Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skvělá dohrávka, starší dorost porazil Neštěmice tradičně 3:1, mladší dorost konečně zabodoval

17. 4. 2015

   LoKotka ve čtvrtek přivítala v rámci dohrávky prvního jarního kola Český Lev Neštěmice. Během tří sezón v KP platilo, že máme s tímto soupeřem vyrovnanou bilanci, vždy jednou v sezóně zvítězili Neštěmice, jednou LoKotka, ta navíc vždy 3:1 a stejně tak tomu mělo být i dnes.

   V naší brance se dnes pro drobné zranění Rosy představil Srkal. Snový vstup do zápasu odstartoval právě jeho katastrofální výkop, ze kterého jsme ale vytěžili alespoň aut. Ten byl vhozen velice rychle, soupeř se nestačil srovnat, Vydržel přešel přes beka a předložil míč před prázdnou branku Vondráčkovi - 1:0. Sváteční byla tato branka také z toho důvodu, že šlo o gól v prvním poločase. V první polovině zápasu jsme totiž gól vsítili poprvé po osmi zápasech, naposledy se to povedlo proti vedoucí Roudnici, paradoxně taktéž Vondráčkovi. I nadále bylo na hřišti jen jedno mužstvo, v 6. minutě šel sám na branku Vydržel, ke vší škodě nastřelil jen tyč! Další střelecké pokusy měli na starost Chmelan a Wälzer. Druhý jmenovaný pak mohl hlavou zvýšit, jenže jako by se míče před odkrytou brankou lekl a spíše mu uhnul. Gól měl na hlavě taktéž Franta a to poté, co soupeřův brankář podběhl roh, jenže náš stoper mířil nad. Soupeř za úvodní půlhodinu zakončoval jen jednou, ale ve 34. minutě srovnal. Únik podél lajny nedokázal zastavit Chmelan. Přišla přihrávka na malé vápno, kde soupeřův hráč v hraničním postavení usměrnil míč do sítě, v tom mu nedokázal zabránit na poslední chvíli zasahující Stoikov, který si spíše připsal asistenci - 1:1. Do konce poločasu jsme pak nehráli svoji hru, soupeř v podstatě z ničeho srovnal a my jsme mohli zpytovat svědomí, že jsme své vedení v úvodu zápasu nenavýšili.

   Poločasová přestávka nám zjevně pomohla, protože ihned po ní jsme hýřili aktivitou a po dvou minutách jsme opět vedli. Po rohovém kopu a chumlu ve vápně se nejlépe zorientoval Soukup a poslal svým druhým gólem v sezóně LoKo opět do vedení - 2:1. Snažili jsme se hrát aktivně, šancí jsme měli mraky, ale soupeř se nažil o srovnání a několikrát k němu nebyl daleko, jenže většinou ani netrefil branku. Ve druhém poločase to z naší strany nebyl takový koncert, ale pozorně bránící obrana držela, především výkon stopera Franty byl skvělý, a to i přesto, že hrál od 40. minuty s výronem. V 88. minutě vnesl do našich řad definitivně klid Vondráček, který si chytře narazil s Chmelanem a využil samostatný únik, který však předtím již dvakrát zazdil. Tentokrát poslal míč nekompromisně pod břevno a pojistil svým druhým gólem v zápase první jarní tříbodové vítězství.

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dneska jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Paradoxně jsme v prvním poločase uhráli výsledek 1:1, když jsme byli jednoznačně lepším týmem a měli jsme vést rozdílem třídy. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak oslnivý, ale pomohla nám rychlá branka. Mohli jsme skóre několikrát pojistit, ale také vedení ztratit. Pro nás jsou to důležité tři body, sestupové starosti jsme snad již zažehnali a můžeme se teď koukat v tabulce nad sebe."

 

 AFK LoKo Chomutov 3 - 1 FK ČL Neštěmice fk-cesky-lev-nestemice-1.jpg

                                                      (1:1)

branky: 2. a 88. Vondráček, 48. Soukup - 34. ?

Rozhodčí: Novotný st., Šifalda, Majer (bez karet); diváků: 80

sestava:

29. Srkal - 13. Stoikov, 2. Franta (40. 9. Štol/46. 2. Franta), 3. Smrčka - 5. Soukup (C)11. Dänner - 10. L. Wälzer (65. 6. Kalčev), 7. Chmelan, 9. Štol (27. 6. Kalčev/49. 8. Volf/63. 9. Štol) - 14. Vydržel, 15. Vondráček

na střídačce připraven: 1. Rosa 

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FK ČL Neštěmice fk-cesky-lev-nestemice-1.jpg

                                                        (1:1)

branky: 32. Kudláček, 77. Vondráček

Deset proher v řadě, 14 zápasů bez vítězství! Tuto bilanci dnes zlomili mladší dorostenci AFK LoKo v dohrávce proti Neštěmicím. Tým trenéra Radka Votruby, který dnes paradoxně nebyl utkání přítomen, zvládnul těžkou bitvu. Neštěmice byli lepším týmem, ale z úvodního náporu získali jen jednobrankové vedení. To mohl vymazat Šams, ale po chybě hostujících stoperů přestřelil. O vyrovnání se tak ranou z dobrých třiceti metrů postaral Kudláček, který využil nepovedeného výletu brankáře Neštěmic.

Druhý poločas pokračoval podobně jako první půle. Nicméně přes ofenzivní snažení soupeře jsme větší gólovky počítali z brejků my, jenže branka ne a ne padnout. Když už to vypadalo na dělbu bodů, vysunuli jsme ze stopera na hrot Vondráčka. Ten po chvíli na hrotu, přesně tři minuty před koncem, rozhodl o našem vítězství! Sláva vítězům, čest poraženým.... konečně! :)