Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt Edison

1. 2. 2019

edison.jpg

Projekt Edison u náš úspěšně proběhl ve školních letech

2014/2015, 2015/2016 a 2016/2017.

V letošním školním roce projekt NEPROBÍHÁ.

 

PROJEKT BE HOST FAMILY EDISON

 

BeHOST je projekt zprostředkující ubytování zahraničním studentům přijíždějícím na stáž v rodinně (nebo i u jednotlivců). Pomáháme stážistům prohloubit jejich zážitek z pobytu v České republice.

Chcete zažít něco nového a přiblížit se jiným kulturám?

Přínosy BeHost

Hlavním benefitem projektu je poznání cizí kultury a exotické země bez nutnosti vycestování, možnost zlepšení se v komunikaci v některém ze světových jazyků, získání nových kontaktů a přátel. Díky tomu, že AIESEC působí ve 120 zemích světa, budete mít možnost potkat opravdu zajímavé kultury z celého světa.

Kdo jsou stážisté

Stážisté (tj. zahraniční studenti) přijíždějí z různých koutů světa na kulturní stáže. Jedná se o mladé lidi (vysokoškoláky), kteří chtějí zažít něco nového a poznat naši kulturu. Každý stážista, který je na danou stáž vybrat si předem projde náročným výběrovým řízením, které se skládá z pohovorů, integračního semináře atd.

Kdo je hostitel

Hostitelem se stává rodina nebo jednotlivec, který přijme zahraničního stážistu ve svém vlastním domě (bytu…) a poskytne mu ubytování podle svého vlastního uvážení (se splněním kritérií). Viz web.

Ubytování je vždy na dobu určitou odvíjející se zpravidla od doby trvání projektu. U projektu EDISON je to cca 1 týden (neděle až neděle). Po stejnou dobu konání projektu EDISON ve škole.

Hostitel se může stážistovi věnovat tak často jak bude sám chtít. Vše je vždy na vzájemné dohodě. AIESEC pro stážisty zároveň organizuje velké množství volnočasových aktivit. Nudit se tedy určitě nebudou.

PODMÍNKY:

Tato musí být splněna každým hostitelem bez výjimky. Kritéria jsou následovná:

- Mírně pokročilá znalost jednoho z jazyků hostitelů, kterými zahraniční stážista hovoří. AIESEC zároveň garantuje, že stážista ovládá anglický jazyk minimálně na úrovni B1.
- Ubytovací jednotka, ve které bude stážista ubytován, musí být v bezpečném a zejména čistém prostředí.
- Pokoj má stážista sám pro sebe, nebo je sdílen maximálně s 1 další osobou. Vše vždy závisí na domluvě mezi Vámi a stážistou.
- Na pokoji má stážista k dispozici svoji vlastní postel, případně rozkládací gauč.
- Ubytovací jednotka disponuje koupelnou a toaletou, ke které má stážista přístup.
- K dispozici je elektrika, voda, plyn a topení.
- V případě, že nebudete souhlasit s poskytováním stravy pro stážistu, je mu zabezpečen volný přístup ke kuchyňskému zařízení.
- Stážista obdrží od hostitele klíče od ubytovací jednotky.

Více informací k této formě projektu lze získat na této stránce

http://aiesec.cz/pro-skoly/ ,

kde najdete také reference a nejčastější dotazy.

Registrovat se nemusíte, stačí nahlásit ve škole. Pakliže máte zájem o konkrétního studenta, kontaktujte nás co nejdříve.