Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parádní výkon! Favorit zachránil bod až v závěru

15. 4. 2013
Sobota 6. dubna 2013 8.45
Union Vršovice–ČAFC Praha 4:4 (2:3)
Sestava: Cyril Popek – Lukáš Hrdlička, David Reinštein, Michal Landík – Pavel Dosadil, Lukáš Listopad, Patrik Trčka, Adam Krejzl, Jiří Pavlík – Martin Müller
Branky: 3. Reinštein, 18. Müller (Reinštein), 32. Müller (Hrdlička), 57. Trčka (Hrdlička)
 
Hned samotný úvod naznačil, že zápas bude stát za to. David odcentroval tak šťastně, že míč zaplul přímo do šibenice. Naopak Cyrda ránu do růžku bravurně kryl, Pavel vypálil těsně vedle a Lisťa se málem radoval po střele k tyči. Jíra vyslal do šance Adama, z křídla zahrozil Michal. Vršovice po čtvrthodině vyrovnaly, ale čafáci jeli dál. Martin zůstal zapomenutý za obranou a Davidovu přihrávku bezpečně proměnil. Cyrda chytil další šanci a Patrik zblízka pálil do brankáře. Také Union se hnal dopředu, nejdřív trefil tyč a pak jeho největší hráč bombou pod břevno podruhé vyrovnal. První poločas však patřil přece jen hostům. Martin si krásně nachystal míč a ukázkově zavěsil. 2:3!
 
„Je to náš zápas! Když běháte, tak to jde. Soupeř je fyzicky silnější, my zase techničtější. Musíme tedy přečkat začátek druhé půle a pořád hrát náš fotbal,“ udržoval odhodlání týmu trenér Martin Listopad. „David dal gól roku. Sice z odkopu, ale co na tom. Dáme ještě jeden a vyhrajeme, protože oni to neunesou,“ povzbuzoval v šatně i jeho kolega Jiří Pavlík.
 
Tlak starších Vršovic opravdu přišel, trefily další tyč. Ale také čafáci měli stále co nabídnout. Patrik trefil nejprve boční síť, a když pak jezdec Hrdla utekl přes celé hřiště a přesně mu nahrál, stačilo jen postavit se bokem k míči a doklepnout do prázdné branky. Vršovičtí nemohli uvěřit, co si to na ně outsider dovoluje. Začaly riskovat a čafáci měli několik brejků z nichž mohli definitivně rozhodnout. Právě to byla jediná slabina báječné bitvy – že nedokázali zaskočeného soupeře dorazit. Cyrda vyrazil v hektickém závěru balon na další tyč, ale když domácí dvě minuty před koncem trefili i břevno, zblízka přece jen míč do sítě dotlačili. Po protiútoku pak jejich kapitán míč směřující do branky srazil rukou na roh, ale rozhodčí penaltu nenařídil a tvrdil, že byla u těla… Křivda bolela o to víc, že Vršovice v poslední minutě ještě stihly aspoň vyrovnat. Byl to teprve třetí zápas, který v přeboru nedokázaly vyhrát.
 
„I v Lize mistrů padají góly v posledních vteřinách… Jsem na vás hrdý, co jste dokázali! Na podzim jsme s nimi bez šance prohráli 0:5, v zimní lize je už porazili a také teď je měli na lopatě. Hráli jste lepší fotbal než soupeř, klobouk dolů,“ rozdával pochvaly kouč Listopad. „Morálně jste stejně zápas s druhým týmem tabulky vyhráli. Ani jeden z vás nic neodflákl a soupeř jen koukal, co se děje,“ vyzdvihl Jíra.
 
(PaDo)