Lihovarník a likérník - biochemik
8. 4. 2008
1.Pracovní činnosti
Přejímání a skladování surovin a pomocných látek. | |
Příprava, dávkování surovin pro výrobu. Příprava roztoků. | |
Obsluha destilačních aparátů. | |
Sestavování jemných a značkových lihovin z destilátů dalšími speciálními postupy (např. tzv. řezáním, scelováním, stařením aj.). | |
Odebírání vzorků vyrobených lihovarských produktů a jejich degustace, příp. některé laboratorní zkoušky kvality. | |
Expedice výrobků. | |
Čištění, dezinfekce, seřizování a údržba používaných strojů, zařízení a linek. | |
Vedení předepsané dokumentace. 2.Vzdělání Střední vzdělání s výučním listem v oboru biochemik pro lihovarskou výrobu a výrobu vín. 3.Požadované dovednosti Provádění odběru vzorků a smyslové posuzování jejich jakosti Dodržování technologického postupu v lihovarnické výrobě Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro lihovarnickou výrobu Obsluha strojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů na lihovarnické výrobky Skladování, balení a expedice lihovarnických výrobků 4.Zdravotní požadavky Toto povolání není omezeno žádným onemocněním. Podpis:Vladimír Šíma. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář