Jdi na obsah Jdi na menu
 


ARCHIV 2011

Neděle 18.prosince 2011 

     V neděli jsme se Sofinkou byly na honu na Konopišti .

pc189114.jpg

Byl to v letošním roce náš první a místní poslední hon, nastříleno bylo v 6 ti lečích 817 ks drobné zvěře . Sofinka si docela zanosila , sešla se nás prima parta a  dobře jsme se bavili . Protože střelci pospíchali, hon byl poměrně brzy    ukončen provedením výřadu. Jako obvykle jsme za účast  dostali zvěř, rozloučila jsem se se známými  a ještě za světla jsme vyrazily k domovu.

 

Sobota 3.prosince 2011

      Tuto sobotu se konala v Polsku, kousek od nás ve Šwiebodzicích, Národní výstava. Valinku jsem nahlásila do třídy mladých, ale protože ten den ji bylo 9 měsíců, přeřadili ji to dorostu. Vyjeli jsme s Jindřiškou a jejím tollerkem Jumpperem brzy ráno. Výstava se konala v pěkné kryté hale, která nebyla moc velká, ale byla  příjemně vytopená . Posuzování probíhalo poměrně rychle, před námi byli posuzováni američtí a angličtí kokršpanělé a pak již fleti. Valinka se paní rozhodčí líbila, pochválila její pěkný prostorný pohyb  a Valinka tuto svoji třídu vyhrála. Také ji paní rozhodčí ocenila jako nejlepší štěně v dorostu pc030904.jpgDostali jsme kartičku pro prezentaci  v závěrečných soutěžích ale protože bychom museli na začátek skoro 4 hodiny čekat, rozhodli jsme se s Jindřiškou, že pojedeme domů. Do Polska na výstavy jezdím moc ráda, všude na výstavách se chodí na pejsky dívat celé rodiny,

Poláci mají psy velmi rádi a  účastníky finálových soutěží odměňují srdečným potleskem .

 

 

Sobota 26.listopadu 2011

     Už je tu podzim a my plánujeme, kam s holkama v této lovecké sezoně pojedeme . Určitě to budou hony na Konopišti, kam jezdíme každoročně s Markétou a Carlssonem, pozvaná jsem nově také do sdružení v Zelenči u Prahy, kde střílí moje kamarádka. Adélka se Sofií si rádi zanosí a vyběhají se . Na nějaký hon půjdeme i do honitby našeho sdružení. Hony jsou pro nás aktuální hlavně v neděli, protože je to u mne horší s pracovním vytížením .

 

 

Ověření vrozených vloh retrieverů 28.10.2011

    V pátek 28.října se v Prosečném u Hostinného konaly pod záštitou KCHLS letošní poslední OVVR. Valinka zde byla přihlášena, jely jsme společně s Jindřiškou a jejím tollerkem Jumpperem. Na zkoušku se přihlásilo 24 pejsků, dostavilo se jich 20, Vali byla jedním z nejmladších účastníků.pa280890.jpg

      Potkala jsem zde pár známých a  i přes nervozitu ze složení zkoušky zde panovala dobrá nálada . Pejsci plnili disciplíny jednu za druhou a v chladném, sychravém počasí  je absolvovali s většími či menšími úspěchy.

pa280892.jpg

        Poslední disciplínou zkoušky byla ochota k práci na vodě, kde někteří pejsci měli problém se vstupem do vody i s donesením aportu. Jindřišky Jumpperek ukončil zkoušku bez ztráty bodů  a také Valince se v jejích necelých 8 měsících stáří, podařilo úspěšně absolvovat celé OVVR bez ztráty bodů . Pracovala s chutí, přesně reagovala na povely , v což jsem při její živelnosti moc nevěřila. Měla jsem z její práce a složení základní zkoušky velkou radost .

  

  

Mezinárodní soutěž retrieverů

 

     Od pátku 14.října do 16.října jsme byly s Adélkou v Jižních Čechách, kde se v honitbě v okolí obce Libějovice konala nominační Mezinárodní soutěž retrieverů .

Tato soutěž byla velmi náročná, tak se také stalo, že mnoho pejsků nedokončilo nebo skončilo v nižších cenách . Honitba byla velmi dobře připravena členy OMS Strakonice ve spolupráci s KCHLS a byla velmi silně zazvěřena. Ady začínala pracovat  na barvě, která vedla přes roští v lese, potok a cestu, uvízla ale za strom a přetrhla barvářský řemen, musela jsem ji přivolat a opět nasadit, srnce dohledala ale ztratily jsme jeden bod za barvu a jeden za poslušnost . To byla ale jediná ztráta v této soutěži, ostatní disciplíny splnila za plný počet bodů. Bylo krásné ale mrazivé počasí, takže jsme se po celém dni v lese těšili s ostatními do hospody na něco teplého. Litovali jsme pejsky, kteří si vylosovali vodu hned po ránu , kdy se teplota pohybovala mírně nad nulou, naše skupina vodou končila v neděli odpoledne, za pěkného slunného počasí . Rozhodčí hodnotili 15 splněných disciplín a 7 hodnocení chování psa, přinášení a poslušnosti. Pouze jeden pejsek skončil s plným počtem bodů, 3 šli do rozstřelu na čtverec v lese a dále rozhodly koeficienty násobení jednotlivých disciplín.

Celkově Adélka skončila na 6. místě s minimálními rozdíly v bodovém hodnocení od  pejsků výše v pořadí. Výsledky soutěže uvedeny níže.

 

http://www.kchls.cz/zkousky/2011/20111016_msr_libejovice/20111016_msr_libejovice.htm

 

                                

 

   Jedna potěšující zprávička, náš odchov Arwi Terra Bohemia Tilia - Terrinka se svojí paničkou Zdenkou Kořenskou složila ve svých necelých 7 měsících Klubové zkoušky vloh    !

 

Klubové podzimní zkoušky RK

     se konaly ve středu, ve státní svátek dne 28.9.2011 v Dolních Ředicích u Pardubic. Absolvovaly jsme je se Sofinkou, začínaly jsme slíděním, které nás hned odsunulo do II.ceny. Ostatní disciplíny šla pěkně a kromě dvojky ze slídění si Sofi odnesla ještě trojku za poslušnost. Pořadatelé měli zkoušky dobře připravené,  sešla se zde dobrá parta lidí, počasí bylo skvělé, takže jsme si užily pěkný den .

 

 Klubová výstava retrieverů

Oslavany u Brna 18.9.2011

 

     V neděli 18. září se konala v krásném parku v Oslavanech u Brna klubová výstava retrieverů, na kterou se podařilo organizátorům pozvat kvalitní zahraniční rozhodčí. Sofi byla hlášena do třídy vítězů, Valinka se předvedla ve své životní výstavní premiéře ve třídě dorostu . Rozhodčí posuzovali přísně ale spravedlivě, a také nebyly výjimkou počty okolo 10 fletíků ve třídách .        

p9180867.jpg

 

      Valinka obdržela ocenění nadějný - paní rozhodčí poukázala, že její chrup je ještě ve vývinu, jinak se ji líbila. 

                                  p9180881.jpg

     Sofi získala od paní rozhodčí V4, má velmi pěkný posudek ale bohužel její srst nebyla v dobré výstavní kondici. Na výstavě Sofinku předváděla šikovná handlerka Andrejka .

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů 

se konaly o víkendu 10. - 11.9.2011 v honitbě OMS Zlín - Mysločovice.

    Na  tyto zkoušky jsem připravovala Sofinku, chtěla jsem si zlepšit výsledek z Kostelních Střimelic, kde jsme skončily ve  třetí ceně. Počasí nám oba dva dny přálo, ve skupině jsme byli dobrá parta a vzájemně jsme si fandili. Velký les - barvu jsem si vylosovala na sobotu odpoledne. Neměla jsem velkou radost, přeci jen Sofi není ještě ve vypracovávání barvy příliž zběhlá. Losování čísla barvy před disciplínou mi přineslo č.8, prý nejhorší barva ze všech ,  plná ostružiní a spadlých stromů zarostlých v trávě. Dopolední disciplíny v lese Sofi šly, tak jsem odpoledne nastoupila po následování na vypracování barvy. Sofinka si ověřila nástřel a pěkně šla dopředu. Terén opravdu nebyl jednoduchý, ale Sofi šla mírně pod větrem, na práci se soustředila a  zdárně jsme došly ke kusu  . Měla jsem  velkou radost, že jsme zvládly barvu za plný počet bodů. Večer jsme se pěkně bavili při živé hudbě a výborném pohoštění  . 

     V neděli nás čekalo pole. Zde se Sofi moc nedařilo slídění, které se zkoušelo na posekané louce se senem, po poledni a za velkého vedra. Ze slídění a následně z handlingu dostala za 3, jinak jsme zkoušky ukončily se samými čtyřkami a k mému překvapení dostala Sofi ocenění za nejlepší práci na vodě 

     Díky Tomáši Ordáňovi a jeho manželce Katce, kteří zkoušky uspořádali, jsme prožily moc pěkný víkend s Markétou a jejím Carlssonem a ostatními   známými .

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

     V neděli 4.září 2011 jsme si domů přivezli fenečku Čínského chocholatého psa - Meggy. S holkama se hned zkamarádila a největší radost ji dělá, když může provokovat kavalírky a tahat je za srst .

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mezinárodní zkoušky přinášení retrieverů

 

     se konaly u Tábora v sobotu a neděli 20.-.21.8.,tedy v termínu,  kdy jsme byly se Sofi v Bratislavě. Pořádal je Retriever klub spolu s OMS Tábor. Na tyto zkoušky jsem půjčila kamarádce Markétě Adélku, její Carlsson se zranil a tak si to holky šly zkusit, aby zkouška nepropadla. Adélka udělala chybu při dohledávce , časový limit ji odsunul do II.ceny. Zkoušky byly náročné, holky absolvovaly všechny disciplíny a nakonec skončily z 15 ti pejsků na pěkném šestém místě .

 

 

Pondělí 22.srpna 2011

 

     Ve složení čtyři holky a tři psi  ( Sofi, Hettynka-dalmatin a tollerek Jumper ), jsme vyjeli na dlouhou cestu do Bratislavy, kde se o víkendu 20.-21.8.2011 konala dvoudenní mezinárodní výstava. Ubytování jsme měly zajištěné v kempu Zlaté písky. Cesta nám příjemně utekla, večer jsme navštívily místní restauraci, kde skvěle vaří   a problémem byla pouze hlučná noc, mládež se bavila při technopárty . V sobotu ráno jsme vyrazily na dostihové závodiště, kde se výstava konala. Po oba dva dny bylo velmi teplé počasí, flaty v sobotu posuzovala slovenská rozhodčí, v neděli Ital. V sobotu Sofi svoji třídu vyhrála.

p8200057.jpg

      Sobotní noc zase za nic nestála, ale tentokrát se hrálo country, což se dalo poslouchat . Při nedělním hodnocení rozhodčím z Itálie byla Sofinka ve třídě šampionů druhá.

   

p8200073.jpg

                                                        

     Děvčatům se s pejsky po oba dny také dařilo, v neděli odpoledne jsme odjížděly sice unavené, ale s dobrou náladou domů. Těším se s Yvetkou a Jindřiškou na společné cesty na další výstavy .

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 Neděle 14.srpna 2011

 

     KCHLS pořádal dnešního dne Klubovou zkoušku speciální vodní práce, která byla součástí Poháru myslivosti. 

4419Foto ing.Horyna

     Se Sofi jsme vyjely ráno po 7 hodině, zkouška se konala v honitbě Kosičky u Nového Bydžova, kam to nemáme z domova daleko.Včerejších podzimních zkoušek jsem se se Sofi neúčastnila, protože musíme ještě dotrénovat slídění. Na soutěž bylo hlášeno 21 pejsků, převážně golden retrieverů. Naše skupina začala prací na hluboké vodě, Sofi vše absolvovala za plný počet bodů . Poté jsme se přesunuly na dohledávku kachny a chůzi, tam se nám také dařilo. Problém nastal na slídění v rákosí, rákosí bylo husté a prorostlé kopřivami . Část byla již proslíděná a lépe přístupná, Sofi slídila poměrně dobře ale do hustého se ji moc nechtělo, musela jsem ji pobízet. Kachnu sice dohledala v limitu ale výsledek byl za 2 a to nás odsunulo do druhé ceny . Soutěž byla velmi náročná, nedokončila ji více než polovina pejsků .

Výsledky na www.kchls.cz 

-------------------------------------------

 

10.srpna 2011

     Dnešního dne byla Valinka poprvé v Jičíně na cvičáku  . Sešlo se nás celkem 14 pejsků různých ras se svými majiteli a učili jsme se základní poslušnost. Malá byla chvíli překvapená, kde to je, ale za chvíli se s ostatními pejsky zkamarádila. Cvičili jsme chůzi u nohy, průchod uličkou pejsků, přivolání a pod. Valinka byla šikovná, cvičení ji bavilo a hodina rychle utekla. Už se těšíme na další výcvik  .

--------------------------------------------

 

31.července 2011

     Také Eriček  se už dočkal, dnes odjel se svými novými páníčky . Bydlet bude u Sečské přehrady a bude dělat společnost milé rodině. Paní je v domácnosti, tak bude mít na  

 

malého spoustu času.eri-31.7.2011-novy-domov.jpg

     Jsem ráda, že všechna štěňátka našla hodné a milující páníčky .

 

------------------------------------------------------------------------------- 

 

30. - 31. července 2011 

 

II. Východočeské Derby retrieverů

    

       Nedaleko od nás, v bažantnici v Bříšťanech, se konal již druhý ročník Derby retrieverů. V sobotu pejsci absolvovali Zkoušku z vodní práce, v neděli Podzimní zkoušky. Na tuto soutěž jsem jela s Adélkou. V losováni jsme se dostaly do skupiny, která začínala dohledáním kachny na 50 metrů. Tato disciplína je v Bříšťanech vyhlášená neúspěchem pejsků , měla jsem z ní opravdu obavy. Ve skupině jsem nastupovala jako poslední s číslem 12. Když jsme viděli první pejsky, kteří nedohledali , byla ve mě malá dušička. No, ale nikdy nezbývá nic jiného, než věřit pejskovi. Ady si z disciplínou poradila velmi dobře, pěkně šla dopředu a sama bez povelů s vysokým nosem dohledala kus v čase něco málo přes minutu . Pěkně plnila     i ostatní disciplíny a tak jsme soutěž ukončily se samými čtyřkami .

p7310723.jpg

       V neděli jsem si vylosovala číslo 7, takže jsem ve druhé skupině vždy soutěž začínala. Nechtěla jsem si vylosovat jako začátek soutěže slídění s dohledávkou,  ovšem stalo se tak. Byla jsem přesvědčena, že Adélka nepůjde udržet a poletí dohledat kus, ovšem slídila velmi pěkně a dohledávku provedla také velmi rychle, takže jsme obdrželi čtyřky . Naše skupina obdržela zprávu, že je problém na markingu, pejsci dostávali nízké známky. Absolvovaly jsme vlečku srstnaté, chůzi u nohy a po obědě jsme přejeli k rybníku. Kachna z hluboké vody i handling se Adélce povedl, s obavou jsem šla na marking. Adélka byla pozorná, pěkně běžela a předpisově odevzdala . Ještě vlečka pernaté a soutěž pro nás skončila. Jak vodní práce tak podzimky v plném počtu bodů .

    V Derby se Adélka umístila celkově na druhém místě a kvalifikovala se na MZPR pro rok 2012 .

 FCR Advance Coal od Habrovického rybníka

 Foto P.Krutský

  ---------------------------------------------------------------------------   

 

16.-17.července 2011

 

Mezinárodní zkoušky přinášení retrieverů     

O putovní pohár 

Prezidentky Retriever Klubu

 

     O tomto víkendu pořádal Retriever Klub spolu s OMS Praha - východ v Kostelních Střimelicích Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů. Tato soutěž je nejprestižnější soutěží, kterou RK vypisuje, soutěží se zde o krásný, veliký  putovní pohár Prezidentky Retriever Klubu a o spoustu dalších hodnotných cen

    Na tyto zkoušky byla připravována Adélka, ale týden před nimi začala hárat, takže se nemohla zúčastnit . Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodla vzít na soutěž Sofinku, připravovala jsem ji pomalu na podzimní zkoušky ale nikdy zatím nepracovala na barvě. Nicméně ve středu jsem pro ni připravila krátkou barvu, ve čtvrtek delší a na barvu šla i v pátek. Nebyla jsem moc s jejím vypracováním spokojená, její účast na zkoušce jsem brala jako náhradu za Adélku, tedy alespoň možnost tréninku Sofie v honitbě mezi ostatními psy.

    V Kostelních Střimelicích jsem byla loni s Adélkou, je zde moc pěkná honitba, příjemní lidé i dobré zázemí v myslivecké chatě s krásným rybníčkem před chatou k super koupání pejsků .

     Při losování startovních čísel v sobotu ráno po zahájení zkoušek jsem si přála, abych si vylosovala barvu až na neděli, měla jsem z ní obavy, ale los mi vyšel na sobotní odpoledne. Vylosovala jsem si číslo 7 a byla jsem zvědavá, zda mi přinese štěstí. Dopolední disciplíny v lese, kde naše skupina začínala,  Sofi absolvovala v samých 4, disciplíny ji šly velmi dobře a ochotně je plnila .

S obavou jsem nastupovala odpoledne na následování a barvu. Při následování udělala malou chybu, takže jsme dostali 3 a pak nás čekala barva. Sofinka šla po barvě za mého povzbuzování velmi pěkně, terén byl místy ve vysoké trávě, v nízkých smrčcích i vysokém čistém lese, ani jednou nesešla a náhle před námi bylo srnčí. Nemohla jsem tomu uvěřit, že šla celých 600 m tak pěkně a došla barvu za plný počet bodů, tedy za 4 . To už mi bylo jedno, jak dopadneme v neděli, měla jsem radost, že mne na barvě nezklamala, že mne tak nečekaně příjemně překvapila .

    V neděli dopoledne jsme začínali vodními pracemi. Sofinka si plnila disciplíny velmi dobře, rychle dohledala kachnu v rákosí, ale handling dvou kachen byl docela obtížný. Rozhodčí chtěl přinést jako první kachnu na pravé straně, mezitím kachna vlevo uplavala po větru dost daleko. Ale Sofi byla dobře ovladatelná a podařilo se mi ji i tak daleko vyslat a kachnu v limitu donesla .Také z hluboké vody kachnu donesla dobře i s korektním předáním. Co ale zkazila byl marking. Při vystřelení a dopadu bažanta se Sofi podívala jinam a nezapamatovala si přesně dopad. Po vysláni kus přeběhla o dost metrů, ale bez povelu se sama obrátila a pomalu šla zpět a na kus narazila a správně jej předala. Rozhodčí ohodnotili její práci 1 a to nás odsunulo do III.ceny . Škoda, ale stále jsme byli ve hře.

Od vody jsme se přesunuli na velké pole, kde jsme začínali slíděním s dohledávkou. Ze slídění dostala Sofi za 3 a ostatní disciplíny rozhodčí ohodnotili samými 4 . Moc se jim líbilo Sofinčino předvedení navádění na 2 kusy pernaté - handling. Vlečku pernaté též vypracovala velmi dobře. Když mi předala druhý kus na handlingu, vše ze mě spadlo a došlo mi, že Sofinka při svoji čtvrté zkoušce v životě složila Všestrannou zkoušku, splnila všechny disciplíny, potřebné k lovecké upotřebitelnosti a nyní bude mít v Průkazu původu vyznačeno 

  - U -

univerzální lovecký pes  .

 

Výsledky zde :

http://www.retriever-klub.cz/file_download/145/vysledky_2011.pdf

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Neděle 3.7.2011

     Dnešního dne mají štěňátka 4 měsíce stáří  a u všech třech jsme objevili nové zoubky - obě jedničky řezáky .

----------------------------------------------

 

Čtvrtek 30.6.2011

     Od dnešního dne je nás dočasně o jednoho více. Majitelé Nica - říkají mu Arwi, odjeli na dovolenou a tak se malý na týden zabydlel u nás . Byli jsme překvapeni, když při příjezdu mne slyšel promluvit, poznal mě a strašně moc mne vítal . Mezi pejsky hned zapadl, je to krásný bezproblémový pes.

 

----------------------------------------------------------------- 

Mezinárodní výstava psů, Brno 25.6.2011

 

     Na tuto sobotní výstavu byly hlášena Sofi do třídy otevřené. Panu rozhodčímu se líbila, dostala od něho pěkný posudek a získala vítězství ze všech posuzovaných feneček.  Proto také postoupila do přehledu nejlepších fen o titul CACIB. I tady zabodovala a získala jej . V souboji s nejlepším psem o titul nejlepšího jedince rasy vyšel vítězně krásný pejsek. Byla jsem velmi spokojena, protože se Sofince jejím vítězstvím podařilo dokončit podmínky pro udělení titulu INTERCHAMPION .

 

------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

ADÉLKA VYHRÁLA

MEZINÁRODNÍ PŘINÁŠENÍ RETRIEVERŮ

 

     V Chlumci u Třeboně se ve dnech 18. a 19.června 2011 konala soutěž -  Mezinárodní přinášení retrieverů s udělením titulů CACT a CACIT. Tato soutěž byla nominační podle umístění na Derby retrieverů z roku 2010. Adélka byla 3,5 měsíce po štěňatech, tak jsme si v týdnu trochu zatrénovaly a v pátek vyrazily s kamarádkou Luckou a její Arinkou směr Jižní Čechy. Ubytovány jsme byly v příjemném penzionu v Novosedlech nad Nežárkou.

       6_dragounova.jpg  foto P.Krutský

     V sobotu jsme soutěž začínaly malým lesem. Adélka šla disciplíny rozvážně a s chutí, kusy ve čtverci i vlečku vypracovala celkem rychle . Odpoledne jsme absolvovaly vlečku srstnaté, odložení a také bez problémů klid před zvěří.  V neděli jsme začínaly dohledávkou kachny v rákosí, handlingem na vodě a hlubokou vodou. Při dohledávce kachny  Ady ukázala svůj akční radius  ale kus dohledala v limitu na I.cenu a také na vodě se jí dařilo. Dále následoval marking, vodění a navádění na 2 kusy pernaté. Po zprávách, jak se ostatním psům daří na markingu, poměrně záludné disciplíně, jsem měla trochu obavy, aby Adélka neudělala chybu. Stačí chvíle nepozornosti, pes se podívá jinam a cvik se nezdaří. Naštěstí byla pozorná a odnesla si z markingu plný počet bodů . Vodění zvládla bez problémů a když ještě správně absolvovala poslední disciplínu, kterou byl handling, přišla ohromná radost, že se nám celý závod podařil absolvovat v samých čtyřkách Lucce se také dařilo, s Arinkou ukončily svoje první MZPR v I. ceně .    302.jpg  foto P.Krutský

     Po sečtení výsledků bylo oznámeno, že do rozstřelu postupují čtyři pejsci a my mezi nimi. Disciplína na rozstřel byla handling na dvě kachny z hluboké vody. Rozhodčí posuzovali rychlost přinesení a techniku a způsob předání. Po poradě rozhodčích byla jako vítěz určena Adélka .

      Máme velkou radost, tato soutěž byla již druhá mezinárodní, při které Ady získala titul Vítěze zkoušek, CACT a CACIT .

 

cacit_cact_dragounova.jpg foto. P. Krutský

 

 Celkové výsledky z klubových stránek zde :

http://www.kchls.cz/zkousky/2011/20110619_derby_mzpr_chlum/20110619_mzpr_chlum.htm

--------------------------------------

12.června 2011

 

     Tuto sobotu absolvovala Sofi Klubovou zkoušku speciálních vodních prací . Retriever klub ji pořádal v Kostelci nad Černými lesy, v malebném prostředí poblíž městečka Jevany. Zkouška byla zahájena společnými klidy na stanovišti, disciplínou, která dokáže již v začátku zkoušek vyřadit některé z účastníků. Psi nejsou ještě unavení a 10 ti minutovou střelbu a zvěř, která může vyběhnout z leče, nemusí ustát. Sofi neměla problém, naopak mne velmi mile překvapila následným vzorným slíděním v rákosí, kdy si za práci vysloužila pochvalu od pánů rozhodčích . Z této disciplíny jsem měla největší obavy, protože je to velmi náročná a v hustém rákosí  a teplém počasí vysilující disciplína, která dokáže prověřit síly psa pro další zkoušky. Také závěrečné dohledání pohozené kachny bylo pěkně předvedeno. 

Všechny zkoušky zvládla ve 4, pouze z poslušnosti za drobné chyby dostala za 3. Celkově se umístila v této zkoušce na 2.místě , výsledková listina je v odkaze níže.

    Absolvováním této zkoušky splnila Sofie podmínky pro přiznání titulu Český šampion krásy   - výstavní výsledky již má, jen pracovní zkouška ji chyběla.

 

http://www.retriever-klub.cz/file_download/137/KSZVP_kostelec_120611_vysledkova_listina.pdf

---------------------------------------------

28.května 2011

     Se Sofinkou jsme se vydali dnešního dne na Konopiště, kde Retriever Klub pořádal I.Oblastní výstavu. Sofi byla hlášena do třídy otevřené, od paní rozhodčí zde získala V1 a titul Oblastního vítěze . V soutěži Šampion šampionů se mi vyvlékla z vodítka a bohužel jsme se neprezentovaly odpovídajícím způsobem, pan rozhodčí nám sdělil, že titul byl rozhodnut dát Sofi ale nakonec se rozhodl pro pěkného chesapeaka.

---------------------------------------------------

                         

rocky.jpg

 

 

   

 

 

 

   

 CARO -ROCKY   květen 2011

                                          dsc_0138.jpg  

                       AEBBIE květen 2011                

-------------------------------------------------------

22.května 2011

     Dnešního dne odjel do svého nového domova do Jablonce nad Nisou pejsek Nico. Pánečkem mu bude mladý muž Jakub, věřím, že si budou spolu dobře rozumět .     

    Zato smečka doma dnes navečer excelovala. Valinka, Dino     a Eri si užili louži bláta, která vznikla v prohlubni na zahradě po vydatném dešti . Nejenže se všichni vymáchali ale přímo pořádali boj - zápasy v blátě. Lepší než televize  . Výhodou fletíků je, že po krátkém ležení na sluníčku bláto ze srsti opadá a štěňátka zase vypadají normálně .

 

----------------------------------------------------------------------------------------- 

21.května 2011

     Od středy do neděle 22. května představujeme na výstavišti v Lysé nad Labem spolu s kamarádkami a kolegy z Retriever klubu návštěvníkům plemena retrieverů . Koná se zde výstava Viva Natura, výstava zaměřená na myslivost, rybářství a včelařství. Mám zde sebou Adélku a štěně, lidé se zastavují a zajímá je, jaké je to plemeno. Málokdo ví, že také existuje plemeno Flat Coated Retriever .

p5190541.jpg 

Foto z naší expozice, ing.Černá

 

     Každý den v určitou dobu, se dostavíme s pejsky na podium, prezidentka RK ing.Eva Černá poutavě představí jednotlivá plemena a také se zmíní o jednotlivých předváděných pejscích. Výstava je každodenně hojně navštěvována a naše vystoupení bývá odměňováno potleskem. Máme všichni dobrý pocit, že troškou přispíváme k propagaci a rozvoji chovu retrieverů .

---------------------------------------------------------

 

9.května 2011

     V sobotu ráno nás se Sofinkou a Adélkou zase po nějaké době čekala cesta na výstavu. Tentokrát klubovou, kterou jako dvoudenní pořádal Klub chovatelů loveckých slídičů v prostoru parkurového závodiště v Humpolci. Na cestu se s námi vydala Jindra a Lenka, obě jeli vystavovat svoje tollerky. Sofinka byla hlášena do třídy otevřené, tuto třídu vyhrála  a ještě se nám podařilo získat titul Klubového vítěze

Po ukončení posuzování bylo vyhlášení nejlepších jedinců jednotlivých plemen  klubu za rok 2010. S Adélou jsem převzala pohár za nejlepší pracovní fenu , se Sofinkou za výstavní fenu  a ještě pohár za naši chovatelku , která nemohla přijet z důvodu opatrování narozených štěňátek.

      Na noc jsme jeli ke kamarádce Zuzce, udělali jsme si pěkný dámský diskuzní večer  a v neděli ráno jsme opět vyrazily do Humpolce na výstavu.  

Zuzko, děkuji za pohostinství  ! 

V neděli Sofi opět vyhrála třídu, a tak jsem domů odvážela pro sebe celkem 5 pohárů a 2 pytle krmení, 2 tituly CAC,  pohár a pytel krmení pro chovatelku. Děvčatům se také dařilo, auto jsme měli věcmi a krmením naložené až po střechu  ale  v pořádku jsme dorazily domů. 

 

--------------------------------------------------------

6.května 2011

     Štěňátka Aebbinka, Terrinka a Caro, kterému říkají Rocky,  už jsou v nových domovech a od majitelů chodí samé pěkné zprávy. p5090506.jpgČertíci, co jsou ještě doma, chodí s ostatními pejsky na procházku na louku za dům a tam se honí a dělají kotrmelce . Mezi nimi vyniká Valinka, která ač nejmenší, skáče jako motýl a je jí všude plno . Ovčanda Berenika štěňatům dělá hodnou tetičku a nechá si od nich všechno líbit.

Do fotogalerie přidám nejnovější fotky štěňátek

----------------------------------------------------------------------------------------       

 25.dubna 2011

     Dnešní velikonoční pondělí se počasí moc nevydařilo, pršelo, tak štěňátka nemohla běhat venku . Alespoň na chvíli jsme v  podvečer  šli ven, aby se proběhala. Užíváme si s nimi každou volnou chvíli, protože se blíží čas, kdy se nám rozutečou k novým páníčkům. Aebbinka má páníčky v malé vesničce u Prahy a bude jim milým společníkem  Terinnka bude lovecky vedena šikovnou mladou paní a jistě se budeme potkávat na zkouškách ,bydlet bude ve vesničce u Tábora. Caríška čeká výcvik v agility, jeho nová slečna majitelka se na něho s celou svojí rodinou už moc těší , koncem týdne pojede do Mikulova. Kéž by i ostatní pejskové našli takové hodné páníčky.

    --------------------------------------------------------------------------------

21.dubna 2011

 

     Do sekce štěňátka byl přidán odkaz na fotečky , které byly pořízeny při nedělní návštěvě děvčat z Jičína.

--------------------------------------------------------------------------------------- 

19.dubna 2011

     Na stránkách Klubu chovatelů loveckých slídičů byly zveřejněny výsledky Poháru Anka :

Máme velkou radost,

 

Adélka obhájila loňské vítězství a za rok 2010 získala  :

 

Pracovní fena FCR roku 2010

Výstavní fena FCR roku 2010 - 3. místo

DUAL PURPOSE  2. místo

 

Sofinka    

Výstavní fena FCR roku 2010 

    

       Těšíme se na kamarády a známé, se kterými se setkáme     7. - 8. května 2011 na klubové výstavě v Humpolci, kde také bude slavnostní vyhlášení klubové soutěže - Poháru Anka .

Výsledky soutěže zde :

  http://retriver.cz/vysledky/2010/2010_pohar_anka/2010_pohar_anka.htm

 

--------------------------------

18.dubna 2011

     Na středu 20. dubna máme domluveno očkování a čipování štěňátek . Aby se pořádně vyřádila, pouštíme je na celou zahradu a tak to tam podle toho vypadá .

 

-----------------------------------------------

10.dubna 2011 

     Štěňátka již dáváme ve slunečných dnech na chvíli ven do ohrádky, pěkně si to užívají , perou se spolu až potom usnou. Volní jsou ještě tři pejsci, předpokládáme u nich pracovitost i výstavní výsledky, úspěchy rodičů tomu nasvědčují

 

  ------------------------------------------------------------------------------- 

3.dubna 2011

     Do sekce štěňátek byl přidán odkaz na nové fotky našich ďáblíků .

                                                      bohemia_tilia_stenatka_015.jpg                 

 

-------------------------------------------------------------------------------- 

30.března 2011

     Štěňátka se již projevují, tahají se o látkový míček, hrají si spolu . Mají pěkné silné kostry a také už vyžadují větší pozornost . Na Rajče byly přidány nové fotečky .

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

28. března 2011  

 

        V neděli nás navštívili noví majitelé jedné fenečky, společně jsme vytvořili jednotlivé fotečky - portréty miminek. Jakmile je obdržím, hned budou zde k nakouknutí. Pro štěňátka jsme také zakoupili speciální granulky, namočené je baští 3 x denně . Pochutnávají si také na kozím mlíčku, uvidíme, co nám ve čtvrtek, v jednom měsíci jejich stáří,  ukáže váha  .

     Také se budeme muset začít s Adélkou pomalu připravovat na sezonu. Mimo jiné zkoušky, pořádané KCHLS a RK, se v červnu chceme zúčastnit Derby retrieverů ČR - Mezinárodních zkoušek přinášení retrieverů 2011, na které jsme se kvalifikovaly v roce 2010. Závod se koná v Chlumu u Třeboně.  V říjnu se koná Mezinárodní soutěž retrieverů - Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů, v kvalifikaci jsme druzí náhradníci, tak snad to vyjde a do Jihočeských Libějovic se vydáme.

Sofinku čekají letos zkoušky z vodní práce a pokusíme se složit také podzimky .  A nesmíme zapomenout na malinkou Valinku, té bude potřeba také věnovat pozornost .

 

-------------------------------------------------------------------------------------

23. března 2011

     Miminka již mají jména, Aebbinka bude bydlet u Prahy , Terrinka u Tábora  a Valinka zůstane doma . Jeden pejsek zřejmě pojede do Mikulova, tři pejsci zůstávají volní. Moc si přejeme aby se pejsci dostali do dobrých, milujících rukou a dělali svým páníčkům jen radost .

----------------------------------------------------------------------------------------

17.3.2011

 

     Štěňátka jsou již pěkní vykukové, sotva vidí ale už se dokážou držet za kůži a vrčet  . Do fotogalerie jsou přidány nějaké fotečky a fotky štěňátek najdete  na Rajčeti, odkaz je uložen v sekci Štěňata  .

Video štěňátek :

 http://www.youtube.com/watch?v=t-7sMAfq_j4

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

10.3.2011

    

     Štěňátka pěkně přibývají na váze  , za týden se jim  podařilo porodní váhu skoro zdvojnásobit .

 Všechny fenečky jsou již zadané .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

   3.3.2011 se narodilo Adélce 7 krásných štěňátek, 4 pejsci a 3 fenečky

---------------------------------------------------------------------------------

Středa 23.února 2011

 

    Máme vše nachystáno a jsme připraveni na příchod štěňátek . Adélka vše snáší dobře, chodíme na procházky, má různé chutě -  pochutná si i kyselém zelí s cibulkou   !               Zítra má již 55 den březosti .

ady-iv.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------- 

     

     V neděli 30.ledna 2011 jsme s kamarádkou a jejím tollerkem absolvovaly Mezinárodní výstavu psů v polském Glogowě. Sofinka potřebovala získat jedno poslední CWC, aby se mohlo zažádat o udělení titulu Polského šampiona krásy. Paní rozhodčí ho Sofi zadala , takže se nám splnilo jedno tajné přání . Na výstavě k nám přišly dvě polské holčiny a prosily nás, zda bychom jim nepůjčily pejsky na juniorhandlink.

Se zaujetím jsme poté sledovaly, jak to dívkám jde, s pejsky si rozuměly,  a my měly velkou radost, když obě postoupily do finále . Nakonec se obě holčiny s našimi pejsky umístily na stupních vítězů .

Domů jsme odjížděly spokojené a plné dojmů z krásně prožitého dne  

 

    glogow-30.1.2011-juniorhandling.jpg

 

 

----------------------------------------------------------------------------------- 

 

    25.ledna 2011

     Dnes jsme se dozvěděli dlouho očekávanou zprávu - Adélka bude mít štěňátka   ! Podle vyšetření ultrazvukem jich v bříšku moc není, necháme se překvapit, hlavně aby byla zdravá.

                                                      

 

--------------------------------------------------------------

 

     Ve slovenském Trenčíně se 22.ledna konala Mezinárodní výstava psů. Sofi se předvedla ve třídě otevřené v konkurenci 3 fenek. Posuzovala ukrajinská paní rozhodčí, Sofi se ji zjevně líbila a tak ji udělila CAC . Postoupily jsme do soutěže o nejlepší fenu a k mému překvapení opět byla Sofinka vybrána . A když jsme získaly i BOB, nemohla jsem tomu uvěřit.        

Protože jsem měla před sebou dlouhou cestu, chtěla jsem po hodnocení jet domů a nezůstávat na odpolední soutěže. Ale známá mne přemluvila a díky jí se nám se Sofinkou podařilo získat 4. místo v pořadí při výběru v BIS za FCI 8 . Zůstaly jsme za takovými chovateli, jakými jsou p. Voláriková a p.Studeník. Měla jsem velkou radost, domů jsem přijela s pěkným pohárem v pozdních nočních hodinách. Po cestě byla ještě krátká zastávka, Sofinka byla odměněna masem z Wrapu z Mc Donald´s . Takže zase jedna výstava za námi, Sofi se vítězstvím ve třídě podařilo dokončit šampionát SR a na místě nám také vystavili certifikát .

-----------------------------------------------------------

        

 

Dnes, 15.ledna oslavila Sofinka

      své 2.narozeniny

------------------------------------------------

   

 8.ledna 2011

    

     V sobotu se v moravské Olomouci konala Hanácká národní výstava psů.

Sofie byla naposledy hlášena do mezitřídy. V konkurenci tří fenek se ji podařilo získat prvenství  a CAC , od paní rozhodčí obdržela pěkný posudek. V soutěži o nejlepší fenu Sofi neuspěla, vítězství získala krásná fenka naší kamarádky Andrejky Eliška, kterou paní rozhodčí odměnila také titulem BOB. Blahopřejeme moc Andrejko !

Výstava se konala ve výstavních pavilonech Flory, které nejsou pro tyto účely zrovna hodné, kruhy byly malé a místa pro návštěvníky i vystavovatele bylo málo . Znovu jsem se zde setkala s mnoha známými, přítomny byly kamarádky Lucka        s Petrou, které vystavovaly svoje goldenky a také odjely domů   s krásnými výsledky . Také Vám blahopřeji  !

 

--------------------------------------------------------------------

  

      Je sice už rok 2011, ale uplynulý Sivestr 31.12.2010 byl pro nás velmi důležitý . Tento den jsem se v odpoledních hodinách vydala s Adélkou za ženichem do polské Poznaně. Na místo jsme dorazily po celkem náročné cestě skoro ve 23 hod , byly jsme již Markem a Monikou očekávány. Ady si s Arvillkem chvíli pohrála a byla svatba .

     Bylo krátce před půlnocí když jsme přejížděly kousek za Poznaň do motelu, kde jsme měly zamluvené ubytování. Celou cestu jsme projížděly po silnici lemované světelnými ohňostroji, bylo to jako nějaká oslava . Na Nový rok dopoledne jsme provedli s Monikou potřebnou administraci, rozloučily jsme se také s Markem a Arvillkem a v poledne jsme se vydaly k domovu. Vzhledem k silnému větru, padajícímu sněhu a dešti, trvala cesta domů opět okolo 6 hodin, domů jsme dorazily skoro v 19 hod .

Nyní budeme jen čekat na 26.leden, kdy bude Adélka vyšetřena ultrazvukem a my budeme vědět, jestli silvestrovská noc lásky nezůstala bez následků .

Rodokmen Arvillka je zde http://www.fcr.arville.pl/arville/rodowod