Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

-----------------------------------------------------

-----------------------------------------------------

2009 

27.12 2009

 VÁNOČNÍ COURSING - CHRUDIM

Běhání pod vánočním stromečkem na ploché dráze u kynologického klubu v Chrudimi,si Amálka jako vždy pořádně vychutnala! Jakmile zjistila že po dráze lítá střapec,absolutně nebylo možné ji udržet a člověk by nevěřil kde najednou drobná borderenka vezme sílu ridgebacka:-)).Ještě že pořádatelům(český pes),naviják nevrčí a nevydává zvuk jako (rr-sportu),a mimo dohled dráhy byla Amálka v pohodě:-)) A až na nesnesitelnou zimu,bezvadná akce a vybití pro bafany kteří v lovení střapečku našli zábavu jako naše Amálka

Obrazek

 Pusť mě,pusť,pusť....no ták !!!!!!!

Obrazek

Konečně.....HURÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!! 

 

22.12 2009

Naše Cheyllinka dnes slaví své 4. narozeniny!!!

Milá Cheyllinko,přejeme ti všechno nejlepší co si jenom můžeš přát,nějakou tu mňamku na zoubek,spoustu kulatých nesmyslů které tolik miluješ a jsi schopna pro ně udělat cokoliv,ale hlavně ti přejeme hodně,hodně zdravíčka!

To ti přeje panička s celou rodinou a pesanama !

 

Obrazek

 

18.12 2009

Dnes byla Amálka na vyšetření DKK A DLK!

 Mám nepopsatelnou radost,Amálka podstupila vyšetření RTG u MVDr.Jaromíra Ekra a ihned jsme si odváželi výsledky.

"AMÁLKA BROUČEK"- DKK - 0/0, DLK - 0/0 !!!!

Je to brouček,lepší dárek k vánocům nedostanu!

 

12.12 2009

" ZKOUŠKY CANISTERAPIE JANOV"

BONNIE ÚSPĚŠNĚ SLOŽILA ZKOUŠKU "ZMP" NA VÝBORNOU!

Již druhým rokem se stává naše"STÁJ PUCHER",pořadatelem canisterapeutických zkoušek a letos jsem se zároveň ocitla já, v roli rozhodčího(po podzimních zkouškách rozhodčích,vlastním certifikát i průkaz) a posuzovala jsem tři pejsky,dvě border kolie a jednoho zlatého retrívra.Z Brna přijela Radka Buriánková i s manželem a rozšířila si zkoušku u Cheyll na "ZCP1" na Výbornou,a mladý Edee složil v jeho sedmi měsících zkoušku "ZMP",také na Výbornou.Další účastník byla Alena Srpková ze Svitav s retrívrem "Temi"ZCP1" na Výbornou!Všem moc gratuluji ke zdárně složeným zkouškám,jste šikulky! Nesmím také zapomenout na toho mého prcka Bonnie,tedy už nám poněkud vyrostla a taktéž ve svých sedmi měsících úspěšně složila zkoušku "ZMP" na"Výbornou" 100b.! Nás přijela hodnotit ze Svitav rozhodčí Mgr.Anička Konopáčová,děkujeme! I když Bonnie už od mala pomáhá holkám v canisterapii,teď už to má oficiálně a se štemplem!Poděkování patří také mému manželovi,který se nám vždy pečlivě stará o opekání u baru!

 

Obrazek

Bonnie prochází první zkouškou, u vozíčkáře Vojtíka Vrchoty. 

Obrazek

Fotečky budou jejich spousta, hned jak to bude možné! 

 

5.12 2009

MIKULÁŠSKÝ COURSING - SVITAVY-STADION

"2.MÍSTO!" 

Amálka si dnes opět zaběhala na plochodrážním stadionu ve Svitavách tříkolový závod v coursingu,který už po několikáté pořádal klub "RR-sport". Amča je šikulka a borec !  I přes početné pole startujících a veliké konkurenci, vybojovala úžasné 2.MÍSTO!  Udělá mi vždy ohromnou radost:-)Opět velice zdařilá akce a skvělá parta lidiček tohoto klubu,kteří vždy navodí bezvadnou atmosféru a všichni se výborně baví!  A už se těšíme na další akcičku,"Novoroční coursing"!

Obrazek

"Amálka na bedně"(asi se nám holka zamilovala!

Obrazek

 "Amálka v akci" a její dálková světla hozená na střapec!

 Za fotečky a ještě jich bude více, moc děkujeme naší kamárádce MUDr.Pétě Eliášové,která nás vždy vezme sebou do auta.Péťo DÍK!

 

30.11 2009

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ - VOŠ- LITOMYŠL

Přednáška a ukázka canisterapie.

Přijali jsme pozvání do pedagogické školy v Litomyšli,abychom udělali přednášku a ukázku canisterapie.Do školy jely se mnou všechny tři holky,Cheyllinka,Amálka i Bonnie.Po vstupu do třídy to radostně zahučelo mezi studenty,"jé ty jsou krásný"!Holky se rozběhly mezi děvčata a chlapce po učebně a se všemi se začaly mazlit a vtírat jak to správná borderka umí.To bylo něco,jak na naše holky borderky,tak i na studenty:-)).Když se s celou třídou pomuchlali,každá se chopila své akce a celá třída se náramně bavila.Cheyllinka si během přednášky klidně vlezla na židli a uvelebila se vedle studentů,přece ona dáma nebude sedět na zemi (je to rozený komik). Amálka zase šla z náruče do náruče a když se promazlila na konec,šla znova.Bonnie to mazlení brala z druhého konce,než zavětřila něco moc voňavého,co se linulo z odpadkového koše a pojala se ho přehrabovat,bylo toho tam tolik zajímavého.Jenom nechápala proč ji napomínám a volám když zrovinka na něco narazila...á už to držela! Mňááám celozrný rohlík,který mi v žádném případě nechtěla odevzdat,ovšem celá třída se opět bezvadně bavila. Canisterapie jako taková, se setkala s ohromným zájmem studentů,kteří nás zasypali hromadou dotazů a zájem byl tak velký,že se početná skupina žáků musela rozdělit na dva loty.A tak jsme na žádost školy ještě jednu přednáškovou hodinu přidali.Z původní plánované jedné byli najednou dvě hodiny,ale všechny psiska to zvládli úžasně. Toto setkání s mladými studenty bylo moc příjemné a už se těšíme na další.

 

Obrazek

 Další foto ZDE.

 

29.11 2009

BONNIE OPĚT NA STOPĚ!

V nedělní brzké ráno jsem se opět vypravili na cvičiště do Vysokého Mýta,s Bonnie na stopičku:-). Čekal nás tam velmi úspěšný a zkušený instruktor p.Jaromír Hájek,který se mi okamžitě začal ochotně věnovat a nejdříve seznámil se stopou teoreticky než jsme přešli k samotným nášlapům s pamlsky.Teprve po té jsem si mohla jít konečně pro Boninku.Ta po vypuštění na stopu si počínala velice dobře! Řekla bych to asi takhle - "a jela ,z hlavou u země až na konec nášlapů"! Pan Hájek si ji nemohl vynachválit a sám řekl,že tento pes je rozený stopař a je schopná se naučit plynule stopovat během čtrnácti dnů.Udělal mi radost a Bonnie ještě větší, pusinka šikovná!A máme informace že Bonnie bráška,Brestík je na stopičce také šikulka:-)). 

26.11 2009

Nové fotečky Bonnie,najdete ve fotoalbu!Už nám holka pěkně vyrostla,a to i do krásy ! 

 

24.11 2009

A TEĎ TROCHU Z JINÉHO SOUDEČKU! 

Radostná událost v naší stáji!

Naší předsedkyni Občanského sdružení Hiporehabilitace Baneta,fizioterapeutce Mgr.Haně a Martinu Onderkovým, se narodila 1.10 2009,krásná holčička "Anička"! Dnes už ji jsou bezmála dva měsíce a má se čile k světu a že to je opravdu nádherná panenka,posuďte sami,viz fotečka!

Obrazek

"ANIČKA"

 

 

22.11 2009

BONNIE POPRVÉ NA STOPĚ!

Dnes byla Bonnie opět ve Vysokém Mýtě na cvičáku mezi štěndama a pořádně si to užila.Musím ji pochválit! I když byla zaujatá hrou se štěňátky,bez problému se dala přivolat na první špitnutí.Zároveň dnes poprvé měla možnost si vyzkoušet stopu pod vedením instruktora p.Příhody a myslím že toto pro ní bude ta pravá zábava.Je velice chápavá a šikovná,udělala mi velkou radost:-))!  A už se těšíme na příští neděli,brzo ráno jdeme s Boninkou opět na stopičku:-).

 

17.11 2009

"KLUBOVÉ ZÁVODY V AGILITY"

Ve Vysokém Mýtě se v úterý 17.11, konaly závody v agility,kterých se zůčastnily obě naše holky,Cheylla i Amálka.Příjemně strávený den mezi bezva partou lidiček se moc zdařil a dokonce i počasí nám bylo tento den nakloněno.

 Cheylla: jumping -  LA - 8.místo, open- 3.místo, součet- 8.místo

Amálka: jumping - LA - 2.místo, open- 5.místo, součet - 2.místo

 ZDE FOTEČKY!

Obrazek

autor foteček: Katka Šlégrová - děkujeme!

 

31.10 2009

"HUBERTOVA JÍZDA-PRIMÁTORSKÁ HRÁZ LITOMYŠL"

 Na této Hubertově jízdě reprezentoval naší stáj můj manžel Miroslav na koni "Frodo".A zatímco se na hrázi čekalo na příjezd všech jezdců na koních, naše holky"Cheylla,Amálka i Bonnie zatím na sebe upoutaly svou borderčí aktivitou pozornost všech přítomných.Dokonce několika fotografům pózovaly a to i pro deník Svitavska,a z Amálky je dokonce mediální hvězda, její krásná,barevná velká fotografie vyšla i v novinách.Na fotečce - Eliška a Jiřík Skřivanovi,kteří naše holky přímo zbožňují !!

 

Obrazek

autor fotečky:Nataša Skřivanova , moc děkujeme! 

 

7.11 2009

"ZÁMEK II. NÁDVOŘÍ - LITOMYŠL

 

Obrazek

CHEYLLINKA - COUNTRY TANEC 

Obrazek

 AMÁLKA - KELTSKÝ TANEC

 autor foteček: redaktorka Svitavských novin -Sylva Horáková

 

31.10 2009

ASTROVÍKEND

7.a 8.11 2009 ZÁMEK LITOMYŠL

Za týden v Litomyšli na zámku na  I. a II.nádvoří a v přednáškovém sále I.a II. se koná"ASTROVÍKEND",kde bude možné načerpat a zhlédnout různé rady léčitelů,grafologů,kontaktní diagnostiku,homeopatii,Su-jak,I-ting,zdravotní diagnostiku,odblokování,detoxikace,výklad karet,kineziologie,aurovideo,Aura-Soma,orientální tanec a mnoho dalších poznatků z nejrůznějších oborů jak předcházet  nemocem atd!  

Nebudeme chybět ani my z holkama.Přijali jsme pozvání a jsme zařazeni do sobotního programu 7.11. Je to pro nás velká čest,že budeme moci předvést na této velkolepé akci ukázku"CANISTERAPIE" A "TANEC SE PSEM"!   Na II.nádvoří- Více v odkazech  - " ZÁMEK LITOMYŠL!  "

 

2.11 2009

Krmeníčko

Měsíc jsme přecházeli na nové krmeníčko papáníčko,protože naše Amálka už nechtěla papat vůbec žádné granulky i když jsme jich vyzkoušeli nespočet.Objednala jsem tedy vzorek hodně dobrého krmení a ejhle všechny naše holky se mohly strhat jak jim to chutnalo,a dnes přišlo už konečně krmení a jak to holkám chutná posuďte sami.Po přesypání granulek do barelů,uklízely prázdné pytle hodně dlouho do posledního smítka !

 Aničko a Pepi moc díky!

Obrazek

 

 

28.10 2009

COURSING + AGILITY

Nádherný slunečný den jako vymalovaný,velice zdařilá akce,skvělá parta správných lidiček,kteří si pro pobavení nejdou daleko.To vše nám nabídla úžasná neděle v Janově 25.10 při pořádání zábavné akce pro pejsky a jejich páníčky,které se ujal hlavní organizátor rr-sportovní klub ridgebacků.Tento klub  a parta asi čtyřiceti lidiček(a to nepřijeli všichni), dokáží navodit bezvadnou atmosféru a absolutně neřeší různé nezdary a berou vše s humorem.Proto se mi moc líbí,že tento klub veškeré akce pořádá hlavně pro pobavení svých pejsků"ridgebacků"a nehoní se za ziskem úspěchů.A tak ani u nás v Janově se nejednalo o žádný závodní maraton,ale šlo čistě jenom o to se vydovádět se svými bafánky a užít si s nimi spousty legrace.To si opravdu ti praví nadšenci vychutnali a vidět běhat bezmála třicet ridgebacků v jejich ladném pohybu,byl opravdový zážitek.Obzvlášť po vypuštění na rovinovou dráhu dlouhou 480 m. Zkrátka nepřišly ani naše holky borderky-Cheyll,Amálka,Bonnie a tentokrát ani malá Sindinka, ta mě překvapila po delší době krásným,rychlým a čistým parkurem. Cheyllinka zrovna tak a moc se snažila ona totiž jak má diváky,tak se snaží je to rozený showman.Amálka běžela nejlépe jak uměla s přehledem pro vítězství opět raketovou rychlostí,ale já jsem udělala chybičku,zapoměla jsem na předposlední překážku a na můj povel jsem ji stáhla dříve. Bonnie předvedla zase jakou rychlostí se dají probíhat tunýlky a páničkové ridgebacků byli v úžasu! Jaké že to skvělé plemeno je"border kolie",(připomínající svým vzhledem spíš křížence)kde převládá vysoká inteligence,rychlost,neustálá soustředěnost na svého páníčka a snaha plnit co se na očích vidí. Pobavení našla i jiná plemena,která na tuto akci přijela  a v tento den se výborně vydováděli  se všemi páníčky.Každý si z Janova odvážel plno krásných zážitků,dojmů a dárečků které klub nachystal pro účastníky.A proto,že měla tato akce velký ohlas jak u účastníků tak u diváků a v Janově se všem moc líbilo,organizátoři se rozhodli že tuto zábavu pro pejsánky a jejich páníčky budeme určitě opakovat!

 

Obrazek

 

5.10 2009

POZVÁNKA NA AKCI V JANOVĚ"COURSING + AGILITY!

KOMBINAČNÍ ZÁVOD"O KŘIŠŤÁLOVOU KOULI"!

 Agility cvičiště v Janově ve spolupráci s "RR-sportem"Ostrava,pořádají 25.10 zábavný den pro pejsky a jejich páníčky.Půjde o kombinační závod- COURSING + AGILITY- .Tímto zveme všechny příznivce těchto dvou zajímavých  psích sportů,aby se s námi přišli pobavit.Více najdete- Propozice a přihlášku v odkazech "RR-sport"!!!!

 

17.,18.10 2009

 "ZLATÁ PŘEKÁŽKA"-HRADEC KRÁLOVÉ 

 Tyto krásné,prestižní,dvoudenní závody v Hradci Králové které se pořádali na závodním Malšovickém kolbišti s bezvadným zázemím(pro mě už bezmála třicet let moc dobře známém z koňských závodů),jsem si nemohla nechat ujít.A také už jenom proto,že naše moc dobrá kamarádka Maruška nám opět nabídla místo v autě, tentokrát se mnou jela na závody jenom Amálka a zbytek smečky hlídal obětavý manžel.I když se tyto dvoudenní závody sčítali,s Amálkou jsem se zůčastnila jenom sobotních běhů,ale i tak mi udělala ohromnou radost.Na to,že to byli naše druhé závody běhala úžasně! Rychle,spolehlivě a ve stálém kontaktu se mnou.A i když jsme měli dvakrát disk,kde se jednalo o drobné chybičky,měla jsem z těchto zaběhnutých parkurů moc dobrý pocit.Ve zkoušce LA1, nás sice náběh do druhé tyčky ve slalomu stálo první místo,měli jsme nejrychlejší čas,ale i tak jsme se umístili na pěkném 5.místě/17 a na Výbornou.- Maruška s Bolďánkem po celkovém součtu obou dnů obsadila v LA1,krásné 3.místo! Gratulujeme!!!!

Rozhodčí - Iveta Lukačova(SK),Roman Lukač(SK)

 

Obrazek

 

 

19.9 2009

LUKOVSKÉ TUNÝLKAŘENÍ.

Na těchto neoficiálkách jsme měli nějakou diskvalifikaci,ale na druhou stranu se i malinko zadařilo.AmálkaLA open-pokročilí -5. místo.,- LA-Tunýlkaření- 3.místo /27.! Cheyllinka - LA-Tunýlkaření - 7.místo /27!   "Tunýlky".... byl docela nářez,zapamatovat si náběh na třináct děr a letět jako o závod s těma našema torpédíčkama,tak se docela divím jak jsme to dobře zvládli,více jak polovička startujících měla disk. - Malá čtyřměsíční "Bonnie" se taktéž zůčastnila Tunýlkaření pro mladší štěňátka a ve velké konkurenci,věkové i velikostní. Miminko na parkuru mezi soupeři jako- pitbul,retríever,kolie kraťanda a atd.obsadila krásné - 4.místo!  Holky se moc snažily a kdyby jim to panička ze svých zdravotních problémů nekazila bylo by to ještě lepší:-)).Ale agility bereme jako zábavu a pobavení a myslím že tento den se výborné společnosti moc zdařil!

 

Obrazek

 

13.9 2009

ZKOUŠKY ROZHODČÍCH 11.,12. a 13.9 2009 BOROVÁ.

Tento víkend,od pátku až do neděle se v Borové u Poličky konaly zkoušky-canisterapeutické a zkoušky- rozhodčích.Cheyllinka a Amálka získaly obě"CERTIFIKÁTZCP1" !  A tentokrát aby to paničce nebylo líto,rozšířila si i ona své osobní zkušenosti o "praktické" a "teoretické" pro rozhodčí, zkoušek-canisterapie a to úspěšně! A tím získala oprávnění k výkonu"Posuzování na zkouškách",pod skupinou CANTES o.s.Polička.Dnes nás musím pochválit všechny dohromady,jsme šikulky!   Anička Konopáčová naše kamarádka složila tyto zkoušky rozhodčích zároveň se mnou a taktéž úspěšně!!

 

Obrazek

 

6.9 2009

DOMOV NA ZÁMKU BYSTRÉ U POLIČKY

ZÁMECKÉ SLAVNOSTI

Přijali jsme pozvání,abychom spestřili celodenní program na těchto slavnostech ukázkou canisterapie,za společnost CANTES o.s.Polička a ukázky tance se psem v podání Amálky(disco tanec) a Cheyllinky(country tanec).A opět holky sklidily velký úspěch a pořádný aplaus od všech přítomných diváků! Moc se snažily a tanec se oběma zdařil, jsem na ně pyšná!.. Bonnie na této rušné akci kde se i střílelo,se dostalo perfektní socializace a hodně jí to prospělo. Nesmíme zapomenout poděkovat Aničce Konopáčové,která byla tak hodná a celou tu naší holčičí smečku vzala sebou do auta.Na těchto zámeckých slavnostech se nám moc líbilo a příště určitě opět přijmeme pozvání!

Obrazek

 

Obrazek

 

30.8 2009

Neděle-Pohár města Litomyšle v coursingu!

IX.Ročník!

A tak, aby toho nebylo málo,po sobotních agility závodech si naše věčně neunavitelná Amálka v neděli ještě stačila zaběhnout a splnit dva párové licenční běhy na závodech o Pohár města Litomyšle.Teď máme před sebou už jenom jeden běh a to solový.V párovém běhu měla Amálka tu čest běžet přímo se svou tetou "Anabell Wonderfull Dream",a svoji příbuzenskou krev nezapřely"holky makaly naplno"!Sledovat tyto dvě fenečky v úžasně rychlém běhu na Primátorské hrázi,byl neopakovatelný zážitek!!!

 V nedělním odpoledním čase nás ještě čekala ukázka tance se psem  v Janově na rozloučení s prázdninami.Bohužel z časového vytížení jsme se museli omluvit a ukázku zrušit,což nás velice mrzelo.Obě holky Cheyllinka i Amálka tanec milují a mohou se přetrhnout jen zaslechnou každá tu svoji skladbu.... tak příště!!!

Obrazek

 

29.8 2009

Závody agility"Sárovecký Fin Cup",

Amálka dnes na svých prvních závodech ve Vysokém Mýtě složila zkoušku "LA1 na Výbornou" a obhájila si tak "3.místo"!   V agility - 8/32, a jumping-disk.- Cheyllinka-jumping-disk,zkouška LA1-disk a agility-19/32,. Rozhodčí- Alice Glöcknerova,která nám stavěla moc pěkné parkury a byla velice příjemná :-)). I přes menší nepřízeň počasí se závody výborně zdařili!

Obrazek

FOTEČKY Z TĚCHTO ZÁVODŮ-V ODKAZECH-SÁROVECKÝ FIN CUP! 

 

                                                                            23.8 2009

Coursing - Mistroství Klubu

Vydařenou a super skvělou neděli si Amálka pořádně vychutnala!!!  Na Svitavském plochodrážním stadionu se konalo Mistroství RR-klubu v coursingu.Amálka se zůčastnila tříkolového závodu a umístila se tak na překrásném  - 2.místě - Příchozí !  - Máme opět diplom s nádherným pohárem!    Amálka je naše"torpédíčko", myšička a srdíčko  !!!Velké poděkování patří pořadatelům za skvěle z organizovanou akci,která se velice zdařila a my jsme poznali spoustu bezvadných lidiček,kteří dokážou opravdu fandit -každému bez rozdílu!!!

 

 

 15.8 2009

Obrazek

V sobotu si Amálka tréninkově zaběhala na coursingu v Přívratu u České Třebové.- Cheyllinku běhat za střapcem bohužel nebaví,zjistila že to není nic pro ní,není to kulaté a nebude se zahazovat s nějakým igelitem:-)).-- Další coursing čeká Amálku 23.8 ve Svitavách na Mistroství klubu a bude se běhat o titul  -"Absolutní Vítěz RR Sportu"!   

A 30.8 2009 poběžíme"POHÁR MĚSTA LITOMYŠLE",půjde nám o dva licenční běhy a už se moc těšíme,tedy hlavně Amálka,která v coursingu našla( zrovna tak jako v pasení ),velké zalíbení:-))!!!

20.8 2009 

ÚSP DOMOV NA ZÁMKU BYSTRÉ U POLIČKY!

NÁVŠTĚVA Z ÚSTAVU SOCIÁLNÍ PÉČE V NAŠÍ STÁJI,SEZNÁMENÍ S HIPOTERAPIÍ A CANISTERAPIÍ! BLIŽŠÍ INFO A FOTEČKY NALEZNETE V ODKAZE"HIPOTERAPIE-CANISTERAPIE"-NOVINKY!

Obrazek

Obrazek

 

14.8 2009

Amálka opět u oveček.

V pátek jsme jsme se sešli s naší kamarádkou Maruškou a Boldym u Jitky Látalové v Koclířově na pasení oveček.A Amálka byla opět ve svém živlu a pasení si pořádně vychutnala:-)) !!

 

6.8 2009

Doplněné nové fotečky Bonnie v galerii

 

31.7.2009

Dnes byla Bonnie na třetím očkování a paní veterinářce se moc líbila:-))!Doslova prohlásila"že tak překrásné štěně se jenom tak nevidí,vyrovnaně roste,má pěknou srst i zbarvení.To nám paní doktorka udělala moc velkou radost,ale my to víme moc dobře že je krásná, ale hlavně ji abnormálně chutná:-))! Konečně také můžeme vyrazit na cvičák pohrát si mezi štěnda,už to Bonča hodně potřebuje.Je to takový malý čertíček a Cheyllinka se Sindinkou jsou k ní hodně tolerantní nechají si od ní dost líbit:-)) ,vydrží si s ní hrát a honit.To Amálka ji naopak nemusí a v mžiku ji naznačí"mě vynech,nebo uvidíš smrade"!Teď je u nás hodně veselo a člověk si s pejsánkama užije opravdu moře legrace a o tom by mohla vyprávět i chovatelka od Cheyllinky Radka,která na tom je s počtem pejsků podobně a má zrovna tak nový přírustek v rodinně.Jenom s tím rozdílem,že je to kluk malý černobílý borderáček ,jménem"Edee"!A už se těšíme na Janovského Draka,kde se budou moci všechna štěnda,ale i velcí pesani pořádně vydovádět!

9.7.2009

Doplněné nové fotečky malé Bonnie do galerie.

5.7.2009

"BONNIE LIBUŠSKÝ BROUČEK"!!!!

Dalo to hodně práce abych odolala a štěňátko 
odmítla,ale neodolala :-)) .a opravdu to nešlo i když další pejsek v 
plánu nebyl,od včerejšího dne máme doma nový přírustek.Překrásné trikolorní
štěňátko jménem,"Bonnie Libušský Brouček". A protože Amálka je 
úžasný pracant s vynikajicí vyrovnanou povahou po rodičích-Cate 
a Arískovi,nebylo třeba se dlouho rozmýšlet o její sestřičce z 
béčkového vrhu Bonnie!!! Už také jenom proto,že tato fenečka  
byla pro mě nejhezčí ze všech osmi štěňátek. "Bonnie"-vítej doma v naší smečce"!!!!

Obrazek

1.7.2009

Doplněné fotečky z výstavy do Galerie.

30.6.2009

Zveřejněná nová stránka Připravované akce. Doplněné fotečky z ukázky tance se psem ze dne 14.6. ve Vysokém Mýtě - Galerie.A také fotečky z coursing cup z 20.6.-Galerie. a za ně moc děkuji autorce ( www.lambra.ic.cz ).

22.6 2009   

KRAJSKÁ VÝSTAVA

"ZEMSKÁ KORUNA II.ročník -LANŠKROUN 21.6." 

    V neděli jsme se po delší odmlce zůčastnili krajské výstavy v Lanškrouně.Této výstavy se zůčastnilo bezmála na 700 psů různých plemen .Jeli jsme vystavovat Amálku i Cheyllinku a opět holky zabodovaly a  dostali úžasné ocenění! Amálka-Výborná 1,a titul - "Vítěz třídy mladých"!   Cheyllinka-Výborná 1,titul- "Vítěz třídy" a "Krajský vítěz"!Rozhodčí Ing.Jaromír Dostál,DrSc.Na výstavě jsme se sešli s naší chovatelkou od Cheyllinky Radkou Buriánkovou,která přijela z Brna s manželem Tomem,také vystavovat,mamku Cheyllu a sillky terierku-Dashu.Dostali také výborné ocenění! Maminka Cheylla se pyšnila oceněním Výborná 1 s titulem "Nejlepší veterán" .

Neděle strávená na výstavě se náramně zdařila,vyšlo i docela pěkné počasí.Výstava se úžasně zdařila a byli jsme mooooc spokojeni.Fotečky budou brzo doplněné...                                                            

  

  20.6 2009

  II.ROČNÍK RR-SPORT CUP COURSING SVITAVY

"Amálka 1.místo!"

      V sobotu 20.6 jsme se neplánovaně zůčastnili ve Svitavách na stadionu s Amálkou závodů v coursingu.Nejdříve jsme prošli zkouškou,jestli  Amálku střapeček na dráze zaujme.Zkouška dopadla tak,že Amálka se hned na poprvé rozběhla na dráhu za střapcem jako raketa a jakoby zkušený pes oběhla s velikou rychlostí celý stadion a střapeček si chytla.Organizátoři nám vůbec nevěřili,že Amálka běží scela poprvé.Udělala nám ohromnou radost a tak jsem Amálku postavila už na závodní dráhu,kde se běželi dvě kola.Dvoukolový závod coursingu "AB PŘÍCHOZÍ" s přehledem Amálka vyhrála a umístila se tak na úžasném 1.místě ! Dovezli jsme si domu krásný pohár s diplomem.Amálka je Borec a čím dál více nás překvapuje a dělá jenom samou radost.Zároveň s coursingem se pořádali i agility závody,kterých se zase pro změnu zůčastnila Chellinka.Jednalo se také o dvoukolový závod a po menších chybičkách na parkuru se Cheyllinka po sečtení obou běhů umístila na krásném 6.místě !Jsou to obě velké šikulky!!!                                    

                                                                                                                                                                

                                                                            19.6 2009                                                                                                                                                                                                                                                   MR

Česká Skalice 13.-14.6.2009

                                -10. MR  BCCCZ v Agility                                                                               

V sobotu 13.6 jsme se vydali s Amálkou na Rozkoš na tunýlky,které běhala úžasně rychle!Jenom ten poslední tunýlek ,(ale mojí chybou protože jsem ji hodně utekla,) už minula.Tak jsme ho nabíhali znova.Na noc jsme byli nuceni odjet domu a  v neděli nám nečekaně organizátoři postavili barýlky brzo ráno,s čímž jsme vůbec nepočítali,protože nám v sobotu řekli že se budou běhat zase v odpoledním čase jako v sobotu.Trochu nám to v neděli pozměnili a tak protože by jsme to do Skalice už opravdu nestihli,vydali jsme se do Vysokého Mýta na Sárovec,kde se konala ukázka výcviků psů.Byli jsme požádáni o ukázku tance se psem,který jsme předvedli opět s oběma holkama,s Amálkou i Cheyllinkou a myslím že divákům se to moc líbilo !!!!!                                                                    

                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

  30.5.2009

Den bez hranic

Naše domovská Stáj Pucher a OSH Baneta pořádalo v sobotu 23.5 zábavný "DEN BEZ HRANIC". Bohatý program začal křtěním kobylky Hekaríny,které se stal kmotrem sám starosta obce Janova,pan Miloš Štika.Dále pokračoval slavnostním otevřením dětského hřiště a následovala ukázka paravoltiže handicepovaných dětí z klubu APA VČAS z Olomouce a  z Brna.My jsme tento dětský zábavný den zpestřili ukázkou tance se psem.Cheyllinka jako vždy svižným country tancem a Amálka předvedla své teprve druhé vystoupení,moderní disco tanec s akrobatickými prvky.Obě holky sklidili velký úspěch a pořádný aplaus od všech přítomných.A po skončení ukázky,nás obklopili děti a měli možnost se s borderenkama bobavit,házením balonků ale také si vyzkoušet je kartáčovat,podávat z ruky pamlsky a hlavně se s nimi pomazlit.Což si pořádně vychutnali naši stálí klienti,pětiletý hluchoslepý Tomášek a dvanáctiletý mentálně postižený Jaroušek.Tito dva bráškové jsou velkými oblíbenci našich holčiček pravě při canisterapii.Den se zdařil a byl velmi zábavný jak pro děti tak i rodiče.Za fotečky děkujeme Ondrovi Getzelovi! GALERIE.

 

 

 

Přidané fotečky z Kennel cupu - ZDE. 

 19.5.2009

Sobota 16.5. Seč                                                   

Skvělí diváci a úžasná atmosféra vládla na Seči. Hasiči slavili 95 let trvání a my jsme byly pozvány,abychom celodenní program zpestřily ukázkou tance se psem a agility.Nejdříve jsme předvedly se Cheyll country tanec,který se setkal s pořádným skandováním a aplausem skvělého obecenstva.Následovala ukázka agility v podání Sindy a Cheyll,po jejím skončení nastoupila na svou premiéru tance Amálka,s kterou jsem předvedla disko-tanec a od diváků jsme sklidili ohromný potlesk.Holky se snažily a byly úžasný.A my jsme se s tak skvělým a báječným publikem ještě nesetkali a už máme pozvánku na další předváděčku do Českých Libchav.Sobota na této akci se výborně zdařila a všem se nám na Seči moc líbilo. Fotečky budou dodatečně.

 11.5.2009     

  V pátek 8.5 jsme si udělaly z holkama,Amálkou a Cheyllinkou pěkný výlet až do Měchenic u Prahy na oficiální závody agility " KENNEL CUP " .Pozvání na tyto závody jsme přijaly od naší dobré kamarádky Marušky,která nám dělala řidiče a do Prahy nás vzala sebou. 

  8.5 "KENNEL CUP" - Měchenice u Prahy  rozhodčí- Tomáš Glabazňa (SK) 

 

 JUMPING  LA 1 18.místo  z 32 startujících
 ZKOUŠKA  LA 1  8.místo - Velmi Dobře z 20 startujících 

             

Štafetový závod-Agility/Jumping ,byl rozdělen na dvojice.Já se Cheyllou jsem si vybrala agility a Maruška s Boldym,jumping.Štafeta byl míček a to bylo něco! Cheyllinka zakoulela očima a běžela pěkně,čistě až na houpačku z které vyletěla jak tryskáč,zonovka-nezonovka a bylo to za chybičku.Vůbec jsem to nečekala,že takto vyletí,doma i na cvičáku ji na místě stavím bez problémů.Důvod byl jasný a došel mi až po chvilce!Práskající,plechová houpačka a tu Cheyllinka nenávidí pro její rámus po dopadu a ona to poznala hned jak na houpačku vběhla a jakou rychlostí šla dolu.Tak šla raději nápřed No a Maruška nám to malilinko,ale opravdu jenom maloučko zkazila,s Bolďánkem se diskly a to jsme mohly být třetí,on to skoro z dvaceti dvojic nikdo nešel čistě.Zato si to Maruška s Boldym,nahradili ve zkouškách kde obsadili krásné 1.místo,blahopřejeme .! Tento den byl plný adrenalínu a moc se vydařil a jakoby neměl konce,ještě jsme přijaly pozvání od Standy Maška,od kterého pochází naše Amálka.Neodmítly jsme a jely se podívat na asi tři dny stará krásná štěňátka a z toho samého spojení co je Amálka,"Cate a Arísek." Mimísků je osm,jsou převážně trikolor a jsou krásný,miloučký a heboučký!  A jestli budou tak úžasní povahově a takový pracanti jako je Amálka,nevím,nevím jestli odolám a nepřibude ještě jedna holčička:-))).Trikolor je můj sen!!!!          

24.4.2009   

 Dnes 24.4  jsme si opět ve Vysokém Mýtě na cvičišti všichni zatrénovali flyball. Zatímco si Cheyllinka samou nedočkavostí dávala záležet na hlasitém a nepřetržitém štěkání,kterým dávala jasně najevo"Dělejte úúž chci běžet"! Tak Amálka zase měla jako vždy,pečlivě vyšlapaný půlkruh u plotu kde byly holky uvázané, a prožívala dupáním snad každý běh všech pejsků. Poté vyrážely na dráhu jako dvě neřízené střely,které se řítí pro balonek:-)).    Toto páteční odpoledne strávené v bezva partě,se nám moc líbilo a už se těšíme na další trénink flyballu. Fotečky dole v odkazech, "flyball s radostí"!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Obrazek

18.4.2009

V sobotu 18.4 ve Vysokém Mýtě složila úspěšně naše Amálka zkoušky z výkonu dle NZŘ- ZZO,na výbornou-56 bobů,rozhodčí Petr Vyčítal.Amálka je šikulka a dělá nám jenom samou radost zrovna tak jako Cheyllinka.  Fotečky najdete ve fotoalbu !!!

17.4.2009

První pasení Amálky.
Předvelikonoční Velký pátek 10.4,byl pro naší Amálku opravdu velký
den "D".Rozjeli jsme se na farmu k Jitce Látalové do Koclířova na
první pasení stáda oveček.Měla jsem trochu obavy,že do stáda Amálka
vběhne a bude ovce rozhánět,ale hned jakoby věděla co po ní Jitka
chce a stádo úžasně začala obíhat a na Jitčiny občasné povely i k
zalehnutí,poslouchala jako zkušený ovčácký pes.I když je to u
mladých psů na poprvé docela problém,vnímat vůbec nějaký povel,
Amálka se předvedla velice dobře a byla jsem na ni opravdu pyšná.
Znovu se potvrdilo,že je to pracant tělem i duší a borderka na všechno  .U Látalů se nám a hlavně Amálce moc líbilo a už se
těšíme na další pasení.

Obrazek

5.4.2009

Dopněné fotky flyballového tréninku.

 

Obrazek 

31.3.2009

Fotečky z flyballového tréninku naleznete ZDE.

26.3.2009

Včera jsme byli opět na tréninku flyballu ve Vysokém Mýtě.Sešlo se nás tentokrát ještě více a parádně jsme si to užili.Všichni psiska z toho byli nadmíru nadšený

 21.3.2009

Flyballová středa (18.3.), cvičák-Vysoké Mýto pod vedením Aleny Lustykové:Všichni jsme se pořádně s pesanama vyřádili,sešlo se nás na cvičišti neskutečně hodně a užili si plno legrace.A naše holky si vychutnaly pro ně,zatím nepoznaný,úplně nový sport flyball,se vším všudy.Poděkování patří Alče Lustykové,která se nám všem na tomto tréninku obětavě věnovala a předávala své zkušenosti! FOTEČKY-V ODKAZECH !

Obrazek

 9.3.2009

Přidané fotografie hříbátka do galerie.

 

1.3.2009

Včera 28.2. ve 20:00 hod. klisna HEKA porodila hříbátko - holčičku-jméno dostala -HEKARINA -volat se bude(RINA) 

Další informace budou brzo doplněné.Na fotečky se už teď můžete podívat v galerii.

Obrazek

26.2.2009

Přidané fotečky ze zimních radovánek.Holky se opravdu pořádně vyřádily .

Obrazek 

2.2.2009

Dneska nám po dlouhém čekání přišel výsledek pro Amálku a Cheyllu.V prosinci jsme holkám nechávali udělat testy DNA CEA protože jsme byli zvědaví jak na tom jsme .

Obě naše holky jsou DNA CEA Normal.Výsledek byl od pana MVDr.J.Dostála.

26.1.2009

MUFÍČEK REKREANT  !

K naší psí holčičí smečce,se přistěhoval jeden psí klučičí krasavec.Je to asi sedmiletý kříženeček jménem Mufíček.Dostal se k nám přes moji kamárádku z cvičáku Zuzku Tvrzníkovou,která scháněla urychleně jeho náhradní rodinu na dobu dvou měsíců.Jeho páníčci už jsou oba starší a museli nečekaně nastoupit na lůžkové oddělení do nemocnice.Jinak hrozilo,že by musel tyto dva měsíce strávit v psím útulku.A tak u nás našel prozatimní rodinu,a zabydlel se velice rychle,jakoby tu žil odjakživa.I když Mufíček na tuto rekreaci přijel vybaven se vším všudy,krmením počínaje a pelíškem konče,stejně pelíšky střídá s naší Sindinkou,která je má po celém bytě v každé místnosti.Ale nejvíce času Mufíček tráví na koberečku před televizí,sledováním snad všech programů které zrovna běží.Je to velká sranda,hlavně když tam zahlédne pejska,to je schopen vlézt až do obrazovky.Je vychovaný, úžasně čistotný,nenáročný na pohyb,takže převážně spinká.Úplný opak borderky.Snažíme se mu jeho pobyt u nás co nejvíce zpříjemnit a doufáme, že až se vrátí ke svým páníčkům,že si na nás někdy vzpomene i na ty naše všechny psí dámy.

ObrazekObrazek

Obrazek  Obrazek

 19.1.2009

HORSE SKIJORING V JANOVĚ!       

       Neděle 18.1 2009 se zapíše do paměti nejen účastníků horse skijoringu,ale i fanoušků kteří tuto akci přijeli do Janova podpořit a to opět v hojném počtu.Janov zažil v neděli,totiž obrovské sportovní klání.ObrazekVelký zájem diváků nás nejen potěšil,ale probudil ve všech účastnících nečekaného sportovního ducha,díky kterému padal jeden vynikající výkon za druhým.A to si opravdu zasloužilo být v hlavním zpravodajství "TV NOVA".  Stáj Pucher moc děkuje všem účastníkům za jejich sportovní výkony a divákům za obrovskou podporu.Nedělní atmosféra horse skijoringu u Stáje Pucher byla nepopsatelná a ještě teď nám z ní běhá mráz po zádech.Věříme,že již všichni úspěšně rozmrzli a že se těší,stejně jako my,na další ročník roku 2010.  Kdo,se nemohl v neděli zůčastnit,může zhlédnout video(59 sekund před koncem vysílání) TV NOVA ZDE. Více v odkaze-Stáj Pucher-naši koníci.A fotečky naleznete na Obrazekstránkách deníku Svitavska:ZDE  

Obrazek

 

 

 

 

POZVÁNKA PRO VŠECHNY PŘÍZNIVCE 2.ROČNÍKU HORSE SKIJORINGU V JANOVĚ !!! 

Staj Pucher pořádá v neděli 18.1 skijoring,začátek ve 13:30hod. na dolním konci Janova - směr Strakov.Jde o umění lyžařů tažených koněm.Přestože má skijoring své kořeny ve Skandinávii,má dlouhou tradici i dávno v Čechách.A protože se tomu letošní zima přímo nabízí a přeje,rozhodli se organizátoři uspořádat tuto akci jako velkou show.

Na programu budou k vidění disciplíny jako je slalom,sprint a skok do dálky přes skokanský můstek.Pro nejlepší účastníky do 3.místa jsou připraveny atraktivní ceny,finanční i věcné a super cena za 1.místo - velké překvapení.

Celou akcí nás bude doprovázet profesionální moderátor a skvělá hudební show.Občerstvení je zajištěno i podávání teplých nápojů.Organizátoři věří,že tato akce opět přiláká početnou diváckou kulisu jako v roce 2006,kdy proběhl 1.ročník a který se velice zdařil.

Obrazek

 

.........................................................................................................

Velké poděkování patří R.Buriánkové,která se nám výborně stará o naše stránečky,bez které by určitě nemohli absolutně fungovat.