Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevyšly jen penalty – do sbírky přibyl další bronz

25. 1. 2009

Sobota 24. ledna 2009 13.00, hráno na 1x12 minut

Turnaj v Neratovicích – 3. místo

Sestava: Patrik Hozák (0+1) – Radek Jedlička (0+2), Pavel Dosadil (2+1) – David Souček (3+2), Marek Tůma (1+1), Jakub Peták (1+1), David Reinštein (1+1), Jitka Šnejdarová (2+0), Lubomír Dusil (0+1)

Čafka už si stupně vítězů předplatila. Pět zimních turnajů – jedno zlato, dvě stříbra a dva bronzy. To je skvělá bilance, která platí po klání ve Sportovní hale v Neratovicích. Kluci vyhráli svoji skupinu, ani jeden zápas v základním čase neprohráli a jen smůla v penaltovém rozstřelu v semifinále je připravila o účast ve finále. Třetí místo už si ovšem vzít nedali. Bez několika marodů a „horalů“ suverénně prodloužili medailové žně, byť tentokrát se medaile nejlepším týmům nerozdávaly.

ČAFC–Baník Most 1:1

Branka: 3. Tůma (Dosadil)

Dobrý začátek, jemuž chyběla jen vítězná tečka. Pavel trefil z úvodního náporu tyč a Marek brzy po narážečce o mantinel prudkou střelou otevřel skóre. Jakub připravil tutovku pro Davida Reinšteina, ale tomu se vrhl gólman pod nohy. Most pak v 8. minutě po přečíslení vyrovnal. Čafka měla více ze hry, ale gól už nepadl.

ČAFC–TJ Neratovice 2:0

Branky: 7. Souček (Peták), 8. Souček (Hozák)

Proti pořádajícímu mužstvu už bylo v sázce první místo ve skupině. Radkem dirigovaná obrana zahrála bezchybně a Patrik v brance ji podpořil klíčovým zákrokem. Čafáci tak měli navrch. Po Jakubově rohu se prosadil David Souček, který hned minutu poté po Patrikově dlouhém výkopu přidal druhý gól. Individuální akcí se prezentoval David Reinštein, ale vystřelil těsně podél branky. „Jsem moc spokojený, škoda jen úvodní remízy s Mostem, protože šancí jsme rozhodně měli víc my,“ hodnotil vstup do turnaje trenér František Kříž.

ČAFC–Satalice 4:0

Branky: 2. Šnejdarová (Tůma), 10. Dosadil (Jedlička), 12. Dosadil (Dusil), 12. Šnejdarová (Souček)

V posledním utkání ve skupině tým potvrdil hladký postup do semifinále. Marek nejdřív trefil břevno, po jeho akci pak první gól vstřelila Jitka. Radek po rohu těsně minul, druhou branku tedy po sólovém nájezdu přidal až Pavel. Po přihrávce Luboše si pak brejk zopakoval a znovu proměnil. Po něm ještě vydařený zápas dvougólových střelců uzavřela Jitka.

ČAFC–Sokol Libiš 1:1, penalty 2:3

Branka: 2. Souček (Jedlička)

Penalty proměnili: Jedlička, Souček

A bylo tady semifinále. Bohužel hodně smolné. Již ve 2. minutě se soupeř polovlastním gólem po rohovém kopu ujal vedení. Odpověď však byla blesková, David Souček vypustil svou obávanou jedovku zdálky a bylo srovnáno. Pak už přibývaly šance jen na straně Čafky. Markovi chybělo víc štěstí, stejně jako Radkovi, jehož tvrdý přímý kop brankář vyrazil, ani nevěděl jak… A když další střely Davida Součka mířily vedle, přišly na řadu penalty. Hned ta první Jakubova se odrazila od tyče do pole, zatímco soupeř dostal od tyče míč do branky. A protože byl i poté bezchybný, postoupil do finále on. „Dobře odvedený boj! Soupeř měl víc štěstí, i při penaltách hrála tyčka s ním a ne s námi… Přitom v poli jsme byli lepší a vypracovali si mnohem víc šancí. Teď tedy musíme získat aspoň bronz,“ motivoval tým kouč Kříž.

ČAFC–Baník Most 2:0

Branky: 5. Reinštein (Souček), 7. Peták (Reinštein)

S Baníkem kluci vydařený turnaj začali a také skončili. Znovu neinkasovali, takže Patrik dostal za celou sobotu jen dva góly. A když David Reinštein s přehledem proměnil rychlý brejk, bylo vše na dobré cestě. Dvě minuty poté navíc po velmi vydařené kombinaci připravil gól také pro Jakuba. Podobnou pozici nachystal bojovník Luboš i pro Jitku, která trefila tyč. Tou dobou již bylo o třetím místu jasno.

„Výborně, s celým turnajem jsem moc spokojený. Všichni jste podali dobrý výkon a dokázali, že klidně můžete hrát v základní sestavě, jen potřebujete hrát. Hodně nám pomohlo, že David Souček přijel z hor. Výborně zachytal Patrik, velká pochvala patří i Pavlovi a Jitce. Smolně jsme nepostoupili do finále, jen to jediné mě mrzí,“ pochválil bronzové mužstvo trenér Kříž.

Bod za gól či přihrávku si včetně brankáře připsal každý člen týmu!

Skupina A: 1. ČAFC 7 bodů, 2. Most 5, 3. Neratovice 4, 4. Satalice 0.

Skupina B: 1. Čelákovice 7, 2. Libiš 6, 3. Braník 4, 4. Bohnice 0.

Semifinále: ČAFC–Libiš 1:1 – penalty 2:3, Most–Čelákovice 1:2, o 3. místo: ČAFC–Most 2:0, finále: Čelákovice–Libiš 4:0.

Konečné pořadí: 1. Čelákovice, 2. Libiš, 3. ČAFC, 4. Most, 5. Braník, 6. Neratovice, 7. Bohnice, 8. Satalice.

PaDo

 

Náhledy fotografií ze složky Neratovice 24.1.