Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2022

2022

SOBOTA 8.1. 2022  HASIČSKÁ VÝROČKA

První akcí hasičů ve Vepříkově v roce 2022 byla po roční pauze Výroční valná hromada spolku, která se konala v sobotu 8. ledna v sále hospody od 16 hodin. Celkem se sešlo 34 z 62 členů.  Děti si svojí výročku odbyly tentýž den, ale již od 14 hodin a sešlo se jich všech 24. Pozvání na schůzi přijali tři milý hosté, starosta obce Vepříkov pan Petr Bárta, náměstek starostky Okrsku č. 2 pan Pavel Špitálník a velitel Okrsku č. 2 pan Zdeněk Piskač. Jako první bylo na programu zhodnocení  uplynulých dvou roků 2020 a 2021 zprávami pověřených členů výboru a následoval plán na rok 2020. Dále bylo předáno vyznamenání starostovi sboru Jiřímu Piskačovi, Svatý Florián. Poté si vzaly slovo naši hosté. Nakonec se podávala večeře a večer pokračoval volnou zábavou s fotkami a videi z akcí minulých let.

 

DNE 22. LEDNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 60 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ ČLEN

PAN ZDENĚK ŠPITÁLNÍK

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

SOBOTA 5.3. 2022 MDŽ

Po dlouhé pauze se sál ve Vepříkově opět zaplnil. Ženy se nebály a přišly společně oslavit Mezinárodní den žen. A sešlo se jich opravdu dost, celkem na sto žen. V sobotu 5.3. od 17.00 hodin byl sál plný. Na začátek všechny přivítal starosta obce pan Bárta a následně si program připravili mladí hasiči. Po krásných básničkách těch nejmenších se představily starší děti se svými parádními čísly v podobě hudebního vystoupení známých kapel.

K tanci celý večer perfektně hrála skupina H.O.P.E.a všichni se dobře bavili. Muži obdarovali všechny ženy květinou a také chutným chlebíčkem a zákuskem. Pánové se starali skutečně vzorně a na žádnou ženu nezapomněli ani s kávou. Po osmé večer přišlo to, na co jsme se všichni těšili. Připraveno bylo vystoupení místního zábavního spolku Vepřenky. Efektní černobílý tanec byl opět povedený a dámy ho odměnily pořádným potleskem.

Pak už naplno odstartovala volná zábava. Tančilo se až do brzkých ranních hodin. MDŽ se tedy vydařilo i po tak dlouhé odmlce. Těšíme se příští rok. 

 

SOBOTA 19.3. 2022  VEPŘOVÉ HODY

V sobotu 19. března hasiči ve Vepříkově, znova po půl roce, pořádali v místním hostinci Vepřové hody. Od středy se začaly připravovat všechny zabijačkové dobroty. Byl to opavdu docela dobrý mazec, který řídil vrchní řezník pan Jiří Trtík. Celkem bylo připraveno přes 700 jitrnic, 200 kroupáků, 100 kilo tlačenky a 100 litrů prdelačky. K jídlu na místě se podávala prdelačka, prejt a kroupy, zabijačkový guláš, ovar, játra na roštu. těchto jídel se připravilo na 300 porcí. V sobotu vše vypuklo již před otevírací dobou. Jídla i výrobky mizely neuvěřitelnou rychlostí a z blížícím se večerem pomalu vše docházelo. Je to ale velmi náročné vše připravit a tak jsme se rorhodli, že se hody budou pořádat jen jednou do roka a to na podzim. Snad všem chutnalo a samozřejmě všem, kdo na hodech pomáhal patří velký dík.

 

PÁTEK 22.4 - NEDĚLE 24.4. 2022  ZÁJEZD DO ARŠPACHU

Ve dnech 22. až 24. dubna 2022 uspořádal SDH Vepříkov po dlohé době tří let, zaviněné opatřeními proti Covidu, třídenní zájezd, tentokrát do Adršpašsko-teplických skal. Odjezd byl v pátek v 7.00 hodin z Vepříkova. První zastávka byla pod Kunětickou horou, kde jsme navštívili Perníkové království – muzeum perníku a dále pak hrad Kunětická hora. Po obědě v restauraci pod Kuňkou jsme pokračovali do Josefova u Jaroměře, kde jsme si prohlédli historickou pevnost a Lapidárium soch Matyáše Brauna. K večeru jsme dorazili do hotelu Holzbecher, kde jsme byli ubytováni. Kdo měl zájem, mohl si po dobré večeři ještě vyrazit do Babiččina údolí ke Starému Bělidlu, nebo k nedaleké vodní nádrži Rozkoš.

Druhý den, po chutné a vydatné snídani jsme odjeli do Malého Adršpachu, kde měli účastníci možnost si vybrat mezi vycházkou do Skalního města, na Křížový vrch, nebo absolvovat delší tůru do Teplice nad Metují. Ze všech vycházek se vraceli nadšení, k čemuž přispělo i opravdu suprové počasí. Odpoledne jsme přejeli do Police nad Metují, kde jsme si prohlédli Muzeum stavebnice Merkur a velice pěkné a inspirativní Muzem papírových modelů. Den jsme ukončili opět výbornou večeří na hotelu a posezením, nebo opět vycházkami po okolí.

V neděli po snídani jsme se rozloučili s hotelem a odjeli do Opočna, kde nás čekala prohlídka krásného zámku. Dále jsme přejeli do Častolovic a absolvovali poslední plánovanou prohlídku krásného a zajímavého zámku. I když v neděli odpoledne trochu pršelo, nemohlo to pokazit dobré zážitky z výletu.

Poděkování patří hotelu Holzbecher který se stal naším dočasným domovem, především paní Ouředníkové za ochotu a vstřícnost při jednání, dále řidiči Jirkovi Tomovi, který nás bezpečně a včas všude dovezl a všem účastníkům za dochvilnost a bezproblémové chování. Největší poděkování patří Jaroslavu Stehnovi, který celý zájezd perfektně připravil. Nezbývá, než se těšit na další zájezd, který by měl být v dubnu příštího roku.

 

SOBOTA 30.4. 2022  PÁLENÍ ČARODĚJNIC


Další akcí, kterou ožil Vepříkov bylo pálení čarodějnic. V sobotu 30.4.2022
se tak na hasičském areálu vše připravovalo k večernímu ohni. A vzhledem
k tomu, že přálo i počasí akce se vydařila. Hasiči připravili krásnou hranici
s perfektní čarodějnicí připravenou k odletu. K večeru se v areálu sešlo na 80
dospělých a dětí. K čarodějnicím patří také buřty, které byly pro děti připraveny
zdarma. Na čepu dobré pivo, pro děti točená limonáda a různé dobroty
k mlsání. To vše čekalo na návštěvníky. Děti si zahrály různé hry a využily celý
areál pro své pobavení. Po osmé hodině večer vypukl oheň. Hranice vzplála a za
chvilku plameny šlehaly až k čarodějnici. K ohni se všichni přišli ohřát a domů se
rozcházeli až v pozdní večerních hodinách.

 

SOBOTA 7.4. 2022  MALEČ - OBLASTNÍ KOLO HRY PLAMEN MLÁDEŽE

Oblastní kolo č.4

7 května proběhla soutěž mladých hasičů v Malči

Soutěže se zůčastnilo 6 mladších družstev a 7 starších

Naši mladší se umístily na krásném 5 místě a starší na 2 místě a postoupily na okresní kolo.Soutěžilo se ve 3 disciplínách štafeta 4 krát 60,štafeta dvojic ,požární útok a připočítával se branný závod z podzimního kola.

Mladší 4 krát 60 -6 místo

štafeta 2 – 6.místo

p.útok - 2.místo

Starší 4krát60 -1.místo

štafeta2- 1 místo

p.útok 3.místo

zůčastněná družstva:Chotěboř,Vilémov,Maleč,Nová Ves u Chotěboře,Vepříkov,Bezděkov u Chotěboře

 

SOBOTA 14.5. 2022  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM SPORTU UHELNÁ PŘÍBRAM

V sobotu 14. května se konala okrsková soutěž v požárním sportu okrsku č. 2, tentokrát po dvou letech v  tradičním květnovém termínu při příležitosti 120 let založení sboru v Uhelné Příbrami.
SDH Vepříkov reprezentovala 4 soutěžní družstva. Muži starší svým útokem obsadili 2. místo za vítězným Ostružnem . Muži mladší svou kategorii vyhráli. V bězích na 100m překážek, které se k časům z útoku připočítávají byli naši bezkonkurenční a obsadili první dvě místa v tomto pořadí: vyhrál  Jaroslav Adamec a na 2. místě skončil Martin Piskač .  V kategorii ženy mladší startovaly  z našeho sboru dvě družstva. Vepříkovské áčko vybojovalo první místo a béčko skončilo na čtvrtém místě. Parádně se holkám vedlo i ve stovkách, kde vyhrála Barbora Beránková a Veronika Beránková obsadila 3. Místo. Celá soutěž byla dobře připravena a počasí také vyšlo, bylo teplo ale lehce pofukovalo. Po skončení okrskové soutěže následovalo vyhlášení výsledků a odjezd domů. Na závěr patří všem velký dík za vzornou reprezentaci našeho sboru na okrskové soutěži.

 

16.6.2022 SE NAŠí ČLENCE ZUZCE KRUMLOVÉ NARODILA DCERA ZUZANKA

HODNĚ ZDRAVÍ VŠEM PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV

 

5.7. 2022  TOUR DE VEPŘÍKOV a LETNÍ KINO

Vepříkov se po roce opět vydal na kola. Již v tradičním termínu 5.7.2022 se konal již 13. ročník cyklistické vyjížďky Tour de Vepříkov. Od rána hasičský areál prolévaly kapky deště, ale skalní příznivce to vůbec neodradilo. Hasiče podpořilo na 130 dětských i dospělých cyklistů, kteří se na první část trasy vydali okolo 10.00 hodiny. Po zdolání prvotních kilometrů si mohli pochutnat na těstovinovém salátu, nebo na chutné palačince. Druhou, lehčí trasu zdolaly i děti. Vše se obešlo bez kolizí a všichni se do cíle vrátili v pořádku. Na grilu se již točila chutná kýta a každý závodník tak dostal pořádnou porci za odměnu. Odpoledne se počasí již umoudřilo, a tak se mnohým cyklistům domů nechtělo.

Hasiči areál ale ještě neopustili. Připravovalo se totiž letní kino. Letošní plátno rozsvítil film Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Se západem slunce se na hřišti sešlo na 80 diváků a pěkné počasí vydrželo. Mnozí si dopřáli hranolky a něco na mls pro správnou atmosféru. Film se líbil a domů se někteří vraceli až v brzkých ranních hodinách.

 

SOBOTA 13.8. 2022  SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM ÚTOKU

V sobotu 13. srpna  hasiči ve Vepříkově pořádali 22. ročník Poháru starosty obce a 16. ročník Memoriálu Miloslava Zadražila v požárním útoku mužů, žen a dorostu, letos také  spojený s Rebel Havlíčkobrodskou ligou. Celkem se k nám sjelo 32 družstev ve třech kategoriích, muži, ženy a dorost. Nástup byl ve 10 hodin. Poté šli na start jako první v rámci Rebel Havlíčkobrodské ligy  muži na 3B hadice.Vítězný útok předvedli ze čtrnácti přihlášených družstev, muži z Petrovic. Druhé místo obsadila Seč a třetí skončili muži z Žižkova Pole B. Po přestavení terčů na 2B a doplnění vody šly na start ženy a to 11 družstev  a pořadí bylo následující 1. Olešná, druhá Česká Bělá a třetí skončily ženy z Pohledu. Jako poslední v lize  soutěžili dorostenci. Ze 7 družstev vyhrála Česká Bělá , druhý skončil Herálec A a 3. místo obsadila Stéblová. Po malé přestávce se pokračovalo druhým kolem o Pohár starosty obce, do něhož postopilo 6 družstev mužů, vyhrálo Žižkovo Pole B,4 družstva žen, vyhrála Česká Bělá a 4 družstva dorostenců, vyhrál Herálec. Ještě jeden pohár byl připraven a to putovní za Memoriál Milana Zadražila, který získali muži z Žižkova Pole B s nejrychlejším časem ze všech v druhém kole.  Před třetí hodinou odpoledne proběhlo vyhlášení vítězů a předání cen, všichni se pomalu začali rozjíždět do svých domovů. Soutěž se vydařila, počasí vyšlo,  všem za účast a pořadatelům patří velký dík.

 

SOBOTA 27.8. 2022  SOUTĚŽ MLÁDEŽE TFA HABRY

Naši mladí hasiči se již potřetí zúčastnili soutěže TFA v Habrech, která se konala v sobotu 27.8. 2022a umístili se takto.

Dívky mladší: Viktorie Čápová 3. místo, Nikola Chrpová 5. místo

Dívky starší: Aneta Čápová 1. místo, Natálie Vavřičková 2. místo, Alžběta Štěpánková 3. místo, Adéla Málková 4. místo

Chlapci mladší: Vojtěch Beránek 2. místo

Chlapci starší: Vít Doležal 4. místo, Jaromír Jecha 7. místo

Dorost chlapci: Dušan Hamsa 6. místo

 

 

 

DNE 16. LISTOPADU OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ ČLEN

PAN JIŘÍ PRŮŠA

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

PÁTEK 28.10. 2022 ROZLOUČENÍ S LETNÍ SEZONOU

V letošním roce se rozloučení s letní sezonou (KDOSISE), konalo v pátek 28. října, tentokrát na sále místního hostince. Z pozvaných hostů se dostavili jen zástupci SDH Uhelná Příbram, Zdeněk Piskač a František Dvořák, kteří přijeli dodatečně předat poháry, které naše družstva a jednotlivci získali na Okrskové soutěži v květnu v Uhelné Příbrami. Scházeli jsme se všelijak, protože počasí bylo pěkné a každý doma doháněl co mohl. Nakonec se nás sešlo dost i když jsme museli začátek o hodinu posunout. Na úvod proběhlo poděkování za uplynulou sezónu.  Po předání pohárů následovalo občerstvení, které připravoval Jirka Trtík. Potom již panovala volná zábava a čekalo se na hudbu. To byl také důvod, proč se rozloučení letos konalo na sále. Na pódiu se chystala kapela FERNET ŠOK z Ústí nad Orlicí a hrála výborně nám i všem, kdo se na ni přišel podívat  až do dvou hodin ráno. Letošní rozloučení se vydařilo, všem zúčastněným patří dík a za rok uvidíme.

 

SOBOTA 12.11. 2022 VEPŘOVÉ HODY

V sobotu 12. listopadu Hasiči ve Vepříkově pořádali malé Vepřové hody spojené s Okresní výstavou holubů. Velké Vepřové hody, které byly naplánovány o 14 dní déle, byly zrušeny a proto jsme se rozhodli přidat se k chovatelům a připravit hody v menší míře. To znamená , že se připravily výrobky, zhruba tak v třetinovém množství než obvykle. Určené to bylo spíše pro místní obyvatele, protože bychom všechny zájemce neuspokojili. Prodej výrobků a jídel, probíhal pouze v sobotu a do vyprodání zásob.  I tak to bylo náročné a všem zúčastněným v čele s řezníkem Jirkou Trtíkem patří velký dík. Příští rok by se měly koncem listopadu konat klasické Vepřové hody.

 

PÁTEK 23.12. 2022 ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Rok 2022 ve Vepříkově zakončili jak jinak než tradičním zpíváním u kapličky. A to v pátek  23.12. před místní nasvícenou kapličkou. Od 17.00 hodin se tak Vepříkovem nesly koledy a krásné vánoční písně. Mladí hasiči si připravili souhrn těch nejznámějších, tradičních koled a básniček. Všichni návštěvníci, kterých se napočítalo přes 120 ochutnali vánoční punč a vánočku. Celý program zakončili děti přáním pohodových Vánoc a těší se v dalším roce.

 

PÁTEK 30.12. 2022  ZÁJEZD NA HOKEJ

V pátek 30. prosince se již pojedenácté sice s dvouletou pauzou, konal zájezd na hokejové utkání do tentokrát do Pardubic, na zápas HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice. Zájezd byl vyprodán velmi rychle a je vidět, že tento zájezd mezi svátky má už jistou tradici a že nám chyběl. Místní restaurace byla otevřena již od 14 hodin a tak se tam mohli všichni kdo jeli začít scházet. Po 15 hodině byl odjezd a řidič Jirka Toma byl přesný jako vždy. Všichni účastníci nastoupili a vyrazili jsme směr Pardubice. Tam jsme dorazili (se zastávkou v Kovářově) po půl páté. Před stadionem se už začali scházet fanoušci. Před zápasem ještě grilované cigáro a pivko a může to začít. Atmosféra byla parádní, protože bylo zase vyprodáno, a výsledek 4:1 pro Dynamo nás moc potěšil. Po zápase následovala cesta domů, samozřejmě se zastávkou v Heřmanově Městci v restauraci Eden na výborné večeři. Po  půlnoci jsme byli doma a všichni se rozešli do svých domovů. Snad za rok zase. 

 

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Všem, do Nového roku 2023 přejí

Hasiči Vepříkov