Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeměpis pana Schwarzenberga

16. 2. 2015

 

 

Počátkem minulého týdne se pokusila Česká televize vyzpovídat předsedu sněmovního zahraničního výboru Karla Schwarzenberga. Zajímalo ji, jak jinak, Rusko a Ukrajina, především však Rusko. A některé myšlenky předsedy TOP 09 stály skutečně za to. Pan Schwarzenberg, nemohu jinak, než zmínit se, že jde o vyslance bilderberské skupiny, nám totiž sdělil, že Rusko je vlastně poslední koloniální země na světě. Padla nepřímo i slova navazující na názory předních politiků obamovské Ameriky o tom, že přece jen ta Sibiř by neměla patřit jedné zemi, tedy Rusku, ale svým bohatstvím celému světu. Jednoduše řečeno: Je třeba rozparcelovat Rusko a jeho surovinové bohatství přehrát na globalizované firmy, které přece dobře vědí, jak dolovat, dodávat, vyrábět, tedy jak vydělávat. A Rusko? To by přestalo být ve hře.

 

 

 

Pan Schwarzenberg jako první v českém politickém spektru vyslovil myšlenky, které pro zdejšího člověka jsou šokující. Myšlenka o Rusku jako »poslední koloniální mocnosti« má nás přesvědčit o tom, že je čas Rusko zlikvidovat, že by národy žijící na jeho území, zvláště pak ty sibiřské, měly dostat »svobodu«, tedy tu americkou, jiná totiž přece není. Potom by uzavřely výhodné smlouvy s nadnárodními společnostmi a americké vojenské síly by si tady, na ochranu těchto národů, zřídily základny. Tak zřejmě věci prodiskutovali ve Bilderbergu.

Má to ovšem jistou chybu. Na Sibiři totiž žije většina občanů ruské národnosti. Jsou Sibiřané, ne koloniální podřízenci. A mnohým ze zdejších národů, které tu žily od nepaměti, přinesli předci zdejšího ruského obyvatelstva nejen zlepšení života, ale často i písmo, lékařské zabezpečení, vzdělání. Zpochybnit tento stav se nepokusil ani Hitler a jeho ideolog Východu Alfréd Rosenberg. Schwarzenberg je ovšem jiný myslitel. Je vyslanec amerických myšlenek, je vyslanec Bilderbergu. Ona myšlenka o »poslední koloniální zemi« má však trhliny. Dodnes totiž Havaj je součástí Spojených států. I tady žije původní obyvatelstvo, nebo to není pravda? A co francouzská zámořská území například Guadeloupe, Martinik, Nová Kaledonie? Také zde žijí »nepotomci« francouzských přistěhovalců. Nebo Velká Británie, např. Bermudy, Falklandy, Svatá Helena? Že by původní obyvatelstvo tady nebylo, když lodě Spojeného království přirazily do některé ze zdejších zátok? Zeměpis zřejmě pro člena Bilderbergu není právě silná stránka. Nedivme se, nepotřebuje ho. Má jiné cíle. Ví, kde je Kosovo a… A propos Kosovo! V témže hovoru nám sdělil, že to bylo něco jiného než Krym či východ Ukrajiny. Na rozdíl od Kosova prý na východě od nás jde o anexi, kdežto v Kosovu to byla záležitost kosovských Albánců. Jen zapomněl na to, že zbraně pro Thaciho hochy putovaly z Albánie a řekněte, kdo dnes ví, kdo vlastně byl kosovský nebo jiný Albánec? A mimochodem, v jejich oddílech bylo mnoho mužů bojujících svůj »džihád« a ti vůbec nebyli Albánci…

…a Kyjev, kde Karel Schwarzenberg dával podporu »prohnilému« režimu? Že by ten dnešní »Kyjev« byl bez oligarchů a prohnilosti?

Jaroslav KOJZAR