Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filip: My vládu tolerujeme na základě námi stanovených sedmi podmínek.

 

 

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl ve čtvrtek hostem hlavních zpráv v televizi Nova. Odpovídal na současnou situaci kolem premiéra Andreje Babiše. Bude KSČM podporovat vládu i v případě, že by nakonec Česká republika musela část dotací určených společnosti Agrofert vracet Bruselu a má v současné době premiér poslaneckou imunitu, zeptal se ho moderátor zpráv Rey Koranteng.

"To je předčasná otázka. Zatím nevíme, jestli budeme něco vracet. Kromě toho, my jsme vládu nepodpořili. My ji tolerujeme na základě námi stanovených sedmi podmínek. Nechtěli jsme, aby se prodlužovala ta agónie roku 2018. O auditní zprávě se v těch sedmi podmínkách nepíše. Můžeme to ale zohlednit v našem pololetním hodnocení dohody o toleranci," řekl Filip.¨

"Pokud jde o poslaneckou imunitu premiéra Anreje Babiše. Trestní stíhání bylo obnoveno, je to vlastně znovuotevření skončené věci a my jsme už o té o imunitě rozhodli, takže Andrej Babiš má stále poslaneckou imunitu. Orgány činné v trestním řízení mohou pokračovat v tom řízení podle pokynů státního zástupce, to znamená, že policie a nařízené státní zastupitelství a dozorující státní zastupitelství bude prostě dělat úkony, které musí, aby byly vyšetřeny věci, které nejvyššímu státnímu zástupci nepřipadaly dostatečně vyšetřené."

Více na začátku hlavních zpráv TV Nova.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM