Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatý konec halové sezóny

16. 3. 2008

Úspěšné tažení zimní halovou sezonou jsme zakončili prvním místem v Dobřichovicích. Hrálo se za účasti šesti týmů, 1+4 a na 14 minut. O našem triumfu rozhodl náš raketový vstup do turnaje, když jsme v prvních třech zápasech zdolali „klokaní“ Bohemku a oba týmy Admiry. Všech osm kluků zaslouží pochvalu za bojovný, kolektivní výkon. Zvláštní poděkování patří obráncům Ríšovi Malíkovi a Kubovi Nesvadbovi, kteří při neúčasti Pepy, tradiční opory zadních řad, odehráli celý turnaj téměř bez vystřídaní. Díky jejich soustředěnému výkonu, podpořenému dobrým Lukášem v brance, jsme za celý turnaj inkasovali pouhé 4 branky. Domů si vezeme také cenu pro nejlepšího střelce, kterou tentokrát vystřílel autor 6 gólů Míša Nussbauer.

ČAFC – Admira černá 3:1. Úvodní oťukávanou ukončil v 5.minutě Kuba N. gólem z půlky – 1:0. Soupeř vyrovnal v 10.minutě po špatně pokrytém rohu – 1:1. S remízou se kluci nechtěli smířit, a ve 12.minutě se trefil Míša – 2:1, a o minutu později jeho kolega v útoku Ráďa – 3:1. Admira se nevzdávala, do poslední chvíle se snažila alespoň snížit, ale díky dobré poziční hře naší obrany Lukáše vážněji neohrozila. 

ČAFC – Bohemians 1905 3:1. Pěkný, napínavý a férově vedený zápas s technicky dobře vybaveným soupeřem.  Hned v úvodní minutě otevřel skóre Míša – 1:0. Šance byly potom na obou stranách a po dělovce od půlky zazvonila za zády Lukáše tyč. Po rychlém úniku Máry mohl zvýšit Míša, ale jeho centr v pádu ideálně netrefil. Smůlu měl také Ráďa když po závaru před brankou Bohemky trefil vsedě těsně vedle. Uklidnil nás až v 8.minutě Míša, když skóroval v pádu s pomocí soupeřova obránce – 2:0. Bohemka sice v 10.minutě snížila, ale hned v další minutě přehodil Míša z pravé strany soupeřova gólmana a završil tak svůj hattrick – 3:1.

ČAFC – Admira bílá 3:0. Zápas s dosud neporaženým týmem jsme začali aktivně. Již ve 2.minutě se trefil Ráďa – 1:0, a o dvě minuty později Míša– 2:0. A v 10.minutě připravil fotbalovou lahůdku Ráďa, když dalekonosnou hlavičkou přehodil soupeřova gólmana. Pamětníci si možná vzpomněli, že podobný gól vstřelil Pavel Kuka Rusku na ME 1996 (samozřejmě z větší dálky, v podmínkách velkého fotbalu).

Naše hlavní konkurenty jsme porazili, a všechno nám tedy zdánlivě hrálo do karet. Ke zlatu nám stačilo vyhrát jeden ze dvou zbývajících zápasů. Ale síly přirozeně ubývaly a další soupeř náš čekal pouhou čtvrthodinu po skončení zápasu s bílou Admirou.

ČAFC – Sedlčany 0:2. V úvodu se pokusil Míša napodobit hlavičkovou parádu Rádi z posledního zápasu, leč neúspěšně. Chvíli nato jsme mu ale museli pomáhat na střídačku, poté co mu při nezaviněném střetu soupeřův hráč bolestivě zalehl rameno. Do útoku nastoupili Mára s Tomášem, a hned mohli skórovat, jejich opakované pokusy ale brankář Sedlčan zázračně zlikvidoval. V 6.minutě uhodilo na druhé straně, a míč lovil ze sítě Lukáš – 0:1. K ofenzívě potom zavelel Kuba N., pálil zdálky a posílal na útočníky dlouhé míče, které však soupeřův brankář likvidoval. Pak sám gólman přidal druhý gól, když jeho střela zdálky přeskákala Lukáše – 0:2. Naši se ani potom nevzdali, Mára byl všude, bojoval jako lev a stačil ještě v poslední minutě poslal do šance Tomáše – ale vstřelit gól nám v zápase s dobře kombinujícím a chytře hrajícím soupeřem souzeno nebylo.

Naštěstí nás ještě čekal reparát. Museli jsme porazit tým SIAD Souš, který stačil mezitím překvapivě zdolat 3:0 právě Sedlčany…


ČAFC – Souš 5:0. Kluci nenechali od začátku nikoho na pochybách o tom, jak moc chtějí vyhrát. Hned v 1.minutě skóroval po samostatném úniku Míša. O dvě minuty později prostřelil na druhý pokus gólmana soupeře Mára, a ve 4.minutě uplatnil rychlost a důraz podruhé – 3:0. V 9.minutě se trefil Radek – 4:0 a trenér potom poslal do útoku oba Kuby. Kuba P. předvedl přimo před lavičkou oněmělých fanoušků fotbalovou parádu, když patičkou obehrál hráče soupeře a následný únik po křídle (viz fotogalerie) zakončil přesným centrem. A druhý Kuba se za projevenou důvěru odvděčil rovnou gólem a zaokrouhlil tak na 5:0.

Před necelým týdnem zlato klukům proklouzlo mezi prsty, tentokrát jim neuniklo a jejich radost tak byla dvojnásobná a plně zasloužená.

Pořadí:

1. ČAFC           14:4      12                                                        

2. Admira bílá   11:3      12

3. Bohem.1905 11:7      9

4. Sedlčany        8:14     6

5. Admira černá 6:11     3

6. Souš             3:14     3

Sestava: Lukáš Trávníček  – Ríša Malík, Kuba Nesvadba – Radek Jedlička, Míša Nussbauer, Marek Tůma, Tomáš Fortelka, Kuba Peták

Góly: Nussbauer 6, Jedlička 4, Tůma 2, Nesvadba 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dobřichovice 15.3.