Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skvělá remíza! Hráli jako Plzeň, bojovali jako lvi

25. 9. 2013
Sobota 21. září 2013 12.30
SK Aritma Praha–ČAFC Praha 1:1 (0:1)
Sestava: František Sedláček – Jakub Přikryl, Matěj Votruba, Michal Klimsza – Pavel Dosadil, Josef Vomáčka – Antonín Kosina, Jan Sadílek, Martin Sadílek, Tomáš Zmij, Luka Kranjčevič – Nikola Kranjčevič, Matěj Macho
Branka: 28. Zmij (M. Sadílek)
 
Aritma začala velkým tlakem a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se prosadí. Zahazovala však i největší šance a v 15. minutě trefila břevno. „Á, Fanda byl v kostele…“ komentoval to trenér Jarda Zmij. Kluci však tlak domácích postupně otupili a svou zarputilostí jim první půli náležitě otrávili, přestože po odstoupení Michala a Matěje Macho brzy přišli o možnost jakéhokoliv střídání. Trojčlenná obrana Tonda, Matěj Votruba a Kuba si ohlídala křídelní akce soupeře, odlehčit se jim snažili dva předsunutí záškodníci Pepa a Pavel. Ve 28. minutě to přišlo. Martin vysunul za obranu Tomáše, který přehodil brankáře a otevřel skóre. Fanda chytil tutovku, LukaNikolou bojovali po boku zkušenějších a těsně před přestávkou měl šanci i Honza.
 
V kabině se tak mohlo chválit. „Předvedli jsme naše maximum. Třeba gól dostaneme, vpředu hrajeme na risk, ale zatím je to výborné. Žádná ostuda to není, hrajete jako Plzeň, náš nejlepší mančaft… Nejsme žádní mistři světa, ale hrajeme kompaktně - a tak by to mělo zůstat i po přestávce, i když už není kým střídat,“ chystal Jarda kluky na druhé dějství.
 
Aritma byla dál aktivnější, šance na její straně přibývaly. Ale kdyby jí ve 46. minutě nespadla do klína penalta, na kterou Fanda málem dosáhl, možná by gól vůbec nedala. Její hráči to nenesli lehce, po řadě ostrých zákroků jim musel rozhodčí ukázat také dvě žluté karty. V samotném závěru vykopl Matěj Votruba v poslední chvíli míč směřující do branky, a tak čafáci získali nečekaný bod. „Aritma sice byla lepší, ale my jsme bojovali a byli týmovější a semknutější. Zvládli jsme to, a kdyby nebylo penalty… Teď si kluci mohou dát k obědu tatarák s topinkou z pravé svíčkové,“ usmíval se kouč-gurmán Jarda Zmij.
 
(PaDo)