Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři závěrečné duely bez prohry, dvě remízy, jedna výhra, 6 bodů a po podzimu krásné 5. místo!

13. 11. 2016

   Jestli jsem závěr duelu v Košťanech, který se odehrál v minulém týdnu, označil za hektický, pak to co se dělo na LoKotce v závěru zápasu proti Lounům, neumím slovně popsat snad vůbec.

   Duel starších žáků proti Lounům přinesl opět zajímavou fotbalovou konfrontaci. První poločas patřil domácím. Ti mohli hned v úvodu zaskočit hosty, kteří se rozjížděli opravdu notně pomalu, což hrálo LoKádě do not. Hasil v brance domácích opravdu hasil do páté minuty tři jasné gólové příležitosti. Hra se postupně přeci jen vyrovnala, ale hosté si připsali za prvních 35 minut jen jediný střelecký pokus na branku a jednu nádhernou, leč vedle mířící, parabolu ze střední vzdálenosti. To domácím se podařilo střeleckou převahu přetavit alespoň v hubené jednobrankové vítězství. Že by si o poločase někdo vsadil, že padne ještě sedm branek, to asi těžko.

   Druhý poločas začali hosté malinko přitápět pod kotlem, ale nezdálo se, že by se zápas nějak výrazně měnil. Hosté se dostali ve 39. minutě k nadějnému trestnému kopu, který však rozehráli tak katastrofálně, že nám nabídli krásný brejk a vedení 2:0! Naše radost a další starost pro hostující tým. Jenže v 50. minutě přišla zdánlivě nic neznamenající situace. Sudí Pašek pustil jasný faul na Folwarcznyho, který pochroumaný odkulhal ze hřiště. Na jeho místo dosazený záložník však při ofenzivní výletu nestíhal zpátečku, Dvořák pláchl podél lajny a neštěstí v podobě snížení bylo na světě. Na naše kopačky přišla až nepochopitelná nervozita a hosté pak byli lepším týmem, logicky, domácí v tu chvíli zcela odešli. Jediné co fungovalo byla obrana, tedy fungovalo. Výjimečný, ale v tu chvíli zcela totální kolaps obrany řízené Lukášem Rusníkem přišel v 54. minutě, kdy jsme nechali drobného Šímu projít až před branku a jeho slabý pokus zapadl k tyči, rázem 2:2. Hra se pak malinko zklidnila, ale chomutovští už nebyli lepší tak, jako po většinu zápasu. Vše směřovalo za stavu 2:2 k penaltám. Poslední pětiminutovka však byla strhující. LoKotka se přeci jen v závěru natlačila více k brance a toužila utkání zlomit na svoji stranu. A to se i povedlo. Čtyři minuty před koncem se po Adamiczkého rohu na přední tyč odrazil míč do branky, otázkou je od koho :)... (3:2). Radost domácích však byla předčasná. Louny vrhli všechno do útoku, a risk jim vyšel. Při zmatku v pokutovém území jsme měli dvakrát míč na kopačce, ale dostat jej pryč se nepodařilo. Šoltyš napálil míč na Haldovského, který by jej byl asi lapil, jenže na teč do protipohybu byl krátký, srovnáno 3:3. Minutu před koncem jsme získali standardku na boku vápna, kterou Rusník napálil do skrumáže před brankou, v ní se nejlépe zorientoval Adamiczký, který míč dorazil do sítě - euforická radost na hřišti i na tribuně neznala mezí, jenže... nebyl konec. Hosté se ještě jednou pokusili o zteč naší branky, křídelní akci zastavil žlutým faulem kapitán Cerman a přišla pohroma. Vlastně v poslední vteřině utkání poslal Bartko střelu na zadní tyč, kterou nachytal Haldovského a vyrovnal na 4:4! Kdo neměl prášek, pokoušela se o něj pověstná "Pepka"!

   Penalty nám na pátečním tréninku šli skvěle, v sobotu bylo vše jinak. Uspěl jen Cerman a tak jsme ze tří bodů měli na konci duelu jen jeden. Doplatili jsme na naivitu a nezkušenost, na druhou stranu takovéto zápasy baví.

   trenér Lukáš Votruba:"Čert vem bodovou ztrátu, kterou jsme si vlastně způsobili sami. Způsob vedení zápasu byl z obou stran skvělý. Obě mužstva se snažila o ofenzivní fotbal, nikdo nehrál na remízu a všichni dělali maximum pro týmový úspěch. Výsledek je v tomto případě až druhořadý. Samozřejmě je škoda, že jsme neudrželi vedení. Vždyť Louny v zápase nevedli ani chviličku, my jsme vedli v podstatě drtivou většinu zápasu, ale... mě těší především způsob jakým nejen my, ale i Louny odehráli dnešní zápas. Oba celky měli pasáže kdy se dařilo méně, kdy více.

   Jsem strašně rád za to, jakou teď máme partu, jak kluci dřou jeden za druhého a do poslední vteřiny nic nevzdávají. Jak se povzbudí po zpackaných penaltách nebo závěru zápasu. Chtěli jsme do poslední vteřiny vyhrát, tak snad nám bude přáno za týden v Kadani."

 

 AFK LoKo Chomutov 4 - 4 FK Seko Louny a.png

                                                            (1:0)

penalty: 1:3 (dal: Cerman, nedal: Vrána, Rusník, Kirvej)

branky: 15., 39. a 66. Vrána, 69. Adamiczký - 50. Dvořák, 54. Šíma, 68. Šoltys, 70. Bartko

Rozhodčí: Pašek, Šebek, R.Votruba (ŽK: 2:0 (52. Adamiczký, 70. Cerman), ČK: 0:0), diváků: 60

 

-----------------------------------------------

 

   Starší žáci odehráli předposlední duel podzimu na umělé trávě v Kadani.

   Vzhledem k potížím s dopravou do Kadaně jsme neměli prostor na rozcvičku a v úvodním poločase to bylo výrazně znát. Přes rychle vstřelenou branku, kterou po příhře Cermana vstřelil krásně z dálky Adamiczký, jsme byli očividně v útlumu, nebyli jsme aktivní a domácím jsme na hřišti nechávali hodně prostoru. Kadaň však své dvě šance nevyužila, jednou nás skvěle podržel Haldovský, podruhé mířili hráči Tatranu mimo. A tak jsme mohli vedení navýšit. Cerman předvedl skvělé sólo přes tři čtvrtiny hřiště a zakončil jej šťastnou střelou do opuštěné branky - 0:2. Z dvoubrankového vedení jsme se však neradovali dlouho. Po půl hodině hry se Kadaň dostala k několikátému trestnému kopu z dobré pozice. První ránu na branku ještě Haldovský vyrazil, ale po nepovedeném odkopu Kosteleje dotlačil Dubský míč do sítě - 1:2. V závěru poločasu se na nás však usmálo štěstí. Stejně jako v jarním duelu na UMT v Kadani jsme i tentokráte vstřelili gól přímo z rohu, v poločase 1:3.

   O přestávce jsme se věnovali hlavně hře, ze které neměl vůbec nikdo dobrý pocit, ve druhé polovině bylo očividné, že náš poločasový rozhovor padnul na úrodnou půdu.

   Na hřišti totiž bylo jedno mužstvo výrazně dominantní a naštěstí pro nás mělo naše modré dresy. LoKoťáci byli všude dřív a Kadaň se už do šance nedostala, Kuba Haldovský v brance řádně promrznul. Naopak my jsme hráli dobře a připravili si velkou spoustu šancí. Hned z kraje druhé půle nastřelil pěkným trestným kopem Rusník tyč. Stejné místo pak později trefil Matoušek, dobíhajícímu Adimu se míč odrazil za záda a dorážet tak nemohl. Velkou šanci měl i Cerman, ale v zakončení si míč spíše ukopl mimo branku. Skvěle hrál i aktivní Adamiczký, jehož křídelní hra Kadaňské zlobila, gólový efekt však již nepřišel.

   V příštím týdnu zakončí LoKotka podzimní boje na půdě Dubí.

   trenér Lukáš Votruba:"Opět jsme odehráli utkání dvou poločasů. Zatímco v prvním poločase jsme se přizpůsobili hře soupeře, neběhali, neměli kvalitu na míči, ale i tak jsme nastříleli tři branky, druhý poločas byl herně velice dobrý. Soupeře jsme nepustili do zakončení, naopak my jsme měli nespočet brankových příležitostí, dobře jsme kombinovali, aktivně napadali a měli jasnou herní převahu - tentokrát však bohužel bez gólového efektu. Máme před sebou poslední zápas, dobře se připravíme a pokusíme se podzim zakončit vítězně pro lepší výchozí pozici do jarních bojů."

 

 FK Tatran Kadaň 1 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                                      (1:3)

branky: 30. Dubský - 6. Adamiczký, 24. Cerman, 35. Dědek

Rozhodčí: Hörl (ŽK: 0:1 (Adi), ČK: 0:0), diváků: 30

 

-----------------------------------------------

 

   Starší žáci AFK LoKo nastoupili k poslednímu zápasu podzimu proti Dubí na umělé trávě v Teplicích. Ta svými "úspornými" rozměry dopomohla k další přestřelce.

   V prvním poločase byl obraz hry poměrně jasný. Zhuštěné pole nenapomáhalo extrémně dlouhé kombinaci, a tak se oba celky snažili o rychlou a přímočarou hru. My jsme byli více nastěhováni na půlce domácích, ti naopak zkoušeli využívat brejkových situací. Do vedení jsme šli už po osmi minutách, kdy Matoušek přihrál Levovi, který se na velkém vápně uvolnil na střed a střelou o tyč poslal svou druhou brankou v sezóně hosty do vedení - 0:1. A nemuselo zůstat jen u toho. Zcela sám na branku šel o chvíli později v prvním poločase skvěle hrající kapitán Cerman, jehož střelu však brankář Kraus vyrazil na roh. Ani další střelecké pokusy se neujali a domácí nás na malou chvíli přitlačili k naší brance. V době, kdy se zdálo, že bychom se opět mohli nadechnout k výrazné ofenzivě nás srazil domácí rychlý brejk, který včas nezachytil stoper Rusník a fauloval v pokutovém území. K penaltě se stejně jako v duelu na LoKo postavil Berky a i tentokráte uspěl, srovnal - 1:1. Ihned po rozehře jsme poslali míč za obranu a zcela sám na branku šel opět Cerman, jenže na hřišti se zčista jasna objevil další míč a jinak dobře pískající sudí Živnůstka hodně necitlivě přerušil hru... :/
O pět minut později jsme špatným autovým vhazováním nabídli soupeři míč, kolmice za obranu a suverénní zakončení Sukdoláka - 2:1! LoKotka byla lepší, měla i řadu dalších šancí, ale gól přišel až 4 minuty před přestávkou, kdy se do třetice řítil sám na branku Cerman. První zakončení mu ještě nevyšlo, ale dorážku už nasměroval do sítě - 8 gól v sezóně, na záložníka skvělé číslo, 2:2.

   Druhý poločas se hrál zcela vyrovnaně, ale domácí měli velké potíže dostat se k naší brance. Jak bylo utkání v poli celkem vyrovnané, vícero šancí jsme jasně počítali my. Jenže gól ne a ne přijít. Po rohu mířil mimo odkrytou branku Rusník. Z dálky napálil míč Adi, jeho projektil se odrazil od spojnice branky. Když později neuspěli ani střelci z prvního poločasu Lev a Cerman, vzal to na sebe Matoušek, který si zpracoval míč, protáhl se kolem stoperů a podél brankáře poslal míč do sítě - 2:3. O tři minuty později mohlo být rozhodnuto. Akci jako přes kopírák té, kterou jsme pilovali během podzimu, předvedla celá záložní řada. Na jejím konci se zjevil Adi, jehož pokus však vyrazil Kraus. A tak přišel trest. S rozehrávkou váhající Dědek nalil soupeři míč do brejku, na pas za obranu vystartoval Sukdolák, obešel vybíhajícího Haldovského a srovnal na 3:3. Přes šance na obou stranách už další gól nepadl a tak se zrodila remíza.

   Penalty pak měli rozhodnout o tom, zda budeme po podzimu pátí (v případě výhry) nebo až sedmí. Dnes jsme v rozstřelu zachovali chladnou hlavu a uspěli ve 4 z 5 případů, domácí naopak jednou vychytal Kuba, jednou překopli branku, a tak se mohla na hřišti konat velká modrá radost :).

   trenér Lukáš Votruba:"Podzim jsme zakončili s bilancí 7-4-4, přičemž hned po dvou zápasech jsme měli dvě porážky. Takže zbytek podzimu lze hodnotit výrazně pozitivně. Navíc je škoda, že jsme nedokázali dotáhnout řadu zápasů do konce (minimálně v Mostě a doma s FK Louny).

   Každopádně jsme dnešní utkání odehráli velice solidně, ale opět s řadou chyb, za které jsme pykali. Směrem vpřed to nebylo zlé, mohli jsme proměnit vícero šancí, ale to tak bývá. Přes zimu nás čeká spousta práce, ale také zábavy... těším se na další práci s touhle skvělou partou!"

 

 1FC Dubí 3 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                                            (2:2)

penalty: 2:4 (dal: Lev, Lebduška, Kostelej, Pochman; nedal: Cerman)

branky: 19. Berky /P/, 25. a 58. Sukdolák - 8. Lev, 31. Cerman, 52. Matoušek

Rozhodčí: Živnůstka (bez karet, ČK: 0:0), diváků: 40