Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na Rohálovskou 50-tku

28. 4. 2010

 

Překopírovaný článek z aktualit vebových stránek VESANI . CZ

 

 

 Rohálovská padesátka  

– první ročník mtb závodu v okolí Prusinovic

 

 

Obrazek

 


 Pro ty, kteří si na svátek práce chtějí ověřit svou fyzickou a závodní formu, i pro ty, kteří chtějí strávit prvomájovou sobotu aktivním odpočinkem je připraven první ročník závodu horských kol Rohálovská padesátka.

 


   Trasa, jejíž start a cíl je v Prusinovicích, je zvolena pro všechny skupiny cyklistů. Na rozdíl od známého bikemarotonu Drasál „děsící“ bajkery svým převýšením a náročným terénem, na Rohálovskou
padesátku si můžou troufnout i o něco méně zdatní cyklisti, ale zapotí se zde i ostřílený závodník.
Pořadatelé připravili padesátikilometrovou trať, která závodníky provede nepoznanými cestami a zákoutími našeho mikroregionu. Místní kopce nejsou natolik prokřižované a tím i známé jako stezky
v sousedních Hostýnských vrších, ale nastoupané metry i zde přibývají rychle a výhledy z každého vrcholku jsou stejně malebné.

 

   Během sobotního poledne, kdy ti starší budou zdolávat kilometry
hlavního závodu, jsou pro ty nejmenší připraveny dětské závody, které se budou konat v bezprostřední blízkosti startu.

 


   Kdo se v sobotu postaví na startovní čáru Rohálovské 50ky a po zaznění ohlušující rány ze čtyřlibrového napoleonského děla (zapsaného v Guinnessově knize rekordů) šlápne do pedálů, postupně projede sousedními obcemi (Pacetluky, Karlovice, Líšnou, Tučapy), prokřižuje okolní lesy (Kostelecký, Ochozský) a může se těšit na řadu překvapení. Na závodníky čeká hned v úvodu (na 5. km) rychlostní prémie a v polovině trati bude připravena občerstvovací stanice, kde se bajkerům dostane energie na druhou část závodu a servisní pomoci v případě technických problémů. Několik kilometrů před cílem prověří zdatnost cyklistů vrchařská prémie s odměnou pro každého.

 


  Protnutím cílové pásky se z „obyčejného“ cyklist(k)y stane Rohálovské(á) bajker(ka) a může se těšit na guláš a pivo a speciality z grilu. Navíc kdo se zúčastnil v únoru běžecké Rohálovské desítky a dokončí i Rohálovskou padesátku, se zapojí do hodnocení Rohálovského duatlonu. Dostane se tak ocenění nejrychlejšímu Rohálovskému bajkerovi a bajkerce, Rohálovskému spurťákovi,
Rohálovskému vrchaři a vítězům duatlonu – Rohálovskému borcovi a borce. Ti, kteří se nedostanou na stupně vítězů, se dočkají ceny alespoň při bohaté tombole.

 

  Sobotní odpoledne a večer vyplní ukázka napoleonské jednotky v bitevní pohotovosti, stavění májky, hudební zábava v podání skupiny Endiaron a samozřejmostí bude pohoštění, a to, jak my z okolí víme, je v Rohálově pověstné.


Časový harmonogram Rohálovské 50ky: *


 8:00-10:30 prezentace účastníků v hlavním sále kulturního domu v Prusinovicích
 11:00 start hlavního závodu od kulturního domu
 11:09 očekávaný průjezd nejrychlejšího závodníka startem (prémie po objetí úvodního okruhu)
 11:25 zahájení dětských závodů
 12:40 očekávaný příjezd vítěze hlavního závodu
 16:00 limit pro dokončení závodu
 16:05 vyhlášení vítězů
 16:30 vylosování hlavních cen závodnické tomboly
 18:00 stavění rohálovské májky
 20:00 večerní hudební zábava


Další informace na www.rohalovskapadesatka.cz.

 

Srdečně zvou pořadatelé.

 

Obrazek

 


* Změny programu vyhrazeny.

 

 okopíroval : Zdeněk

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář