Jdi na obsah Jdi na menu

Call of Duty 2: Tipy a triky

Call of Duty 2: Tipy a triky



Call of Duty 2 se pomalu a jistě stala nejhranější hrou na GameParku a tím pádem si zaslouží, abychom jí věnovali samostatný článek. V tom vás seznámím s několika radami a doporučeními, jak si hru nastavit, jak se ve hře chovat a s dalšími věcmi, které by vám mohly pomoci dosahovat lepších výsledků. Samozřejmě je třeba brát na zřetel, že přečtení jednoho článku z vás neudělá ultra skillera, před kterým se pokloní celý publik. Pouze vám pomůže se k tomuto stavu co nejrychleji přiblížit, největší díl práce bude na vás, vašem umu a šikovnosti. :-´) Zároveň není cílem tohoto článku popsat naprosto všechny vychytávky co existují, není to ani dost dobře možné. Text je určen hlavně začátečníkům a mírně pokročilým hráčům. Připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme na to.


DirectX7 vs DirectX9
První základ úspěchu je správné grafické nastavení hry. CoD2 obsahuje, narozdíl od předchozího dílu, jedno výrazné specifikum a tím je možnost zapnout nebo vypnout DX9 efekty. Co to ty DX9 efekty vlastně jsou? Velmi zjednodušeně by se dalo říct, že všechny ty krásné odlesky zbraní, lesklé a realisticky vypadající textury budov, detailní dým a prach. Tedy věci které jsou jednak pro on-line hraní zbytečné a na druhou stranu i velmi náročné na hardware. Tam kde budete s průměrně výkonným strojem dosahovat 40-50FPS (snímků za vteřinu) při nastavení DX7, budete mít při nastavení DX9 stěží 25FPS, což je pro plnohodnotné hraní zcela nedostatečné. To je jedna věc. Další je již zmíněný prach a dým. I když budete mít dost silnou mašinu, aby vám bez problémů utáhla DX9 nastavení, budete kvůli výše uvedeným efektům znevýhodněni. Vysvětlím. Díky realisticky zobrazeným dýmům a prachu neuvidíte tak daleko. Zvláště na velkých mapách je to podstatný handicap. A konečně poslední nedostatek: DX9 je výrazně namáhavější na oči a více je unavuje. Nedokážu přesně vysvětlit čím to je, ale není to jen moje zkušenost a potvrdilo mi to nezávisle na sobě více lidí.
Je na čase si shrnout odstavec. DirectX9 si nechejte pro hraní singleplayeru, pro multiplayer mějte vždy DirectX7. Kde se nastavuje? V menu Grafika – Rendering Method Preference.


Voice Chat
CoD2 obsahuje jednu zajímavou vychytávku, která není příliš obvyklá u jiných her a dalo by se říct, že se vyskytuje ojediněle. Je to interní Voice chat – jinak řečeno, funkce umožňující se při multiplayeru dorozumívat hlasově. Možnost domlouvat se pomocí hlasu vám jistě nebude neznámá, existují na to externí programy jako Teamspeak nebo Ventrilo. Interní voice chat má tu výhodu, že nepotřebujete žádný další program a zároveň vás slyší všichni přítomní hráči ve hře (hrající za stejnou stranu, při DM pak všichni). Zajímavá funkce, která dokáže výrazně zkvalitnit herní zážitek a týmovou souhru. Nevýhody jsou nasnadě. Když přijde do hry nějaké (s prominutím) hovado, které chce všem ukázat, že ho rozhodně minuly základy slušného chování. Pro tento případ jde naštěstí Voice chat vypnout - v menu Voice Chat - Voice Chat ON (zapnuto) nebo OFF (vypnuto). Další možností je přímo ve hře vypnout Voice Chat u konkretního hráče. Postup: Ve spuštěné hře běžte do hlavní nabídky (kde vybíráte za jakou stranu budete hrát) a zvolte možnost 3. Mute players. V dalším okně už můžete jednotlivé hráče ztlumit.


Granáty
Házení granátů už jistě máte všichni zažité a ani vám na tom nepřijde nic zvláštního. Přesto je tady zmíním, protože jak jsem se za adminování přesvědčil, mnoha lidem to zase až tak jasné nebylo. Narozdíl od CoD, kde je nutné vždy nejdříve zvolit granát jako samostatnou zbraň a poté teprve házet, umožňuje CoD2 házení rovnou. Tedy po stisku tlačítka dojde hned k odhození granátu. Je to rychlé a pohodlné a osobně si to už ani jinak nedokážu představit. Vím, že hodně hráčů včetně mě před několika měsíci říkalo, že si na to nikdy nezvykneme, ale opak je pravdou. Osobně mám odhod granátu nabindován na kolečko myši, přičemž na proti-pohybu mám rotaci nebo chcete-li změnu zbraní. Zmiňuji to zde hlavně proto, že se hodně lidí divilo a bylo překvapených, že tato funkce jde na myš nastavit. Jak? Při editaci požadované funkce stačí pohnout kolečkem myši v požadovaném směru.


Přehlednost
Tento odstavec je určen hlavně hráčům, co s CoD2 ještě neměli tu čest, na GP hrají CoD nebo jinou hru a uvažují o tom, že by si pokračování vyzkoušeli. Při hře budete mít ze začátku trochu problém rozeznat nepřátelské protihráče a to zvláště na velkých mapách. Jejich uniformy více splívají s okolím a ten okamžik, než si uvědomíte, že tam vzadu někdo je, bývá většinou rozhodující. Je to zajímavé, ale po několika hodinách hraní si na to člověk zvykne a poté už mu to nečiní žádný problém. Osobně jsem tuto situaci zažil několikrát, kdy jsem měl delší pauzu od hraní CoD2 a pokaždé jsem si zase musel zvykat. To že se opět nejedná jen o můj dojem jsem si ověřil u několika dalších hráčů, což samozřejmě nevylučuje, že právě vám to nečinilo problém žádný. :-)


GP klient
Nechme chvilku samotnou hru, pojďme se věnovat neméně důležité věci, kterou všichni jistě znáte – GamePark klientovi. Ten je nezbytně nutný pro spouštění všech her na GameParku a pokud patříte mezi úplně začínající hráče, jeho instalátor najdete zde. K čemu tedy klient slouží? Nejen k možnosti připojit se do hry nebo pokecat s ostatními pomocí chatu, ale nabízí hlavně onu unikátní možnost, aby hráč který spouští hru mohl server nastavit, jak on bude chtít. Může si zvolit libovolnou rotaci map, typy zbraní, počet herních minut a další a další věci. Jak jsem zjistil, mnoho lidí vůbec neví, že takovou možnost mají a co vlastně která položka znamená a ovlivní při hře. Proto nyní některé podrobně popíšu.

Friendly Fire:
Standartně nastaveno na 0 – Při zásahu svého spoluhráče v týmu (střelbou - výbuchem granátu), se nic neděje, nebude zraněn.
Další varianty nastavení:
- 1 Při zásahu spoluhráče mu uberete zdraví stejně, jako by jste trefili protihráče. Můžete ho tím pádem i zabít.
- 2 Při zasažení spoluhráče ubyde zdraví jen vám - tj. jako by jste střelili sami sebe.
- 3 Při zasažení spoluhráče mu uberete zdraví, ale stejně tak dojde k ubrání zdraví i vám. Pokud ho tedy zasáhnete tak že zemře, zemřete i vy.


Pouze pušky: Sice máme na GP samostatný mód umožňující hrát jen s puškou a žádnou další zbraň nemáte k dispozici, ale jen pro Teamdeathmatch. Volba v klientu zakáže všechny ostatní „primární“ zbraně, ale ponechá vám pistolku a granáty. Pro aktivaci nastavte v klientu volbu na 1.

Pouze odstřelovačky: platí úplně to stejné co v odstavci s puškami. Tedy jsou zakázány všechny primární zbraně kromě snipek, máte k dispozici i pistolku a granáty.

Granáty: Další funkce v klientu (prozatím jen v TDM), umožňující zcela vypnout granáty ve hře, což je na některých malých mapách více než přínosné.
Standardní nastavení: 0 granáty ve hře nejsou, 1 granáty jsou ve hře normálně, jak jste byli dosud zvyklí.


Jistě mi dáte za pravdu, že díky těmto nastavením si můžete každou hru vytvořit k obrazu svému a podle vlastních požadavků. Je to jistě lepší, než kdyby jste měli k dispozici stále stejně nastavené místnosti. Pokud se dostanete k tomu, že máte možnost nastavovat místnost, berte to prosím na zřetel a věnujte se tomu s maximální pečlivostí. Nezapomínejte, že tím tvoříte hru pro ostatní a že špatně nastavená místnost je obrázkem o hráči, který místnost založil. Přibudou i další nastavení, u kterých bude možnost, aby si hráči sami rozhodli, zda je ve hře chtějí mít. Namátkou zmíním třeba možnost vypínat brokovnice nebo zapnout kouřové granáty. Nechte se překvapit, co pro vás CoD2 admin team v brzké době připraví.

Taktiky?
To by bylo vše k nastavení hry pomocí klienta a vraťme se zase zpět ke hře. Možná jste zaregistrovali, že vychází seriál taktik pro CoD, kde jsou pro mapy vysvětlovány různé postupy. Já osobně jsem k podobným věcem spíše skeptický a nemyslím si, že to týmu může nějak výrazně pomoci k úspěchu. Na druhou stranu to může těm začínajícím ukázat první cestu, která je nastartuje k lepším výsledkům, o což v tomto seriálu šlo. Nečekejte tedy, že vám teď prozradím nějaký zaručený postup, bude to jen naprosto základní snůška rad a doporučení, které z vás postupem času mohou udělat lepší hráče.
Základní věc: přemýšlejte!! Umět rychle zamířit a trefit se, je sice dost podstatná část úspěchu, ale taky se k tomu zamíření musíte dostat :-). Pořád si zkoušejte představit, co by asi udělal protihráč, kde by se mohl schovat. Pokud vidíte, že je skupinka nepřátel schovaná na druhé straně mapy, zkuste je obejít a zneškodnit ze zálohy, než aby jste jim pořád dokola nabíhali na mušku. Snažte si představit, co asi udělá protihráč, když ho na některém místě zahlédnete. Myslete dopředu - co se může stát, kde může kdo být. Když se přesunujete - rozhlížejte se. Občas mrkněte i za sebe. Týmově spolupracujte! Ve skupině s krytím máte několikanásobně větší šanci, než při samostatných nájezdech. Cvičte AIM!! To je to nejdůležitější, co zůstává stále stejné. Co nejrychleji a nejpřesnějí trefit protihráče. Toho docílíte jen poctivým a pravidelným tréninkem.


Pár slov o CTF
Kolikrát jste se setkali s tím, že spousta hráčů degraduje mód Capture The Flag na obyčejný TeamDeathmatch? Já mnohokrát a přitom tento mod nabízí daleko víc a při týmové spolupráci je velmi zábavný. Přibližme si CTF výstižnou definicí, kterou má na svědomí bývalý admin Stinger:

Capture the Flag neboli Vezmi vlajku je jeden z 5ti základních typů hry. Každý tým má jednu svou vlajku a snaží se ukořistit tu soupeřovu. Úkolem tedy je doběhnout k soupeřově vlajce a přinést ji ke své, aniž by byla protihráči ukradena. Hra je velmi dynamická a během chvilky se z defenzivy můžete dostat do útoku a soupeře zatlačit až na okraj mapy. Kladem této hry je dynamika, což zajišťují respawny s menší časovou prodlevou po smrti než je u SaD a taky proměnlivost míst, kde se hráči respawnují. Velmi dobrý způsob jak dosáhnout vítězství je rozdělit tým na obránce, kteří hlídají vlajku a útočníky, kteří se snaží přinést tu soupeřovu. Kdo má rád akci, musí ten styl milovat - rychlé a překvapivé útoky, taktika a adrenalin.


Jak hrát pohodlně 1.0 i 1.3 verzi
V současné době je možné hrát na GP dvě verze CoD2 – 1.0 a 1.3 verzi. Verze 1.3 nabízí kromě opravy některých bugů i implementovaný anticheat, takže jen tady můžete mít solidní jistotu, že nehrajete proti partě supermanů a terminátorů, co vidí přes zdi a mají automatické zaměřování. Jak tedy docílit toho, abychom mohli bez větších problémů hrát obě verze? Řešení je snadné a stačí jen oželet 4GB místa na disku. :-)

1) V prvé řadě musíte mít na disku instalaci CoD2 ve verzi 1.0. Standardně ji najdete na C:\Program Files\Activision\Call of Duty 2

2) Nyní si vytvoříme adresář (složku), kterou nazveme třeba CoD2-10 (tuto složku vytvoříme jako podadresář v “Program Files\Activision“


3) Celou instalaci 1.0 verze nyní zkopírujeme do nově vytvořeného adresáře – tedy všechny soubory z C:\Program Files\Activision\Call of Duty 2, zkopírujeme do C:\Program Files\Activision\CoD2-10. Tímto získáme dvě stejné instalace.


4) Nyní stáhněte patch 1.3 a spusťte jeho instalaci. Nezapomeňte zkontrolovat, aby se patch instaloval do adresáře C:\Program Files\Activision\Call of Duty 2 (což by mělo být při instalaci patche již nastaveno automaticky)

5) V tuto chvíli již máte na disku dvě funkční instalace CoD2 v obou verzích.


Teď už stačí jen jeden krok – pro verzi hry, kterou budete chtít hrát, stačí v GP klientu změnit cestu, odkud se vám bude CoD2 spouštět.

Budete-li chtít hrát verzi 1.0 – nastavíte v klientu cestu C:\Program Files\Activision\CoD2-10

Budete-li chtít hrát verzi 1.3 – nastavíte v klientu cestu C:\Program Files\Activision\Call of Duty 2


Změna tohoto nastavení vám zabere vždy jen několik vteřin.

Forum a FAQ
Na GP se dá nejen hrát, číst si recenze a články, ale jeho neodmyslitelnou součástí je i forum. To je v podstatě možnost diskutovat s ostatními hráči, o čemkoli vás napadne. Každá hra má svůj vlastní prostor, nechybí ani možnost diskutovat nebo psát připomínky ke GameParku nebo jeho klientu. Admini jsou ve dne v noci připraveni na vaše podněty reagovat nebo se s vámi jen tak nezávazně bavit o vaší oblíbené hře. Že to zní lákavě? Tak proč tam ještě nejste? Stačí udělat jednoduchou registraci, seznámit se s pravidly a můžete psát.
Další neodmyslitelnou součástí je FAQ (Často kladené dotazy) – souhrn rad, problémů a jejich řešení. Každý problém, na který admini narazí, okamžitě zapracují jako další bod. Vznikla tak unikátní nápověda, která odpoví na 90% vašich problému se hrou. Vždy, když budete potřebovat poradit, mrknete se nejdříve na forum do FAQ a až poté pište adminovi.

Pro úplnost uvádím i FAQ pro COD a FAQ pro CoD:UO.


Pravidla a admini
Hraním na GameParku souhlasíte s pravidly, jejich plné znění najdete zde. Doporučuji všem - důkladně se s těmito pravidly seznamte!!! Předejdete tomu, že se objevíte na banlistu. Mnoho hráčů někdy ani neví, že nějaká pravidla porušují a zbytečně si pak musí odpykávat trest za jejich porušení. Stejně tak jsem se mnohokrát setkal s tím, že hráči neví, kdo je admin a kde na něj najdou kontakt. Seznam adminů najdete po kliknutí v horní liště na nápis KONTAKTY. Když budete adminovi psát, hned v první zprávě uvádějte jaký máte problém a co potřebujete. Na věty typu – „jsi tam?“ apod. admini často nereagují, protože jim podobných zpráv chodí desítky denně.


A je to
Jsme u konce dnešního článku. Doufám, že jste v něm i vy našli nějakou radu nebo tip, který vám zpříjemní a zkvalitní hraní na GP. Podobných rad je jistě spousta a nevylučuji, že se se stejně zaměřeným článkem ještě v budoucnu setkáte.

Máte snad i vy v zásobě nějaký tip, který v článku chybí a ostatním by pomohl? Pak neváhejte a podělte se s ním v komentářích.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Claytonoxila - Автомобильные шины

4. 2. 2021 10:56

jordgubbar bra för magen - jordgubbar bra för magen

4. 2. 2021 10:22


I'm amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both educative and engaging, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is something too few men and women are speaking intelligently about. Now i'm very happy I stumbled across this in my search for something regarding this. jordgubbar bra för magen gimo.prizezwom.com/trends/jordgubbar-bra-foer-magen.php

hur mycket vätska på planet - hur mycket vätska på planet

3. 2. 2021 21:27


Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read? hur mycket vätska på planet landm.sewomenpriz.com/music/hur-mycket-vaetska-p-planet.php

choklad bra för hälsan - choklad bra för hälsan

3. 2. 2021 13:55


Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Appreciate it! choklad bra för hälsan bluri.prizezwom.com/beauty/choklad-bra-foer-haelsan.php

Iliaveink - Источник

3. 2. 2021 13:39

JessieBrupt - easy resource

3. 2. 2021 11:09

helpful site https://wpnull.org/en/tag/travel-en

RandyLix - спасибо интересное чтиво

3. 2. 2021 11:00

Довольно интересно
_________________
скачать pin up ставки на спорт - https://kazinopinup.onlinerealmoneygames.xyz, ставки на спорт pin up.

köpa t shirt med eget tryck - köpa t shirt med eget tryck

3. 2. 2021 8:11


I have been surfing on-line greater than three hours as of late, but I by no means discovered any interesting article like yours. It is beautiful price enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet can be much more useful than ever before. köpa t shirt med eget tryck afen.wommmewt.com/delicious-dishes/koepa-t-shirt-med-eget-tryck.php

ljusblixtar i ögat - ljusblixtar i ögat

3. 2. 2021 6:46


Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely return. ljusblixtar i ögat eren.prizezwom.com/for-men/ljusblixtar-i-oegat.php

VULCow - Как обыграть казино онлайн

3. 2. 2021 6:29

Как выиграть по схеме в онлайн казино
Получить фриспины: https://vulkan.igrovie-avtomaty2.com/
Можно ли выиграть в казино? Бывший профессиональный счетчик карт, дилер и менеджер казино Билл Зендер делится своими секретами и объясняет, почему самый прибыльный игровой автомат – банкомат.
Тут можно: https://vulkan.igrovie-avtomaty2.com/

Randallanoca - 歐客佬咖啡 |OKLAO COFFEE|蝦皮商城|咖啡豆|掛耳|精品咖啡|咖啡禮盒 專賣

3. 2. 2021 3:22

歐客佬咖啡 |OKLAO COFFEE|蝦皮商城|咖啡豆|掛耳|精品咖啡|咖啡禮盒 專賣


https://first-cafe.com/

complete cookie sverige - complete cookie sverige

3. 2. 2021 2:48


Greetings, I do think your web site could be having web browser compatibility problems. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, excellent site! complete cookie sverige tawju.wommmewt.com/relaxation/complete-cookie-sverige.php

RobertTaf - 第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

3. 2. 2021 1:59

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

BobbyJilky - Микс баз XRumer — более 100 баз. Ресурсы разноязычные. Разные движки.

3. 2. 2021 0:38

Лишь самые лучшие и действенные методы и методы продвижения
https://t.me/seo_promo - Создание ссылок

Donaldwmg - пробурить скважину на воду цена

2. 2. 2021 18:57

Здравствуйте господа
Обустройство скважины с адаптером Рассмотрим пошаговый процесс монтажа адаптера
Раскапывают траншею глубиной ниже уровня замерзания (1,5-2 метра) и шириной 0,5 метров для удобства монтажа.В обсадной трубе сверлят отверстие требуемого диаметра и обрабатывают его края.Подготавливают адаптер: сначала его очищают от технологической смазки, затем для надежной фиксации обрабатывают герметиком уплотнительные кольца.В обсадную трубу опускают адаптер , используя Т-образный ключ. Резьбовую часть заводят в подготовленное отверстие. Затем обе части конструкции соединяют между собой.
К погружному насосу подключают питающий и греющий кабель. Верх обсадной трубы обрезают и закрывают крышкой.Монтируются вспомогательные приборы.Проверка работоспособности системы и ее герметичности.Засыпают траншею песком.Монтаж завершен.
Обустройство скважины с помощью адаптера. В чем преимущества?
Подходит для комфортного пользования скважиной круглый годОбустройство скважины с адаптером позволит использовать пространства на Вашем участке наиболее оптимально и сэкономит егоУстановка адаптера на глубине 1,5-2 метра препятствует замерзанию скважиныПростой монтаж и демонтаж в случае, владелец не пользуется домом зимой (насос с адаптером легко доставать и возвращать на место)Отсутствует необходимость проведения земельных работ при обустройстве скважиныСвоим качеством в работе не уступает другим видам обустройства скважинВыгодно и экономично для заказчика
Как влияет материал адаптера на срок его службы при обустройстве скважины?
Рассмотрим, из каких материалов может изготавливаться адаптер:
Адаптер из латунных сплавов является самым дешевым вариантом и служит 5-7 летБронзовый адаптер может исправно эксплуатироваться до 25 лет. Но этот материал дорогой и редко встречается в продаже.Адаптер из нержавеющей стали наиболее популярный вариант ввиду своих свойств. Способен проработать исправно до 25 лет. Его отличительная особенность в том, что адаптер не склонен создавать с течением времени вредные примеси в питьевой воде, добываемой из скважины.Адаптер из сплавов DZR обладает устойчивостью к потере цинка, то есть к коррозии. Питьевая вода не портиться при использовании такого адаптера совершенно не портится. DZR-адаптер хорошо служит долгие годы.

grön juice diet - grön juice diet

2. 2. 2021 18:02


Very soon this web site will be famous among all blogging users, due to it's nice articles grön juice diet roder.wommmewt.com/beauty/groen-juice-diet.php

henri lloyd jacka rea - henri lloyd jacka rea

2. 2. 2021 15:31


An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little homework on this. And he in fact bought me lunch simply because I found it for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to talk about this issue here on your internet site. henri lloyd jacka rea neubl.prizezwom.com/sport/henri-lloyd-jacka-rea.php

Donaldnom - скважина на воду минск

2. 2. 2021 14:10

Доброго времени суток друзья
Обустройство скважины с пластиковым кессоном
Пластиковый кессон – самое оптимальное решение только что обустроенной скважины. Помимо того что, он отлично защищает Вашу скважину, обеспечивает ей необходимую герметичность. Пластик, как известно, не подвержен коррозии. К тому же, ни в каком дополнительном обслуживании пластиковый кессон не нуждается. В результате Вы имеете чистую питьевую воду в доме и на своем участке, используя для полива огорода. И пользоваться пластиковой конструкцией Вы можете в течение 50 лет, не опасаясь за работу Вашей скважины.
Монтаж пластикового кессона в только что обустроенную скважину состоит из этапов:
Вокруг обсадной трубы выкапывают котлован с запасом на 20-30 см больше диаметра пластикового кессона. Выравнивают дно.Опускают кессон отверстием на обсадную трубу. Фиксируют трубу к корпусу кессона. Точность и аккуратность установки напрямую влияет на качество пользования и срок службы кессона.К кессону через боковые отверстия в его стенке подсоединяют трубы водопровода и вывода на внешний поливочный кран, подсоединяется питающий кабель, всё аккуратно закрепляется крепежными болтами.Обсадная труба должна быть обрезана до нужной высоты с учетом кессона. В скважину спускается насос через оголовок. Подключают все трубы, закрепляя болтами. на оголовке.Устанавливают в кессоне гидроаккумулятор и системы автоматики, розетка со шнуром для подключения электрического кабеля.Подводят трубы и электрический кабель к домуЗакрывают крышку кессона. Засыпают щели выкопанной землей. Литой пластиковый корпус кессона, а также его установка на глубине 2 м (это ниже промерзания грунта) защищает скважину и оборудование от замерзания в холодное время года.Монтаж пластикового кессона и обустройство скважины завешено и можно пользоваться скважиной.

nyttigt alternativ till pasta - nyttigt alternativ till pasta

2. 2. 2021 11:48


Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog! nyttigt alternativ till pasta mocla.wommmewt.com/advice-girlfriends/nyttigt-alternativ-till-pasta.php

Donaldabx - как делают скважину для воды

2. 2. 2021 9:13

Добрый день друзья
Обустройство скважины
Обустройство скважины – это комплекс земельных и монтажных работ, необходимых для качественного и комфортного пользования чистой водой из только что пробуренной скважины. В результате него долгожданная вода из скважины, наконец, поступает в дом. Процесс требует точных расчетов и тщательной подготовки, которую выполняют специалисты высокой квалификации, дополненной многолетним опытом в этой сфере. При обустройстве скважины компания ” БурТехСервис” ориентируется прежде всего на нужды своего заказчика, помогая выбрать оптимальный вариант, подходящий и по цели, и по цене.
Основные этапы обустройства скважины
Подготовка.
На этом этапе мы с вами уже определившись со способом обустройства скважины, а именно – подобрали соответствующее оборудование (кессон, адаптер либо оголовок). А также приготовили необходимые материалы и инструменты. При выборе способа обустройства скважины специалисты руководствуются следующими данными: глубиной и диаметром скважины, учли расход воды в разных точках участка, протяженность водопроводных труб (длиной трубопровода). Несомненно, правильная подготовка помогает предупредить возникновение возможных проблем в будущем, а также избежать дорогостоящего ремонта.
Прибытие на место монтажа. Оборудование, а также материалы и необходимые инструменты доставляются на Ваш участок.Начинаем с земляных работ. Нами подготавливается котлован при обустройстве кессоном, либо копается приямок для обустройства с адаптером. Траншея выкапывается по необходимости. Глубина при копке должна быть ниже уровня промерзания (1,5-2 метра).Далее обрезаем обсадную трубу на нужной высоте при монтаже кессона. При монтаже адаптера труба не обрезается.После этого устанавливаем кессон, либо делаем врезку в трубу скважинного адаптера.Устанавливаем также в скважину погружной насос.
Специалисты «БурТехСервис» руководствуясь данными из паспорта скважины, подбирают насос. Необходимо учесть следующие данные:
Глубину скважиныУровни воды в статике и динамикеДебит (производительность скважины)Горизонтальный перепад (уклон) высот скважиныРасстояние от самой высокой точки забора воды до уровня земли.Продолжаем монтаж. В кессон опускается и устанавливается оголовок, гидроаккумулятор, система автоматики с реле давления. На участке устанавливают летний поливочный кран.Для прокладки трубопровода к дому ранее уже выкопана траншея. В дом подводят две магистрали: одна водоподающая, вторая – для подводки электрического кабеля от насоса. При необходимости устанавливаем греющий кабель.После всех работ выполняем подключение оборудования к электричеству. Обязательно проводится проверка работы систем автоматики.Обустройство скважины завершено!