Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHČF – 12.6. 2010 – Chotoviny

14. 6. 2010

S naší Aby z Honsova sadu jsme se účastnili Klubové výstavy KCHČF dne 12.6. 2010 v Chotovinách, okr. Tábor, tedy od nás co by kamenem dohodil. Konkurence byla ohromná a ve třídě pracovní, kam byla naše Aby přihlášena, se sešli čtyři velmi vyrovnané hnědky. Dvě z nich získaly ocenění VD. Při velmi pěkné předvedení se získala Aby ocenění „Výborná 1, CAC“ s následujícím posudkem:

„Chrup úplný, skus nůžkový, oko hnědé, výška 59 cm, hnědka středně silné kostry, typická hlava výrazné znaky, výrazný kohoutek, úměrný hrudník, pevná hřbetní linie úměrná záď, prut níže nasazen, mechanika pohybu nenarušena, srst standardní, temperamentní.“ Nutno podotknout, že pan rozhodčí Ing. Jaroslav Havlát posuzoval velmi přesně a přísně. Výbornými šetřil a neváhal zadat i ocenění dobrá, když tomu fena odpovídala. V konkurenci více jak šedesáti fen se tedy naše Aby neztratila a svému chovateli Jiřímu Honsovi, který ač nemocen přijel se na výstavu podívat, určitě udělala radost.

            Při závěrečných soutěžích o titul „Nejlepší fena“ však již nestačila na hnědku pana Aleše Rady, která později získala i titul BOB, když porazila jako jedna z mála fen psa Dara z Huťské osady.

            I tak jsme s oceněním a velmi pěkným umístěním spokojeni, protože jsme splnili poslední podmínku chovnosti a můžeme se v klidu připravovat na všestranné zkoušky (a společně s poradcem chovu vybírat i ženicha na listopadové krytí).