Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moji milí,

dovolte, abychom Vám představili krásnou, jednoduchou, působivou metodu, jak zbavit své děti či další osoby nejrůznějších chronických potíží. Jedná se o pozitivní změnu hluboce zakořeněných představ a vnitřní překonání problému na základě originálních pohádkových příběhů, vycházející z metodik neurolingvistického plánování.

Původní projekt vznikl ve vlámské televizi VTM v roce 1999 pod vedením Paula Liekense (*1939), trenéra Newyorského tréninkového Institutu pro lingvistické plánování. Lidé, kteří s touto metodou pracují, jsou často metodou nadšení pro vysokou účinnost této jednoduché alternativní terapeutické metody. Metoda umí řešit symptomy jako například alergie, astma, noční můry, fobie, strach z neúspěchu a mnoho dalších.  

Nabízíme jednoduchá pravidla a příklady, aby si lidé mohli sami vytvořit přirovnání nebo příběh pro sebe či pro druhé. Metoda je zaměřená hlavně na práci s dětmi, ovšem v principu je tato metoda použitelná i pro dospělého či staršího člověka. Příběhy si lidé vypravují odjakživa všude po světě a v každém věku, příběhy nejen pobaví či poučí, ale i vyléčí .

Záměrem akce je pomoci potřebným a rozvoji rodičovské tvořivosti pod odbornou terapeutickou pomocí Souzvuk Plzeň a patronací pohádkologů z  Pohádkové Šumavy z Mlázov u Kolince v blízkosti Sušice, kde se nachází zajímavá dětská pohádková expozice.  

 Tvořte na pomoc dětem i pro svoji radost

Účinnost a rozvoj projektu bude probíhat průběžně na těchto stránkách a předpokládáme závěrečné vyhodnocení v rámci ukončení sezóny "Pohádkové Šumavy" v možné přítomnosti námi uznávaného krále Zdenka I., zvaného též Troška.

Rádi uspořádáme tvořivé dílny u vás či víkendové pobyty v Mlázovech coby centra " pohádkové Šumavy ".  

ObrazekOsobní informace k projektu Mirek Jirman :)

373 541 162 či 776 384 555

 

Gestoři a další odborní poradci

  •  
    za o. s. Souzvuk Plzeň :  Mirek Jirman :) 
    Klára Tyrbachovákkla--rce-nova--a--a--a--.jpg
  •  

 

  • za o. s. Pohádková Šumava : Zuzana Dorogiová PhDg   a Jindřich Fábín PhDg

       všichni na mail : medounek@gmail.com

Supervize průběhu :  víla Šuměnka

alias  Kamila Houfová  dívka Šumavy 2007   Obrazek

 

Vrchní pohádkolog hodnotící komise : Milan Poláček PhDg

 komoří pohádkového krále Zdenka I., zvaného též Troška

 

         Slovo pana krále Zdenka I

Obrazek

 

Obrazek

.

 

 Pokud jsi dočetl až sem, patří ti právem Pohádkového království      Obrazek  . 

 Klárka a M:) irek

 Svatební video jinak .

 

 

Obrazek

Cílem je vytvořit neziskové zásobník a současně vzorkovník pohádkových či obdobných léčivých příběhů lidovými autory, uveřejnit je na těchto stránkách . Neziskovost spočívá v tom, že veškerá tvorba v rámci projektu "Medounek" je bezfinanční, slouží k rozšíření myšlenky záměru této alternativní metody a hlavně pomáhá rodičům, prarodičům a kamarádům dětí vytvořit zásobník příběhů, které se dají použít pro děti v nepohodě a tím i rozradostnit sebe vlastní tvořivostí.

 

O stromu Pohádkovníkovi

15. 5. 2019

| Komentářů: 0

| Rubrika: Pohádková říše

| Fotografie: Pohádkovník

Nedávno se mu zdál krásný sen... Procházel se lesem jen tak, vzpomínal na svou krásnou Karolínku. Neviděli se už hodně dlouho. Asi pomáhá lidem kolem sebe a na Vítka si nevzpomene. A tak si prostě jde a najednou se před ním objevila víla... Byla Karolínce podobná, srdce se mu zastavilo a nemohl ani dýchat. Měla krásně velké oči plné lásky, porozumění a soucitu. Na sobě měla krásné vílí šaty v barvách fialek co rostou na palouku u lesa ve všech možných odstínech... Usmívala se na něj tím svým jemným úsměvem a oči jí zářily. Nic neříkala, nebylo třeba žádných slov. Zhluboka dýchala až se jí korálky na vílích šatech chvěly a vydávaly jemný zvuk. Jak se tak skřítek díval na vílu, nemohl popadnout dech. Zalkl se a začal plakat. Plakal radostí a štěstím, že se setkal s tak krásnou pohádkovou bytostí. Ona stále mlčela a dívala se.

 

O Zubáčkovi

23. 9. 2008

| Rubrika: Pohádková říše

Pohádkový příběh o Zubáčkovi napsal na Pohádkovém campu v Mlázovech syn maminky Jitky, malý Péťa Votava z Kdyně.

Obrazek

 

Jak šlo SRDÍČKO do světa

23. 9. 2008

| Rubrika: Pohádková říše

Pohádkový příběh o srdíčku, které hledalo své místo, napsala na Pohádkovém campu v Mlázovech dcera maminky Jitky, malá Terezka Jahnová z Kdyně.

Na otázku: "Jaké je Tvé největší přání?", Terezka odpověděla:

 "... aby byl srdíčkový svět..."

Obrazek

 

POHÁDKOVÝ CAMP

23. 9. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: Pohádková říše

Ve dnech 23. - 27. srpna letošního roku jste mohli spolu s námi zažít první "Pohádkový Camp" v areálu Pohádkové chalupy v Mlázovech u Kolince. Děti prožily pohádkový zbytek prázdnin formou her, malování, soutěžení, výrobou vlastního kyvadla a vytvoření svého vlastního příběhu.

 

Zahrádka

9. 9. 2008

| Rubrika: Společné tvoření

 

Žabička a ptáček Darebáček

9. 9. 2008

| Rubrika: Společné tvoření

 

Příběh první ... aneb Královské táboření

9. 6. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: příběhy pro dítě od kamaráda

První léčivý příběh je pro chlapce, jménem David. Děkujeme všem zúčastněným lidičkám, kteří se podíleli na tvoření léčivého příběhu na prodejní výstavě Ezotera pod vedením Mgr. Miroslava Jirmana PhDg. a jeho Terapie pohádkou, která se konala v neděli 8. června 2008 v Praze. V případě jakýchkoli nápadů či doplnění nás, prosím kontaktujte na medounek@gmail.com či piště komentáře.

Občanské sružení Souzvuk Plzeň

 

Hurá, hurá, hurá ...

29. 5. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: Společné tvoření

ObrazekA protože babička Drahuška je správná babička, při cestě na chatu, kam vyjíždí každý víkend, vymýšlí básničky pro radost nejen malého Adámka, ale hlavně pro radost sobě.
 

Houpy, houpy ...

29. 5. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: Společné tvoření

Zkuste s námi tvořit a podělit se o básničky, říkadla, písničky nebo doma vytvořené pohádky pro Vaše děti a vnoučata jako jedna šťastná babička pro svého vnoučka Adámka, kterému říkají Blinky Bill z Ústí nad Labem.

Obrazek

 

Medové království

16. 5. 2008

| Komentářů: 1

| Rubrika: Pohádková říše

Chaloupka ukrývá truhlici a v ní knihu pohádkové říše. Pomocí neobyčejných klíčů společně odemykají pohádková kouzla ...

Obrazek