Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2020

SOBOTA 4.1. 2020  HASIČSKÁ VÝROČKA

První akcí hasičů ve Vepříkově v roce 2020 byla jako vždy Výroční valná hromada spolku, která se konala v sobotu 4. ledna v sále hospody od 18 hodin. Celkem se sešlo 42 z 55 členů.  Děti si svojí výročku odbyly tentýž den, ale již od 14 hodin a sešlo se jich všech 24. Pozvání na schůzi přijali tři milý hosté, starosta obce Vepříkov pan Petr Bárta, náměstek starostky Okrsku č. 2 pan Pavel Špitálník a velitel Okrsku č. 2 pan Zdeněk Piskač. Jako první bylo na programu zhodnocení  uplynulého roku 2019 zprávami pověřených členů výboru a následoval plán na rok 2020. Dále bylo předáno vyznamenání. Poté si vzaly slovo naši hosté. Nakonec se podávala večeře a večer pokračoval volnou zábavou s fotkami a videi z akcí roku 2019 a staršími.

 

25. LEDNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠ ČLEN A BÝVALÝ HOSPODÁŘ

PAN JAROSLAV BERÁNEK

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

PÁTEK 24.1. 2020  HASIČSKÝ BÁL

Konec ledna patří ve Vepříkově tanci a zábavě. V pátek 24. 1. 2020 hasiči pořádali tradiční hasičský bál. Akce se vydařila. Na sále se sešlo na 150 hostů, kteří protančili střevíce. Hasičská kapela Božejáci byla skvělá a všechny přítomné pobavila. Nechyběla ani hra o ceny, ve které si ti šťastnější odnesli mobilní telefon, tablet, vepřovou kýtu a spoustu dalších cen. V kuchyni voněly čerstvě smažené řízky, játra na roštu a chutná dršťková polévka. Zábava vyvrcholila až k raním hodinám a poslední hosté odcházeli s odjezdem posledního člena kapely. Termín pro hasičský bál v roce 2021 je již stanoven a to 29. 1. 2021, kdy Vepříkov navštíví kapela Vysočinka.

 

SOBOTA 25.1. 2020  DĚTSKÝ MAŠKARNÍ KARNEVAL

Hned následující den, tedy v sobotu 25.1.2020 byl sál ve Vepříkově připraven pro nejmenší. Pořádal se dětský maškarní karneval. Účast byla hojná, sešlo se na 50 krásně ustrojených dětí, které doprovodily celé rodiny a tak byl sál plný během chvilky. Tanec, soutěže a sladké odměny nechyběly. Děti se vyřádily při soutěžích, za které si zasloužily dobrotu a na posilněnou si mohli dopřát domácí langoš, nebo hranolky. Nakonec se všichni unavení a utancovaní rozešli domů až v podvečer. Hasiči měli tak tento víkend skutečně plné ruce práce. Ale obě akce se vydařily a tak plní síly chystají další.

 

9. DUBNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠ ČLEN A BÝVALÝ JEDNATEL A STAROSTA

PAN JAROSLAV STEHNO

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

PÁTEK 10.7. 2020  LETNÍ KINO

V pátek 10. července bylo naplánovano letní kino, místo tradičního termínu 5.7. spojeného s cyklistickou vyjížďkou, která se letos nekonala. Po delší pauze to byla první akce na Hasičském areálu. Předpověď byla příznivá, teplo, ale přeháňky a bouřky. To se bohužel vyplnilo a bouřka přišla. S přípravou kina se čekalo do poslední chvíle a nevědělo se jestli se vůbec bude promítat. Nakonec se promítalo i v dešti, i když to hodně lidí odradilo. Nakonec se sešlo kolem 60 diváků a film Ženy v běhu se opravdu líbil. Občerstvení měli na starost místní Discgolfový nadšenci, kteří o tomto víkendu měli na hřišti turnaj. Doufám, že v příštím roce se vše vrátí do normálu a letní kino spolu s Tour de Vepříkov bude, jak bývalo zvykem 5. července.

 

22.7.2020 SE NAŠEMU ČLENOVI SLAVOMÍRU KADLEČKOVI NARODILA DCERA DOROTKA

HODNĚ ZDRAVÍ VŠEM PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV

 

SOBOTA 29.8. 2020  ROZLOUČENÍ S LÉTEM

V sobotu 29. srpna se od 14 hodin na Hasičském areálu konalo Rozloučení s létem. Po dešti, který přišel v noci a trval skoro celé dopoledne se počasí docela umoudřilo a odpoledne proběhlo bez deště. Převážně pro děti byly připraveny soutěže o (sladké) ceny, které připravila Veronika Beránková. Po projití všech stanovišť, dostalo každé dítě poukázku na nápoj a liberák na opečení. Dále byl připraven skákací hrad, na kterém se děti pořádně vyřádily. V dalším stanu Blanka Stehnová prováděla malování na obličej a hned vedle si mohl každý zájemce nechat namalovat karikaturu u Vojty Velického.  Celé odpoledne se nakonec vydařilo a celkem přes padesát dětí si Rozloučení s létem pěkně užilo. Jen kvůli předpovědi počasí jsme byly nuceni zrušit večerní vystoupení kapely Šafran rock. Všem za přípravu a krásný průběh celého odpoledne patří velký dík.

 

SOBOTA 5.9. 2020  PODOUBRAVSKÝ VÍCEBOJ

Pořadatelem letošního již 13. ročníku Podoubravského víceboje byla obec Vepříkov. Klání starostů ze šestnácti obcí proběhlo v sobotu 5. září od 13.00 hodin.  Pro zúčastněné starosty a zástupce jednotlivých obcí byl připraven bohatý sportovně kulturní program.

Vepříkovští si pro účastníky připravili devět disciplín - poznávání znaků obcí sousedního mikroregionu Habersko, test na znalosti o obci Vepříkov, plnění jitrnic, myslivost, kvíz ve Stodole krásných krámů, chytání rybiček, florbal, házení kroužků na rohy, discgolf. Poslední jmenovaná disciplína byla pak i disciplínou starostovskou, ve které se nejlépe dařilo panu starostovi Miloši Starému ze Sobíňova, druhý skončil pan starosta Bohumír Nikl ze Ždírce nad Doubravou, třetí místo vybojoval za pana starostu Petr Šimon z Čečkovic.

V soutěži celých týmů se nejvíce dařilo domácím, druhou příčku vybojovala Libice nad Doubravou a třetí skončili zástupci ze Ždírce nad Doubravou.

Jitrnice, které jsme si naplnili v rámci jedné ze soutěží, jsme pak měli možnost ochutnat. Celé sobotní odpoledne panovala ve Vepříkově velmi dobrá nálada.

Organizátorům bychom chtěli velmi poděkovat za milé odpoledne a dobré občerstvení.

                                                                                                                                                        Soňa Zvolánková

 

21. PROSINCE OSLAVILA SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠE DLOUHOLETÁ ČLENKA

PANÍ JAROSLAVA KADLEČKOVÁ

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

 

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Všem, do Nového roku 2021 přejí

Hasiči Vepříkov