moc se zahříval. I tak se ovšem stal oblíbenou zbraní.

Bren LMG
M1903A4 Springfield + dalekohled M73B1 2.5x
Přesná, relativně rychlá a hlavně účinná zbraň - to jsou slova, která charakterují Bren LMG. Ve singlu zřejmě nejoblíbenější zbraň v britské kampani.

M1 Thompson
M1 Thompson

Viz. americké

M1 Garand
M1 Garand

Viz. americké

M1897 TRENCH GUN


No info

MK1 FRAG GRENADE


Prostě granát :)


Sovětské:
TT30
TT30
Není známější sovětské pistole. Tato zbraň se používala nejen ve Stalingradu, ale i při obraně Moskvy a útoku na Berlín. Povinná součást výbavy!

PPSH
PPsH
PPsH je oblíbený sovětský samopal s kulatým zásobníkem. Kvůli vysoké kadenci se používal opravdu často a to nejen za druhé světové války, ale i ve válce ve Vietnamu.

Mosin-Nagant
Mosin-Nagant
Mosin-Nagant je prostě klasická puška. Nic víc, nic míň. Potěší však vysoká účinnost ve velké vzdálenosti a dobrá spolehlivost..

Mosin-Nagant s optikou

Narozdíl od obyčejné verze této pušky, má tato zbraň i optiku, se kterou je zamířit na vysokou vzdálenost mnohem snadnější a přesnější. Jinak se ale od obyčejné verze moc neliší...

Tokarev SVT-40

Tokarev SVT-40 se od Mosin-Nagant liší hlavně zaměřením. Mosin-Nagant je spíše pro větší vzdálenost, Tokarev SVT-40 lze ovšem použít i na menší vzdálenost. Kadence je totiž na pušku velice dobrá, horší je to s nižší přesností. I tak jde ale o velmi dobrou zbraň.

PPS 42


No info

M1897 TRENCH GUN


No info

Granát RGD 33

Obyčejný sovětský granát. Zajímavý tvar, slušná účinnost. Co dodávat? :-)

Německé:

Luger
TT30
Tato německá zbraň sice není bůhvíjak přesná, ale za to je poměrně účinná na pěchotu zblízka.

MP 40
PPsH
Nejznámější, nejpoužívanější, nejoblíbenější. To je německý samopal MP 40, který je vedle Thompsona nejznámější zbraní z druhé světové války.


MP 44
Mosin-Nagant
MP 44 má oproti MP 40 o něco nižší kadenci, je také mnohem těší, ale má menší rozptyl. Také je zařena do kategorie automatických pušek a na dálku je velice přesná.

Kar98k

Puška Kar98k se nejlépe srovnává se sovětskou Mosin-Nagant. Velká účinnost na slušnou vzdálenost - to jsou slova symbolizující Kar98k.

Kar98k s optikou

Oproti verzi bez optiky má Kar98k s optikou přidělanou optiku a možná i mírně zvětšenou přesnost. Jinak je to jedna a ta samá zbraň.

Gewehr 43

Gewehr 43 je zbraň s poměrně slušnou kadencí a přesností. Přesto však moc rozšířená nebyla a to hlavně díky tvrdé konkurenci Kar98k. I přesto je to však poměrně slušná puška.

M1897 TRENCH GUN


No info

Stielhand granade

Obyčejný německý granát pěkného tvaru.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář