Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po úvodních dvou porážkách jsme doma zahodili tři body

24. 8. 2013

   Starší dorostenci již 6 let nedokázali zvítězit v posledním kole jednoho ročníku a zároveň v prvním kole ročníku dalšího. Tuto statistiku nezlomili ani letos. 

   V rámci prvního kola nové sezóny se naší skvadrou prohnalo tornádo, oproti přípravnému zápasu v Postoloprtech chybělo hned 5 hráčů, další se stále nevrátili z dovolených nebo od babiček.

   Bílinští se snažili v úvodu domácí zaskočit, ale rychlou branku se jim vstřelit nepodařilo. Na kompaktně bránící domácí jen těžko hledali recept. Ve druhé minutě sice po rohu hlavou zakončovali Bílinští jen těsně vedle, ale to bylo na dlouhou dobu vše. V první půlhodině přišlo jen dvojí zakončení mimo branku ze střední vzdálenosti. Naši v podstatě jedinou nebezpečnější akci první půle založil Vondráček, který uvolnil Tarašku, ten ale z úhlu střílel hodně slabě. Po půlhodině fauloval před vápnem zaskakující stoper Chmelan. Trestný kop Grožíka vyrazil nad pozorný Rosa. Ve 41. minutě pak po centru Hájovského opět zasahoval včasným vyběhnutím Rosa před dotírajícím Katreničem. Po prvním poločase 0:0. Hosté byli logicky lepší a aktivnější, domácí se nikam netlačili.

   V loňském ročníku měli naši dorostenci potíže se závěrem druhých poločasů, dnes inkasovali paradoxně hned v úvodu druhé půle. Dlouhý nákop Řeřichy nedokázal zastavit kapitán Möbius a junior Wälzer neměl ve sprinterském souboji na Chobota nárok. Ten chytře do protipohybu umístil na zadní tyč - 0:1. Hosté dále pokračovali v nepříliš úspěšném dobývání branky, nutno však přiznat, že ve druhém poločase bylo šancí kapánek více. V 60. minutě pálil z dálky Podaný, opět pěkný zákrok předvedl mladík Rosa. O chvíli později mohl Chobot zdvojnásobit svůj střelecký zápis, ale po pěkném centru mířil hlavou z malého vápna nad. V poslední čtvrthodině už začali domácí malinko riskovat a stopeři Chmelan a Pálek pořádali výlety v před, čímž jsme Bílinské občas překvapili. V 77. minutě to mohlo vést k velké šanci, jenomže Russo místo přehození míče na silnější nohu volil střelu na rohový praporek. Erik mohl být hrdinou zápasu, když jej v 81. minutě výborně vysunul za obranu dobře bojující Štol. Erik však tentokrát místo zakončení do odkrytého prostoru branky volil přihrávku na obsazeného Tarašku, která neprošla. Mimochodem Vojta zaslouží za dnešní utkání velké uznání, na hrotu toho naběhal dost, aniž by měl často míč. Ten však v těžkých soubojích dokázal přidržet a nechal spoluhráče oddechnout. Snad za to bude v budoucnu odměněn. Prakticky z brejku si Grožík narazil s Chobotem a pálil jen těsně mimo. Otevřenější hru domácích pak mohl potrestat nejlepší hráč zápasu Chobot, jenže po jeho samostatné akci a střele z otočky zvonilo za v tuto chvíli bezmocným Rosou jen břevno. Ještě v 90. minutě jsme se mohli pokusit o senzaci, jenže po pěkné akci Vondráčka s Chmelanem stáhl Štolův centr ze vzduchu střídající brankář Kovačka. Bílina tak veze nejtěsnější vítězství, na které se až nečekaně nadřela. 

   trenér Lukáš Votruba: "Musím poděkovat všem klukům, kteří dnes dorazili... ne za to, že přišli, což jsem až donedávna považoval za samozřejmost, ale za výkon, který předvedli. Fotbalově to nebyla žádná paráda, ale vzhledem ke složení týmu, taktickým pokynům... nechali na hřišti vše a nenechali se na vlastním hřišti zneuctít nějakým debaklem. Bílině jsme zápas hodně znepříjemnili a určitě se na tři body nadřela více, než si při přesilovce představovala. Bílině přejeme hodně zdaru do dalších zápasů, sami sobě pak aby ostatní hráči týmu dali fotbal zpět mezi své priority!"

   Mladší dorost v loňské úspěšné sezóně s Bílinou neprohrál (doma 3:3, venku 1:0 pro LoKo), ale dnes to byl zcela jiný příběh. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, pokud by za stavu 0:1 proměnil Záboj samostatný únik. Každopádně první utkání mladším dorostencům pod vedením klanu Štěrbanů pořádně zhořklo! Nutno podotknout, že řada mladších dorostenců hrála již předchozí utkání starších kolegů, přesto je takto vysoký výsledek nečekaný. "Soupeř byl jasně lepší. Hned po 10 minutách to bylo 3:0 a o výhře soupeře bylo skoro už rozhodnuto, když to psychicky neunesli někteří naši hráči a přestali hrát. Musíme zlepšit hru dozadu a pak můžeme zkusit hrát i útočně.", hodnotil po utkání obránce mladšího dorostu Daniel Štol, jeden ze zkušenějších hráčů, který již pravidelně nastupuje i za dorost starší, s nímž absolvoval i letní soustředění. 

STARŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov 0 - 1 FK Bílina 

                                                           (0:0)

Branky: 47. Chobot

Rozhodčí: Dušek, Menšík (ŽK: 1:1 (Pálek), ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C), 7. Chmelan, 10. Pálek - 6. Bláha - 3. L. Wälzer, 9. Russo, 11. D. Vondráček, 14. Štol - 12. Taraška

MLADŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov 0 - 14 FK Bílina 

                         (0:6)

Branky: ?

Rozhodčí: Menšík, Dušek (bez karet); diváků: 20

sestava:

Rosa - Schönherr, Bláha, L. Wälzer, Štol - Sochor, Myšák, L. Slezák, D. Vondráček, Buvalič - Záboj

 

-----------------------------------------

 

   Na první zářijový den byl červnovým losem přisouzen dorostencům úvodní venkovní zápas krajského přeboru. Paradoxně jsme zajížděli do osmdesát kilometrů vzdálené Roudnice nad Labem, kde jsme v loňské sezóně hráli poslední venkovní duel. Vzpomínky na tehdejší prohru 10:0 jsme se snažili zahnat do kouta. Možná i k našemu dobru nehrálo v dnešní mladičké sestavě mnoho pamětníků tehdejšího duelu. 

   Oproti minulému týdnu jsme dnes dali dohromady alespoň jedenáctku hráčů a už už vyhlížíme konec prázdnin, který by pro nás snad mohl znamenat navýšení počtu použitelných hráčů. Karel Pálek, jako kovaný Viktorián, dnes nastoupil v dresu s číslem 16, aby se symbolicky rozloučil s přestupujícím Vladimírem Daridou.

   Přesto, že byla na domácí straně od úvodu patrná kvalita, šance jsme v úvodu zápasu počítali jen my. Již v 5. minutě se ze střední vzdálenosti do míče opřel Lukáš Wälzer a přinutil Balcara k prvnímu zákroku. V 8. minutě pak musel zasahovat i proti trestnému kopu Chmelana, ale na ránu z uctivé vzdálenosti byl připravený. Po jeho výkopu vyrobil hrubici kapitán Möbius, když ve snaze odhlavičkovat míč ho prodloužil a nabídl tutovku Hrdličkovi, ten minul. O dvě minuty později pronásledoval Vondráček dlouhý nástřel Chmelana. Míč propadl za beky tak šikovně, že mladík postupoval sám na branku, tísněn obráncem však zakončil slabě. Domácí trenér měl v úvodu až nečekané starosti. Na klidu mu pak nepřidala 11. minuta, kdy Balcar tragickou rozehrávkou vyzval ke skórování Russa, ten ale nabídkou pohrdl a nastřelil jen břevno! Hra se pak dlouho odehrávala jen mezi vápny, hodně se bojovalo a pohledných okamžiků chvíli nebylo příliš. Ve 25. minutě se však opět řítil sám na branku Vondráček. Skákavý míč chtěl poslat lobem přes brankáře Balcara, jenže minul! Pak už začali šance počítat domácí, my jsme malinko a naprosto zbytečně znervózněli. Nejprve ve 32. minutě zakončili Roudničtí hlavičkový biliár jen těsně nad. O tři minuty déle napálil zpětnou přihrávku Keleše do tyče Menčl. Ještě ve 36. minutě se však zdálo, že domácí obranu prolomíme. Russo se krásně uvolnil a zývala na něj cesta z úhlu k brance, ve vápně měl i dostatek spoluhráčů... z nadějné situace však vytěžil jen roh a to bylo krutě málo. Právě po tomto rohu odvrátili domácí míč až na polovinu hřiště, kde Möbius přihrával malou domů opravdu malou a Tomáš Rosa měl co dělat, aby zastavil do tutovky se řítícího Ondrejíčku. Z branky se nakonec jako první radovali domácí, když ve 39. minutě našel domácí bek pěkným centrem za naší, do té doby dobře pracující, obranou Keleše, jenž zkušeně zakončil - poločasových 1:0.   

   Druhý poločas už nepřinesl zdaleka tolik šancí, jako poločas první, domácí však byli náramně produktivní. Po hodině hry jsme vzývali vyrovnání. Odražený míč zkoušel trefit do sítě z hranice vápna Pálek, ale Balcara v brance domácích nepřekonal ani on. V 66. minutě vyzval ke skórování Olah Hrdličku, toho ale vychytal Rosa. Z následného rohu však branka padla. Centr propadl skrz val hráčů, Kalčev odkopem trefil Poláčka a odražený míč, sice špatně, ale trefil, Ondrejíčka. Bezmocný Rosa na zemi jen sledoval jak se míč šnečím tempem šourá za čáru - 2:0. Ani my jsme nezanevřeli na útočnou snahu, ale domácí byli ve druhém poločase koncentrovaní a jen velmi těžko jsme se prokousávali k brance Balcara. Přesto bychom asi prohru 2:0 z půdy takto silného soupeře brali. Bohužel jsme v závěru díky nezodpovědnosti některých hráčů inkasovali ještě dvakrát, když se hlavou trefil nikým nebráněný Hrdlička a o pár vteřin později též Oláh. Přes poměrně dobrý výkon a takřka výbornou první půli odjíždíme z Roudnice s nepěkným výsledkem 4:0!

   trenér Lukáš Votruba: "Odehráli jsme k mému překvapení pěkný první poločas, kdy si takřka všichni hráči do puntíku plnili to, co se od nich očekávalo. Bohužel jsme nevyužili ani jednu ze čtyř vyložených šancí, za což jsme později pykali. Domácí převzali po půl hodině hry aktivitu a na rozdíl od nás svou šanci proměnili. Druhý poločas byl v jejich režii, ale nebýt nešťastné druhé branky, mohlo být utkání daleko zajímavější. Vypuštěný závěr od zkušenějších hráčů mě mrzí a opakovat se to nesmí. Díky této ležérnosti jsme až na 13. místě, místo jedenáctého. Navíc může v závěru sezóny hrát roli i vzájemné utkání, které teď budeme doma těžko obracet."

   Mladší dorost navázal na úvodní utkání a opět schytal debakl. Po celé utkání hrál o hráče méně. Už v 5. minutě prohrával 3:0 a bylo jasno.

STARŠÍ DOROST

VOŠ a SOŠ Roudnice 4 - 0 AFK LoKo Chomutov

                                                           (1:0)

Branky: 39. Keleš, 67. Ondrejíčka, 80. Hlavatý, 82. Oláh

Rozhodčí: Míč, Frey (ŽK: 2:1 (74. Schönfeld), ČK: 0:0); diváků: 25

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C), 7. Chmelan, 16. Pálek - 3. L. Wälzer, 5. Schönfeld, 6. Kalčev, 2. Šimonek, 10. Štol - 9. Russo, 11. D. Vondráček

MLADŠÍ DOROST

VOŠ a SOŠ Roudnice 15 - 0 AFK LoKo Chomutov

                   (8:0)

Branky: ?

Rozhodčí: Frey, Míč (bez karet); diváků: 25

sestava:

Rosa - Slezák, Štol, Šimonek, Buvalič - Myšák, D. Vondráček, L. Wälzer, Tancoš - Záboj

 

--------------------------------------------------

 

   Starší dorostenci nastoupili ve třetím kole KP na domácí půdě proti nováčkovi z Košťan. Před dvěma lety se oba celky utkali na úvod i na závěr 1. A třídy, oba duely jsme vyhráli vysoko 4:0. Varováním pro nás mohlo být únorové přípravné utkání, v němž nás Košťany na umělé trávě v Jirkově porazili 5:3. V úvodu sezóny sice náš soupeř podlehl Obrnicím 0:2, ale pak doma rozstřílel vysoko 4:0 Louny. My jsme byli po dvou zápasech bez vstřelené branky a stejně tak bez bodu.

   Vědomi si všech těchto faktů jsme do utkání nastoupili s respektem k soupeři, jak se ukázalo byl náš respekt až přílišně přehnaný a Košťany nás náležitě přimáčkli před naši branku. Počáteční oťukávání ukončili hosté prvním zakončením v 16. minutě, kdy po nedobrém bránění Štola odcentroval hostující Sedláček a střelecký pokus Kropáčky zblokovala v tu chvíli ještě pozorná obrana na roh. V 18. minutě se po rohu zjevil na zadní tyči kapitán hostí Mataše, míč vrátil před branku, opět jsme byli pozorní a míč uklidili do bezpečí. Po dvaceti celkem klidných minutách přišla obrovská šance hostí. Karel Pálek, dnes nezvykle hrající na stoperu, ve snaze ubránit nebezpečnou situaci, v podstatě poslal do tutovky Saláka, toho perfektně vychytal Rosa! Ten se nenudil a po chvíli sledoval povedenou ránu ze 20 metrů, která prosvištěla těsně nad. Ve 30. minutě se už hosté zaslouženě prosadili. Kropáček poslal ostrý zpětný míč na velké vápno, kde v soubojích postupně nezvítězili Pálek, Chmelan a nakonec i v tu chvíli alibistický Möbius. Hostující Lipert šel do míče agresivně a soubojů se jen nezúčastňoval, nýbrž je chtěl vyhrát! - míč se od něj lobem odrazil přes Rosu přímo do sítě - 0:1. O dvě minuty později mohl Posejpal vyslat za obranu naprosto volného Kočnára s Taraškou, místo příhry se zamotal do kliček a zisk standartní situace byl v tu chvíli hodně málo. Naštěstí právě z ní padl gól. Na centr Chmelana si výborně naskočil Pálek a bylo vyrovnáno - 1:1. Hostující tlak byl rázem pryč, přesto si Košťany vytvořili ještě jednu možnost ke skórování, ale v té nás podržel Rosa, v poločase 1:1.

   S výkonem v první části zápasu jsme rozhodně nemohli být spokojeni, což jsme si v kabině vysvětlili a druhý poločas vypadal na hřišti zcela jinak. Hosté se sice snažili, ale za celý druhý poločas si brankovou příležitost nevypracovali, jejich útoky prakticky vždy končili 25 metrů od naší branky. Naopak my jsme hrozili a to především ze standartek. Hned ve 47. minutě mohl přidat druhý gól Pálek. Po rohu trefil hlavou jen bránícího Bartoše, následnou střelou pak brankáře Klejnu. O chvíli později poslal od autové čáry míč do vápna Chmelan, junior Vondráček hlavou dokonal obrat - 2:1. A nemuselo zůstat je nejtěsnějšího vedení. V 54. minutě našel Štolův roh opět neomylně Pálka, ten však hlavičkoval slabě jen do brankáře. Po hodině hry poslal trestný kop Chmelan směr šibenice, Klejna opět vyrážel. V 64. minutě střílel slabě Kastl, Rosa nemohl mít potíže. V 76. minutě propadl Wälzerův roh k Taraškovi, tomu zakončení, které spíše připomínalo přihrávku před branku, nevyšlo. Hosté si vyjma jediné uvedené situace opravdu nic nevytvořili. O to větší šok přišel v 86. minutě. Sudí Novotný nechal hosty házet aut o takřka 15 metrů dál než mělo být vhazováno, aniž by tušil, jaký to bude mít na utkání vliv. Než jsme se srovnali s tím, že už se hraje napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů Mataše, který dva roky zpět v A třídě oba vzájemná zápasy odchytal... pomsta pro něj byla sladká, jelikož míč, pro Rosu nechytatelně, zaplul, lehce lízajíc břevno, do šibenice naší branky. My jsme se, přes viditelné zklamání, ještě pokusili skórovat. V nastaveném čase rozehrával Chmelan od poloviny hřiště. Na jeho centr si nabíhal vysoký Pálek, kterého však soupeř, vědom si jeho výškové převahy, stáhl k zemi už při rozběhu. Sudí Novotný na toto nereflektoval nebo situaci jednoduše neviděl, škoda.

   V penaltovém rozstřelu, jak už to tak bývá, byl šťastnější tým, který ještě chvíli před závěrečným hvizdem prohrával. Nám se při vyrovnávací brance zranil brankář Rosa a kapitán Möbius dovršil smolné utkání neproměněnou penaltou. Ze zápasu tak máme POUZE BOD! 

   trenér Lukáš Votruba: "V prvním poločase byl soupeř v poli jasně lepší a pozásluze se také dostal do vedení. Nám se podařilo rychle odpovědět, což Košťany očividně rozhodilo a od té doby už nepředváděli to co v úvodu utkání. Měli jsme několik možností jak zápas rozhodnout a opět se nám přihodilo to co vloni. Jen na malý okamžik jsme nebyli koncentrovaní směrem vzad a soupeři v KP toto okamžitě trestají. Díky takto ztraceným bodům jsme vloni skončili poslední, ale bohužel nám to jako poučení pořád nestačí... Matašemu střela sjela tak geniálně, že z toho byla nádherná, ale pro nás velice krutá branka. Můžeme si za to sami! Soupeř za nás zápasy vyhrávat nebude, dokud budeme opakovat své chyby stále dokola, budeme i stále dokola zbytečně prohrávat. Při vší úctě ke Košťanům, vzhledem ke druhé půli bod z dnešního zápasu prohrou je."

   Mladší dorost opět nenastoupil v kompletním jedenáctičlenném složení. Navíc se hosté dvakrát prosadili do tří minut od úvodního hvizdu a opět bylo hotovo. Mladší dorost nezahájil soutěž vůbec dobře a po třech kolech nemá na svém kontě ani bod, dokonce ani vstřelenou branku, ba co hůř čtyřicetkrát!! inkasoval. 

STARŠÍ DOROST

AFK LoKo Chomutov 2 - 2 Sokol Košťany logo-kostany.jpg

                                           (1:1), penalty 1:3

Branky: 32. Pálek, 49. Vondráček - 30. Lipert, 86. Mataše

Penaltový rozstřel: Chmelan - Mataše, Šic, Salák... za LoKo nedal Möbius

Rozhodčí: J. Novotný ml., Valenta (ŽK: 0:1 (Sedláček), ČK: 0:0); diváků: 40

MLADŠÍ DOROST

AFK LoKo Chomutov 0 - 11 Sokol Košťany logo-kostany.jpg

                       (0:8)

Rozhodčí: Valenta, J. Novotný ml. (bez karet); diváků: 40