Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurzy Baňkování

Dornova metoda Plus-Dornplus 

 

 

Jedná se jednoduchou avšak nesmírně účinnou metodu, jejímž prostřednictvím lze velmi jednoduše a jemně korigovat vysunuté obratle, rozdílné délky končetin ,skoliózy, bolavá ramena-kyčle-kolena, vybočení pánve atd. Abychom mohli srovnat páteř, musíme nejprve srovnat "základnu". Tedy kotníky, kolena a pánev. Mnoho bolestí zad má totiž příčinu právě v nestejných délkách končetin a tato vada, pokud není vrozená, bývá způsobena špatným postavením kloubů. Tisíce příkladů z praxe masérů "dornovců" dokazují až zázračnou a především dlouhodobou účinnost této metody. Stačí cílený tlak na kosti nebo obratle a za pomoci běžných pohybů můžeme kosti usadit na správné místo. Při této terapii zároveň vytahujeme i zapadlé obratle.

 

Tuto metodu jsem se naučil u akreditované lektorky Dornovy metody p.Zuzany Lehrman-Prouzové na jejichž kurzech působím jako asistent. Jako masér aplikuji Dornovu metodu již od roku 2005.

Baňkování Plus

Léčba baňkováním - rozumíme přikládání skleněných kulovitých nádobek s nahřátým vzduchem, v nichž se ochlazováním vytvoří podtlak, který způsobí jejich přisátí. Tato metoda je velmi stará a používaná k potlačování bolestí pohybového aparátu a léčení vnitřních potíží. Podle čínské medicíny reguluje baňkování tok životní energie čchi a napomáhá vytažení škodlivin do krevního oběhu a jejich odstranění. Pozitivní účinky - pročištění krve, zlepšení krevního nebo lymfatického oběhu, regulace a zlepšení funkce nervového systému a především poměrně rychlé odstranění bolestí po uvolnění zatuhlých svalů. Podtlak aktivuje průtok krve ve svalech. To vyvolá vzestup teploty a to pomáhá léčebnému efektu. Na kůži krátkodobě zůstavají viditelné krevní podlitiny podobné modřinám, které však nejsou bolestivé a do několika dnů zmizí. (Záleží na době působení podtlaku, mohou mizet i déle). Samotné baňkování mohou citlivější lidé vnímat jako mirně bolestivé v místech, kde mají největší smasmata.

Masáž trvá asi 40min.v závislosti na probléméch klienta.

 

Poradenská činnost v oblasti zdravého životního stylu

 Petr Pytel Tel.608 756 484

Prodej přírodních produktů z Aloe Vera zn. Forever Living Products