Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

""Uměním překračuje člověk sám sebe. Ztělesňuje svůj ideál,

je tím, čím chce být , je však i tím čím je „


Přičichla k terpentýnu a omámena pak vedla štětec po prvním našepsovaném plátně. Vždy je něco poprvé………. jsou místa na zemi, kde se tají dech, člověk se rozhlíží kolem sebe a uvědomuje si , jak málo máme času zastavit se …..

že k tomu, aby nám bylo lépe stačí zvednou hlavu a nechat se unášet krásou, která nás obklopuje. Je v ní skrytá síla ta  nám nedovolí abychom se trápili.

Jednoho dne mne osud dovedl k tomu , abych se zastavila i já, zastavila a začala se  kolem sebe bedlivě rozhlížet i usmívat se slzami v očích tak, aby mi nic neuniklo. A pak tu touhu po poznání, svobodě, porozumění, sdílení a lásce přenáším na plátno či papír.

Kresby i obrazové kompozice snů a skutečností jsou odrazem mé duše a žití na této zemi. Přála bych si, aby moje obrazy žily s Vámi vždy, když budete smutní i když se budete radovat.

 

Co říci o sobě?

Snad jen, že jsem dáma, která studuje již 11 let  na Fakultě výtvarného umění při VUT U3V v Brně, „Dějiny umění,  Architekturu, Šlechtické rody a významné osobnosti ". Kromě toho absolvovala několik dalších výtvarných kurzů známých výtvarných škol, navštěvovala ateliéry různých známých i neznámých výtvarníků. 


K životnímu jubileu jsem si  dala největší, krásný, ale  zároveň nejdražší dárek svého života. "Libušinu galerii v  Malhostovicích".

Žiji a tvořím v Malhostovicích, malá poetická vesnička u brány Vysočiny , nedaleko města Tišnov. Věčná studentka , která stále křísí a rozvíjí vlastní výtvarný potenciál, intenzivně studuje, kreslí, maluje a ztotožňuje se svoji vlastní identitou snad nezaměnitelným rukopisem. Doménou jsou především osobitě pojaté malby meditativního charakteru, občas ráda zabrousím do imprese, nebo se věnuji detailům.


Vstřícná všem novým technikám, kreativní, plná snů a nápadů.

Nenapravitelná optimistka a snílek


LiV. Libuše Vyskočilová  

 

 

 V Ý S T A V Y

 

2021

Art Prague, The Awakening Contemporary Art Exhibition , ČR

 

2020 

Florencie , International Prize  Michelangelo, Itálie

 

2019

Milano,  International Prize, Garavagio, Itálie

 

2018

Řím - uprostřed historické části města - Itálie,

Museum Rossocinabro

leden, únor,  březen

 

2017

Rájec, státní zámek

Žernůvka - Domov  Sv, Alžběty 


2016

Vír , galerie  "Na bahnech", společná výstava

Rajec, společná výstava


2015

Žernůvka, domov Sv. Alžběty  "Doteky víry"

Vír, galerie "Na bahnech "  " Paleta 10"


2014

Velká Bíteš, " Tanec barev"

 

2013

Humpolec  "Tanec barev "

Malhostovice


 

2012

Broadway Gallery
New York   červenec

Humpolec  říjen 



 

2011

Poezie dnů všedních i svátečních    prosinec Drásov    

 

PROLÍNÁNÍ

Lomnice Synagoga  - červen

Zábřeh Rovensko - červenec , srpen

 

2010

LETNICE

Valtickolednický areál, zámeček RENDEZ - VOUS   .....červenec - srpen Libušina galerie......říjen

ZIMNÍ ROMANCE

Valtickolednický areál, zámeček RENDEZ - VOUS  .........prosinec 

 

2009

KONFRONTACE   

Brno,  Adamov,  Wien

 

2008

Malerin der Traume und Wirklichkeit

La Passerella Gerasdorf  bei Wien      -     celoroční výstava

SNY A SKUTEČNOSTI    Libušina galerie Malhostovice - říjen

Czech ART festival       České Budějovice -  prosinec

 

2007

QUO VADIS    Libušina galerie Malhostovice  - říjen

 

2006

PROMĚNY     Libušina galerie Malhostovice  - březen

 

 

 




 




 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

J.H. - Vize, sny, přání...

...nevím, jak moc myslíte na budoucího diváka při vkládání svých myšlenek, radostí, smutku a snů do obrazů. Myslím, že mnoho ne a doufám, že to tak zůstane. Je rozdíl mezi řemeslem (třeba i dobrým)a uměním. Krásný obraz, podobně jako hudbu nebo jinou krásu, nemusí každý pochopit a ztotožnit se. Své nadšené obdivovatele si přesto, někdy až časem, nacházejí. Neumím formulovat své pocity při prohlížení Vašich obrazů tak, aby to neznělo banálně, proto Vám alespoň docela obyčejně přeji radost z tvorby (i když někdy přes slzy)...
JH

J.V. - Vědecký versus umělecký přístup

Něco úvodem:
Pokrok v umění probíhá podle zákona přitažlivosti, napodobováním, následováním a uctíváním milovaných předků. Pokrok ve vědě probíhá podle zákona odpudivé síly, vyvracením panujících bludů a falešných teorií.
Boris Pasternak, Doktor Živago

Vážená paní galeristko,
s potěšením sleduji, jak Vaše web stránky dostávají kvalitní design plný lidskosti, který směřuje ke sjednocení funkční účelnosti a etického vzhledu. Jsem potěšen, že jste našla způsob, jak umění přiblížit „internet návštěvníkovi“ touto vysoce efektivní formou. Někde jsem četl, že cca Rembrat, nebyl jen dobrým malířem, ale i dobrým obchodníkem a já mám názor, že vy tuto vizi začínáte naplňovat. Vaše web stránky působí velice příjemně a přitažlivě, což se o mnoha vysoce sofistikovaných web stránek renomovaných firem říci nedá. Ty mají sice obsah, ale jejich vzhled působí jako ledové království.
Zřejmě jste se v minulosti pohybovala v oblasti kvalitního managementu, který je někdy srovnáván s uměním, který však má i však svůj vědecký charakter. Takže něco mezi vědou a uměním.
Ve vašich obrazech je toho hodně nevyřčeného a tím dáváte návštěvníkovi nekonečný prostor k hledání právě toho nevyřčeného. V tom vidím Váš přínos. Nutíte nás přemýšlet o to jemném a někdy velice pevném tkanivu sociálních vztahů a tím nás „trénujete“ pro další půtky a boje, které jsou „kořením“ každého plnohodnotného života, protože tak se učíme a tak se stáváme lepšími lidmi.

Přeji hodně tvůrčích sil.
Váš internetový příznivec.
J.V.

Jules Verne - vize nejsou sny, nebo neomezená přání

Dobrý večer,
mám o sobě možná přehnané mínění že nejsem snílek, ale vizionář, silně poznamenaný projekty uvádějícími tyto vize do praxe. Je to něco jako narození nového života.
Představit si 7 neomezených přání je nad moje duševní síly, možná bohužel.
Přesto děkuji za Vaši odpověď.
K vašim obrazům. Moje zkušenost z praxe je taková, že já musím tu vizi představit ne tak jak ji vidím a cítím já, ale tak aby ji zákazník pochopil a ztotožnil se s ní. Možná, že takový přístup by učinil vaše obrazy přístupnější ještě více lidem.
Mějte se fajn.
JV

Jules Verne - Nic není tak, jak se zdá.

"Uměním překračuje člověk sám sebe. Ztělesňuje svůj ideál, je tím, čím chce být , je však i tím čím je „

Vážená dámo,
pěkné www.stránky.dv. Možná jen lehké doplnění. Každý tvor hodný jména člověk, mající v sobě potřebu po zdokonalení sama sebe i svého okolí, se musí snažit denně překročit své paradigma. To s prominutím, platí například i v oblasti vědecko-technické, kde denně vstupujeme do vzrušujícího neznáma.
Přeji hodně tvůrčích sil.
Váš oddaný JV