Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý: Deštivý den uzavřely borůvkové hody

17. 8. 2010

Úterý: Deštivý den uzavřely borůvkové hody

 

Prší, ale čafáci makají dál. Pod tímto heslem se nesl čtvrtý den soustředění. Černé mraky, které nám od začátku hrozily, se protrhly a zkomplikovaly program. Dopoledne ještě kluci za drobnějšího deště zvládli trénink na hřišti, odpoledne se s mírným odkladem vypravili na horský výběh po trase sáňkařské dráhy. Odměnou za hastrmanský den jim byly borůvkové hody.

 

Povinnou výbavou pro dopolední trénink byly šusťákové bundy. Pršelo jen drobně, takže trenéři mohli pokročit i k nácviku střelby. Pozitivní je, že fotbalistky Pardubic ani kluci z Admiry nedorazili, takže hřiště bylo volné. Na závěr přišel ještě bonus navíc. Čafáci museli při návratu do chaty vyběhnout lyžařský svah za Lovranou. S pahorkem, jemuž domorodci říkají Ivan, si však bez problémů poradili.

 

Po obědě už pršelo více, a tak se začátek tréninku dvakrát odložil. Místo na hřiště však kluci vyrazili směrem vzhůru k sáňkařské dráze, kde běhali. A navzdory dešti tam prokázali větší morálku než na trávníku. „Byl to zatím nejlepší trénink na soustředění. Ukazuje se, že míč je jejich nepřítelem, zatímco běhání klukům nevadí,“ glosoval trenér Petr Mandík.

 

Do chaty přiběhli čafáci mokří jako hastrmani, takže následovalo velké sušení promáčených bot i oblečení. Událostí byla večeře. Podávaly se borůvkové knedlíky a i největší nejedlíci si vyrazili minimálně jednou přidat, takže trenéři si museli před vyhládlými fotbalisty tvrdě uhájit alespoň svůj základní příděl…

 

Uvidíme, co nám v dalších dnech déšť dovolí. Předpokládáme, že hřiště bude ve středu uzavřeno, a tak by se měl dopoledne zopakovat běžecký trénink v kopcích a odpoledne se počítá s výletem. Další zápasy se o den posunuly, takže ve čtvrtek bychom měli hrát v Trutnově s jejich ročníkem 2000 a v pátek nastoupit ve Vrchlabí. Teoreticky je stále ve hře také sobotní duel s Hradcem Králové, záležet však bude i na výsledcích již dohodnutých utkání.

 

PaDo

 

Náhledy fotografií ze složky 17 08 2010