Jdi na obsah Jdi na menu
 


Battle of the Kings

29. 11. 2008

Nazdárek!

Mnohým z Vás jistě neušlo, že v pátek 28.11.2008 se uskutečnila snookerová exhibice Battle of the Kings, na které se představili dva profesionálové světové Main Tour: světová desítka Neil Robertson a světová jednička a aktuální mistr světa Ronnie O'Sullivan. Na utkání dohlížela půvabná Michalea Tabb, jedna z nejlepších snookerových rozhodčí a první žena, která kdy rozhodovala finále Mistrovství světa.

Zápas se hrál na 6 vítězných framů. Oba hráči začali v promrzlé Tesla Aréně zvolna, ale brzy se oklapali a první frame vyhrál Ronnie hezkým náběhem 111 bodů. Co nás však čekalo ve framu druhém, nadchlo naprosto celou halu - 'Melbournská mašina' Neil Robertson zahrál famózní 147. Jedná se o oficiální první maximum zahrané v ČR.
Ve čtvrtém nebo pátém framu (už nevím přesně) jsme se dočkali také jedné zajímavé a ne tak často vídané situace. Po sklizení všech koulí ze stolu měli oba hráči stejné skóre a tak musela rozhodnout přenastavená černa. Los vyhrála 'Raketa' O'Sullivan, nastavil si bílou do rozstřelového Dčka  a černou na první pokus potopil do levé rohové kapsy. Naprosto excelentní strk!
Po šesti framech bylo nerozhodně 3:3 a asi po dvacetiminutové přestávce se pokračovalo. Značně promrzlý Ronnie nakonec nedokázal přesné hře Neila vzdorovat a podlehl mu 4:6.

Konec zápasu ještě ale neznamenal konec večerního programu. Následovali dva jednoframové zápasy obou profesionálů s dvěma vylosovanými českými šťastlivci z řad obecenstva. Nejprve se představil Ronnie O'Sullivan proti Kamilu Březinovi, který začal skvělou dlouhou červenou. V náběhu se ale dlouho neudržel a Ronnie si nakonec, pravda s notnou dávkou štěstí, vybudoval dostatečný náskok a vyhrál.

Zlatým hřebem páteční exhibice pak bylo druhé jednoframové utkání Australana Neila Robertsona a Čecha Jana Lomitzkého. Ano, čtete správně, opravdu jsem si s ním zahrál! :-)
Zprvu jsem byl hrozně nervózní a nedokázal jsem potopit ani jednoduché koule. Srdce diváků jsem se snažil získat véčkem na středovou kapsu, leč bohužel to nevyšlo. Bouřlivý potlesk a uznání svého soupeře i rozhodčí jsem si vysloužil velmi povedenou jistotou za zelenou kouli. Z této situace jsem vytěžil několik faulů Neila. Přesto byl mladý (a vysoký) Australan stále ve vedení. Snažil se mi pomáhat, dokonce mi tágem předstčil jednu červenou před středovou kapsu. Takovou potupu jsem však odmítl a raději hrál obloučkem na druhou červenou u zelené kapsy :-)
Před Roberstonovým uměním jsem se však musel nakonec sklonit a prohrál jsem. Nicméně diváky jsme pobavili, užili si spoustu legrace a já jsem si těch pár desítek minut u jednoho stolu s Neilem, Michaelou a téměř 2000 diváky naprosto vychutnával a užíval.

 

Váš šťastný Honza 'Cinzano Bianco' Lomitzki

P.S.: Záznam celé exhibice si můžete pustit zde: http://www.freeklip.cz/play.php?vid=2875
a video, které natočil Honza K je zde: /clanky/neil-vs-honzal
Rozhovor pro e-snooker.cz je zde: http://www.e-snooker.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=1124&Itemid=88889027

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Interview

(Honza L, 24. 12. 2008 11:36)

Tak na www.e-snooker.cz už vyšel rozhovor se mnou a Kamilem nejen o exhibici Battle of the Kings.

Luck

(Daniel, 29. 11. 2008 12:24)

Tady ma nekdo stesti jak prase :-).. z The Color of Money : "But for some players, luck itself is an art."

Tesim se na vdeo !!

Battle of the Kings

(Honza L, 29. 11. 2008 11:06)

1300Kč za lístek se rozhodně vyplatilo dát. Mě teda zcela určitě :-D
Čtěte a dovíte se proč.