Jdi na obsah Jdi na menu
 


ARCHIV: Vzpomínka na KP dorostu...

3. 1. 2012

   Je to již tři sezóny, co náš dorost sestoupil z krajského přeboru a od té doby chybí mezi elitní oblastní "smetánkou". Přesto, že se našemu dorostu nepodařilo KP zachránit, sehrál několik velmi dobrých zápasů a připsal si i pár pěkných vítězství. Za zmínku určitě stojí lepší vzájemná bilance s místním FC, který jsme v podzimním střetnutí u polikliniky porazili 3:2 a doma jsme hráli bez branek.

Při pátrání archivem jsem však objevil hořčejší vzpomínky. Nejvyšší prohra v historii dorostu LoKo se pojí k Českému Lvu Neštěmice. Je však potřeba se na utkání podívat z tehdejšího pohledu. Náš tým se jako nováček soutěže po krásných vítězstvích nad Kadaní (doma 1:0), blšanskou rezervou (venku 6:0), chomutovským FC (venku 3:2) a Rumburkem (doma 3:0) vyšvihl na nádherné 6. místo v KP. Poté však přišla studená sprcha v Dubí, kde jsme prohráli 1:7. A v tu chvíli přijel na naše "oraniště" soupeř z nejtěžších. Tým, který v tu dobu bojoval o postup do divize a my jsme pro něj byli i díky vlastním chybám snadným soustíčkem! ... tehdejší rozpoložení dokonal laksní penaltou Jindra Šarlinger... šíleně nepovedené utkání se navíc stalo poslední duelem trenéra Moravce u dorostu AFK LoKo.

nejvyšší prohra dorostu AFK LoKo v historii

 

Jarní střetnutí s tímto celkem už nic neřešilo. Neštěmicím na jaře došel dech a nedokázali se udržet na samé špici tabulky. Čtvrté místo pro ně bylo zklamání. Naši borci už v posledních čtrnácti dnech soutěže věděli, že se přesunou o patro níž, tedy zpět do 1. A třídy. Dvě změny trenérů během sezóny a velký průvan v kabině během zimní přestávky... tři těsné prohry ve veledůležitých soubojích v boji o setrvání v soutěži... to vše znamenalo sestup. V posledním zápase soutěže už o nic nešlo. Náš tým i přes řadu šancí nedokázal v zápase skórovat a naopak čtyřikrát inkasoval (nutno zmínit, že chytal útočník Ryant)... tak skončila naše poslední účast v KP... no... třeba se jednou dočkáme návratu, který dopadne lépe...

poslední utkání naši dorostenců v KP (sezóna 2008/09)