Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů starší žáci "A" (podzim)

7. 6. 2011

FK Louny - AFK LoKo Chomutov 9 - 4 (5:1)

Starší žáci se poprvé v historii AFK LoKo podívají v letošní sezóně do Krajského přeboru. Svou pouť začali na půdě silných Loun, které již v přípravě předváděli skvělé výsledky.

Zápas začal snově! Hned po 50 vteřinách hry jsme šli do vedení. Na hranici ofsajdu se dostal k míči Císař a velmi pohotově zamířil k brance domácích. Lehce podstřelil brankáře a vedli jsme - 0:1. Patnáct minut jsme se soupeřem dokázali hrát vyrovnanou bitvu. Soupeř byl fotbalově lepší, ale naše nebezpečné brejky dělaly soupeři starosti. Právě po čtvrt hodině se domácí dostali ke standartní situaci. Po centru do vápna bylo vyrovnáno - 1:1. Pak se naše hra sesypala a do poločasu jsme inkasovali ještě 4*. Za zmínku stojí bomba Franty ze 40 metrů, kterou jen s námahou vyrážel domácí brankář na roh. Jinak nás však soupeř v posledních 15 minutách první půle přehrál, a tak jsme si po poločasovém hvizdu oddechli. "Pouze 5:1".

Bylo znát, že naši hráči hráli možná nejtěžší utkání své dosavadní fotbalové "kariéry". Přesto jsme museli hráče upozornit na slabiny soupeře, které se nám ve druhém poločase podařilo využít. Bohužel se nám nepovedl vstup do druhé půle.

Nejprve spálil svou šanci Novák a po něm Tancoš. Rázem se soupeř dostal na koně a dokázal 3* skórovat. Ve 45. minutě jsme prohrávali již hrozivých 8:1!!!

Jako by nás tento moment "nakopl" a obraz hry se otočil. Na brejky hrál najednou soupeř. My jsme byli aktivnější. V 56. minutě jsme se dočkali snížení. Poté, co se Chmelan nádherně uvolnil dokázal i podstřelit brankáře a bylo sníženo na 8:2. Domácí sice bleskově zvýšili na 9:2. V posledních minutách jsme ale drželi otěže zápasu my. V 64. minutě snížil Slezák. Nádherně se položil do míče na hranici vápna... ten skončil lehce pod šibenicí - krásný gól a sníženo na 9:3. 70. minuta a opět Slezák, který dokázal využít zmatku ve vápně a míč poslal do prázdné branky.

Branky: 64. a 70. Slezák, 1. Císař, 56. Chmelan 

sestava:

1. Cakl - 3. Novák, 2. Franta (C), 5. Soukup, 8. Šimonek - 6. Wälzer, 9. Polák, 10. Císař, 7. Chmelan, 4. Tancoš - 11. Slezák

hokejově dostřídávali 12. Kalčev, 13. Hamp, 14. Žbánek, 15. Hrach, 16. Sušienka

 

AFK LoKo Chomutov - FK Bílina 0 - 4 (0:2)

Starší žáci se poprvé představili v krajském přeboru na domácí půdě. Přivátali pravidelného účastníka krajského přeboru, velmi zkušené mužstvo FK Bílna.

V Lounech jsme utkání začali famózně, doma naopak.

Hned ve druhé minutě se hosté prosadili z prvního rohového kopu. Jelikož jsme sledovali soupeře v prvním utkání proti Neštěmicím, přesně jsme věděli, jak standartky zahrává. Přesto jsme nebyli schopni zabránit první hlavičce a brance v naší síti - 0:1. Soupeř parádně využil našeho viditelného zaskočení a již v 7. minutě zvišoval na 2:0 po pěkné křídelní akci a zpětné přihrávce. Na slabou ale umístěnou střelu Cakl nereagoval. Trenér Votruba reagoval na příšerný vstup do utkání v 10. minutě vysunutím Nováka, což rozhýbalo naši hru a soupeře jsme v následujících momentech přehrávali, navíc přicházeli i brankové příležitosti. V první se představil mladík Štol, ale jeho ránu z úhlu vyrazil brankář bez větších problémů na roh. V 17. minutě jsme spálili naši největší dosavadní šanci. Novák se krásně protáhl až do vápna, jeho slušnou střelu však brankář náramným skokem vytáhl z šibenice opět na roh. Další příležitost Nováka pak lapil jednoduše. Soupeř se dostával před naši branku jen sporadicky, ale když už tak zahrozil. Ve 25. minutě zasahoval na brankové čáře Cakl pohotově. V poslední desetiminutovce se hra vyrovnala, ale soupeře jsme dokázali elimonovat, škoda prospaného úvodu.

Po poločasové poradě jsme na soupeře vtrhli s myšlenkou držet zadní linie a pokusit se o brzké snížení. Bohužel se nepovedlo ani jedno. Soupeř nám ve 40. minutě, tedy pět minut po poločase, nadělil třetí gól. Jinak slušně hrající Lukešová neuhlídala centr a Cakl nesmyslně vbíhal ve špatném úhlu... soupeřův útočník pohodlně upravil do odkryté branky na 0:3. Bylo znát, že naše hráče tato branka evidentně zaskočila. Směrem vpřed už jsme rozhodně nebyli tak aktivní, jako v poločase prvním. Soupeř toho využíval a bez problémů držel tříbrankové vedení. Pokoušeli jsme se útočit z brejků, ale až na výjimky se Bílinským dařilo nás držet daleko od brankáře. Deset minut před koncem pak po průniku zprava a následném centru zvyšovali hosté na konečných 0:4.

Ještě v závěru jsme mohli korigovat a potěšit tak domácí fandy alespoň jedním gólem, jenže akci 2 na jednoho jsme do zakončení nedotáhli.

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. L. Wälzer, 2. Franta (C), 8. Lukešová - 7. Chmelan, 5. Soukup, 9. Polák, 10. Císař, 3. Novák, 4. Tancoš - 11. Slezák

hokejově dostřídávali 12. Weiss, 13. Hamp, 14. Štol

 

 

FK Litoměřice - AFK LoKo Chomutov 2 - 0 (1:0)

K utkání 3. kola krajského přeboru starších žáků zajížděli naši hráči do Litoměřic (v oranžovém hráli domácí, naši v bílém). Na zdejším pěkném stadionu nastupovali proti soupeři, který ve svém prvním zápase v rámci 2. kola zlikvidoval Neštěmice v poměru 5:0. V prvním kole měli litoměřičtí hráči volno. Během přípravy dokázali odehrát domácí několik výborných utkání s divizními soupeři (výhra 9:5 nad Neratovicemi, v týdnu těsná prohra s Roudnicí 2:3).

Nám se do utkání nenastupovalo snadno, po prvních dvou kolech jsme "okupovali" poslední místo tabulky a navíc naše hra nebyla ideální.

Do dnešního utkání jsme ale nastoupili s odhodláním ukázat, že se nevzdáváme lacino... Od uvodních minut byla znát kvalita soupeře, dokázal bezproblémů kombinovat a dostával se na naši polovinu celkem často, nutno však podotknout, že krom střelby z pozavápna (nepřesné) se domácí dlouho k ničemu nedostali, když už, tak bez problémů zasahoval dnes až nečekaně jistý Cakl. Soupeře v předních liniích zlobil Novák, ale do vážněšjího zakončení se nedostal. Jedinou naši střelu v první půli tak z úhlu vypálil Chmelan, brankář domácích si však bez větších problémů poradil. Ve 28. minutě se domácím naskytla obrovská šance v podobě trestného kopu z hranice vápna po faulu Poláka. K míči se postavil domácí Walter. Jeho nádherný pokus levačkou dokázal fantastiky vyrazit ze šibenice Cakl. Když už se zdálo, že v prvním poločase branka nepadne, dostali jsme "ránu nožem" do zad... Po průniku po pravé straně naší obrany přišel zpětný centr na hranici vápna a domácí střelec Horvát ranou k tyči otevřel skóre, přesně minutu a vteřinu před koncem první půle.

Z atmosféry v kabině bylo znát zklamání, přes veškeré nasazení jsme opět prohrávali, nadruhou stranu jsme mohli do druhé půle nastupovat se vstyčenou hlavou, šli jsme bojovat o remízu...

Nebylo k ní daleko... domácí nás sice stále přehrávali, ale naše obětavá obrana a práce jeden za druhého dlouho nesla úspěch a soupeři se stále nedařilo porduhé skórovat, domácí neměli ani větší šance. Naopak my jsme hrozili z brejků. Po jednom z nich pálil Novák ve slibné pozici hodně vedle, Chmelanovi pak po sólu od poloviny hřiště nezbyla síla na pořádné zakončení. Pět minut před koncem pak přišla pojistka domácích. Střídajícímu Starému vyšla parádně rána z 25 metrů a jeho projektil vymetl šibenici  branky. Minutu před koncem jsme se mohli dočkat snížení, poté co jsme poprvé v utkání vyšachovali obranu soupeře krásně zakončoval Novák podél brankáře, jeho střelu však fantastickým zákrokem zlikvidoval střídající brankář Brkoslav.

Prohráli jsme tak i ve třetím utkání krajského přeboru, poprvé jsme však vystupovali jako tým. Jako jeden muž jsme bojovali o první bodíky, snad na tento výkon navážeme, podzim je ještě dlouhý!

Branky domácích: 34. M. Horvát, 65. Starý

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta (C), 5. Soukup, 3. Šimonek - 7. Chmelan, 9. Polák, 10. Císař, 8. Kalčev, 4. Tancoš - 11. Novák

hokejově dostřídávali 12. Kočka, 13. Hampl, 14. Slezák, 15. Štol

 

 

FK Český Lev Neštěmice - AFK LoKo Chomutov 4 - 0 (2:0)

Starší žáci odjížděli do ústeckých Neštěmic k dalšímu utkání krajského přeboru. Po týdenní pauze čekalo "A" tým mužstvo, které až do posavaď nebodovalo, s dneškem však bohužel pro nás přišla změna.

Naši hráči se v úvodu utkání snažili hlavně neinkasovat a hrát ze zajištěné obrany. Soupeře deset minut nepustili blíž k vápnu a podstivou obranou ho drželi zpět. Postupem času však až příliš mnoho zanevřeli na útočnou fázi, a to se promítlo ve stále narůstajícím tlaku domácích. Navíc vše umocňovalo menší hřiště (umělá tráva), které evidentně více vyhovovalo domácím. Ve 13. minutě pak Novák na pravém okraji naší obrany nepochopitelně vyklidil prostor, ze ktrrého přišel centr před branku a z první zakončená akce - 1:0. Zmar navíc přišel ve 31. minutě, kdy domácí zahráli míč na přední tyč tak přesně, že zapadl do branky, naprosto jasně chyba našich obránců - bohužel tak v poločase 0:2.

Ve druhém poločase jsme začali konečně hrát tak, jak jsme si řekli před utkáním. Konečně jsme běhali, byli jsme aktivní a vytvářeli jsme zajímavé útočné akce. Soupeř však dostal ve 42. minutě výhodu penalty po nesmyslné ruce Smrčky. Domácí hráč však vysoko přestřelil. V útočné fázi jsme soupeře konečně trápili, velmi dobře se prezentoval Žbánek, jehož trestný kop vyškrábl na roh domácí brankář. Přesto, že jsme byli aktivnější, ale inkasovali jsme. Po centru jsme nepokryli zadní tyč a prohrávali 3:0. I přes naší stálou aktivitu ve druhé půli nás soupeř fotbalově předčil a v závěru ještě přidal další branku - 4:0.

V dalším kole nás čeká derby s FC Chomutov. Momentálně jsme v takové situaci, že méně řešíme derby, ale spíš hledáme soupeře, se kterým bychom konečně bodovali - chlapci - zapněte!!!

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 2. Wälzer, 4. Franta (C), 3. Soukup, 8. Novák - 11. Smrčka, 6. Polák - 7. Chmelan, 9. Šujan, 5. Tancoš - 10. Císař

hokejově dostřídávali 12. Žbánek, 13. Kalčev, 14. Štol, 15. Hampl

 

FC Chomutov - AFK LoKo Chomutov 3 - 0 (0:0)

K dnešnímu dni nás čekalo 6. kolo krajského přeboru a tudíž derby s chomutovským FC.

K utkání jsme bohužel neměli k dispozici zraněného Chmelana a Smrčku, jejichž absence na hřišti byla znatelná. Domácí disponují lépe vybavenými fotbalisty, ale naši hráči dali od úvodu do zápasu vše. Hodnotit zde přehnaně utkání nemá smysl. Domácí byli po celou dobu lepším týmem. Naši hráči obětavě bojovali a v bloku bránili bezbrankovou remízu. Naší jedinou "šancí" v prvním poločase byl centr Soukupa z trestného kopu od pravé postranní čáry, který prklouzl domácímu brankáři Dännerovi skrz prsty. Bohužel nikdo z našich nedokázal míč trefit do odkryté sítě, naopak domácí odkopli. V prvním poločase si ani domácí nevytvořili vyložené příležitosti. Nebezpeční byli pouze po centrech, v zakončení pak trefovali pouze náruč Cakla nebo mířili úplně mimo - v poločase tak 0:0.

Druhý poločas jsme začali lehce aktivně a ihned po rozehře se dral skoro sám na branku Novák, v poslední chvíli ho domácí zastavili. A právě jediný hrot Novák pozlobil ještě jednou, to když prchl do souboje jeden na jednoho proti Dännerovi. Domácí bek se mu doslova věšel na záda a nakonec Nováka hodil na vlastního brankáře - míčem hrál pouze náš hráč, soupeřův brankář ani bek vůbec (to domácí mlčeli, penaltu však na druhé straně chtěli minimálně 3*, neoprávněně...). Bylo však jasné, že je jen otázkou času, kdy se domácí prosadí, propadne jeden míč a bude zle. Postupem času jsme však již věřili v remízu. Zabezpečenou obranu se domácím nedařilo prolomit. Nutno také pochválit výkon rozhodčích, kteří derby bez problémů odřídili, což se v minulosti několikrát sudím nepovedlo. Branku jsme dostali až v 65. minutě (necelých 5 minut před koncem), po centru nastal ve vápně velký zmatek, míč se dostal k jednomu z domácích - tomu nezbývalo, než uklidit míč do sítě. V dalších minutách se hrál totální vabank, který vyústil ve skóre 3:0.

Za bojovnost a nasazení musím před našimi hráči smeknout, ono opravdu není jednoduché běhat (víceméně naplno) 65. minut na tělo se soupeřem, který vám prakticky nepučí míč. Hráčům tak děkuji za velkou psychickou odolnost a za způsob jakým derby zvládli, bohužel nevyšlo výsledkově. Pokud ale budeme dál pracovat na tomhle týmu, přijdou i výsledky.... je to na vás chlapci - míč je na vaší straně!!! ;)

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta (C), 5. Soukup, 11. Šimonek - 4. Tancoš, 6. Polák, 7. Kalčev, 10. Císař, 8. Žbánek - 3. Novák

hokejově dostřídávali 12. Štol, 13. Hampl

 

AFK LoKo Chomutov - FK Tatran Kadaň 0 - 3 (0:0)

V dnešním zápase jsme na domácí půdě přivítali fotbalisty Tatranu Kadaň. Hosté jsou v krajském přeboru také nováčkem, své role se však zhostili daleko lépe než my, a v průběžné tabulce jim patřilo krásné 4. místo, 4 výhry, jedna remíza a jen jediná prohra v posledním kole s Varnsdorfem. 

Přesto, že hosté byli jasným favoritem, zvolili jsme pro dnešní utkání ofenzivnější taktiku. Už jsme nechtěli čekat jen na to, kdy nám soupeř vstřelí gól. Kadaň začala aktivně, ale větší brankovou šanci si nevytvořila. Zkoušela to převážně zdálky, ale pozorný Cakl tyto střely kryl. Naopak my jsme si celkem nečekanou nápaditou a kombinační hrou v předních řadách vytvářeli šance. První stoprocentku pro nás vytvořil svou aktivitou Novák, odražený míč se dostal ke Kalčevovi, který stál sám před brankářem - nepochopitelně však ani nezakončil, přesto, že měl soustu času... Ve 29. minutě pak přebíral míč Novák za obranou soupeře a mohl jít sám na branku, bohužel mu ale míč utekl... V poslední minutě první půle jsme pak perfektně vyřešili situaci 2 na 2, Novák na sebe natáhl oba obránce a poslal centr úplně volnému Slezákovi, ten namísto zpracování a střely volil ránu "z voleje" a k pobavení hostujících fanoušků ani netrefil míč...  Po první půli jsme tak nedrželi remízu 0:0, ale bojovali jsme o vítězství....

Druhý poločas jsme však začali katastrofálně. Ve 36 vteřině jsme totiž inkasovali, hostující obránce v presu napálil míč od půlky (!!!) na naší branku a Cakl nepochopitelně propustil míč mezi nohy - tato situace hrubě ovlivnila celé utkání a vývoj druhého poločasu. Bohužel nás nepodržel do té doby jistý brankář, a bohužel už poněkolikáté v sezoně. Nás tato branka evidentně, ale i trochu pochopitelně zaskočila a naše hra zdaleka zaostávala za vyobrazením prvního poločasu. Soupeř byl u všeho dříve a dostával se do tempa. Přesto jsme si druhý gól dali opět skoro sami. Natřikrát jsme z vápna odkopávali míč, ale vždy jsme trefili pouze hráče soupeře, nakonec se míč dostal až do malého vápna, kde se jediný hráč domácích dokázal prosadit proti čtyřem našim, balon propadl až před brankovou čáru a pro soupeře už nebyl problém pohodlně skórovat - 0:2. V závěru jsme ještě inksovali potřetí po individuální akci Vrány.

Bohužel stále nejsme schopni dotáhnou alespoň jedno utkání ke zdárnému konci. Chybí nám sebevědomí a odhodlání zvrátit vývoj utkání. Pokaždé se po inkasovaném gólu složíme a absolutně vypustíme zbytek zápasu - už poněkolikáté... rozdílem je pouze doba, kdy první branku inkasujeme. Dnes jsme nebojovali jen o remízu, ale v první půli jsme mohli hned několikrát skórovat, jenže nedáš....... Navíc musím zmínit další faktor, kterým je brankář, zatím nás moc nepodržel a i on se budeme muset HODNĚ zlepšit... jen stručně pro všechny:

 

 CHLAPCI - PROBERTE SE!!!

 

V příštím týdnu hrajeme na půdě nevyzpytatelných Brozan, kde už, z logických důvodů, musíme chtít uspět. Béčko hostí v sobotu na domácí půdě Vilémov a bude hájit své dobré postavení a výborný vstup do soutěže.

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta (C), 5. Soukup, 11. Šimonek - 4. Tancoš, 6. Polák, 7. Kalčev, 10. Císař, 8. Žbánek - 3. Novák

hokejově dostřídávali 12. Štol, 13. Hampl

 

SK Sokol Brozany - AFK LoKo Chomutov 2 - 1 (1:1)

Starší žáci měli po polovině svých podzimních utkání (odehráno 6 z 12) na kontě 0 bodů a nebylo jiné možnosti než bojovat o plný bodový zisk i na půdě průběžně pátého týmu, v Brozanech. Lehce jsme si oddechli, když jsme zjistili, že se utkání bude hrát na travnatém povrchu, ne na trávě umělé.

Do naší sestavy se po vleklém zranění vrátil Jirka Chmelan. V brance jsme i přes nepovedené výkonu dali další šanci Caklovi před mladičkým Smrčkou (chytal včera za "B"). Do zápasu jsme vstupovali posíleni slušnou hrou proti Kadani, avšak s pokorou k výsledkům soupeře. Bohužel pokora byla až moc velká.

Úvod utkání nás opět zastihl v nedbalkách, hlavně brankáře Cakla, který již po 3. minutách propustil nepovedený centrovaný míč od postaraní čáry za svá záda - šílený začátek a stav 0:1! Domácí se dostali do hry, byli všude dříve, vyhrávali souboje, do mnohých jsme ani nešli... celkově náš výkon připomínal včerejší zápas béčka. Nadruhou stranu nás právě v tento moment podržela stoperská dvojce Franta - Soukup, kterým za to samozřejmě patří velký dík a na výsledku mají velký podíl. Přestáli jsme nával brozanských hráčů a prakticky z ničeho jsme srovnali. Polák si vzal ve 22. minutě míč na polovině hřiště a prokličkoval snad 5 hráčů soupeře, z malého vápna pak bez problémů skóroval a srovnal na 1:1. Pro Roberta to byl první soutěžní gól ve "starších". I přes vyrovnání byli domácí dále lepším týmem, ale přicházeli i naše šance, v té největší selhal v samostatném úniku Novák - v poločase tak šťastných 1:1.

K přestávkové bouřce v kabině se snad dá říci jediné - zabrala...

Překopaná sestava od úvodu soupeře přehrávala, běhali jsme, napadali, důrazně chodili do soubojů... Soupeř byl zaskočený a i proto, jsme se během prvních minut dostali snad do 4 velkých šancí... Novák dokázal jednu z nich využít, když si přehodil brankáře a míč doklepl do prázdné branky - Martinův první soutěžní gól v žákách (přesto, že tu hraje již skoro rok a půl!!) - 1:2. Kluci po vstřelené brance lehce polevili směrem vpřed, rozhodně však ne v nasazení. Soupeř se začal tlačit do útoku, ale naše pozorná obrana včele s Frantou nepustila Brozany do výrazné šance. Za zmínku stojí vynikající hra Soukupa, který byl rozhodně nejlepším mužem zápasu - jen tak dál. Vedení jsme mohli zvýšit, ale Novákovi se již brankáře prostřelit nepodařilo, jednu příležitost měl i Smrčka, tomu však lobovaný míč brankář chytil též. K vyrovnání se tak mohli dostat domácí, pět minut před koncem se po souboji na kraji vápna teatrálně skácel domácí záložník k zemi - rozhodčí nařídil volný přímí kop - po závaru ve vápně míč proskočil a mířil do sítě, na brankové čáře však naši dokázali míč odvrátit a v poslední chvíli jsme tak zachránili veledůležité tři body.

Branky: 22. Polák, 37. Novák

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta (C), 5. Soukup, 8. Šimonek - 10. Císař, 6. Polák, 11. Kalčev, 7. Chmelan - 4. Hampl, 3. Novák

hokejově dostřídávali 12. Bláha, 13. Štol, 14. Tancoš, 15. Smrčka

 

AFK LoKo Chomutov - FK Slavoj Žatec 0 - 2 (0:0)

V dalším kole Krajského přeboru jsme přivítali vítěze 1.A třídy z loňského ročníku. Přesto, že na nás měl Žatec v loňské tabulce ohromný náskok, výsledky vzájemných utkání napovídali vyrovnanosti zápasu (vloni doma 1:2, venku dokonce krásných 0:0). V průběžné letošní tabulce nás před utkáním dělily body tři (Žatec 6, LoKo 3), hrálo se tudíž "o 6 bodů". A právě takový náskok na nás po utkání Žatec má, bohužel...

Nutno podotknout, že jsme po úvodním vítězství v minulém kole chtěli navázat tam, kde jsme v Brozanech skončili. To se ale nepovedlo. Naše hra od úvodu postrádala klid, přesnost a hlavně fotbalovou myšlenku. Soupeř se snadno dostával k odraženým míčům. Navíc nám chyběl dost výrazně pohyb a soupeř nás tak od úvodu dostával pod tlak. Ten nebyl nijak nebezpečný, ale bylo jen otázkou času, kdy se nebezpečným stane. Největší šance první půle přišla brzy, již v 7. minutě se hosté dostali do přečíslení, které využili v kličku vyběhnutému Caklovi. Následnou střelu do horní poloviny branky nedokázal zastavit ani na brankové čáře stojící kapitán Franta, měli jsme ale štěstí! Míč se odrazil od brankové tyče zpět do hřiště. Trenér Votruba už tušil, že je zle. Naši hru směrem v před překvapině vytvářel ojedinělými průniky Hampl, který důrazem, rychlostí i bojovností odpovídal druhu utkání, bohužel mu ale stále chybí fotbalovost. Našim hráčům (až na světlé výjimky) musím vytknou přístup k zápasu. O poločasové přestávce by v kabině byl slyšet spadnutý špendlík, ale začínat se na zápas soustředit až o poločase když je zle, je prostě pozdě... to by si měli mnozí uvědomit, bohužel to nebylo poprvé!

Ani zmiňovaný poločasový pohovor bohužel nepřinesl zlepšení. Respektive "zlepšení" přišlo jen v úvodu druhého poločasu, kdy jsme si také připravili největší šanci zápasu. Po aktivitě Chmelana se Smrčkou se míč odrazil k volnému Novákovi, který ale v ideální střelecké pozici volil špatné zakončení a míč poslal mimo branku hostí. To bylo z našeho útočení víceméně vše. Spoléhali jsme na hru Nováka, kterého však žádný z jeho útočných kolegů nedokázal doplnit - a že se v útoku vystřídali hned čtyři. Ve 49. minutě přišla první branka. Wälzer nedokázal na půlce zastavit dobře se rozvíjející akci soupeře a navíc pak chyběl na svém postu pravého beka, odkud přišel zpětný přízemní centr a střela zprvní - 0:1... nemusím ani opakovat, že jsme polovinu letos inkasovaných branek dostali právě tímto způsobem. O chvíli později nás od dalšího inkasování zachránil slušně chytající Cakl. Deset minut před koncem pak po vyhoření středu obrany skončila v síti i další střela hostí, která znamenala rozhodnutí - 0:2.

Soupeři jsme bohužel nestačili a zaslouženě jsme prohráli. V tabulce jsme stále na posledním, tedy 13. místě. Jen tři vstřelené branky nám momentálně schází na místo 12., bohužel trpíme na neproměňování šancí, dnes i na jejich vytváření.

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. L. Wälzer, 2. Franta (C)8. Šimonek - 10. Císař, 5. Soukup - 7. Chmelan, 9. Polák, 15. Hampl - 3. Novák, 11. Slezák

hokejově dostřídával 4. Kalčev, 12. Bláha, 13. Štol, 14. Tancoš, 16. Smrčka

 

FK Junior Děčín "B" - AFK LoKo Chomutov 0 - 0

Starší žáci zajížděli k dalšímu utkání krajského přeboru na půdu děčínského Junioru. Ten se nacházel na 8. místě. Nám ale povinnost velela hrát na vítězství, jelikož jsme se již chtěli odpoutat z chvostu tabulky.

Zápas začal na hřišti Řezuzu opatrně a v úvodu se nic vážného nedělo. Hru kazilo velké množství zkažených přihrávek a dalších nepřesností na obou stranách. Musíme však uznat, že domácí byli v prvním poločase aktivnějším týmem. Hrozili především z krajních prostor. Dvakrát se v prvním poločase dostali z úhlu sami před Cakla, ale náš brankář byl dnes velmi pozorný. Další dvě střely přišly z pozavápna, ale branku netrefily. Naše největší šance přišly až v závěru prvního poločasu. Po průniku z levé strany dostal Dominik Slezák míč sám před brankáře, ale v rozhodujícím momentu nezpracoval míč. Ve 34. minutě pak Novákovu střelu z nebezpečného prostoru tečovali domácí na roh. V poločase tak 0:0.

Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivněji, Hampla nahradil mladičký Čech, který uklidnil hru s míčem, aktivněji si počínal také Chmelan. Přesto nás i ve druhém poločase "zdobilo" velké množství nepřesností. K šancím, respektive možnostem k zakončení jsme se však konečně dostávali my. Děčín hrál především na brejky a díky obětavé obraně se již neprosazoval tak často. V útočné fázi pak vynikal již jednou zmiňovaný Chmelan, který přeřadil ve druhé půlce na rychlejší přechod přes hráče a hned vytvářel nebezpečné šance i spoluhráčům. Bohužel nám chyběla přesnější finální přihrávka či nebezpečná střela. Největšími šancemi tak byly: parádní pas Nováka za obranu právě pro Chmelana, kterého v poslední chvíli zastavil vynikající brankář domácích; z úhlu měl možnost trestného kopu Franta, jeho pokus o centimetry přeletěl děčínskou branku; Novák si vytáhl jedinkrát v utkání chybujícího brankáře, ale z úhlu nedokázal zamířit přesně. Utkání tak skončilo 0:0, nám bod za tuto remízu postačil k posunu na 12. místo. To třinácté, které jsme poctivě střežili od prvního kola, jsme přenechali Neštěmicím. Do konce podzimu však musíme ještě bodovat, jinak nás návrat zpět na dno nemine.

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. L. Wälzer, 2. Franta (C)5. Soukup, 8. Štol - 11. Kalčev - 7. Chmelan, 9. Polák, 4. Hampl - 3. Novák, 10. D. Slezák

hokejově dostřídával: 12. Bláha, 13. Čech, 14. L. Slezák

 

AFK LoKo Chomutov - FK Ústí nad Labem "B" 2 - 3 (0:2)

V dohrávce 13. vloženého kola jsme na domácí půdě přivítali průběžně šestý tým tabulky. Naše řady byly bohužel opět oslabené, z nejrůznějších důvodů chyběli Císař, Polák či Šimonek - hráči základní sestavy.

Zápas ovlivnila již druhá minuta, kdy se hosté dostali zadarmo do vedení. Opět jsme inkasovali v první pětiminutovce, již poněkolikáté v sezoně. Navíc naše hra postrádala přesnost, pohotovost, dravost - ba co víc odhodlání soupeře porazit. Vyústěním hry pak byla druhá branka soupeře, která padla v 17. minutě. Do konce poločasu se již nic vážnějšího nestalo, stav byl 0:2.

V poločasové přestávce jsme přestavěli sestavu, řekli si něco k zápasu a šli jsme si s odhodláním minimálně pro bod. Soupeř byl očividně zaskočen naši aktivitou, bohužel jsme si z ní nedokázali nic vytvořit. V době, kdy už aktivita upadala se k dlouhému míči dral Novák. Rychlejší soupeř už už míč odebral, Martin však v poslední chvíli píchnul do míče bodlem a ten se podél brankáře zatřepotal v síti - první gól na domácí půdě - 1:2. Vstřelená branka nám vlila krev do žil, navíc jsme soupeře nepouštěli k naší brance v takové míře jako v prvním poločase, byli jsme snad i lepším týmem druhé půle, bohužel jsme ale v 55. minutě inkasovali potřetí. Naše neschopnost odkopnout míč - ten se vrátil centrem zpět před branku, slabou střelu soupeře Cakl jen vyrazil a dorážející útočníci měli práci jednoduchou - 1:3. Inkasovaný gól nás srazil do kolen a dlouhou dobu jsme se potáceli na hřišti jako opaření. Až sedm minut před koncem dostal Novák nádherný míč do vápna a v poklidu zakončil kolem brankáře - 2:3.

Snížení však přišlo pozdě a ani na bod jsme již dosáhnout nedokázali. Dvě kola před koncem se stále krčíme na předposledním místě se ziskem 4 bodů. V posledních zápasech podzimu na nás čekají dva giganti soutěže - v sobotu doma od 10,00 hostíme Litvínov, příští sobotu pak míříme do Varnsdorfu.

Branky: 46. a 63. Novák

sestava:

1. Cakl - 9. Žbánek, 2. Franta (C)4. Kalčev, 8. Štol - 6. Wälzer, 5. Soukup, 11. Slezák, 7. Chmelan - 3. Novák, 13. Hampl

hokejově dostřídával 10. Tancoš, 12. Bláha

 

AFK LoKo Chomutov - FK Litvínov 0 - 6 (0:4)

Starším žáků se dnes opět nevyplatila rozsáhlá marodka. V utkání nenastoupila velká většina stabilních hráčů "A" týmu (Polák, Císař, Slezák, Žbánek, Kočka,...).

Utkání lze z naší strany hodnotit jen těžko, soupeř nezahrál dobře, přesto si odvezl vysoké vítězství 6:0 - prakticky za nic. Šance si vytvářel za našeho přihlížení.... opravdu se zápas těžko hodnotí.

Za vše pak hovoří fakt, že až na dvě výjimky budou hrát všichni hráči zítra za "B" tým. Takže si béčko dneska "zatrénovalo", respektive trénoval Litvínov.

V příštím týdnu zajíždíme v závěrečném kole podzimu do dalekého Varnsdorfu.

Branka: -

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta (C)11. Kalčev, 8. Šimonek - 5. Soukup - 14. Čech, 3. Hampl, 10. Tancoš - 7. Chmelan, 12. Hrach

hokejově dostřídával 4. Bláha, 9. Štol13. Černý

 

FA ŠV - AFK LoKo Chomutov 12 - 1 (6:1)

Starší žáci na závěr svého podzimního putování zajížděli k nejvzdálenějšímu soupeři, se kterým se letos utkají - do Varnsdorfu - k utkání s místním "A" týmem Fotbalové akademie Šluknovského výběžku.

Do naší sestavy se po lehčích zraněních vrátili Dominik Císař či Martin Novák. Do zápasu jsme vstupovali po nejvyšší porážce (0:6 s Litvínovem), kterou jsme utrpěli v minulém kole na domácí půdě. Jako bychom ve výkonu z minulého zápasu pokračovali.

Do zápasu jsme vstupovali s touhou co nejdéle udržet stav 0:0 a případně se pokusit z brejku či standartní situace otevřít skóre. Jenže jsme inkasovali ve 2., 3., 10. a 11. minutě a o osudu utkání nebylo pochyb. V 18. minutě pak soupeř přidal snadno pátou branku. Až poté se usmálo štěstí i na nás. Chybnou malou domů vystihl důrazný Slezák, který šel do souboje s domácím brankářem 25 metrů od branky, míč se odrazil k Hrachovi, který z úhlu (cca 18 metrů) trefil prázdnou branku domácích - 1:5 z našeho pohledu. Do konce poločasu jsme pak inkasovali ještě jednou, to když Císař předložil soupeři gól na zlatém podnose. V poločase tedy 1:6.

Náš výkon v prvním poločase snad ani nelze popsat slovy, není komentovatelný. Netvrdím, že kdybychom předvedli výkon podobný tomu proti Brozanům, či tomu, který jsme předvedli doma ve druhém poločase proti Ústí, že by to na soupeře stačilo. Jenže naši hráči ze sebe nevydali ani trochu bojovnosti a nezmohli se na odpor kvalitnějšímu soupeři. Ten nás přejel rozdílem několika tříd už v prvním poločase.

Poločas druhý začal, tak jak jsme si představovali. Soupeř se sice dostával k naší brance, ale neměl vyložené šance. I proto v první čtvrt hodině druhé půle branka nepadla. Pak ale opět přišel uragán - vlastně hned dvakrát. Tři branky během chvíle (48., 50. a 52. minuta) a v závěru utkání opět - 64., 67. a 70. 

Mohu jen říct, že sem byl "výkonem" svých svěřenců zklamán snad nejvíc, od té doby, co sem je před rokem a půl převzal. Může se zdát, že jde jen o výsledek, ale tomu tak není. Naši hráči však během podzimu ukázali dvě tváře. Ta první - je bojovnost, nasazení, odhodlání a víra v tým i v případech, že není fotbalovost (Brozany, Ústí "B", snad i derby, kde mužstvo bojovalo jako jeden muž proti velkému favoritovi). Bohužel mi ale ve většině případů v KP nastavilo tvář druhou, tu která nechce bojovat. Chápu vás, hoši, je to rok či 2 co jste hráli na posledním místě okresního přeboru, ale s takovýmito výsledky se potkávat nemusíme.

Zmínka k soupeři: takto má vypadat fotbalový tým, klukům nedělal problém míč, s lehkostí kombinovali a zakončovali jednoduše a účelně. Pokud má někdo z KP postoupit, tak soudím, že právě oni. Navíc si moc vážím toho, pokud někdo pracuje u fotbalu srdcem, a to dle mého trenér hostí dělá. Chválím i kluky, jelikož jsme v letošní sezoně potkali týmy, které zdaleka nedosahují kvalit Varnsdorfských, ale chováním byli "ligový" - prostě a jednoduše kvalitní fotbalisti a věřím že i lidé. Na jarní zápas s nimi se tak těším, ne že bych vyčkával další debakl, naopak budeme bojovat.... :)

Od pondělí začíná starším žákům zimní příprava. Tým by rád posílil a přivítal ve svých řadách talentované fotbalisty, kteří by si snad měli chtít využít možnost zkusit KP. Navíc budou žáci zjara bojovat na třech frontách. Áčko bude dotahovat peloton před ním a snažit se udržet si krajskou příslušnost (momentálně 12. místo ze 13. týmů), béčko bude bojovat o prvenství v OP (po podzimu 1. místo) a navíc nás čeká Severočeský pohár, ve kterém si musíme napravit krajskou reputaci - snad se nám to podaří.

Teď nás čeká tvrdá a nelehká zimní práce, věřím, že většina z vás ji absolvuje celou (bez zranění), kádr vhodně doplníme, a na jaře budeme bojovat o vyšší patra v tabulce.

Branka: 20. Hrach

sestava:

1. Cakl - 3. Novák, 2. Franta (C), 8. Šimonek - 6. Wälzer, 5. Soukup - 7. Chmelan, 4. Žbánek, 9. Hampl - 11. Hrach, 12. Slezák

hokejově dostřídávali 10. Císař, 13. Tancoš