Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nissan promita

22. 2. 2008
CENY PO VSTUPU DO EU: NISSAN PROMÍTÁ DO CEN SNÍŽENÍ CLA A DPH V PLNÉ VÝŠI
Tříprocentní snížení daně z přidané hodnoty i sedmiprocentní pokles cla na automobily japonské výroby promítne Nissan ČR do svých prodejních cen v plné výši, takže si zákazníci mohou užít mimořádně výhodné nákupy. U vozů, jako je Nissan X-Trail, nebo Patrol GR, novopečení majitelé od května ušetří přes osmdesát tisíc korun, respektive téměř sto patnáct tisíc korun.

"Zvýhodnění vyplývající ze snížení daně patří zákazníkům. Nebudeme chytračit jako někteří konkurenti. Od prvního května tedy dáváme zákazníkům k dispozici veškeré peníze, které ušetříme na dani i clu," prohlásil president společnosti Nissan ČR Teruaki Nogiwa. "V dohledné době očekáváme značný tlak na vyrovnávání cen se sousedními zeměmi, protože zejména v Německu a Rakousku jsou ceny vozů významně vyšší. A tak chceme našim zákazníkům poskytnout dostatek prostoru k opravdu výhodnému nákupu dříve, než se ceny vydají vzhůru."

Ceny nissanů se v České republice nezřítily o více než deset procent, jak by se možná na první pohled mohlo zdát po sečtení obou čísel - 3 % DPH a cla 7,1 %. Daň i clo se vždy připočítávají k výchozí ceně, takže faktické snížení konečné prodejní ceny pro zákazníky je o něco nižší. Jen devatenáctiprocentní DPH se projeví poklesem o 2,5 % a desetiprocentní clo poklesem o něco málo přes 5 %. Do cen nových vozů se ale i takové snížení promítlo velice citelně.

Znamená to tedy, že Nissan X-Trail 2.0 Sport je k dostání jíž za 717.200 Kč místo původních 777.000 Kč. Navíc pro podnikatele stále platí možnost odečíst DPH a verze N1 tedy začíná na úžasných 623.000 Kč bez DPH. A cena nového krále terénu nyní začíná již na úrovni 1,015.200 Kč za třídveřový Patrol GR Comfort.

Většinu automobilů, prodávaných na evropském trhu, Nissan v Evropě již dlouhou dobu také přímo vyrábí. Micru, Almeru a Primeru ve Velké Británii, Terrano a Almeru Tino ve Španělsku. Tyto modely se proto do České republiky už i v poslední době dovážely bez jakéhokoli zatížení clem. Což znamená, že jejich cena od května klesla "pouze" o rozdíl mezi starou a novou úrovní DPH, tedy o zhruba 2,5 %. Stále jde ale o velmi atraktivní snížení cen, k němuž Nissan u mnoha modelů ještě navíc přidává přitažlivé akční nabídky.

Micra
Nový Nissan Micra 1.0 Visia 3d tak pořídíte v květnu už za 280.900 Kč, respektive akční model Micra Spring za 301.400 Kč včetně klimatizace, ABS s EBD a brzdovým asistentem, dvojice čelních airbagů, elektrického posilovače řízení, výškově nastavitelného volantu, elektricky ovládaných oken předních dveří, centrálního zamykání s dálkovým ovládáním, otáčkoměru, osvětlení interiéru s vnitřní logikou aj. Na Micru se vznětovým motorem 1.5dCi navíc dostanete slevu 25.000 Kč

Almera
Nissan Almera s dalším cenovým zvýhodněním 35.000 Kč nabídne v základní výbavě Visia s velmi živým motorem 1.5 o výkonu 98 koní díky nižší DPH cenu již od 323.000 Kč, což znamená devítitisícovou úsporu. Bohatě vybavený pětidveřový akční model Almera Spring 1.5 s klimatizací stojí nově 356.000 Kč a elegantní rodinný sedan Almera Spring 1.5 vychází na 365.800 Kč, takže od května při jeho nákupu ušetříte plných 9200 Kč.

Almera Tino
Kompaktní MPV Almera Tino 1.8 Visia (115 k) je po téměř čtrnáctitisícové slevě DPH a odečtení aktuálního cenového zvýhodnění 45.000 Kč k dispozici jen za 508.100 Kč. Ve výbavě má ABS s EBD a brzdovým asistentem, čtveřici airbagů a aktivní opěrky hlavy, automatickou klimatizaci, elektricky ovládaná okna předních dveří, dálkově ovládané centrální zamykání, rozměrný barevný LCD displej palubního počítače ve středu palubní desky nebo integrované rádio s CD přehrávačem. Na vozy se vznětovými motory s výjimkou verze Tekna je navíc aktuální cenové zvýhodnění plných 75.000 Kč!

Primera
Exkluzivně vyhlížející sedan Nissan Primera Visia 1.6 začíná po započtení květnového snížení cen a dalšího akčního zvýhodnění o 45.000 Kč už na úrovni 557.800 Kč, což představuje více než patnáctitisícovou úsporu na DPH. A v případě luxusně vybaveného kombi Primera 2.2 dCi Tekna s novou cenou 793.000 Kč dostává zákazník od Nissanu jenom díky slevě na DPH pěkný dárek ve výši 21.000 Kč.

Terénní automobily
Nissan Patrol GR je nabízen o 8 % levněji proti ceníkovým cenám, Nissan X-Trail 2003 dokonce o celých 10 % levněji. Na nové Terrano pak dostanete slevu 7 %.

STARŠÍ ČLÁNKY:

Test Nissanu Navara 2.5D: projet, převézt, zdolat
Kompaktní crossover Qashqai
Pohon ALL-MODE
Nissan je připraven na rok 2005
Nissan Murano
NISSAN PROMÍTÁ DO CEN SNÍŽENÍ CLA A DPH V PLNÉ VÝŠI !
Dunehawk - budoucnost SUV značky Nissan
Nissan X-Trail má pokračování
Už víme, kolik za 350Z
Na Barum Rally poprvé s novou posádkou
SUV Armada Pathfinder 2004
Setkání offroadů v Podbořanech
Almera Kit – střídavě oblačno
Omlazený Patrol GR
Nissan má muzeum
350Z je už v prodeji
Micra se líbila nejvíc
Micra má svůj jazyk
Servisní vůz ROTO Motorsport
Nissan Pulsar GTI-R
Primera se designérským odborníkům líbí
Primera - první vozidlo na světě s inteligentním tempomatem v kombinaci s manuální převodovkou
Jindřich Štolfa v barvách ROTA
Auto Express: Nissan X-Trail je nejlepší
Nissan X-Trail výborný v testech Euro NCAP
Infiniti G35 Sport Sedan a Sport Coupe auty roku v USA
ROTO má za sebou první letošní rallye
Už brzy přijde nová Micra
Nissan zaznamenal svůj druhý nejúspěšnější rok
Systém MULTILINK - přesné vedení kol
Nissan na Dakaru 2003
Nissan M-Fire - tajemství síly a hospodárnosti
Nové informace pro Vás