Znáte to všichni. Doma vám zůstal tři dny starý chleba, který už se nikomu jíst nechce, a vyhazovat ho je taky škoda.

 

 

Chleba zapečený s jablky a paštikou

 

Na 2 porce potřebujete: 4 krajíce starého chleba, libovolnou paštiku (já jsem použila Májku), 1 jablko, hrst petrželky, hrst strouhaného sýra, 2 lžíce sádla.

Postup: Pekáček nebo plech vymažte sádlem a troubu roztopte na 180 stupňů Celsia. Krajíce chleba namažte paštikou, položte na ně plátky jablka zbaveného jádřince a posypte nasekanou petrželkou. Takto připravené chleby položte na plech a vložte asi na 10 minut do trouby. Pokud vám doba zůstal zbytek tvrdého sýra, před koncem pečení (asi po 7 minutách) jím krajíce posypte a zapečte. A jak píše jeho autorka Helena Polášková: „Fantazii se meze nekladou, já chleba někdy ochucuji kromě paštiky i rozetřeným česnekem.“

 

 Obrazek