Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyášův hattrick ukončil zbytečné drama

17. 5. 2010

Matyášův hattrick ukončil zbytečné drama

 

Pátek 14. května 2010 17.00

 

SK Hostivař–ČAFC Praha B 3:6 (2:2)

 

Sestava: Richard Kühnel – Radek Jedlička (1+0), Pavel Dosadil – David Souček (1+1), Josef Vomáčka (0+2), Victor Ferreira, Martin Sadílek (0+1), Marek Tůma (1+1), Lubomír Dusil – Jitka Šnejdarová (0+1), Matyáš Kunst (3+0), David Koudelka

 

Branky: 7. Tůma (Vomáčka), 10. Kunst (Souček), 38. Jedlička (Tůma), 42. Kunst (M. Sadílek), 47. Kunst (Vomáčka), 48. Souček (Šnejdarová)

 

Třetí tým tabulky nastoupil na hřišti třetího celku od konce tabulky, v utkání to však poznat vůbec nebylo. Hostivař ještě ve 37. minutě vedla a nezodpovědně hrající čafáci teprve v následující desetiminutovce dokázali čtyřmi góly zápas rozhodnout a získat očekávané tři body.

 

Start do utkání hostům vyšel. Výsledkem jejich aktivity byly šance Davida Součka a Jitky, střelou zdálky pak Marek otevřel skóre. Hostivař však začala hrozit rychlými brejky a kluci nebrali nebezpečí na vědomí. Žádný div, že v 10. minutě to bylo 1:1. Prakticky z protiútoku Matyáš pohotově dorazil míč do sítě a Čafka vedla, domácí však brzy znovu vyrovnali. Čafáci předváděli hurá-fotbal jako někde na plácku a říkali si o problémy.

 

„Nejhorší poločas, jaký jsem viděl! Tři, čtyři hráči se houfují na jednom místě, o ostatních vůbec nevědí… Klidně jsme mohli dostat dalších pět gólů. Klouže to, zkuste hrát po zemi,“ rozčiloval se o přestávce trenér Josef Vomáčka.

 

Hned na úvod druhé půle trefila Jitka tyč. Hra však byla dál neurovnaná a Hostivař se dokonce poprvé v utkání ujala vedení. Teprve za nepříznivého stavu se hosté probrali. Tradičně jim pomohl rohový kop a hlavičkář Radek. Ofenzivu oživil David Koudelka, na křídle bojoval Luboš. Střelu Martina pak dorazil do sítě Matyáš a Marek trefil tyč. Hostivařští ovšem vzápětí běželi sami na Ríšu a kdo ví, jak by zápas dopadl, kdyby čafácký gólman nepředvedl zázračný zákrok! Také díky němu mohl hrdina dne Matyáš po přihrávce Pepy završit svůj důležitý hattrick. Pavel a Victor už v defenzivě domácí do další šance nepustili. Poslední gól přidal David Souček.

 

„Kluci se srovnali až ve chvíli, kdy vedli,“ oddechl si kouč Vomáčka.

 

Penalty vyhrála Čafka 5:2.

Penalty proměnili: Ferreira, Koudelka, M. Sadílek, Souček, Kühnel

 

PaDo

 

Náhledy fotografií ze složky Hostivař 13 05