Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čafáci v Milovicích neuspěli, získali jen bod

21. 2. 2011

 

Čafáci v Milovicích neuspěli, získali jen bod
 
Neděle 20. února 2011 14:00, hráno na 1x14 minut
 
Loni v prosinci uhráli kluci v Milovicích páté místo, tentokrát tady získali jen bodík a skončili poslední. Solidně zvládli jen úvodní dva zápasy, pak už to bylo jen horší. „Zklamaný jsem výkony i nechutí, která je na klucích k vidění. Elán předvádí jen pár jedinců, a ti mužstvo nestrhnou,“ posteskl si kouč Martin Listopad po posledním halovém turnaji zimy. Teď už následuje závěrečná příprava na start jara.
 
Sestava: Cyril Popek – Pavel Dosadil (0+2), Lukáš Listopad, Michal Landík, Jan Volenec – Lukáš Hrdlička (4+1), Jan Koutský (2+0), Patrik Trčka (1+1), David Reinštein, Jiří Pavlík
 
Pěkná hala, velké branky, zaplněné hlediště. To všechno mělo motivovat kluky k nadšeným výkonům. „Je to poslední zimní turnaj, tak si ho užijte. Před mistráky nás čekají už jen zápasy venku,“ připomínal týmu kouč Listopad. Jeho přání a veškeré předpoklady se však tentokrát minuly účinkem…
 
ČAFC Praha–Union Vršovice 0:1
 
Škoda porážky, úvodnímu zápasu by odpovídala spíš remíza. Jediný gól dal Union v 6. minutě střelou zdálky. V závěru kluci předvedli několik nebezpečných útoků a v poslední minutě soupeře zachránila spojnice břevna a tyče… „Fotbalově to nebylo špatné. Vršovice byly starší a vy jste s nimi sehráli vyrovnaný zápas. Na tom stavíme, z toho musíte mít sami radost,“ pochválil trenér Listopad. „Nemusíte věšet hlavy, zanechali jste dobrý fotbalový dojem. Jen je třeba vypracovat si ještě víc šancí,“ přidával se kouč Oldřich Koutský.
 
ČAFC Praha–OFS Nymburk 2:4
Branky: 1. Hrdlička (Trčka), 5. Trčka (odražený míč)
 
Zápas, v němž se záhadně zlomil herní projev mužstva v celém turnaji… Úvod, to byl nádherný uragán! Hned v první minutě otevřel Hrdla pohotovou dorážkou skóre. Poté Lisťa bombou z přímého kopu orazítkoval tyč. A v 5. minutě sice nymburský gólman vyrazil Patrikovu penaltu, exekutor však hned poslal míč do sítě. Když soupeř v 8. minutě snížil, ještě to nevěstilo katastrofu. V samotném závěru se však trefil třikrát a zápas dokonale otočil. Byly to jediné body Nymburka v turnaji… „Soupeř nevěděl, čí je, jak jste na něj nastoupili. Stačilo přidat ještě gól, a bylo vymalováno,“ litoval trenér Listopad.
 
ČAFC Praha–Junior Praha 1:1
Branky: 7. Hrdlička (chyba obrany)
 
Třetí zápas sice vynesl klukům jediný nedělní bod, dívat se na něj ovšem nedalo… Junior se ujal brzy vedení a bylo štěstí, že velkou hrubkou pak nabídl Hrdlovi vyrovnání střelou do prázdné branky. Na víc už se ani jeden ze soupeřů nezmohl. „Nikdo nechce balon, větší mizérii jsem neviděl,“ zlobil se trenér Listopad. „Nikdo nerespektuje žádné pokyny! Slabší soupeři už byli, co budete dělat teď, když následuje slovenská národní liga?“ ptal se jeho kolega Koutský.
 
ČAFC Praha–FA Bratislava 2:8
Branka: 3. Hrdlička (Dosadil), 4. Koutský (Hrdlička)
 
Trenérova obava se naplnila, i když zápas se zahraničním soupeřem nezačal zle. Na úvodní gól Bratislavy dokázali Pražáci odpovědět dokonce hned dvakrát. Hrdla s jistotou pod padajícím brankářem vyrovnal a Kouťa pak dorážkou do prázdné branky dokonce skóre otočil. Jenže v 6. minutě se Slováci trefili dvakrát a od té doby měli zápas plně v moci a sázeli další góly. „Nebyl to takový průšvih jako s Juniorem, začátek se mi docela líbil,“ srovnával kouč Listopad.
 
ČAFC Praha–ABC Braník 2:7
Branky: 4. Hrdlička (Dosadil), 13. Koutský (chyba obrany)
 
Začátek byl úděsný, ve 3. minutě již na ukazateli svítilo hrozivé skóre 0:4! Pak naštěstí Hrdla po kombinaci s Pavlem snížil a brankostroj přeborového týmu zvolnil. Jednu chybu ještě využil Kouťa, jinak ale zápas patřil nejmenšímu hráči Braníka, který kluky ztrestal pěti góly a za celý turnaj jich nasázel šestnáct… „Včera jsme v Říčanech tvrdili, že jsme přijeli s déčkem, tady řekneme, že jsme nasadili céčko a áčko šetříme až na mistráky,“ sarkasticky glosoval černý čafácký víkend kouč Koutský.
 
Konečné pořadí: 1. Braník 13 bodů (skóre 27:7), 2. Bratislava 11 (23:9), 3. Vršovice 10 (7:4), 4. Junior 4 (4:12), 5. Nymburk 3 (8:23), 6. ČAFC 1 (7:21).
 
PaDo
 

Náhledy fotografií ze složky Milovice 20 02 2011