Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý gól přímo z rohu pomohl k vítězství

4. 4. 2009

Rychlý gól přímo z rohu pomohl k vítězství

 

Sobota 4. dubna 2009 8.30

 

Junior Praha–ČAFC Praha 0:3 (0:2)

 

Sestava: Lukáš Trávníček – Radek Jedlička, Richard Malík –Josef Vomáčka, Pavel Dosadil, David Souček, Victor Ferreira, Marek Tůma – David Reinštein, David Vávra, Jitka Šnejdarová

 

Branky: 2. Reinštein (rohový kop), 23. Vomáčka (Vávra), 37. Vávra (Souček)

 

Tři dny po domácí porážce se Slavií nastoupili čafáci na hřišti soupeře, kterého na podzim doma porazili 11:0. Tentokrát se sice kanonáda nekonala, hosté si však vítězství s čistým štítem pohlídali a drží si vedení v soutěži.

 

Klíčový okamžik se odehrál hned na samém začátku zápasu. Čafka vybojovala první roh a David Reinštein zaskočil soupeře – od kuželu napálil míč rovnou před bránu, kde si ho obrana srazila do vlastní sítě. Vedení pak kluci náležitě ocenili, protože Junior byl vyrovnanějším protivníkem než na podzim. Převahu však Čafka měla. O střelbu se pokoušel David Souček, Radkův přímý kop dorážel Pavel, RíšaMarkem kombinovali po křídle, do zakončení se dostali také Pepa, Victor a David Vávra. Gólová pojistka přišla před přestávkou. Po Markově akci před brankou zabojoval David Vávra a Pepa vtipně přehodil brankáře.

 

„Nemůžete celé hřiště prokličkovat. Musíte si víc přihrávat a být důrazní jako Pepík při gólu. To přesně potřebujeme,“ nabádal kluky v kabině trenér Radek Jedlička. „Zbytečně brzy střílíte, přitom si většinou můžete ještě pár kroků k brance udělat,“ dodával kouč Josef Vomáčka.

 

Po přestávce se dařilo aktivnímu Pepovi, po jehož akci trefil David Reinštein tyč. Po ostřelování branky vykopával míč na čáře kapitán Junioru, na zteč se pouštěla i Jitka. Třetí gól přišel ze standardky, po rohu Davida Součka se trefil David Vávra. Gólman pak měl pohotovost i po kombinaci Pavla s Davidem Reinšteinem, střelách Radka i Victora. Naopak Lukáš bez větších problémů vychytal svou další nulu v mistrovském duelu.

 

„Nijak slavný výkon to nebyl, ale vyhráli jsme. Tak si zakřičte, ať to všichni slyší,“ pronesl v hloučku vítězů trenér Jedlička.

 

Penalt se střílelo víc než dost a Čafka je vyhrála 4:3.

Penalty proměnili: Souček, Malík, Šnejdarová, Vávra

 

PaDo

 

Náhledy fotografií ze složky Junior 4.4.09