Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaarchivované novinky z roku 2015

11. 12. 2016

 Vánoce 2015

 

vanoce-2015-114.jpg

 

Tak vánoce  máme za sebou. A jak je strávili naši chlupáči? Štědrý den byl náročný. Pudlina Elinka buď seděla u zavřených dveří do obýváku a kňučela, nebo se snažila dostat mně do náruče. Chyběla jí evidentně Beuška, která s ní vždy hlídala dveře. Částečně se ji snažila nahradit kočka Čikinka, také se snažila několikrát dostat do obýváku. Nejlepším letošním dárkem pro chlupáče byl nový pelíšek pro kočky. Je takový měkoučký, stahovací. Na štědrý večer sice zůstal k našemu překvapení bez povšimnutí, přednost měly dobrůtky, ale pak si ho vyzkoušely všechny tři a Mufinka, která si na něj dělá vlastnické právo, má co dělat aby ho nenašla obsazený někým jiným. A to jí ani nevadí, že je na zemi. Dříve dávala přednost výškám. Letos se nám tím pádem ani neuložila k betlému, jak bývá jejím zvykem. Nejlepší hračkou byly tradičně myšičky, které jsem musela kočkám uhájit před Elou. Ani nevím kde skončily.Elinku bláznění na štědrý den a výlet do Borotína druhý den zmohly tak, že jsme měli podezření na záda či krk. Nebyla ve své kůži a jen polehávala. Po dni odpočinku ale ožila a pak si již užívala vycházky. Nejvíce tu na nový rok v čerstvém sněhu. To po návratu z procházky ještě proháněla na zahrádce Mufinku.  A to tak bujaře, až po ní Mufinka sekla. Mufinka nám dala zabrat na Silvestra. Marně jsme ji po půlnoci hledali po celém baráku. Už jsme pojali podezření, zda se nemohlo stát, že nepozorovaně proklouzla když jsem naposledy venčila Elu.To nás dost děsilo. Bydlíme ve středu města a ten bengál o půlnoci co trval přes půl hodiny byl děsný. To tradiční městský ohňostroj v šest večer byl proti tomu "slabý čajíček". Po půlhodinovém šmejdění po baráku jsme konečně Mufinku našli v ložnici pod postelí v jediném místě kam se může dostat malou škvírou za nočním stolkem. Jinak tam jsou šuplíky. Od té doby, co je Mufinka vykastrovaná, tak je hodně lekavá, ale že až takhle!Během večera jsme na ní nic nepozorovali. Asi si řekla, že jistota je jistota.To bylo radosti, když jsme ji našli. Celou dobu , co jsme ji hledali nám v patách chodily Elinka s Čikinkou.

 

vanoce-2015-073.jpg

Řada fotek z vánoc je na rajčeti.

 

pf-500.jpg

 

 

 

Vánoční výlet

 

 

V sobotu 19.12.2015 jsme si udělali vánoční výlet. Rozjeli jsme se do Litomyšle, kde Střední škola zahradnická a technická Litomyšl pořádala tradiční "Mezinárodní vánoční výstavu".Navštěvujeme ji už řadu let. Po prohlídce vánočních aranžmá jsme poseděli i ve vánoční kavárně.

Po cestě domů jsme navštívili takový  "kočičí útulek". Jedná se o malé soukromé depozito, které provozuje paní Jana Zerzánová ve Svitavách - Lačnově pod názvem "Světluška - pro kočky o.s. Svitavy. No malé - to stojí na jejich vebových stránkách - www.prokocky.estranky.cz  Já bych neřekla malé. Na jednom domě chová 19 koček a na druhém dalších 19 koček. Přivezli jsme kočičkám nějakou tu konzervu. Řada z nich nás přišla přivítat a mazlení nebralo konce. Popřáli jsme paní Zerzánové i jejím kočičkám pěkné vánoce.

Fotky najdete na rajčeti

 

 

Výlet do Spojených arabských emirátů

abu-dhabi-2015-087.jpg 

Ve dnech 26.11. - 30.11.2015 vyrazili Pavel starší se synem Pavlem mladším na velkou cenu Formule 1 do Abu Dhabí. Letěli z Prahy do Dubaje a pak autobusem do Abu Dhabí. Plno fotek z tohoto výletu najdete na rajčeti.

 

Elinka na veterině

 

V pátek 4.12.2015 jsme šli na poslední kontrolu s pudlinou Elou, po té co o minulém víkednu zvracela. Byla jsem spokojená, že můžeme panu doktorovi hlásit, že je Elinka v pořádku. Ta spokojenost mně hodně rychle přešla. Pan doktor se jí podíval do očí a nás opět čekalo nemilé překvapení. Na levém oku má Elinka pigmentovou skvrnu, která může vést až k oslepnutí. Po novém roce máme přijít na kontrolu a jestli skvrna bude růst, tak nám objednají nějakou mast. Už teď nás upozornil, že bude stát kolem tisícovky.

 

 

 

 

Advent

 

  Tak nám začal čas adventní. První adventní neděle nebyla pro mne příliš vydařená. Ráno jsem šla vyvenčit pudlinu Elu a zůstala naprosto paf! Hlavní dveře vedoucí z chodby na ulici byly dokořán. Co se stalo? V sobotu jsem věšela na dveře adventní věnec a asi jsem nezajistila půlku dveří, která se většinou neotvírá. Pak jsem normálně zamkla. Moje domněnka je, že dveře otevřel člověk, který roznášel letáky. Velký svazek letáků zřejmě nešel vstrčit do schránky a tak víc přitlačil a bylo to! Kdo a jak toho využil dál, to je ve hvězdách. Faktem je, že postrádám čepici, která ležela na druhé straně chodby a rukavice, které tam byly s ní, ležely pohozené ve dveřích. Byly to totiž staré rukavice na dvůr. Sotva jsem se vzpamatovala a chtěla jít na adventví trhy, zjistila jsem, že pudlina Elinka opět zvracela. Elince nebylo již od pátku dobře a od noci na sobotu zvracela.Ještě, že náš pan doktor slouží i v neděli dopoledne. Ela dostala injekci a pan doktor mne vůbec nepotěšil konstatováním, že by to také mohlo být od ledvin. Pokud by se to nezlepšilo, tak nás čekal v pondělí odběr krve. Po injekci to naštěstí už bylo dobré. Ela zbytek dne strávila buď spaním nebo vysedáváním u misky a škemráním o něco na zub. Teď má povoleno kuře s rýží a doufáme, že další průběh adventu bude už veselejší. I ty adventní trhy byly takové uplakané, celé odpoledne pršelo. Ani jsem se tím pádem nebyla podívat na rozsvěcení vánočního stromu.

 

 

Oslava 50 let od založení II.Mateřské školy, Jiráskova Moravská Třebová

 

V sobotu 7.11.2015 oslavilo mé bývalé pracoviště krásné jubileum - 50 let od svého založení. Já tam odpracovala posledních třináct let  před odchodem do důchodu. Ráda jsem přijala pozvání na oslavu tohoto krásného výročí.

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/MS_Jiraskova_Mor.Trebova_-_50_let_-7.11.2015/ 

 

 

Na rajčeti jsou nové fotky z měsíce listopadu: -" Zvířata v listopadu", "Zahrada v listopadu", "Dušičky 2015" a "Bišonek Montík"

 

Elinka na veterině

 

Ve středu 21.10.2015 dostala pudlina Elinka poslední injekci. Názor pana doktora byl, že si hnula krkem. Již při předposlední injekci jsme si ale vyslechli další "dobrou zprávu". Nějak se mi nezdály Elinčiny oči a tak jsem poprosila pana doktora ať se na ně podívá. No samozřejmě - zánět spojivek. Tak teď zase pro změnu kapeme do očí. Ještě, že Elinka je tak hodný pacient. Ale už je mi jí hodně líto. 

 

Elinčino trápení

V neděli 11.10.2015 jsem se rozhodla konečeně zušlechtit naši pudlinu Elinku. To je vykoupat a ostříhat. Vykoupanou jsem ji položila na osušku a ona se začala o ní přetahovat se synem. V tom hrozně zaječela a s kňučením se mi vrhla do náruče. A naříkala a naříkala. Mysleli jsme, že drápkem své bolavé nohy zachytila za osušku. Během odpoledne jsme ale zjistili, že při tom škubnutí si asi hnula s krkem či zády. K večeru jsem její naříkání již nevydržela a vytočila číslo našeho veterináře. I když byla neděle večer, pan doktor Švec byl tak hodný a obratem přijel kvůli nám do ordinace. Elinka dostala dvě injekce, které jí hodně pomohly. Přestala naříkat a noc jsme zvládli již dobře. Nyní chodíme na injekce, jsme v teple a do schodů se nosíme.

 

Výstava ovoce a zeleniny v Moravské Třebové

Ve dnech 9.10 - 11.10.2015 se konala v Moravské Třebové tradiční zahrádkářská výstava.  Pavel byl požádán aby představil několik svých bonsají. Fotky najdete na:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Zahradkarska_vystava_V_Mor.Trebove/

 

 

kvetiny---rijen-2015-004.jpg  

                          Na rajčeti jsou fotky z říjnové zahrady

         http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny_-_rijen_2015/ 

 

 

Podzimní Flora Olomouc

 flora---2.10.2015-194.jpg

V pátek 2.10.2015 jsme byli s Pavlem na podzimní výstavě "Flora Olomouc". Tentokrát jsem se zaměřila hlavně na sukulenty a na cibuloviny. 

Fotky najdete na:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Flora_Olomouc_-_2.10.2015/

 

Oslavy 80. let od založení VGJŽ

 

V sobotu 26.9.2015 proběhly v Moravské Třebové oslavy 80 let od založení vojenského gymnázia Jana Žižky. Dopolední akci na náměstí jsem bohužel nestihla, tudíž fotky chybí. Škoda, akce proběhla za účasti ministra obrany Martina Stropnického a jeho ženy Veroniky Žilkové. Na závěr akce přeletěly gripeny a helikoptéry. Propásla jsem bohužel i úvodní část odpoledne a sice přehlídku hradní stráže. Tato odpolední část se již konala v areálu školy a součástí byl i den otevřených dveří. Vzhledem k tomu, že Pavel tady vyrůstal, tak jsme areál pořádně prošmejdili. Během odpoledně se kromě jiného uskutečnil fotbalový zápas za účasti řady známých fotbalistů. Na závěr celého odpoledne zazpíval Josef Laufer.

Fotky: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Oslavy_80_let_VGJZ_v_Moravske_Trebove/

 

Sraz SEŠ Svitavy po 42. letech - 25.9.2015

 

sraz-ses-2015-004.jpg

 

Fotky z mimořádného srazu se spolužáky z ekonomky jsou na adrese: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Sraz_SES_Svitavy_po_42_letech_-_25.9.2015/

Fotky ze dvou předminulých srazů najdete ve fotogalerii "Kamarádi".

 

 

Agility v Boršově

 

Ve čtvrtek 24.9.2015 jsme po dlouhé době vyvezli naši Elinku mezi agiliťáky. Pozvala nás moje bývalá svěřenkyně Míša Sýkorová na své nové cvičiště. Míša je zkušený závodník agility, jako první z Moravské Třebové se propracovala již do elitní třídy A3. Měla jsem z toho velkou radost. Již nějaký čas je z ní i trenérka a nyní si zřídila i vlastní cvičák. Než si její svěřenci prohlédli první sekvenci, tak nechala Elu přičichnout aspoň trošku po čase k agility. Proběhla si párkrát tunely , zkusila slalom a přeběhla kladinu. Skákat ji bohužel vzhledem k její bolavé noze nemohu nechat. Pak jsme už jen přihlíželi tréninku. Ela vyváděla, štěkala, skákala na mne, v jeden moment mně chňapla i za nohavici. Asi si vzpomněla na svoje začátky.

 

 Na rajčeti jsou nové fotografie z měsíce září 2015

-Moravskotřebovský agility cup - 12.9.2015

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Zavody_agility_v_Moravske_Trebove_-_12.9.2015/

-Arboretum Borotín - 11.9.2015

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Arboretum_Borotin_-_11.9.2015/

- Ostaš - 5.a 6.9.2015 

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Ostas_-_5.a_6.9.2015/

 

 

Na rajčeti jsou nové fotografie z měsíce srpna 2015 

- Květiny - srpen 2015, Nové fotky chlupáčů , Fotky z návštěv a výletů, Fotky z Moravskotřebových Kejklí a kratochvil

 

 

ROZLOUČENÍ

 

V pondělí 27.7.2015 nás opustil ve věku 88 let Pavlův tatínek pan Jaroslav Klempa. Je nám moc smutno.

 

 

Elinka oslavila osmé narozeniny

 

V sobotu 25.7.2015 oslavila naše černá pudlina Elinka již své osmé narozeniny. Máme tak doma již veteránku. Elinko přejeme vše nejlepší!!!!!!

 

kvetiny---cervenec-2015---ii.-110.jpg

Fotky Elinky:  http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Elinka_-_8._roku_-_25.7.2015/

 

 Na rajčeti jsou nové fotografie - květiny atd.

 

Na rajčeti jsou fotografie z mé zahrádky z měsíce června - I,II,III a z měsíce července - l.část.

 

 

 Borotín

V sobotu 4.7.2015 jsme se rozjeli do arboreta v Borotíně, kde probíhala tradiční letní výstava. Tentokrát byla doplněna o výstavu drobných  hospodářských zvířat. Tentokrát jsem se držela a přivezla si z místní prodejny jen tři kousky květin.

Fotky:   http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Arboretum_Borotin_-_vystava_-_4.7.2015/

 

Svojanov

Ve čtvrtek 2.7.2015 jsem přijala pozvání od Míši Sýkorové a rozjela se s ní a s našimi psy na psí tábor na Svojanov. Před lety jsme ho spolu párkrát absolvovaly. Tentokrát tam byly dvě agiliťačky z Mor. Třebové. Elinka poprvé po měsíci trochu ožila a spolu s Dantíkem a Sindy si pěkně zaštěkali.

Fotky:  http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Psi_tabor_-_Svojanov_2015_-_2.7.2015/

 

Vořiškiáda Lanškroun

 

V sobotu 27.6.2015 jsme se zúčastnili již 15.ročníku Vořiškiády v Lanškrouně. Byla to první akce, které se zúčastnila Ela bez Bey a obě nás to dost poznamenalo. Ela nebyla ve své kůži - vůbec nevyváděla, neštěkala - ani jsme ji nepoznávali. V kruhu se ale snažila a tak z toho bylo krásné třetí místo a pohár. Zpestřením vořiškiády byla přítomnost "Psí restaurace" firmy Fitmin. Také jsme ji navštívili. Ela se ale upejpala a sama si z jídelního lístku nevybrala a tak jí personál přinesl talíř dle svého uvážení. Ela ale opravdu nebyla ve své kůži a náš "všežravec" nechal na talíři dokonce zbytky. Kromě toho, co vyhrála Ela jsme si přivezli i řadu dalších mlsek z tomboly. Veškerý výtěžek z této akce jde na podporu psího útulku v Lanškrouně.

 

 

img_2978.jpg

Fotky: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Voriskiada_Lanskroun_27.6.2015/

 

 

Vzpomínáme na Beušku

 

   Budou to tři týdny, co jsme se rozloučili s Beuškou, ale pořád to moc bolí. Beuška byla moc statečná a tak jsme do poslední chvíle netušili, jak brzy se s námi bude loučit. Až poslední tři dny jsme pochopili, že je to moc špatné. Každý den jí říkáme na zahradě jak moc nám chybí!

 

kvetiny---cerven-a-beuska-001.jpg

Poslední fotografie Beušky, druhý den nás opustila 

 

 

Smutná a velmi bolestná zpráva

 

Ve čtvrtek 4.6.2015 v podvečer zemřela naše milovaná Beuška. Moc to bolí a slzy nedovolí psát dále ......

 

204-kvetiny----kveten-2015-a-zvirata-036.jpg

 

 

 

 

Moravskotřebovské arkády

V sobotu 30.5.2015 jsme se šli podívat na náměstí a na zámek u nás v Moravské Třebové. Tento víkend u nás probíhá akce s názvem "Moravskotřebovské arkády". A její součástí byl i II.ročník srazu, výstavy a soutěže historických kol a III. ročník srazu, výstavy a soutěže historických vozidel.Bylo opravdu na co koukat. Na zámku navíc celý den probíhal kulturní program. Fotky ze sobotního dopoledne:

 http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Moravskotrebovske_arkady_-_30.5.2015/

 

Den kostelů

V pátek večer dne 29.5.2015 jsem navštívila akci "Noc kostelů" u nás v Moravské Třebové. Tentokrát se prohlídka konala v kostele a přilehlém klášteře, který téměř sousedí s naší zahradou. Byla jsem velmi zvědavá na tyto prostory.Fotky:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Den_kostelu_-_29.5.2015_Mor.Trebova/

 

 

 Výstava bonsají

V pátek 29.5.2015 jsme se rozjeli do Konice, kde probíhala tradiční výstava bonsají. Koupila jsem tam ńějakou maličkost pro Pavla.Fotky najdede na:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Vystava_bonsaji_Konice_29.5.2015/

 

Den rododendronů - Svitavy 23.5.2015

 

den-rododendronu---svitavy-23.5.2015-050.jpg

 

V sobotu 23.5.2015 jsme po dlouhé době vyvezli naše pudliny na výlet. Naše Beuška už zná jen cestu na veterinu a zpět, tak to pro ni bylo trochu zpestření. Ve Svitavách se konala tradiční akce - "Den rododendronů". A tam mívají vystoupení naší bývalí kolegové - agiliťáci z Moravské Třebové. K tomu plno květin - no akce podle mé chuti. Navíc ukázka dravců, tanec se psem, ukázka asistenčních psů, kulturní vystoupení a vořiškiáda. Vše je na podporu záchranné stanice "Zelené Vendolí". Pudliny si po čase přičichly k parkuru. Ela by běhala ostošest, musela jsem jí vysvětlovat,že skákat tedy opravdu nemůže. Tak si proběhla párkrát tunel a  zavzpomínala na slalom. Ještě si ho pamatuje, přihlížející diváci jí chválili, jak je šikovná. Beuška si sice také proběhla tunel a zkusila slalom, ale vcelku vlažně. Zdravotní problémy jsou na ní znát. Když jsme si sedli a koukali na tanec se psem, tak se uložila na Elu a zdřímla si. Vořiškiády jsme se tentokrát neúčastnili.

Fotky ze Svitav: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Den_rododendronu_-_Svitavy_-_23.5.2015/

 

Fotky z výstavy rododendronů v Litomyšli - 16.5.2015:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Litomysl_-_vystava_rododendronu_-_16.5.2015

 

Nové fotky mých květin z druhé poloviny května 2015:   http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny_-_kveten_2015_-_druha_cast/

          

 Kočičí narozeniny

 

Obě naše kočičky oslavily v měsíci květnu narozeniny.ˇBabička - černobílá Mufinka měla 8.5.2015 již šesté narozeniny a její vnučka - modrá Čikinka  se o den později 9.5.2015 dožila čtyř roků. Kočeny blahopřejeme!

 

Na rajčeti najdete řadu nových fotek:

 

- Fotky z mé zahrádky - první polovina května 2015

- Fotky našich chlupáčů z měsíce května 2015

- Fotky z návštěvy výstavy "Floria Kroměříž" ze dne 8.5.2015

 

 

 

Pár nových fotek našich chlupáčů:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Psi_a_kocky_-_duben_2015/

  

203-borotin-1.5.2015-041.jpg

 

  

 

Fotografie z návštěvy arboreta Borotín dne 1.5.2015 najdete:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Arboretum_Borotin_-_jarni_vystava_1.5.2015/

 

Fotografie z mé zahrádky - z druhé poloviny měsíce dubna 2015 najdete na:

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny-_duben_2015_II/

 

 

Fotky z návštěvy jarní výstavy - "Flora Olomouc 2015" dne 24.4.2015 najdete na:

 http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Flora_2015_-_Jarni_vystava_24.4.2015/

 

 

Naši marodi

 

Černobílá kočička Mufinka se léčila ze zánětu kůže tři týdny. Už nechtěla přepravku ani vidět. Zato v ordinaci se do ní po injekci cpala jak o život. Když už vypadala celkem v pořádku, tak si začala lízat místo u kořene ocasu. Shodli jsme se s panem doktorem, že je jí už doma dlouhá chvíle a dostala povolení  chodit ven. Venku se ihned pěkně vyválela v hlíně a za dva dny bylo bolavé místo v pořádku. Jásali jsme ale předčasně, po pár dnech se objevil problém opět, tak stříkáme kožním sprejem, který jsme dostali.

S pudlinou Beuškou je to ale mnohem komplikovanější. Nejdříve brala na zánět mléčné žlázy prášky, ale situace se ani po třech týdnech nelepšila, tak od 20.dubna chodila na injekce. Nedělali jí vůbec dobře, domů vždy sotva došla. Také se zadýchávala a někdy i třásla. Při jedné z posledních návštěv ji poslechli a měla šelest na srdci, tak dostala další prášky.  O další návštěvě jsem vysypala na stůl pět krabiček prášků s dotazem, co tedy vlastně všechno má brát. Dvoje z nich prý bude muset bohužel už brát napořád - na játra a na srdeční činnost. Jelito na mléčné žláze jí zůstává i nadále - jsou to prý asi další nádory. Vzhledem k jejímu věku se ale o operaci neuvažuje. Ve středu 29.4.2015 bylo tedy léčení ukončeno, ale pan doktor ji chce v pravidelných intervalech vidět. Po Oxyphylilinu, který dostala naposledy se zřetelně zlepšila, dokonce se mnou několikrát zůstala i déle na zahradě. Jinak to už pro ni není. Jen se vyvenčí, trochu proběhne a jde domů. To černá Elinka ta je tam se mnou od nevidím do nevidím. I ona mně bohužel také  začátkem týdne postrašila. Její bolavá pravá noha bude zřejmě jako barometr a tak nám změnu počasí hlásila a kvíkala  chvílemi bolestí. No nemáme to s těmi chlupáči vůbec jednoduché.

 

 

 

Fotografie z mé zahrádky - z měsíce dubna :

 http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny_-_duben_2015/#

 

 

197-piros-p.60-020.jpg

 

Fotky z velikonočních návštěv: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Velikonocni_navstevy_-_2015/

 

Další marod na veterině - 1.4.2015

 

Tentokrát navštívila veterinu černobílá kočička Mufinka. Mívá opakovaně na přelomu zimy  a  jara kožní problémy. Tentokrát poprvé i na hlavě. Chudina má po návštěvě veteriny vyholenou půlku zad. Léčení zánětu kůže prý bude trvat pěkně dlouho.Dnes ji oholili, něčím nastříkali, dali injekci a vzali vzorek. Zítra ji čeká další injekce atd.

 

Bea opět na veterině - 30.3.2015

 

Včera jsem našla Beušce na břiše podezřelé "jelito".Měla jsem obavy, zda se nejedná o zánět mléčné žlázy a tak rychle na veterinu. Mé podezření se potvrdilo a Bea dostala antibiotika. Chudina už bere prášky na játra, prášky na klouby, urologické prášky a teď ještě antibiotika. No je to naše babuška, ten věk je znát. Táhne ji už na čtrnáctý rok.

 

 

 

 Kočičí video

 

Minulý týden jsem dostala jeden mail, ve kterém bylo video se dvěma kočkami nazvané "Kočičí hádka". Sotva jsem video pustila, v ten moment jsem měla na stole obě naše kočky a mohly se zbláznit, jak hledaly, kdeže ten kocour je. Moc jsem se nasmála. 

196-kvetiny---brezen-2015-022.jpg

 Další fotky našich koček a psů z letošního roku:                          

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kocky_a_psi_-_leden_2015/

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kocky_a_psi_-_unor_2015/

 

Květiny na zahradě

 

196-kvetiny---brezen-2015-016.jpg

Tak už nám to začíná na zahradě pěkně nakvétat. Fotky prvních jarních květin najdete na: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny_2015_-_unor/

http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kvetiny_-_brezen_2015/

 

 

Oslava v Utěchově

 

narozeniny---eva-nemcova-086.jpg

 

 

V sobotu 28.2.2015 jsme se zúčastnili oslavy narozenin naší lékařky a táborové kamarádky Evy Němcové. Eva byla jako vždy plná elánu a oslava super!!! 

Fotky: http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Narozeniny-_Eva_Nemcova/

 

 

Bea - 13. roků

 

 

bea---13.-narozeniny-010.jpg

 

 

V sobotu 21.2.2015 oslavila naše Beuška už třinácké narozeniny. Popřáli ji všichni naši chlupáči. No popřáli, hlavně se zajímali co je kde na zub! Elinku jsme museli vysloveně držet, aby se Beuška mohla aspoň vyfotit. Kupodivu tentokrát neměla ani tak zájem o novou hračku, i když byla pískací. Tak hračka počkala na Beušku až se nabaští. Ještě jednou Beuško všechno nejlepší a u Tebe hlavně to zdravíčko!!!! 

Fotografie:       http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Bea_-_13._roku/

 

 

zvirata-037.jpg

 

První květinou rozkvetlou na mé zahrádce v letošním roce je tato čemeřice. Kvete již od ledna. Ještě mám jednu s bílým květem a jednu s tmavě červeným květem, ty ale ještě nekvetou. 

 

 

                                          Leden  2015

 

Tak měsíc od vánoc utekl jak voda a máme tady konec ledna. Na začátku měsíce jsme se "potěšili" účtem z veteriny za léčení Beušky. Doufejme, že alespoň chvíli budeme mít pokoj. Bea trochu ožila, tak jsme začali chodit na kratší procházky, pokud to počasí dovolí. Někdy se ale chová divně, poštěkává a vůbec nevíme proč. Jediné co chápeme, tak když chce baštit. Apetit, ten jí tedy nechybí. Musíme ji až krotit. Stejně je na tom i modrá kočka Čikinka. Ta by také seděla neustále u misky. Váží snad jednou tolik než její babička černobílá Mufinka. Kočky se teď obě drží doma. I Mufinka, která chodí normálně ven, se teď od vánoc drží většinou celý den doma. A Čikinka , ta se jde maximálně ven vyvenčit (samozřejmě do kytek) a už letí domů, abych ji náhodou venku nezavřela. Navíc se snaží obě kočky střídavě nastěhovat do postele. A tak má Elinka postaráno o zábavu, když jí řeknu, že mají jít dolů. To ráda plní můj pokyn. Mufinka potom zaujme strategické místo někde uprostřed pokoje, odkud má přehled na všechny strany. Tam se rozvalí na záda a pěkně zavazí v cestě.

 

img_8182.jpg

 Nové fotky našich chlupáčů - pokus o společnou fotku, černobílá invaze v posteli a hladi před večerním krmením:  http://nasilumpici.rajce.idnes.cz/Kocky_a_psi_-_leden_2015/

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------