Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ford Mustang shleby

22. 2. 2008
titulní obrázek

Software pro autoservis

CARSYSTEM - software pro začínající či malé autoservisy

Carsys s.r.o.

Ford na Auteo.cz

Nová auta se slevou až 30% Tisíce aut různých značek

AUTEO.CZ a.s.

O tom, že ne každé retro má úspěch zaručen se Ford předsvědčil v případě Thunderbirdu. Další nadšeně přijatá oživlá legenda - nový Mustang - bude mít snad delší život. Ford pro to dělá vše. Právě teď se představuje dosud nejsilnější Mustang, kterému půjčil jméno i Carol Shelby.

Nejvýkonnější Ford Mustang, který je dílem Ford Special Vehicle Teamu a Carola Shelbyho, se na americký trh dostane už příští rok. Na newyorské autoshow je právě v těchto dnech americké veřejnosti představován model, který má patřičně nažhavit potenciální kupce. Americký koncern opět vzpomíná na "stará dobrá šedesátá léta", kdy si Cobry udělaly jméno a silný Mustang z něj má brzy těžit. Přibližně rok po uvedení Fordu Shelby Cobra GT 500 na trh by se měl v roce 2007 do prodeje dostat také sportovní truck Ford Sport Trac Adrenalin, o kterém jsme psali předevčírem.

Nejnovější Cobru bude pohánět osmiválec 5,4 l přeplňovaný kompresorem. Nejvyšší výkon činí podle informací výrobce 330 kW, křivka točivého momentu sahá až k 610 Nm. Na zadní kola je tento moment přenášen prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. odpovídajícím způsobem byl upraven nejen podvozek (odpružení, tlumiče, stabilizátory), ale také brzdy. Jejich dodavatelem je firma Brembo, třmeny jsou čtyřpístkové resp. dvoupístkové (vzadu), kotouče mají průměr 356 mm resp. 330 mm vzadu. Devatenáctipalcová kola mají obuty pneumatiky o rozměru 255/45.

Obal prodává a to v USA dobře vědí. Od Mustangu se Shelby Cobra GT 500 liší řadou změněných dílů a rozhodně tedy nejde o lehký tuning vzniklý přidáním jednoho spojleru. Agresigní příď má větší vstupní otvory a výrazněji členěnou masku, kolem celého vozu přibyl aerodynamické prvky, na zádi je patrný také náznak difuzoru. Atmosféru dokreslují "nezbytné" rychlé pruhy na karosérii a opakování loga s kobrou na několika místech karosérie.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář