Polévky
Zelná polévka
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme propláchnuté kysané zelí, červenou papriku a chilli papričku. Chviličku pražíme, a pak přilijeme H2O. Přidáme předem polouvařenou fazolku adzuky, bobkový list a pepř celý. Vše vaříme asi půl hodinky.
Bramboračka
Do vody nastrouháme mrkev, petržel a celer. Přidáme sůl, nové koření, pepř, prolisovaný česnek, zdravý bujón (Würzl), nakrájené brambory a předem namočené sušené houby. Vše vaříme do změknutí. V konečné fázi přidáme vejce.
Košťálovka
Základ tvořící tuto polévku je čistě zeleninový. Připravíme si vývar ze stvolu brokolice (ano, přesně ten, který většinou končí v koši). Oloupaný stvol brokolice vaříme asi 30 minut. Po té ho vyjmeme a nakrájíme na kostky, které přidáme do vývaru společně s červenou čočkou a nakrájenou mrkví. Vaříme asi 20 minut. Osolíme a podáváme.