Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZEMSKÝ SNĚM ČMS A ČNV(S) 5.7 AŽ 6.7.2014 NA ROZHRANÍ ČECH A MORAVY

23. 6. 2014

PŘÍPRAVA KOMISÍ ZEMSKÉHO SNĚMU SE SEJDE NEJPRVE V PRAZE A POSLÉZE ODBORNÉ KOMISE DNE 5.7. A ZASEDÁNÍ ROZŠÍŘENÉHO PŘÍPRAVNÉHO VÝBORU ZS ČMS - ČNV(S) 6.7. 2014

 

DR. JULIUS GRÉGR PŘEDSEDA MLADOČESKÉ STRANY NÁRODNÍ A ŠÉFREDAKTOR NÁRODNÍCH LISTŮ

 

 

 

jan-valenta-pri-praci-s-obcanskymi-peticemi.jpg

statni-znaky.gif

judr-karel-kramar.jpg
 

NÁRODNÍ LISTY- ÚVODNÍK

šéfredaktor : Jan Valenta, předseda PV ZS -ČNV (S) -NDS-ČSND

151-3 ROČNÍK 1. číslo vyšlo zkušebně 1.1.1861 č. 28


 

ZEMSKÝ SNĚM A JEHO PŘÍPRAVA .


 

Bylo to právě zkušební číslo Národních listů, které znamenalo rozhýbání českého a slovenského národa díky úzké spolupráci národů . Ludovít Štúr a Samo Chalúpka byli v ostré opozici vůči Tiszovu režimu v Budapešti a padl Alexander Bach. Tolik zajímavý úvod, neboť Zemský sněm Českých zemí byl respektován na Slovensku a došlo už i vlivem roku 1848 k zásadní proměně , kdy ještě před abdikací podepsal Konstituční zákon císař Ferdinand V. V perfektní češtině . Dvorské intriky po obnově Zemského sněmu roku 1791 učinili změnu a Rakousko se nestalo federací . Dualistickým systémem po další prohrané válce r. 1866 utrpěli jak Češi tak i Slováci . Co se nestalo ? Horno Uherští poslanci se hlásili k Riegerovu manifestu jako prvnímu státoprávnímu odporu k monarchii . A v Čechách to začalo vřít. Naši poslanci na rozdíl od těch před 150 léty začali zlobit „císaře pána“ Františka Josefa II. Společně !

Dnes máme Evropskou unii, rozdělenou ČESKOSLOVENSKOU REPUBLIKU , hořkost obou národů z 25 let vývoje společnosti . Mizerné územně správní zřízení, příkře odporující demokratickým principům správy zemí, které již roku 1949 zavedla Gottwaldova komunistická diktatura. Trpí tím Češi a Slováci , znechucení přebujelou administrativou hejtmanů a možností že do čela slovenského kraje se dostane nácek a u nás všeho schopný hejtman !

Myšlenka obnovy Zemského zřízení a logika , která je v SRN, wojwodství v Polsku, Zemí Rakouska a to jsou naši sousedé, kteří kopírovali Zemský systém Království českého . Kde jsme nyní my ? NA POČÁTKU CESTY ? POUČILI JSME SE ? - NE, OBČANÉ MAJÍ VŠEHO DOST A CHTĚJÍ SKUTEČNOU ZMĚNU A I TO, ABY HISTORICKY SPJATÉ ZEMĚ HOSPODAŘILI TAK JAK NEJLÉPE UMÍ A DALI DO SPOLEČNÉHO DOMU MÉNĚ PŘÍKAZŮ, ZÁKAZŮ, BYROKRACIE A PLÝTVÁNÍ VEŘEJNÝMI PROSTŘEDKY !!!!!!

Zemský systém je efektivnější, lépe se kontrolují státní úředníci i zastupitelé. Ti v budoucím Zemském sněmu ČMS-ČNV(S) bude v obnově MIMOPARLAMENTNÍ se zaštítěním Občanského spolku ČESKÝ KLUB. Naši předci by nás v tuto chvíli pochválili a zároveň kritizovali za to že bratrům na Slovensku již Občianský sněm a tribunál ne a tady roky hledání identity českého národa v bipolárním světě .

PO MÉM MEMORANDU se rozhořela taková diskuse, že nás spojily i zpackané volby do Evropského parlamentu a i znechucení s nekonečnými kauzami a korumpovanou státní mocí.

Ti kdo ještě naivně doufali že nový Parlament z podzimu vyřeší naše problémy vystřízlivěli. Jak víme platformu Mimoparlamentního sněmu let 1990 až 1993 jak v ČR tak SVK nastupující garnitura Klause a Mečiara zlikvidovala . Zejména „Vladovi „ se nelíbilo, že na příklad ve Zvolenu létě 1992 lidé v centrálním parku skandovali : „NĚCH ŽIJE ČSFR „!

Už jsme pamětníci a proto se nenecháme „opít rohlíčky“ různých hnutí jako ANO, či destrukční politikou bývalých vlád a vidíme že lidé hledají něco jiného, než ukazuje vláda Bohuslava Sobotky , kterou de facto diriguje Andrej Babiš . Znechucení se projevilo pasivitou i obavami občanů o existenci. Tím trpíme i my a naši zištní spoluobčané dál vyssávají naši krev a trpělivost. Slováci ji ztratili a na rozdíl „Žvanivého Slimejše ( známá opera) mají aspoň prezidenta, Andreje Kisku se kterým začínají jednat . A éra Roberta Fica a vlád, které přivedly naše bratry „zu grunt“ jak říkají Němci končí. A u nás se topíme v bezbřehých diskusích co s tímto opět Parlamentem, který neřeší zásadní otázky .

UŽ MOHU ŘÍCI : JSME ALTERNATIVOU, VYTVOŘÍME KOMISE ODBORNÍKŮ, BUDEME SE RADIT JAK PROSADIT SYSTÉMOVÉ ZMĚNY A NÉ „KOSMETICKÉ „ ÚPRAVY REŽIMU.

Je či není pět před či pět po dvanácté ? Podle mého je na čase spojit naše národy a ukázat zkorumpované Evropské unii ( tak jako Rakousku) záda. Že to občané obou národů dokázali už víme, ale občanskou pasivitu jsme si zavinili sami ČEŠI bezbřehým žvaněním o ničem .

Ale teď jde o budování státu zdola a s idejemi, které se nesly staletími . Velmi si vážím co mi poslali z Moravy Republikáni : foto busty prvého společného panovníka ! Patříme k sobě a i protiprávní rozdělení státu nás spojuje . Překvapuje to u mladé generace i starších. Vždyť máme mnoho společného od rozdělených rodin po podniky a kulturní vazby. Právě umělci spojují. A o tom jak se společně poradíme v ČESKOSLOVENSKÉM NÁRODNÍM VÝBORU ( SNĚMU) A I MY ČEŠI MORAVANÉ A SLEZANÉ záleží jak občané alternativu přijmou. A šance se neopakují !

Jestliže naši odborníci přijmou ZS za svůj se zdá velmi pravděpodobné . Dejme jim šanci, neboť ti kteří nám vládnou toto neumí . Vytvořme pracovní skupiny a pojďme společně do Komunálních voleb tak, aby tak jako při startu před léty tu opět stály Národní listy jako symbol bratrství obou národů vb zápase který tehdy trval půl století . Nám to tak dlouho trvat nesmí, vývoj ve světě by nás brzo smetl . A v Bruselu si neuvědomili, že národy už mají dost toho co nám EU „nadělila „.

Jak krotit emoce? Tím že budeme ukáznění a dobře formulovat to co v Přípravném výboru předneseme . Velkým příslibem jsou naše ženy, které pověstně „kroutí našimi krky“ a jsou motorem hnutí změn a i Zemského sněmu . Napočítal jsem minimálně deset až patnáct komisí z lidí, kteří už nechtěli slyšet bezbřehé tlachání a výkřiky hulvátů ale jak dál, aby naše děti nám nevyčetly, že jsme opět jako jindy ( viz rok 1989) selhali .

Jeden z dobrých návrhů je střídání míst konání Zemského sněmu ( rotování) . Ano vzpomeňte na Přemyslovce, císaře a krále Karla IV a i Jiřího z Poděbrad ! A tak je symbolické a zejména mne potěšila shoda data konání Přípravy Zemského sněmu : 5 . červenec programová a přípravná fáze , co nejvíc potěšilo bylo datum na neděli v den upálení MISTRA JANA Z HUSI . Je to 600 let od začátku Kostnického koncilu .

První jednání po obnově ZS bude na rozhraní ČECH A MORAVY v místě klidu a slavných tradic. Další jednání se budou střídat : PRAHA-BRNO-BRATISLAVA-OLOMOUC A SNAD I KROMĚŘÍŽ a další významná města : Mohu i uvést znovu ZVOLEN, BANSKOU BYSTRICU, OSTRAVU, PARDUBICE,HRADEC KRÁLOVÉ,PLZEŇ, ZLÍN, TRENČÍN, PREŠOV, KOŠICE, ALE AŽ PŘIJDE REFERENDUM I DO PODKARPATSKÉ RUSI, UŽHORODĚ ! Nenecháme naše bratry trpět pod teroristickým režimem na Ukrajině . Ostatně tuto zemi jsme neprohráli, ukradl nám ji Stalin !

A co úprava Slezských hranic ? I militantnost Poláků by měla respektovat historické hranice a zase na Slovensku Maďarská nacionalistická hrozba okolo Komárna . Silnější stát lépe čelí agresivitě sousedů. Naše úsilí směřuje k pokojnému převzetí vlády demokratickými prostředky a v tom je i síla obou národů NOVÉHO ČESKOSLOVENSKA. A proto věřím, že základ nového uspořádání ve Střední Evropě položí oba národy ve svornosti a odhodlání jít i k ekonomické prosperitě a nápravě křivd na občanech .

Naše úsilí spočívá na idejích a proto žádná moc je nezničí. Váš Jan Valenta v.r.


 

julius-gregr.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář