Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marný úvod sezóny pokračuje, dorost bere další tři prohry

14. 9. 2013

   Dorostenci nastoupil na půdě do té doby posledních Ervěnic, které v prvních kolech dokazovali, že jsou směrem vpřed šikovné (v každém utkání 3 vstřelené góly), ale směrem vzad mají co zlepšovat. Šlo o souboj do této chvíle dvou posledních celků tabulky.

   My jsme v minulém týdnu nedokázali udržet tříbodové vítězství nad košťanským Sokolem, což nás může při pohledu na tabulku mrzet (Košťany mají 8 bodů a jsou v první čtyřce!!). Dnes jsme ale proti věkově mladšímu soupeři byli mírným favoritem, navíc se do sestavy poprvé v sezóně zařadili Soukup a Franta. Bohužel nám ale nic z výše zmiňovaného nepomohlo k vítězství.

   Úvod utkání byl v naší režii. První nesmělé pokusy o zakončení v pohodě lapil Mešek. To Rosa na druhé straně neměl příliš práce. Nešla na něj žádná přímá střela, stáhl ze vzduchu pouze pár nebezpečných centrů. Jinak za celý poločas nic. To již zmiňovaný Mešek se nenudil. Po čtvrt hodince hry na něj běžel ve dvojici takřka sami oba dnešní útočníci. Schönfeld vzal situaci na sebe, ale slabou střelou domácího brankáře nepřekonal. Velikou možnost měl po pěkném centru Wälzera a přiklepnutí Vondráčka střídající Majer, jenže se v situaci splašil a skórem utkání nepohnul. To se nepovedlo ani Chmelanovi, který měl o chvíli později snad ještě lepší pozici, opět neprostřelil. Ve 38. minutě se pak náramně uvolnil mladý Vondráček, po jeho individuální akci a následné střele do tyče se za Meškem třásla branka!  Ve 40. minutě měli jakýsi náznak šance domácí, kteří měli v poli lepší pohyb a nasazení, ale Červeňákově střele však scházela přesnost. V poločase 0:0.

   Přesto, že jsme byli lepším týmem, jsme v poločase vyjádřili nespokojenost s nasazením týmu. Domácí mladíci byli aktivnější, více chtěli míč. My jsme hráli ležérně, nebyli jsme dostatečně agresivní, v mnohých soubojích jsme se chovali laxně.

   Právě díky těmto faktům jsme také zápas ve druhém poločase ztratili. Hráči si o poločase nedali říct a soupeř je za to zle vytrestal. V 53. minutě nezvládl stoper Franta obraný zákrok 30 metrů od naší svatyně a Ervěničtí rázem běželi čtyři na jednoho. Rosa první střelu senzačně vykryl, dorážka mířila do boční sítě! Proč po této situaci nařídil sudí Lesňák rohový kop mi není do této chvíle jasné! Jak už to tak bývá, tak právé po následném rohu nezvládl osobní bránění Pálek a soupeř se z druhé vážnější střely na branku ujal vedení. Výrazně jsme znervózněli. K brance střídajícího Červenky jsme se vůbec nedostávali. Naopak soupeř dokázal dvakrát potrestat naše nepochopitelné hrubky v zadních řadách. Nejprve neubránil Červeňáka Kalčev, který ho prostě jen tak nechal dát gól. Podruhé ze sebe nechal udělat šaška kapitán Möbius a během dvaceti minut bylo po zápase. Závěrečná korekce, kdy se po rohu Chmelana trefil hlavou Pálek byla jen naší "labutí písní" v tomto utkání. V závěru mohl ještě snížit Soukup, který šel z úhlu sám ale Červenku v brance nepřekonal.  

   trenér Lukáš Votruba: "Dneska jsme utkání nezvládli. Někteří hráči mě zklamali přístupem. Jiní zase nezvládli klíčové situace v prvním poločase. Bohužel jsme ve svém středu zatím nenašli hráče, který by dokázal rozhodovat zápasy. Toho naopak mají Ervěnice v podobě Červeňáka. Dnes nás v podstatě porazil jeden jejich hráč a naše špatné nasazení. Pak se bohužel všechny míče odrážejí špatným směrem, šance končí na tyčích apod. V zápase který můžete vyhrát rozdílem třídy v podstatě stejným způsobem prohrajete. Místo šesti bodů, které jsme mohli v pohodě mít se krčíme na dně tabulky. Jsme schopni hrát i s týmy z horní poloviny tabulky, ale to musíme naprosto změnit přístup k herním situacím, které nás zatím srážejí. Dnes to bylo naše nejhorší vystoupení v sezóně."

   Mladší dorost se konečně dočkal alespoň vstřelených branek. Sérii bez gólu protrhl Daniel Štol a nedlouho po něm skóroval i Vlastimil Záboj. Mladší dorost opět nastoupil jen s 10 hráči v poli, na první body si bude muset počkat.

STARŠÍ DOROST

 TJ VČSA Ervěnice 3 - 1 AFK LoKo Chomutov 

                                                  (0:0)

Branky: 54. Wozniak, 65. a 73. Červeňák - 83. Pálek

Rozhodčí: Lesňák, Moder (ŽK: 0:2 (76. Majer, 78. Schönfeld), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C), 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup, 6. Kalčev - 3. L. Wälzer, 7. Chmelan, 9. Štol - 16. Schönfeld, 11. D. Vondráček

hokejově dostřídávali: 8. Majer, 14. Posejpal

MLADŠÍ DOROST

 TJ VČSA Ervěnice 5 - 2 AFK LoKo Chomutov 

     (3:0)

Branky: Proll 3*, Růžička a Tancoš - 52. Štol, 71. Záboj

Rozhodčí: Moder, Lesňák; diváků: 40

sestava:

Bláha - Slezák, Wälzer, Sochor - Myšák, Vondráček, Štol, Rosa, Buvalič - Záboj

 

-------------------------------------

 

   Dorostenci doma schytali zbytečnou dardu od Žatce. Přesto, že se počet hráčů dorostu nadále rozrůstá, bodové konto zůstává stále takřka prázdné.

   Do dnešního duelu se prvně zapojila další posila z Kyjic Denys Stoikov. V týdnu s námi navíc začal trénovat Daniel Szabó z Chomutova (bez registrace nehrál!), další dva hráči by se do tréninku měli zapojit v následujícím týdnu.

   Zápas proti loňskému vítězi krajského přeboru, který však letos zatím, byť je v předu tabulky, nenaháněl takovou hrůzu, jsme začali triviálně. Ihned po rozehře předvedl naivní hrubku Wälzer a hostující kapitán Pelikán pádil sám na Rosu, naštěstí vysoko přestřelil. V 6. minutě vybojoval aktivní Taraška trestný kop z 25 metrů. Toho se výborně zhostil stoper Franta a poslal jej jak se sluší a patří k tyči - 1:0. V úvodním poločase se obecně hrál vyrovnaný fotbal. Oba celky se tlačili k brance, snažili se o kombinaci ve středu pole. Rozdíl byl jen v počtu individuálních minel v obraně a v provedení zakončení před brankou soupeře. My jsme mohli po čtvrt hodině vést o dvě branky. Zamrzla výborně vyhrál souboj, následně předal Vondráčkovi, který si ještě perfektně narazil a z hranice vápna pálil jen těsně mimo. Po dvaceti minutách hry předvedli při Žateckém autu nepochopitelné vystoupení oba stopeři a soupeř si se situací dva na nikoho na malém vápně nemohl neporadit - 1:1. Netrvalo dlouho a Pelikán se před vápnem otočil kolem Möbiuse, nadvakrát pak překonal snaživého Rosu, během čtyř minut vedl Žatec. I nadále se hrálo vyrovnané utkání, sahali jsme i po první vstřelené brance ze hry. To se po pěkné akci Štola se Zamrzlou dostal k míči Chmelan, jeho skrytou přízemní ránu z hranice vápna vyrazil hostující brankář jen s námahou na roh. Už už jsme se viděli v kabinách, jenže jsme Slavoji pár vteřin před poločasem nadělili dárek. Pelikán dostal prostor si nadvakrát zpracovat centrovaný míč a opět sám před Rosou pohodlně upravil na 1:3.

   První poločas jsme si vlastní lajdáckostí pokazili sami. Věděli jsme o Žateckých vše, připravovali jsme se na to, ale zápas jsme stejně jako před týdnem nezvládli. Tentokrát bylo ještě hůř.

   Ve druhém poločase se naše obrana rozpadla, neexistovala komunikace, těsné bránění a celek z Lounska si prostě dělal co chtěl. V úvodu sezóny jsme se mohli na pozorné bránění spolehnout, nyní jsme však ve dvou zápasech inkasovali desetkrát. Z naší strany stojí za zmínku jen možnost po rohovém kopu za stavu 1:4, kdy míč skákal po brankové čáře, za ni však nedoskákal. A též trestný kop Franty z 85. minuty, který jen vyprášil rukavice Žateckému brankáři. 

   trenér Lukáš Votruba: "Utkání nemohu hodnotit jinak než propadák. Nezafungovalo nic na co jsem hráče upozornil. Kluci měli detailní informace o soupeřově sestavě, o tom jakým stylem bude hrát a přesto nás porazí dva hráči o kterých víme... Přitom jsme na soupeře měli a mohli jsme s ním hrát vyrovnanou partii. Jenže mi z utkání uděláme komedii a musíme se za sebe stydět. Máme na daleko víc než momentálně předvádíme. Hlavně předpokládané opory týmu by se měli rychle probrat, protože místo aby tým táhli a vedli jej, nepředvádí zdaleka to, na co mají.

   Spokojenost může teď panovat jen se stavem kádru, který se pomalu rozrůstá. Máme dobrou partu, výrazně lepší než vloni. Kluci si sedli, na tréninku se maká, hraje se pěkný fotbal, je legrace. Bohužel vše pozitivní při zápase nedokážeme přetavit v užitek. Tak snad příště."

   Mladší dorost poprvé v sezóně prohrál nižším skóre než starší. Bohužel to však nebylo naší kvalitou, ale propadákem starších borců. Mladší dorost ve čtvrtém z pěti zápasů ani neskóroval a bez bodu se krčí na posledním místě tabulky. 

STARŠÍ DOROST

AFK LoKo Chomutov 1 - 7 FK Slavoj Žatec

                                                        (1:3)

Branky: 6. Franta - 19., 54. a 68. Hassman, 23., 42. a 49. Pelikán, 90. Provazník
 

Rozhodčí: Dušek, Holub (ŽK: 2:3 (Möbius, Franta - Sirovátka, P. Svoboda, A. Svoboda), ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius (C), 2. Franta, 10. Pálek - 12. Taraška, 5. Soukup, 7. Chmelan, 9. Štol - 15. Stoikov, 11. D. Vondráček

hokejově dostřídávali: 6. Kalčev, 13. Zamrzla, 14. Posejpal, 16. Majer

 

MLADŠÍ DOROST

AFK LoKo Chomutov 0 - 4 FK Slavoj Žatec

                    (0:2)

Branka: -

Rozhodčí: Holub, Dušek

sestava:

Bláha - Rosa, Wälzer (C), Slezák - Sochor, Šimonek - Buvalič, D. Vondráček, Štol, Myšák - Záboj

 

--------------------------------------------------

 

   Přesto, že se naše řady v poslední době rozšiřují, k utkání nás opět odjelo tak akorát, abychom si vůbec zahráli.

   Věřil jsem, že kluci budou chtít napravit nepovedené výkony z posledních dvou kol a to se dnes z části povedlo. Naše nasazení bylo jiné a Děčínu jsme nenechali metr na hřišti zadarmo. Bohužel už ve druhé minutě Junioři jen tak nakopli balón za obranu a rázem byli sami před brankou, Rosa napoprvé zasáhl, ale volný Hadrava dorážkou otevřel skóre. O hru směrem vpřed jsme se pokoušeli, ale ne bezhlavě. Poctivě jsme bránili a soupeře k brance příliš často nepouštěli. V 8. minutě však poprvé zaúřadoval sudí. Franta se ve vápně přetlačoval s domácím útočníkem rameno na rameno. Děčínský hráč situaci neustál a upadl. Nikdo na stadionu si penaltu nežádal, Děčínští záložníci se vraceli k půlce, když se ozval hvizd sudího - penalta! Ani nově kapitán Pálek již tento verdikt nezměnil. Děčín šel z nespravedlivé penalty do vedení 2:0. Druhá branka značně nahlodala naše sebevědomí a domácí dostala logicky na koně... to se to hrálo. Junior byl ještě jednou v úvodní čtvrthodině blízko brance, ale po rohu skončil míč jen na břevně Rosovi branky. My jsme měli několik pěkných kombinací i střel. Za chvíli mohlo být sníženo. Stoikov se prodral sám k brance, ale z hranice vápna o pár centrimetrů minul branku Voseckého. O tvorbu hry se starali především Chmelan a Vondráček, i díky nim jsme trávili dost času na polovině soupeře. Obrana pracovala výrazně lépe než v předchozích zápasech, přesto jsme před poločasem inkasovali potřetí, naprosto zbytečně. K rohovému praporku vyběhla hned trojice hráčů bránit jednoho centrujícího. Logicky tak ve vápně zbyli volní hráči a pohodlně upravili na 3:0. To byla také druhá a zároveň poslední regulérní branka domácích.

      Do druhého poločasu jsme šli s cílem nenechat si nasázet jako v minulém týdnu, naopak se pokusit skórovat. Pokračovali jsme v bojovném výkonu a nechtěli jsme si připustit nějakou dardu. Tou to začalo "smrdět" v 58. minutě. Hadrava si po centru do vápna míč zpracoval rukou (to jestli hrál rukou on nebo vedle stojící spoluhráč je v podstatě jedno), míč pak natřikrát protlačil skrz Rosu a Frantu. Naši šokovaní stopeři se ještě snažili dotázat se na házenkářská pravidla, ale vše bylo opět v pořádku! My jsme měli přes územní převahu domácích více střeleckých pokusů. Další dvě možnosti měl na kopačce Stoikov, ale dnes střílel slabě. Mimo pálil Vondráček. Z dálky to zkoušel i Chmelan, ale též slabě. V 71. minutě opět úřadoval mistr píšťalka. Po naprosto křišťálově čistém souboji stopera Franty, na kterého si sudí dnes snad zasedl, se opět pískala snad ještě nepochopitelnější penalta. Franta zůstal s míčem na noze stát jako opařený, dva tři metry od něj v tu chvíli už nestál žádný protihráč. To už se po sobě dívali i domácí. Že by se však zachovali jako frajeři a nesmyslnou penaltu zakopli se nestalo... inu 5:0. Mimochodem po odpískání penalty viděli žlutou kartu dva (jinak též rozhodčí) hráči v našem dresu. V poslední dvacetiminutovce naše motivace upadla a soupeř se dostával k brance častěji, zakončení měl však minimum, bránili jsme opravdu pozorně. Pár vteřin před koncem jsme mohli snížit, Chmelanův pokus však domácí brankář vytlačil konečky prstů z branky na tyč.

   S klukama si tohle v týdnu probereme v kabině. Určitě jim ale poděkuji. Dostali jsme s prvním dvě regulérní branky, což na nás opravdu není vůbec špatné.  Jen mě mrzí, že nám "někdo" sebral šanci bojovat o body. Nevymslet si penaltu na 2:0, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Proč měl pan H. potřebu pískat takovou demagogii za stavu 4:0... to je na zahození píšťalky. 

   trenér Junioru Děčín: "V nepohledném utkání byli domácí jasně lepším týmem a proti poslednímu týmu tabulky splnili svoji povinnost. Celý zápas se odehrával ve znamená dobývání obrany hráčů hostů, kteří po celý zápas bránili v 11 lidech před svým vápnem a tak nejlepším okamžikem v zápase bylo odpískání konce utkání."

   trenér Lukáš Votruba: "Dovolím si nesouhlasit s kolegou z Děčína. Ráz utkání určil náš špatný vstup do zápasu, když soupeř skóroval po nakopnutém balonu a z vymyšlené penalty. Domácí byli lepším týmem, to ano, a nikdo snad nemohl čekat nic jiného. To, že bráníme jako blázni jsem slyšel už při zápase... Ano, poctivě jsme bránili, ale rozhodně ne v 11 ve vápně, ale aktivně od poloviny hřiště. Nechtěl jsem aby zápas vypadal jako minulý týden a to se myslím povedlo. Směrem vpřed jsme nijak bezhlavě nenakopávali, ale snažili jsme se tvořit a kombinovat a soupeřovi obránci se též nenudili. Pokud Děčín čekal, že ho necháme bezhlavě útočit jako v minulém týdnu Žatec, tak se velice omlouváme. Souhlasím tak jen s poslední větou. Ukončení utkání bylo nejlepším okamžikem, jelikož... bylo to nedůstojné...
   Výsledek zápasu hrubě ovlivnil sudí Hrubý. Jsem hrozně naštvaný a rozladěný... málo kdy komentuju výkony sudích, snažím se hledat chyby v naší hře, kterých jsou miliony. Ale vymyslet si dvě penalty při zápase prvního s posledním. Před čtvrtou brankou neodpískat evidentní zpracování rukou... to je do nebe volající. Nebýt tohoto, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak, protože jsme šance měli a ve dvou případech jsme je i měli proměnit.
"

   Mladší dorost dostal další klepec. Když v prvním poločase snižoval Vondráček na 1:2, vypadal zápas zajímavě. Střelec naší branky měl další dvě dobré možnosti, ale nedal. To Děčín si s chutí zastřílel. Na webu Děčínských se objevili asi vypovídající hodnocení: "V tomto utkání jsme byli jasně lepším týmem, i když soupeř byl prvních 20 minut velmi nebezpečný, poté se již projevila větší hráčská kvalita a chuť zvítězit. Druhý poločas byl už bez úrovně, soupeř si z toho dělal spíše srandu a nasázeli jsme mu za 30 minut devět branek."

STARŠÍ DOROST

fk-junior-decin.jpg FK Junior Děčín 5 - 0 FK Junior Děčín

                                                  (3:0)

Branky: 2. a 58. Hadrava, 8. Malowanyj (P), 44. Kolář, 71. Brom (P)

Rozhodčí: Hrubý, Havran (ŽK: 0:3 (62. Vondráček, 71. Majer, 71. Pálek), ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 16. Majer, 2. Franta, 10. Pálek (C)5. Soukup - 6. Kalčev - 3. L.Wälzer, 7. Chmelan, 11. D.Vondráček, 9. Štol - 4. Stoikov

MLADŠÍ DOROST

fk-junior-decin.jpg FK Junior Děčín 14 - 1 FK Junior Děčín

     (5:1)

Branky: 19. Vondráček

Rozhodčí: Moder, Lesňák; diváků: 40

sestava:

Bláha, Buvalič, Myšák, Rosa, Sochor, Schönherr, Šimonek, Štol, Vondráček, Wälzer, Záboj