Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Provozní řád tenisového kurtu a tréninkové zdi TJ Jiskra Libavské Údolí v Šabině

 

 

I.          Využívání sportoviště

1.               Využívat sportoviště bezplatně mohou všichni členové tenisového oddílu – viz seznam členů.

2.               Základní podmínkou využívání je :

a)    zaplacení členských příspěvků (současně podmínka členství v oddílu)

b)    odpracování povinných brigádnických hodin stanovených pro příslušný probíhající rok. Evidenci odpracovaných hodin provádí předseda oddílu. Termín odpracování či zaplacení počtu hodin pro výše uvedenou sezónu stanoví schůze oddílu do 30.3. běžného roku a dá odpovídajícím způsobem na vědomí všem členům.

3.               Povinná brigádnická účast se netýká členů čestných, sponzorů, kteří přispěli v daném roce částkou nebo službou v hodnotě vyšší než 5 000,- Kč a výjimečně i činných členů, kteří nemohli z objektivních důvodu splnit danou povinnost, např. mateřská dovolená, zahraniční stáž, dlouhodobá služební cesta, nemoc a pod. Výjimku posuzuje předseda oddílu na základě písemné nebo ústní žádosti toho kdo o ni žádá.

Brigády za děti a mládež mohou odpracovat i rodinní příslušníci.

4.               Zájemci o pronájem kurtu z řad nečlenů oddílu zaplatí správci kurtu a pokladníkovi p.R.Fraňkovi proti potvrzení 100Kč/1hod/kurt.

V případě, že se hry na pronajatém kurtu zúčastní hráči - členové klubu a nečlenové jsou jejich hosty  pronájem se nevybírá

5.               Poplatky za pronájem kurtu nejsou vybírány při akcích organizovaných oddílem nebo při schváleném zapůjčení kurtu například sponzorům oddílu.

6.               Poplatek za používání tréninkové stěny se nevybírá. Zeď je veřejně přístupná, při zachování podmínky, že ten kdo na ní bude trénovat bude dodržovat pořádek a také se postará o zametení případně pokropení povrchu.

7.               Do odvolání platí, že v úterý odpoledne od 17.00 hodin do 19.00 hodin má k dispozici kurt i zeď tenisová škola vedená p.Z.Plachým.

V sobotu a v neděli je od 9.00 do 12.00 a od 16.00 do 21.00 hodin kurt vyhrazen členům oddílu a nelze jej pronajmout veřejnosti-nečlenům.

Od pondělí do pátku v době od 9.00 do 16.00 hodin a o víkendu v době od 12.00 do 16.00 hodin je kurt veřejně přístupný za schválený poplatek. 

 

II.        Provozní podmínky

1.               Obsazování kurtů členy oddílu se řídí pravidlem, že každý člen oddílu si může rezervovat hrací čas v kalendáři, který bude ve Staré hospodě nebo ve skladě. Každý člen oddílu má k dispozici 1 rezervaci týdně pro dvouhru v délce 1 hrací hodina nebo 1 rezervaci pro čtyřhru v délce 2 hrací hodiny. Rezervaci lze provést max. 1 týden dopředu.    

2.               Základní hrací doba pro hru singlů je 60 minut, tato doba zahrnuje i čas na úpravu povrchu. Pro čtyřhru platí základní hrací doba 120 minut.  Základní hrací dobu lze prodloužit pouze tehdy, když nebude další zájemce o hru.

3.               Pronájem kurtu veřejnosti-nečlenům je možný maximálně na 2 hrací hodiny. Možnost překročení je pouze v době, kdy nečekají další hráči na hru a toto překročení sjednané doby je považováno za započetí další placené hodiny.           

III.      Povinnosti hráčů

1.               Po ukončení hry jsou hráči povinni zamést povrch koštětem nebo srovnat hrablem dle stavu kurtu. Tato povinnost platí i pro úklid tréninkové stěny.

2.               Platí přísný zákaz hrát na vysušené antuce, každý hráč je povinen kurt v případě potřeby pokropit a to jak před hrou, tak po skončení.

3.               Vstup na kurt i tréninkovou zeď je možný pouze ve vhodné obuvi, která nepoškozuje povrch kurtu. V případě, že hráč svým chováním nebo nevhodným použitím kurtu poškozuje majetek oddílu bude bez náhrady vykázán a další vstup mu bude do odvolání odepřen.

 

 

                                                                                             Schváleno schůzí oddílu dne 7.července 2008

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář