Jdi na obsah Jdi na menu
 


PHL Defurovy Lažany 2008

2. 8. 2008

 

Šestým kolem pokračovala Pošumavská hasičská liga v Defurových Lažanech. Tuto soutěž pořádá místní SDH, tradičně jako Memoriál Ladislava Duchoně. Sobota 2. 8. 2008, nám připravila zamračenou oblohu s větrem, ale bylo relativně teplo. Na soutěž se sjelo celkem 15 družstev mužů a sedm družstev žen. Startovní čísla byla přidělena dle dojezdu jednotlivých družstev. Naše holky startovaly sedmé a chlapi dvanáctí. V soutěži žen se asi největším překvapením staly Pačívské holky, které obsadily s časem 38,38 s druhé místo a ukázaly, že se závod od závodu zlepšují. Své vítězství z minulého závodu obhájila Žihobecká děvčata a zaslouženě vyhrála. Naše holky skončily na třetí příčce. Útok měly rozběhlý dobře, ale opět vyskočila guma na spoji céček na levém proudu, z kterého tekla voda. Navíc měly nástřik znesnadněný prudkým větrem, s kterým si nakonec lépe poradila pravá proudařka. Je velkou škodou, že holky nejezdily ligu od začátku.
V mužské kategorii se sešla kompletní letošní špička v PHL. Časy, až na Petrovické, nebyly kvůli stíženému nástřiku takové, jaké jsem předpokládal. Vítězství naprosto suveréně vybojovali Petrovičští skvělým časem 24,76 s a nástřikem levého proudu 23,80 s. Vypadá to, že čtyřiadvacítky začínají sázet jako Baťa cvičky. My jsme díky menšímu zaváhání na rozdělovači a delšímu nástřiku, skončili na pátém místě s časem 30,85 s. Takže nic moc, ale lepší než minulý týden.
Do finále postupovalo celkem šest mužských i ženských družstev. Z žen se nejlépe vedlo těm našim a pěkným časem 32,34 s vybojovaly první místo. Pravá proudařka navíc nastříkala za pěkných 30,80 s. Na překonání našeho ženského nástřiku, a myslím si, že i historicky ligového, který má hodnotu 29,45 loni z Lub, si ale ještě musí počkat. Druhá skončila, o pouhých 6 setin, s časem 32,40 s Malá Víska a třetí Pačejov.
Mužské finále se stalo jasnou dominantou Petrovic, které časem 24,64 s nedaly nikomu šanci. Navíc, tentokrát jejich pravý proudař cáknul za 23,82 s. Fakt klobouček dolů. Druzí jsme i přes drobné zaváhání na rozdělovači skončili my s časem 29,86 s. A odvezli jsme tak alespoň jeden pohár. Třetí skončila Hadrava a jak jsem tak pozoroval, vrátila klukům z Bystřice jejich posmívání z prvního kola.
 
HODNOCENÍ SOUTŽE
 
Jedná se o tradiční soutěž PHL, která se běhá na louce za vsí. Terén není ideální a běhá se z kopce, ale to všichni víme již léta. Zázemí soutěže bylo na dobré úrovni. To samé se dá říct o občerstvení. Klobásy byly chuťově dobré a navíc bylo i pečené maso. Točila se „jerenácka“ Nektar a tou jsme my odkojení. Rozhodčí byli v pohodě, až na jednoho, který řešil naměřování rozdělovače a odhození koncovek. Nevím jestli Velenovy dostaly penalizaci za přidání plynu před vývěvou oprávněně, u toho jsem nebyl, proto budu věřit rozhodčímu na základně.
 

Náhledy fotografií ze složky PHL Defurovy Lažany 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét