Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr školil Američany a Sparta vyučovala čafáky

13. 5. 2011

 

Jágr školil Američany a Sparta vyučovala čafáky
 
Středa 11. května 2011 18.00
 
Sparta Praha–ČAFC Praha 15:0 (7:0)
 
Sestava: Radek Jedlička – Pavel Dosadil, Jakub Maršál, Lubomír Dusil, Lukáš Listopad – Daniel Burock, Lukáš Hrdlička, David Reinštein, Robert Lácko – Jan Maršál, Matyáš Kunst, Patrik Trčka, Otto Novotný
 
Zatímco fanoušci sportu žili hokejovým čtvrtfinále Čechů s Američany, čafáky čekal nejtěžší duel se Spartou v tréninkovém centru na Strahově. A zatímco od televize doléhal jásot slavící Jágrův hattrick, kluci procházeli na hřišti velkou fotbalovou školou. Lídr přeboru jim názorně demonstroval, proč za celou sezónu zatím ztratil jen tři body. Hlavně v první půli se několikrát předvedli i čafáci, nakonec však podlehli o patnáct gólů.
 
Od prvních minut bylo jasné, že domácí jsou pro naše kluky soupeřem z jiné planety. Sparta se pravidelně utkává i s mimopražskými celky a jezdí na velké turnaje do zahraničí, její nejlepší hráči se prezentují téměř „dospěláckým“ fotbalem. Přestože se na čafáky od začátku valil jeden útok za druhým, úvodní čtvrthodinu přežili jen se třemi inkasovanými góly. Radek předvedl řadu vydařených zákroků a především vokovické posily se nebály také zaútočit. Honza se párkrát dokázal za obránce a chyběl mu jen parťák, který by odvážnou akci zakončil. Před přestávkou gólů přibývalo, první poločas skončil 7:0.
 
„Rovnat se soupeři nemůžeme, ale musíme to zkoušet. Pár věcí se mi líbilo, hlavně aritmáci se rozběhali,“ povzbuzoval tým o přestávce trenér Martin Listopad.
 
Jak skóre po přestávce strojovým tempem dál narůstalo, odhodlání čafáků se logicky drolilo. A zatímco řada borců v pruhovaných dresech ráda tráví svůj pobyt na hřišti klidnou pochůzkou, sparťané mají nasazení v krvi a ve srovnání s čafáky neustále hrají v tryskové rychlosti. Zážitek to však určitě byl. Kdo ví, kdy se kluci vzhledem k zavedení licencí a elitních soutěží na Strahov zase podívají…
 
„Vzhledem k tomu, že tým ve starším složení dostal na podzim třiadvacet gólů od Bohemky, není patnáct gólů se Spartou zase taková hrůza. Kluci z Aritmy měli velmi dobrý první poločas, Honza vydržel hrál celý zápas. Na něm je vidět, že má velkou chuť. Po přestávce se přidal i Hrdla. Líbily se mi některé pěkné Radkovy zákroky. Většina z vás hraje takhle kvalitní soutěž naposledy, tak si toho važte a snažte si odnést co nejvíc zkušeností,“ hodnotil kouč Listopad.
 
PaDo
 

Náhledy fotografií ze složky Sparta 11 05 2011