Jdi na obsah Jdi na menu
 


LIDOVÁ TVOŘIVOST NA ČESKOBRODSKU

2. 11. 2009

 Reportáž ze zahájení výstavy

Lidová tvořivost na Českobrodsku

   Je pošmourné dušičkové  pondělí 2. listopadu 2009 a právě dnes  se konala vernisáž výstavy Lidová tvořivost na Českobrodsku , kterou uspořádala sl. Jana Dvořáková  - vedoucí výtvarného kroužku v Klučově za pomoci vedoucí MKIC paní Bočkové  a knihovnice Jiráskovy knihovny Klučov.  My tři jsme se  sešly  v MKIC  v Českém Brodě už po 14. hodině k doladění  posledních příprav v galerii Šatlava, aby vernisáž mohla začít přesně v 15 hodin. 

 

   Vystavené exponáty jsou  originální  svými nápady.  Nebudu zde popisovat co vše je na výstavě k vidění – nerada bych něco zapomněla.  Obyvatelé našeho kraje jsou nesmírně šikovní a obdivuji všechny vystavené výrobky počínaje obrázky z různých druhů materiálů – keramické, vyšívané, kombinované z vizovického těsta  a látky,  obrázky malované různou technikou, přes figurky opět z různých materiálů včetně  perníkových výjevů z pohádky O perníkové chaloupce,  malby na hedvábí, různé koláže a  plastiky , keramickou písničku  či pletené svetříky a háčkované  ubrusy …. Nesmím zapomenout  na knihu  Lichožrouti a vystavené obrázky, které  malovala paní Galina Miklínová z Klučova.  

   Musím naše lidičky pochválit - opravdu se Českobrodští  všeho věku  vytáhli . Na popiskách vidíme zastoupení škol, domova důchodců i „sólistů“ .

 

   Před 15. hodinou  se začaly scházet první  pozvaní hosté . Bylo připravené malé pohoštění.

Na chodbě před výstavními místnostmi slečna Jana Dvořáková pár milými slovy zahájila výstavu poděkováním za práci  všech šikovných vystavovatelů a za pomoc při  organizaci.  Zvlášť přivítala ilustrátorku paní Galinu Miklínovou, která přišla  se svojí malou dcerkou Rózinkou.  Připili jsme si na úspěch výstavy a prohlídka mohla začít.  Vystavené exponáty se moc  líbily a věřím, že výstava bude mít úspěch. 

 

   Po 16. hodině  už přicházeli další návštěvníci a do 17. hodiny prostor „Šatlavy“  ožil dospělými  i dětmi všeho věku.

 

   Děkujeme slečně Janě Dvořákové za nápad zviditelnit Lidovou tvořivost na Českobrodsku a výstavě přejeme úspěch.   

 

  Podívejte se na fotografie z výstavy  - snažili jsme se přiblížit krásné výtvory několika obrázky, ale kdo můžete, přijďte se podívat osobně. Opravdu to stojí za vidění.  Jménem pořadatelů Vás srdečně zve knihovnice JKK  Janina Svobodová, která  Vám výstavu přiblížila  touto krátkou reportáží.

  

 

 fotografie z výstavy