Jdi na obsah Jdi na menu
 


EUP. Janeček: Čerpejme v Náchodě peníze od !

EUP. Janeček: Čerpejme v Náchodě peníze od !

(8.10.2014)

Do Evropské unie „sypeme“ každoročně zhruba 40 mld. korun, což je bezpochyby vysoká suma pro každého z nás. Z tohoto důvodu je naprosto nezbytné efektivně využít všech finančních prostředků, které nám unie nabízí. Optimální možností pro Náchodsko je podle mého soudu Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika. Plánovaný rozpočet činí přes 226 mil. eur. Zahrnuje pět krajů a tři vojvodství, samozřejmě i náš Královéhradecký kraj. Veškerá příprava spadá pod Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a Ministerstvo infrastruktury a rozvoje Polska.



Výše uvedený program se zásadně dotkne následujících tematických celků, a to jmenovitě: Bezpečnost. Využití možností česko-polského příhraničí, zejména pokud se jedná o oblast našeho přírodního a kulturního dědictví. Dále dopravní dostupnost regionu. Kromě toho vzdělávání a spolupráce vládních i nevládních zařízení. Většina peněz bude alokována na činnosti související s přírodním a kulturním dědictvím česko-polského příhraničí. Zejména rozvojem silniční infrastruktury, která je pro Náchod naprosto stěžejní.

Všechna výše uvedená témata zahrnutá v tomto operačním programu jsou více než aktuální a bezpochyby notně přispějí k tomu, aby se Náchod dále rozvíjel dle našich představ jako obyvatel města. Nenechme finanční prostředky od unie ležet ladem!

 


 

Autor: Ing. Pavel JANEČEK, kandidát KSČM do Zastupitelstva města Náchoda Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM