Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lil' Mama

zpěvačka

Datum narození:
18.09.1985 
Místo narození:
Brooklyn, New York, USA 

Znamení:
Panna  

Lil Mama (vlastním jménem Niatia Jesicca Kirkland) se narodila a vyrůstala v New Yorském prostředí nedaleko Brooklynu. Pochází z hudebně zaměřené rodiny- její máma a děda byli oba zpěváci a její táta vedl nahrávací studio Familiar Faces.

Jako malá pořád pobíhala po nahrávacím studiu a dělala pořádek a tak jí její matka dala přezdívku "MAMA" a to jí zůstalo. Jako malá Lil Mama tancovala a chodila do dramatického kroužku a psala poezii ve svém volném čase. V 10 letech začala psát místo poezie hudbu a texty a s pomocí otce začala psát a nahrávat rap songs. V pubertě se odstěhovali a její matce doktoři diagnostikovali v roce 2003 rakovinu tlustého střeva. Brzy poté se Lil Mama vrací do Brooklynu na vysokou školu Edwarda R. Murrowa.

V Roce 2006 se Lil Mama začla naplno věnovat zpěvu. Najali si manažera Ali Amii a poté co opustila školu odletěla do Atlanty nahrávat s producentem Nappy Rootem, James “Groove” Chambers. Nahrála 7 písniček jedna z nich se jmenovala "Lip gloss" .Ve stejném roce přemlouvala DJ Enuffa aby její píseň hrál na rádiové stanici Hot 97.Poprvé jí DJ Enuff odmítl, ale Lil Mama to zkusila ještě jednou, pustila mu nahrávku a DJ Enuff ji začal hrát. Díky úspěchu "Lip gloss" se její písničky začli hrát více.