Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2011

SOBOTA 8.1. 2011  VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA

V sobotu 8. ledna se konala první hasičská akce roku 2011 výroční valná hromada. Děti začínaly od 14 hodin a sešlo se jich všech 11 a dospělí od 18 hodin s účastí 51 hasičů z 69 členů. Pozvání také přijali Starosta okrsku č.2 pan Josef Kolář a Starosta Vepříkova pan Petr Bárta. Po zhodnocení roku 2010 a plánu na rok 2011 následovalo opět výborné občerstvení od hostinského pana Málka a poté volná zábava.

PÁTEK 28.2. 2011  HASIČSKÝ BÁL

V pátek 28. ledna 2011 uspořádali hasiči ve Vepříkově už tradiční hasičský bál, který byl zároveň první akcí, konanou v roce 110. výročí vzniku hasičské organizace ve Vepříkově a zároveň 100. výročí ničivého požáru, který vesnici téměř zlikvidoval. Tak jako v minulých letech byl bál velice dobře zabezpečen a pro celý hasičský sbor byl velkým svátkem. Celý bál byli přítomni hasiči ve slavnostních uniformách a v průběhu večera se postarala mužská část sboru o kulturní vložku, když ve falešných oblecích hoši předvedli taneček Trnky - brnky, známý z filmu ,, Slunce, seno, jahody ". Už po několikáté k tanci a poslechu hráli BOŽEJÁCI , což je kapela, která dovede navodit výbornou náladu a tak není divu, že byl sál zaplněn tanečníky až do téměř třetí hodiny ranní. Bálu se zúčastnilo i hodně návštěvníků z okolních obcí v celkovém počtu okolo 230, dobře se bavících lidí všech věkových kategorií. K dobré náladě přispěla i bohatá tombola, kde bylo připraveno 280 skvělých cen. Hlavní cenou byla nábytková stěna, dále uzené prasátko, vepřová hlava, dorty, ovoce a mnoho dalších skvělých cen. Je nutné poděkovat všem sponzorům, kteří nám do tomboly přispěli a někteří se i přímo bálu zúčastnili. Můžeme se tedy těšit na další bál, který bude v lednu 2012.  

SOBOTA 29.2. 2011  DĚTSKÝ KARNEVAL

V sobotu 29. ledna 2011 připravili hasiči ve Vepříkově tradiční dětský karneval. K reji masek zahrála Míša Trtíková a jako každým rokem obdrželo každé dítě malý dárkový balíček od pořadatelů. Na sále se sešlo celkem 45 dětí, většina z nich v krásných maskách a jistě se dobře bavily. Několikrát projela ,, mašinka ", děti si zatančily ptačí tanec a spoustu dalších. Karneval trval celé odpoledne a mnoha dětem se domů ani nechtělo.

V pátek 11. února se Veronice a Vlastimilu Beránkovým narodil syn Vojtíšek. Velkou gratulaci a hodně zdraví přejí Hasiči Vepříkov.

SOBOTA 19.2. 2011  ŠIBŘINKY

SDH Vepříkov uspořádal v sobotu 19. února 2011 maškarní šibřinky. Tuto zábavu už hasiči pořádali druhým rokem a opět se ukázalo, že ve Vepříkově a přilehlém okolí se lidé dokážou bavit. K tanci hrála skupina FREE ANGELS, která ve Vepříkově vystupovala poprvé a nutno říci, že neměla chybu a značnou měrou přispěla k vynikající zábavě všech zúčastněných. A nutno podotknout, že se šibřinek zúčastnilo nejméně 140 lidí všech věkových kategorií, z toho přes 100 nápaditě připravených masek, které se svých rolí ujaly opravdu odpovědně a jejich rej trval do pozdních ranních hodin. 

 SOBOTA 5.3. 2011  MDŽ 

V sobotu 5. března 2011 uspořádali hasiči z Vepříkova společně s Obecním úřadem již tradiční oslavu Mezinárodního dne žen. Tato oslava, kterou hasiči pořádali již po čtvrtý rok v řadě, je mužskou částí hasičů připravována velmi odpovědně, včetně osobního pozvání všech žen a přípravy zpestření programu. Zahájení provedl starosta obce, který poděkoval ženám za odvedenou práci a podporu činnosti v obci. Poté vystoupili ti nejmenší hasiči - děti - s krásnými, upřímně přednesenými básničkami a písničkou. V dalším programu se ujali svých rolí Slávek Kubát a Míša Trtíková, kteří celý večer vesele vyhrávali. Mezitím mužská část hasičů předala ženám kytičky a malé občerstvení. Zlatým hřebem oslavy byla volba Miss Vepříkov, do které se zapojilo 9 místních mužů, kteří se obecenstvu představili v nápaditých róbách, odpověděli na záludné otázky a absolvovali promenádu v plavkách. Myslíme si, že všech sto zúčastněných žen bylo spokojeno a jistě se budou těšit na příští pátý ročník oslavy.

ODKAZ NA VIDEO Z VOLBY MISS VEPŘÍKOV PROMENÁDA V PLAVKÁCH :

  http://www.youtube.com/watch?v=05G956kYo6o

Ve středu 16.3. 2011 se Pavlíně Vavřičkové narodila dcera Nelinka. Vše nejlepší a hodně zdraví oboum přejí Hasiči Vepříkov. 

SOBOTA 26.3. 2011  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ

Ve Vepříkově to opět zavonělo tlačenkou a jitrnicemi. Samozřejmě nechyběla ani vynikající ,,prdelačka", na které si pochutnalo 68 hráčů, kteří se zúčastnili již 12. ročníku Vepříkovského mariáše. Od rána 26.3. 2011 se do místní hospůdky sjíždělo jedno auto za druhým. Po deváté hodině se rozjelo první kolo, následovalo další a pak přišel vynikající oběd. Mariášníci si pochutnali na gulášku, který se mohl pyšnit jen samou chválou. Po posledním, čtvrtém kole přišlo vyhlášení výsledků. Hlavní cenu, tedy vepřovou kýtu si odvezl pan Jan Zmek z Chotěboře. Na druhém místě se umístil pan Zadina z Radostína a třetí místo obsadil místní účastník pan Josef Piskač. Další pořadí Vepříkovských mariášníků : 8. místo p. Pleskač František, 33. místo p. Jelínek Petr, 52. místo p. Čermák Radomír, 54. místo p. Pavlíček Václav a 61. místo p. Čáp Zdeněk. Všichni hráči si odvezli zabijačkovou pochoutku nebo vepřové maso. Velké dík opět patří všem pořadatelům, kteří se na přípravě podíleli. Největší však panu Trtíkovi, který se velkou měrou zasloužil o přípravu celé zabíjačky. Těšíme se na podzimní kolo 12. ročníku, které se bude konat na přelomu října a listopadu. Fotky a výsledky najdete na úvodní stránce oblíbené odkazy : fotografie.

PÁTEK 1.4. 2011  ZLATÝ ERB - VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ INTERNETOVÉ STRÁNKY DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KRAJE VYSOČINA

Počátkem roku 2011 jsme přihlásili naše webové stránky www.sdhveprikov.estranky.cz do krajské soutěže o zvláštní cenu Zlatý erb. Jaké bylo naše překvapení, když jsme obdrželi blahopřání o umístění v krajském finále a pozvánku na slavnostní ceremoniál vyhlášení výsledků krajského kola této soutěže. Vyhlášení,které se konalo v kongresovém sále Krajského úřadu v Jihlavě se zúčastnili starosta obce p. Petr Bárta, starosta ZO SDH Ing. Jaroslav Stehno a iniciátor a správce stránek, místostarosta obce a jednatel ZO SDH p. Jiří Piskač. Umístili jsme se na krásném druhém místě v kraji a jako odměnu obdrželi celou řadu cen. Domů jsme odvezli diplom, poukázku od požární bezpečnosti na nákup v hodnotě 2000,- Kč, Flash disk, mapu Jihlavy a Vysočiny, čepici, tričko, 2 klíčenky, deštník, nůž, kalendář, láhev vína a dva poznámkové bloky. Umístění nás velmi potěšilo a nutno říci, že by nebylo možné, kdyby nebyla naše činnost bohatá, díky aktivitě převážné většiny členů ZO SDH Vepříkov. Fotky z vyhlášení najdete na úvodní stránce oblíbené odkazy : fotografie. Celkové výsledky najdete na stránkách Kraj Vysočina - Zlatý erb 2011.

SOBOTA 14.5. 2011  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ  VEPŘÍKOV

  V sobotu 14. května 2011 se opět po pěti letech konala okrsková soutěž v požárním sportu okrsku č. 2 v hasičském areálu ve  Vepříkově. Soutěže se zúčastnilo celkem 22 družstev, 16 mužů a 6 žen. Vše začalo od 13 hodin, za solidního počasí a soutěžilo se v kategoriích ženy mladší a starší a muži mladší a starší. V kategoriích mladších, se musel kromě požárního útoku také běhat přebor jednotlivců, na trati 100 m s překážkami, kde třetí místo obsadil domácí závodník Jan Adamec. SDH Vepříkov obsadil 3 kategorie a vždy se umístil na stupních vítězů. Ženy starší svou kategorii vyhrály, muži mladší skončili na druhém místě a muži starší skončili třetí. Soutěž byla vydařená a za přípravu a organizaci soutěže patří všem zúčastněným, obsluze a soutěžícím poděkování. 

Fotky z okrskové soutěže v oblíbených odkazech fotografie.  

  SDH VEPŘÍKOV REPREZENTOVALI :

ŽENY STARŠÍ :  Kadlečková Monika, Pleskačová Jaroslava, Málková Marie, Krumlová Zuzana, Danišová Katka, Štěpánková Blanka, Adamcová Pavlína

MUŽI MLADŠÍ :  Machka Václav, Piskač Martin, Beránek Vlastimil, Průša Jakub, Adamec Jaroslav, Adamec Jan, Daniš Patrik

MUŽI STARŠÍ :  Špitálník Zdeněk, Pleskač Michal, Piskač Jiří, Stehno Kamil, Špitálník Jiří, Holub Martin, Čáp Jakub 

BŘEZEN - KVĚTEN 2011 REKONSTRUKCE HASIČÁRNY    

 Od Března do Května 2011 proběhla rekonstrukce hasičské zbrojnice. Tato rekonstrukce se mohla uskutečnit díky dotaci z Evropské unie, kterou obec Vepříkov získala přes MAS Královská stezka. Proto se mohly opravit propadající se podlahy, nefungující odpady, voda, obklady, dlažby, záchody a vyměnit dveře. Také se opravila opěrná zeď a plot před hasičárnou. Rekonstrukci provedla firma Stavounie z Havlíčkova Brodu, která při té příležitosti omítla i štít na hospodě. Vymalování provedl Martin Piskač a plot zhotovil Petr Musil. Na přípravě a úklidu se podíleli hasiči a občané z Vepříkova. Všem zúčastněným, za rekonstrukci hasičárny patří poděkování. Ve stejné době se uskutečnila také výměna obložení na sále hospody. I na tuto akci se obdržela dotace z Evropské unie přes MAS Královská stezka. Výměnu obložení provedla firma Truhlářství Vepříkov. Fotky z obou akcí najdete v oblíbených odkazech : FOTOGRAFIE.

SOBOTA 6.6. 2011 SLAVNOSTNÍ SCHŮZE K 110 VÝROČÍ ZALOŽENÍ SDH VEPŘÍKOV

 V sobotu 4. června 2011 se od 16 hodin konala slavnostní schůze k 110 výročí založení Sboru dobrovolných hasičů ve Vepříkově. Schůze se konala v nově zrekonstruované hasičárně, za účasti asi 50 členů . Pozvání jako hosté přijali starosta obce p. Petr Bárta, Josef Meloun - člen Výkonného výboru OSH, Josef Kolář - člen VV OSH a starosta okrsku, Dagmar Vaňková - členka Rady velitelů OSH a velitelka okrsku a zástupci ZO z okrsku - Uhelná Příbram, Ostružno, Petrovice, Maleč a Jeřišno. Po úvodním přivítání a zprávě starosty SDH ing. J. Stehna následovalo přání hostů a předání vyznamenání. Poté pan Bárta předal hasičům slavnostní prapor a následovalo pohoštění ( výborné kýty od p. Málka ) a volná zábava do ranních hodin.

SOBOTA 11.6. 2011 POHÁR STAROSTY OBCE A MEMORIÁL M. ZADRAŽILA

 V sobotu 11. června 2011 se konala hasičská soutěž o Pohár starosty obce a 7. ročník memoriálu Miloslava Zadražila v požárním útoku, které se zúčastnilo 19 družstev, 12 mužů a 7 žen. Ve 13 hodin byl nástup a poté se, za solidního počasí na start postavili muži a po nich ženy v Poháru starosty obce. Do Memoriálu Miloslava Zadražila postupovali všichni muži i ženy. Na nástupu bylo dohodnuto, že ženám se z výsledného času budou odečítat 3 vteřiny a to bylo velmi zajímavé. Po dokončení útoků byla připravena pivní štafeta, které se zúčastnilo 11 družstev , včetně žen. Nakonec proběhlo vyhlášení vítězů. Ceny předal starosta obce p. Petr Bárta a Aleš Zadražil předal Putovní pohár. Všem sponzorům a zúčastněným, kteří přispěli k bezproblémovému průběhu soutěže, patří poděkování.   

 Konečné výsledky Pohár Starosty muži : 1. Jitkov 19,27 s, 2. Příseka 20,92 s, 3. Petrovice ll. 21,64 s, 4. Vepříkov ll. 22,48 s, 5. Kámen 23,22 s, 6. Petrovice l. 23,53 s,  7. Dolní Krupá 24,76 s, 8. Frýdnava 25,48 s, 9. Sobiňov 28,21 s, 10. Vepříkov l. 32,46 s, 11. Žižkovo Pole l. 36,27 s, 12. Žižkovo pole ll. NP

 Konečné výsledky Pohár Starosty ženy : 1. Ždírec nad Doubravou 18,81 s, 2. Žižkovo Pole 18,91 s, 3. Dolní Krupá 19,02 s, 4. Frýdnava 23,29 s, 5. Sobiňov 26,18 s,  6. Vepříkov 26,48 s, 7. Horní Krupá 28,84 s

 Konečné výsledky Memoriál M. zadražila : 1. Ždírec nad Doubravou- Ženy 14,26 s, 2. Žižkovo Pole 15,19 s, 3. Žižkovo Pole-Ženy 15,41 s,  4. Kámen 16,10 s, 5. Žižkovo Pole ll. 16,26 s, 6. Petrovice l. 16,58 s, 7. Dolní Krupá 16,64 s, 8. Jitkov 17,20 s, 9. Vepříkov ll. 17,21 s, 10. Petrovice ll. 17,53 s, 11. Vepříkov l. 19,63 s, 12. Vepříkov-Ženy 21,47 s, 13. Frýdnava 21,82 s, 14. Sobiňov-Ženy 22,45 s, 15. Příseka 23,24 s, 16. Sobiňov 24,68 s, 17. Frýdnava-Ženy 54,42 s, 18. Dolní Krupá-Ženy NP, 19. Horní Krupá-Ženy NP 

NEDĚLE 12.6. 2011  DĚTSKÝ POHÁR

 V neděli 12. června 2011 se konal Dětský pohár v požárním útoku, kterého se zúčastnilo 26 družstev, 12 mladších a 14 starších. Oproti sobotě se počasí zhoršilo a skoro celá soutěž nám propršela. V 10 hodin děti nastoupily na nástup a pak už na útoky, nejdříve kategorie mladších a po nich starší. I přes horší počasí se soutěž vydařila a děti dosahovaly skvělých časů, za což jim i pořadatelům patří dík.

Konečné výsledky- mladší : 1. Sobiňov 20,80 s, 2. Vepříkov 21,80 s, 3. Golčův Jeníkov 21,92 s, 4. Dolní Krupá 22,48 s, 5. Uhelná Příbram 22,55 s, 6. Kámen 23,74 s, 7. Veselý Žďár 24,33 s, 8. Libice nad Doubravou ll. 26,67 s, 9.  Vilémov 27,61 s, 10. Nová Ves u Chotěboř 28,29 s, 11. Nová Ves u Světlé 33,36 s, 12. Libice nad Doubravou l. 48,12

 Konečné výsledky- starší : 1. Perknov 16,75 s, 2. Libice nad Doubravou 17,90 s, 3. Bačkov 20,45 s, 4. Radňov 21,61 s, 5. Rozsochatec 22,87 s, 6. Dolní Krupá 23,24 s, 7. Golčův Jeníkov 24,11 s, 8. Veselý Žďár 24,17 s, 9. Vilémov 24,42 s, 10. Kámen ll. 25,43 s, 11. Kámen l. 29,24 s, 12. Uhelná Příbram 33,37 s, 13. Nová Ves u Světlé 39,90 s, 14. Sobiňov 54,48    

  

SOBOTA 25.6. 2011 SRAZ RODÁKŮ VE VEPŘÍKOVĚ

Pravý hospodský gulášek, křupavé langoše a vůně grilované kýty přilákala do Vepříkova mrak lidí. Ale nebyli to jen tyto ingredience, které doprovodili místní i trošku vzdálené návštěvníky 25. 6. 2011 na hasičský areál. Hlavním důvodem bylo setkání rodáků a přátel Vepříkova.

Než vše vypuklo, nesli se vzduchem velké obavy, zda zvolení varianty pod „širým nebem“ bylo správné. Nakonec se ukázalo, že ano. Počasí nám přálo! Už od samého rána to zde vypadalo jako v mraveništi. Rodáci i ne rodáci se procházeli po celé obci a shlížely úžasné práce místních spolků. Byla jsem součástí jedné skupinky a bylo toho opravdu dost k vidění! V hasičárně jsme měli možnost vidět úspěchy našich hasičů, fotografie, spoustu pohárů a na parketě na nás čekala výstava holubů. Přes silnici se starší našli ve starém nábytku, starých kolech, v řemeslech které se zde provozovali v minulosti a to díky Stodole krásných krámů. K vidění byl i zrekonstruovaný sál, kde jsme všichni obdivovali nové obložení a židle. Po malém občerstvení v hospůdce se naše skupinka přesunula do místní školky. Tam, pro mě nejzajímavější výstavou byla výstava místních myslivců. Na zdech vysely vycpaniny ulovených zvířat a vítala nás vůně jehličí. Jiné místnosti byli obklopeni koly, díky cyklistickému klubu Vepříkov a poslední třída byla věnována staré vojenské výzbroji.

Naše procházka obcí pokračuje směrem ke kapličce, která je v tuto chvíli obklopená starými, ale i novými hasičskými auty. Vepříkovští totiž také oslavovali 110. let od vzniku hasičského sboru. Oči návštěvníků určitě učarovala stará potahová stříkačka SDH Jeřišna a jejich úžasné uniformy, ve kterých vypadali opravdu jako z let minulých. Velký obdiv také patří dvěma dobrovolníkům (místní hasiči), kteří zasedli do staré škodovky a záchranáři z hasičského sboru Golčův Jeníkov názorně ukázali jejich vyproštění.

A jdeme dál. U posledního rybníka tzv. „dolňáku“ už slyšíme známé tóny staré dobré lidovky. Přidáme do kroku, abychom o něco nepřišli. Jsme tu právě včas. Lidé se začínají scházet a dechová kapela pan Dlouhého jim hraje na dobrou náladu. To už nám na obloze prosvítá i sluníčko. Sjíždí se stále více návštěvníků, ale i vzácných hostů. Mezi nimi pani inženýrka Jana Fischerová, poslankyně poslanecké sněmovny ČR, pan inženýr Jaromír Strnad, starosta Čáslavi a senátor za kutnohorský obvod. Důležitou osobou byl také generální vikář pan Socha, který vysvětil hasičský prapor. Všechny lavice jsou obsazené a je krásné sledovat setkání známých i po několika letech.



Dětské mažoretky z Havlíčkova Brodu celou akci přivedli rázným krokem na start. Po nich se slova ujal starosta a hosté. Vilémovské boubelky a jejich malé boubelky zatančili a zazpívali lidovou písničku. Pak se celým areálem nesla hudba dechové kapely Budvarka. Jako poslední na programu jsme si zatančili a někteří i zazpívali s kapelou Trik. Lidé se zde zdrželi do dlouhých ranních hodin. A počasí? To nám vydrželo až do samého rána.

Touto událostí žila celá vesnička již několik měsíců dopředu. Proto velké díky rozhodně patří celému obecnímu úřadu, hasičskému sboru i nijak neškatulkovaným obyvatelům, kteří přiložili ruku k dílu. Díky nim totiž vznikla tato velká a velmi perfektně organizovaná akce na kterou mají všichni jen krásné vzpomínky! DĚKUJEME!

ÚTERÝ 5.7. 2011 TOUR DE VEPŘÍKOV

 V úterý 5. července 2011 SDH Vepříkov a Cyklistický klub Vepříkov společně uspořádali třetí ročník cyklistické vyjížďky Tour de Vepříkov. Počasí ráno nevypadalo příznivě, ale naštěstí se umoudřilo a byl krásný sluneční den. Pořadatelé připravili dvě cyklistické trasy. První o délce 22 kilometrů byla odstartována v 10 hodin a vedla z vepříkova přes Uhelnou Příbram, Nový Dvůr, Klouzovy, Nejepín a zpět do Vepříkova. Odpoledne ve 13 hodin, po malém občerstvení, se jela druhá trasa o délce 18 kilometrů a vedla z Vepříkova, přes Leškovice, Rybníček, Habry a zpět do Vepříkova a byla určená především dětem, pro které byla dopoledne také připravená jízda zručnosti. Letošní vyjížďky se zúčastnilo 126 přátel cyklistiky, nejen z blízkého okolí, kteří po zaplacení startovného obdrželi poukaz na pití, párek a grilovanou kýtu. tato akce se velmi vydařila a všem zúčastněným patří dík a nezbývá než se těšit na čtvrtý ročník, který se bude konat ve čtvrtek 5.7. 2012. 

SOBOTA 9.7. 2011 NOČNÍ TURNAJ V NOHEJBALU

 V sobotu 9. července 2011 se na místním hřišti s umělým povrchem, konal 7. ročník nohejbalového turnaje a poprvé noční. Od 18 hodin byla prezentace, kde se zaregistrovalo 14 týmů. V 19 hodin vše vypuklo. Hrálo se ve třech skupinách ze kterých postoupilo do vyřazovacích bojů 8 týmů, které hrály, až do konečného rozhodnutí. Počasí bylo opravdu letní a proto přišlo i dost diváků, až v závěru začalo pršet. Je to pro nás nová zkušenost a všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu turnaje patří poděkování a snad za rok.

Celkové výsledky : 1. Lučice 2. Olešnice 3. Jiříkov 4. Hlinsko 5. - 8. Miřátky ll. , Vilémov , Oresi Uh. Příbram , Ostružno 9. - 14. Ve jménu piva , Jiřiňáci , Kokoti , Miřátky l. , Truhla tým , Kluci z kostela  

KVĚTEN 2011

 V květnu 2011, se při tréningu na okrskovou soutěž rozbil motor naší sportovní stříkačky. Po dohadech co s tím se jednoznačně dohodlo, že se stříkačka musí nechat opravit a proto se začaly schánět peníze. Podařilo se sehnat nějaké sponzory a také byla připravena kasička na dobrovolné příspěvky na SRAZ RODÁKŮ, kde přispěli občané Vepříkova, rodáci, ale i návštěvníci této akce. Podařilo se vybrat celkem 21600 Kč. Proto bych chtěl všem, kteří přispěli na opravu sportovní stříkačky jakoukoliv částkou strašně moc poděkovat a věřím, že díky tomu bude požární sport ve Vepříkově pokračovat. 

 Přispěli na opravu stříkačky :

   Sbírka na Srazu Rodáků -                        4 600 Kč

   Ondřej Papoušek -                                  6 000 Kč

   Recikloglas Václav Procházka -               6 000 Kč

   Pila Raňkov Luboš Pavlas -                     5 000 Kč

   Celkem vybráno -                                21 600 Kč           DĚKUJEME !!!!!!!!!!! 

V sobotu 10.9. přivezli opravenou stříkačku domů.

SOBOTA 20.8. 2011 ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI 

 V sobotu 20. srpna se od 13 hodin v hasičském areálu uskutečnilo tradiční rozloučení s prázdninami. Počasí se vydařilo a i proto se zúčastnilo přes 50 dětí, pro něž byla připravena různá stanoviště s úkoly a dovednostmi, po jejichž absolvování dostal každý za odměnu nějakou tu sladkost. Od 14 hodin předvedl p. Jaroslav Mrtka výcvik policejních psů a od 15 hodin se mohli všichni (nejenom děti ) svést obrněným transportérem OT-64 s panem Kraučukem z Vilémova. Nakonec byl připraven táborák, kde si děti opekly buřty, které dostaly. Všem, kterí pomohli připravit krásné odpoledne patří dík a doufám, že si to děti s rodiči pěkně užili. S prázdninami jsme se rozloučili a teď už zbívá jen hurá do školy.

SOBOTA 10.9. 2011  TURNAJ V MALÉ KOPANÉ 

V sobotu 10. září 2011 hasiči z vepříkova uspořádali již jubilejní 10. ročník turnaje v malé kopané. Tentokrát se hrálo na hřišti s umělým povrchem a počasí nám přálo, protože bylo pod mrakem, ale teplo. Turnaje se zúčastnilo 8 družstev, která byla rozlosována do dvou čtyřčlených skupin, kde hrál každý s každým. Po odehrání zápasů ve skupinách následovaly boje o umístění. Čtvrtí ze skupin hráli o 7. a 8. místo, třetí ze skupin hráli o 5. a 6. místo a první čtyři týmy si to rozdaly o poháry v semifinále a pak o třetí místo a ve finále o první místo. Velmi dobře si vedlo Vepříkovské družstvo, které se probojovalo, až do finále, kde už nestačili na vítěze turnaje z Raňkova. K bezproblémovému průběhu turnaje přispěli i rozhodčí ( p. Dobrý, p. Sobotka, p. Jávorka ), kterým patří dík. Dík patří také pořadatelům, obsluze ve stánku a samozřejmě divákům.

 KONEČNÉ POŘADÍ : 1. Raňkov  2. Zoo Zumba Vepříkov  3. Dynamo Chotěboř  4. Studénka  5. Sací Rota  6. Rebelové  7. Svinný  8. Soccer Star Vepříkov

SOBOTA 24.9. 2011  POSVÍCENSKÝ TRAKAŘ

V sobotu 24. září odpoledne, před posvícenským posezením, které pořádal hostinský p. Málek, uspořádali hasiči ,, POSVÍCENSKÝ TRAKAŘ " . Účastníci museli projet stanovenou trať s trakařem naloženým sudem piva. Trať nebyla lehká, protože se jelo z kopce i do kopce. Za krásného počasí se k závodu ( za startovné 100 Kč ) přihlásilo 21 mužů a 8 žen, které měly naložen sud prázdný. Mezi muži se stal vítězem Jan Adamec z Vepříkova s časem 31,22 s a odnesl si hlavní cenu sud piva. Druhý byl Martin Holub z Chotěboře s časem 33,18 s a třetí Jan Fuxa z Chotěboře s časem 33,50 s. První místo a malý sud piva v kategorii ženy získala Veronika Musílková z Malče s časem 36,97 s. Druhé místo obsadila Marie Holubová z Jilmu s časem 41,01 s a třetí skončila Monika Kadlečková z Vepříkova s časem 41,91 s. Závod se vydařil i díky fandícím divákům a pak už se vše přemístilo do sálu hospody, kde se grilovaly vepřové kýty, soutěžilo v pití tupláku na čas a bavilo se s živou hudbou až do večera. Jestli se tato soutěž chytí a stane se tradicí se teprve ukáže.

Celkové výsledky jsou v oblíbených odkazech fotografie: ve fotkách Posvícenský Trakař.

ČTVRTEK 27.10. 2011  LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD

Ve čtvrtek 27. října se ve Vepříkově, už po několikáté, uskutečnil Lampiónový průvod. Sraz byl v 18 hodin před místní hospodou a sešlo se 30 dětí s lampióny a 20 dospělých. Od hospody se vyrazilo dolů ke kapličce, kde byl u pomníku položen věnec. Dále se pokračovalo skoro přes celou ves zpátky k hospodě, kde byl v 19 hodin průvod ukončen. Fotky z Lampiónového průvodu najdete v oblíbenýk odkazech. 

SOBOTA 29.10. 2011  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ

V sobotu 29. října se v místním kulturním domě konalo 2. kolo 12. ročníku Vepříkovského mariáše. Od 8 hodin byla prezentace, kde se přihlásilo 68 karbaníků. Od 9 hodin se začalo hrát naostro a každý hrál 4 hodinová kola a po nich byl jako vítěz vyhlášen p. Zdeněk Koreček, na druhém místě skončil p. Jan Zmek ml. a na třetím místě byl p. Václav Řípa. Vepříkovákům se vedlo takto: 6. Petr Daniel, 8. Petr Jelínek, 19. Jiří Trtík, 27. Jaroslav Stehno, 31. Josef Piskač, 44. Radomír Čermák, 55. František Pleskač,64. Václav Pavlíček. Také se vyhlašovaly výsledky 12. ročníku ( součet Jaro+Podzim). Na prvním místě se umístil p. Jan Zmek st., další pořadí: 2. Zdeněk Koreček, 3. Josef Holas, 4. Josef Piskač, 5. František Kunc. Po celý den byla k občerstvení připravena prdelačka a k obědu výborný guláš. Všem za přípravu a průběh mariáše děkuji a již se těšíme 24. 3. 2012 u 13. ročníku. Celkové výsledky a fotky najdete na internetových stránkách sdh vepříkov, oblíbené odkazy.

SOBOTA 3.12. 2011 MIKULÁŠSKÁ VESELICE

Počasí za okny kulturního domu ve Vepříkově v sobotu 3. prosince připomínalo spíše jaro, ale nic naplat - Vánoční čas je tady. Proto se do vesničky sjelo asi 40 dětí, které se těšily na příchod Mikuláše, anděla a samozřejmě i čerta. Kolem druhé hodiny to zde vypadalo jako ve včelím úle. Děti se honily, tančily a hrály společně s pořadateli různé hry. Nálada, ale nebyla zcela tak veselá. Holky i kluci pokukovali po rodičích, ke kterým by se v případě příchodu čerta mohli schovat. Najednou parket, který před chvílí připomínal dětské hřiště zel prázdnotou. Kolem čtvrté hodiny na parket vstoupil Mikuláš, krásný anděl, ale hlavně čert. Cinkot řetězu se rozléhal celou hospodou. Účastníci, ale dostali odvahu a přišli si pro mikulášskou nadílku. Samozřejmě, že ji nedostali jen tak zadarmo. Museli slíbit, že budou hodnější než letos a hlavně říct ( nejlépe čertovskou ) básničku. Poté se všichni společně vyfotili a Mikuláš se svou partou vyrazili rozdělovat dárečky o dům dál. Všechny děti zdárně přežily a žádného zlobivého kluka, ani holčičku si čert neodnesl. Uvidíme, zda opravu budou tak hodné jak slíbili a těšíme se zase za rok.

PÁTEK 23.12. 2011 ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Přišli zase po roce. Kdo? No přece Vánoce! Takto začínal předvánoční večer před kapličkou ve Vepříkově. Ano, zase po roce jsou tu Vánoce a děti již od konce listopadu připravovaly vánoční přáníčka a různé dekorace. Samozřejmě nechyběl ani nácvik koled a básní. Letošní zpívání u kapličky bylo obohaceno o živý betlém. Marie s Josefem opečovávali jesličky s malým Ježíškem, selky nesly vánočku, kožíšek, džbánek s mléčkem. Nechyběl ani štědrovečerní kapr, kravička a ovečka. Kromě vánočních koled a básní zahrála děvčata na flétnu a ke konci byla také slyšet kytara. Jediným nepřítelem bylo počasí. Celý program propršel. Nicméně to neodradilo asi 60 posluchačů, kteří si pochutnávali na vánočním punči a výborné vánočce. No a když dozněla poslední koleda, všichni si popřáli krásné svátky a hodně zdraví do nového roku. Touto cestou děkujeme všem pomocníkům, kteří nám byli oporou. Všem dětem a sponzorům.

PÁTEK 30.12. 2011 ZÁJEZD NA HOKEJ DO PRAHY

V pátek 30. prosince 2011 se, stejně jako vloni v O2 ARÉNĚ v Praze hrálo hokejové utkání mezi HC SLAVIA PRAHA - HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE. Proto jsme ani my neodolali a zase po roce uspořádali zájezd na tento zápas. Od 13 hodin se v místní hospodě pomalu scházeli účastníci zájezdu. Před 15 hodinou přistál před hospodou autobus s řidičem p. Bačou z Chotěbořské Veolie, který s námi jel i vloni a tak věděl co ho čeká. Hned nás pochválil, že jsme s občerstvením lépe vybaveni než před rokem. V 15 hodin se všichni usadili a vyrazili směr Praha. Po pár zastávkách jsme v 17 hodin přistáli před halou, kde už byl pořádný mumraj. Když jsme se probojovali přes fronty dovnitř, tak měl každý dost času si halu prohlédnout. Návštěva zápasu byla solidní, necelých 9 tisíc fanoušků a většina Pardubických, které samozřejmě potěšil výsledek 6:2 pro Pardubice. Po skončení zápasu všichni nasedli do autobusu a začali se vracet domů, kam jsme se vrátili před půlnocí.  Zájezd se vydařil, všichni si to parádně užili a za to jim patří dík. Jesli se za rok bude v Praze 30. prosincezase hrát, tak snad budeme muset zase jet.

SOBOTA 31.12. 2011 SILVESTR

I letos si vepříkovští nedokázali představit poslední den v roce 2011 jinak, než na sále ! Ano, 31. prosince se v kulturním domě sešlo bezmála 120 lidí a dětí. Nejednalo se ale jen o místní návštěvníky. Objevili se zde i přátelé z okolních vesnic. Zábava i program byl bohatý. Od samotného začátku každý zobal a porovnával kuchařské umění přísedících přátel. Pod jednohubkami, cukrovím a všemi možnými pokrmy se prohýbal stůl. Popíjelo se vínečko, pivečko a samozřejmě se ochutnávala i kořalička. Nejprve do jedné a pak i do druhé, třetí a do několikáté nohy. Ve 21 hodin vypukl první silvestrovský ohňostroj pro děti. Náramě si ho užily a i když si rodiče mysleli, že své potomky uloží do postýlek, hodně dětí se domů ještě nachystalo. Tančily, zpívaly, hrály hry a sem tam se zablýskala i prskavka. Kolem 22 hodiny se ale na sále pohybovali už jen rodiče. Zábava pokračovala ve výborné náladě. Po odpočítání posledních vteřin roku 2011 se sálem nesl šum šampaňského a slšet byl cinkot skleniček. Každý si popřál jen to nejlepší a poté se všichni vypravili před hospodu aby si užili báječný ohňostroj. A tímto zábava ještě neskončila. Někteří oslavovali až do brzkých ranních hodin. Doufám, že letošní Silvestr si každý užil plnými doušky a do nového roku odcházel spokojený. Takže Všem pevné zdraví a úspěšný rok 2012!

V letošním roce oslavili svá jubilea:

   75 let      Jaroslav Průša st. 

   70 let      Václav Pavlíček  st. 

   65 let      Ludmila Pleskačová

   60 let     MUDr. Marie Beránková 

   60 let     Bárta Jan                    

Všem jubilantům vše nejlepší a hodně zdraví přejí hasiči Vepříkov.

VŠE NEJLEPŠÍ A HODNĚ ZDRAVÍ DO ROKU 2012 PŘEJÍ VŠEM HASIČI VEPŘÍKOV.