Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2008      Novinky 2009 

Novinky 2010


 

ok3.gif ok3.gifok3.gif

 

 

 

Obrazek!!!!"PLÁNUJEME ŠTĚŇÁTKA"!!!! Obrazek

      

Amálka-Sindinka-Bonnie-Antis(alias Cheylla)           

holky4.jpg

 

VNOUČEK MATOUŠEK NOVÉ FOTEČKY ZDE -VÁNOCE 2010 

 

019.jpg

 

ZDE NAJDETE VŠECHNY NAŠE FOTEČKY NA RAJČETI! 

 

 25.12 2010

Holky dostaly pod stromeček moc báječný dáreček! Tři termoizolační,protiotlakové,nealergenní deky.Ideální i pro odchov štěňátek.

023.jpg

 Matoušek dostal také nespočet dárků,fotečky ZDE!

 

 

 Vnouček Matoušek už 8 měsíců - nové fotečky,

a z dlouhých cest po Nepálu navrácený ve zdraví "cestovatel-fotograf tatínek Ondra".

A zde se můžete podívat přímo na Ondrovi webové stránky překrásných fototografií z exotických zemí které ač mládý,už stačil procestovat. ZDE!

 

067.jpg

   MATOUŠEK na karnevalu 

 

20.11 2010

MAŠKARNÍ KARNEVAL S KOŇMI  

a CANISTERAPIE NAŠICH HOLEK U NĚKTERÝCH DĚTÍ foto ZDE

Hiporehabilitace Baneta a Stáj Pucher dnes pořádali maškarní karneval s koňmi pro děti,který nejdříve proběhl u stájí na dvorečku a pokračoval v kulturním domě na Rychtě.Karneval se moc zdařil a děti si to pořádně užily,ale nejenom děti!

012.jpg

 

 

19.11 2010

ANUBIS CUP- COURSINGOVÝ BODOVACÍ ZÁVOD- FCI

Konečně výsledky z neděle 14.11 na stránkách"Český pes"!A musím Amálku moc pochválit,udělala mi brouček opět velikánskou radost!  1.místo z pěti borderek a 2.místo,-ostatní plemena(nechrti), 329 b.,z 37 psů,kde první místo obsadil čínský ch.pes,330 b. A překvapilo mě,že to mrška mrštná nandala i několika ridgebackům,kterým sahá sotva někde k ocasu!

 

 

15.11 2010

Z radostí mohu oznámit,že v sekci "ŠTĚŇÁTKA" se konečně můžete pokochat Amálčiným,překrásným ženichem!

Po pečlivém výběru pejska,jsme se rozhodli pro zahraniční krytí!

"Josh"

j.31.jpg

Veliké poděkování patří Barušce Šťouračové,která nám pomohla najít tohoto úžasného pejska ,a zároveň zprostředkovat s Claudia Wagner už samotné krytí,coby překladatelka!

 

 

 

14.11 2010

>ANUBIS CUP COURSINGOVÝ ZÁVOD FCI<

AMÁLKA - 1.místo

Dráha dlouhá - 700 m.

Dnes jsem se s Amálkou zůčastnila 2.ročníku coursingového bodovacího FCI závodu ANUBIS CUP,který se konal u České Třebové na Kozlovské chatě u rozhledny. Musím přiznat,že Amálka svojí mrštností a rychlostí,pořadatele přímo učarovala,dostala od nich přezdívku"akční borderka".A ačkoliv se ostatní pejsci chystali na start pod číslem,který každý obdržel při ranní přejímce,Amálku vyhlašovali na start "připraví se ta akční bordera"!.Je to moje rychlostní skřínka.

 

14.11 2010

Amálka včera 13.11 úspěšně složila zkoušky dle- MZŘ - BH ,na kynologickém cvičišti Javorka - v České Třebové!

 

 

7.11 2010

 

BĚHÁNÍ ZA STŘAPEČKEM V JANOVĚ  SOBOTA 6.11 2010

V jezdeckém Janovském areálu sice pěkně v sobotu profukovalo,ale běhajícím pejskům to ani trochu nevadilo a co by pro své miláčky páníčci neudělali.  Občas se nějakému pejskovi podařilo střapec ulovit a nechtě se smířit s tím,že ho musí vrátit na dráhu pro dalšího pejska, začal lov pro páníčky a pěkná honička a samozřejmě přetrhaný naviják.Ale i tak se běhání za střapečkem opět vydařilo a myslím že po včerejšku většina pejsků hodně odpočívala(tedy mimo naše feňule,ty snad neutahá nic...). A pokud nám v nejbližší době nenachumelí,naplánujeme letos ještě jeden  coursing,to slibujeme! A pro páníčky bude tentokrát i něco na zahřátí!

(Bohužel fotečky zatím žádné nejsou,asi tentokrát nikdo nefotil)

Ale na videjko,alespoň některých pejsků můžete kouknout ZDE! Za které děkujeme Míše Sýkorové s Dantíkem!

 

 

 

29.10 2010

HRADEC KRÁLOVÉ - PODZIMNÍ OFICELNÍ ZÁVODY - 28.10 2010

ROZHODČÍ: SLÁVKA PODMOLOVÁ

-AMÁLKA-

jumping - disk (46) doběhlo 22 týmů

Agility LA - 6.místo (46)

Zkouška LA1 - 2.místo (18)

Máme splněno v jedničkách a hurá do dvojek....ale myslím že spěchat nebudeme!

Čtvrteční Státní svátek 28.10, jsem strávila s Amálkou v Hradci Králové v Malšovickém areálu na supér závodech,ač posledních v letošním roce,moc zdařených! Jumping byl docela těžký jak pro nás,tak i pro zkušené týmy.Ve zkoušce LA1, jedinná chybička,zmátl mě Amálky raketový náběh do slalomu,mylně jsem si myslela,že naběhla špatně a to proto,že stál z úhlu od tunelu z kterého se do něho nabíhalo.Když byla Amálka ve třetí tyčce,úplně jsem se zastavila a nebyla si jistá jestli naběhla správně.I když zrovna ona nikdy ve slalomu nezklame,náběhy má stoprocentní a dokončí ho vždy i když jí uteču.Samozřejmě,že správný byl a opakované vrácení do slalomu nás stálo první místo.Stále vidím Amálčiny nechápájící očička...."co je?Co si ta moje panička vymýšlí,když odjakživa mám slalom zmáknutý levou zadní"! No.... opět jsem to byla já kdo ji to překazil,jako vždy. Naopak Amálka běhala úžasně,dala se vodit jenom na nitkách a výborně reagovala na můj sebemenší pohyb tělem a slovní špitnutí. V Agility zrovna tak,ač zcela čistý běh,stratily jsme cenné vteřinky po dvojskoku,opožděným stáhnutím Amálky od lákajících třech tunýlků, pokračováním na kladinu a odsunulo nás to na šesté místo. 

 Amálka je veliké zlatíčko,udělala mi na závěrečných letošních závodech moc velikou radost !

Veliké poděkování patří naší Marušce Řežábkové za cenné rady při prohlídce parkurů před každým startem a která nás ochotně vždy vezme sebou do auta,jinak bychom se žádných závodů nemohly zůčastnit.Maruško moc Ti s Amálkou děkujeme!!!! 

Obrazek

Na fotečce je jenom polovička účastníků těchto závodů,ale nás tam s Amálkou najdete...hledejte

 

Obrazek

-Večerní dekorování- 

 

 

 

19.10 2010

>NEDĚLE 17.10 BĚHÁNÍ ZA STŘAPEČKEM<

Myslím,že akcička se moc zdařila a ani jsem nepočítala že dojede taková eskorta pejsků.V nedělní ráno vypadalo,že bude krásné počasí,sluníčko na nás vykukovalo a tak se hromada pejsků ještě v ranních hodinách dohlašovala.

Jsem ráda že páničci i pejsci našli v běhání za střapečkem veliké pobavení. K dispozici byly i agility překážky,které si všichni moc pochvalovali. 

Pro příště už také vím,že pokud se opět sejdeme v takovémto počtu,rozdělíme běhy na dopolední a odpolední.

 Zde nějaké fotečky,bohužel ne všech pejsků. Autorka foteček-poradkyně chovu rhodských ridgebacků, paní Šárka Štusáková se omlouvá a příště se prý polepší.Ale jsou úžasné! Škoda...ani moje feňule na nich nejsou.

Samozřejmě za fotečky Šárce moc děkujeme!

FOTEČKY ZDE!

 Arísek

Obrazek

 

 

11.10 2010

AGILITY RY-ko-MY

aneb Rychnov kontra Mýto....o putovní pohár - první kolo 10.10 2010  

>AMÁLKA<

             agility - 2.místo

           jumping - 1.místo

v součtu běhů agility + jumping - 1.místo (14)

 V nedělní ráno jsem byla rozhodnutá že na závody do Vysokého Mýta se nejede,neboť celou noc mě ukrutně bolel zub,nespala jsem a do rána jsem tak otekla,že by mě málokdo poznal.Poděkování patří mému známému zubaři,který ochotně k vůli mě v nedělní dopoledne přispěchal do své ordinace,....nebudu líčit co se odehrávalo v zubařském křesle,prostě nebyla to zrovna procházka růžovým sadem....Ale už při odchodu z ordinace,jsem cítila velikou úlevu a hlavně bolest byla ta tam a plán byl okamžitě změněn, do Mýta se jede sice pod sedativy,(samozřejmě nás odvážel ochotný manžel,v takovém útlumu bych za volant nesedla),  ale i tak jsme s Amálkou zabodovaly a vyhrály! Asi to byla odměna za ten zpropadený zub.

 

5.10 2010

LUKOVSKÉ NEDĚLNÍ TUNÝLKAŘENÍ

Amálka - open - disk

                 -  jumping - 4.místo (14)

                -  tunýlky - 4.místo (38)

Moc pěkné závody ať neoficielní, a hlavně s Amálkou super běhy i když jednou disk a dvakrát neoblíbená bramborovka -4.místo.V openu krásný,rychlý běh a nebýt toho,(moje chyba),že se Amálka packou dotkla kladiny,místo toho,běžet do tunelu hned u zony,byly jsme zcela určitě na bedně. Jumping supér,čistý běh a tam šlo jenom o setinky 4.místo. Tunýlky na ty jsem se moc těšila,sice jsme z loňska třetí místo neobhájily,ale v takové početné konkurenci 38 závodníků,je 4.místo výborné.Ale hlavně jsem měla ze všech tří běhů bezvadný pocit,Amálka se plně soustředila a jako vždy moc dobře běhala.Je to moje úžasné střeštiprdlo,ale nejlepší!

 

 

 

29.9 2010

SULTÁN-RÝZMBURSKÉ DVOJZKOUŠKY- ROZHODČÍ-ANTONÍN GRYGAR

-AMÁLKA S MARUŠKOU-ZKOUŠKY LA2-

Amálka s Maruškou už mají vyběhané a splněné zkoušky v jedničkách a tak ji Maruška přihlásila do Rýzmburku na dvojzkoušky už do dvojek.Bohužel se běhalo na kolmém svahu, navíc na promáčeném terénu a ačkoli Amálka na parkuru normálně neshazuje,tentokrát lítaly tyčky dolu jedna za druhou.Nakonec jsem byla ráda,že oba parkury doběhly ve zdraví a na špatném terénu si holky něco neuhnaly,rakeťačky.Zkoušky sice nesplnily,ale zdraví je přednější.

 

 

27.9 2010

ZAJÍMAVÝ ČLÁNEK- NEŽ SE ROZHODNETE PRO BORDERKU!

PŘEVZATO ZE STRÁNEČEK BORDERENKY"ELBA DARLEY ARABIAN" 

 

 

 

 

19.9 2010

PSÍ ŠAMPIONÁT-BLANSKO

AMÁLKA - 2.místo (17)

SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY:

 Výstava,-Agility/Jumping,+Open,-Poslušnost,-Specielní odložení,-Show

Dnes makačka!Zůčastnila jsem se s Amálkou psího Šampionátu,kde pro páníčky a pejsky čekalo šest disciplín.Někteří účastníci přijeli z daleka pár jich bylo až z Prahy.Amálka ve všech disciplínách obstála na plný počet bodů a nebýt moji chybné otočky v agility,čekalo na nás první místo,Ale druhé místo a v takové konkurenci, je také krásné, Amálka se ve všech disciplínách moc snažila.V poslední disciplíně-Show,jsme si na pomoc mohly přizvat kohokoli z rodiny,a protože máme nedávno nacvičenou z holkama,Cheyllinkou,Boninkou a Amálkou Fotbalovou Show,předvedly jsme kopanou i z rekvizitami,opravdovým kopačákem,malou dětskou brankou a na hudbu-Oléé...Oléé.. Divákům i pani rozhodčí se naše show moc líbila a i když jsme během soutěžních disciplín měly domluveno,aby se netleskalo(samo k vůli Amálce), tentokrát jsem divákům uzdu povolila a spustil se pořádný aplaus! Škoda,že manžel při této disciplíně  zapoměl fotit,ale něco málo fotečekZDE!

Nám se v Blansku také moc líbilo,pořadatel pani Hana Rajtšlégrová umí navodit bezvadnou atmosféru i se svými pomocníky.Bezva akce i lidičky,příště se určitě opět zůčastníme!

 

Obrazek

 

 

14.9 2010

RR-SPORT POŘÁDAL 22.8 C+A V LUKOVÉ,COURSING+AGILITY

NA PŘILOŽENÉ FOTEČCE JE JASNĚ VIDĚT,ŽE PRO AMÁLKU A MENŠÍ PEJSKY NEBYLO VŮBEC JEDNODUCHÉ LOVIT STŘAPEC, VE VYSOKÉ TRÁVĚ !

I TAK SI OBHÁJILA KRÁSNÉ  2.MÍSTO!

>> LOVEC AMÁLKA <<

Obrazek

 

 

 

7.9 2010

VÍKEND STRÁVENÝ V ČESKÉ TŘEBOVÉ

"PODHORSKÝ SKOK"

V sobotu 4.9, i když bylo hodně deštivo,jsem se s Amálkou a tentokrát i s Cheyll,zůčastnila neoficiálních závodů "Podhorský skok". Měly jsme sice z maličkých chybiček nějaký ten disk,ale zase na druhou stranu byl i nějaký ten úspěch.Obě holky Cheyll i Amálka se snažily a moc pěkně běhaly.

Se Cheyllinkou jsem běhala ve veteránech na snížených skočkách a umístily jsme se ...

 na- 2.místě!

S Amálkou - v disciplíně "HRA"

na- 1.místě!

Obrazek

 

"FITMIN CUP"

Rozhodčí-Eva Plíštilová

V neděli 5.9, se konaly už oficelní závody a počasí bylo lepší.

Tentokrát zkoušku LA1,běhala opět Amálka s Maruškou, a to moc pěkně! Zkoušku vyhrály,holky jedny šikovný a nechaly za sebou široké pole startujících!

Amálka -zkouška LA1- 1.místo!

Velká gratulace!!! Už mají na svém kontě tři zkoušky LA1,na "V"!!! A teď hurá do dvojek!

 

 

 

30.8 2010

AKČNÍ VÍKEND

Pátek 27.8- Prázdninové odpolední rozloučení v Janově-

Obecní úřad Janov,pořádal v pátek na fotbalovém hřišti prázdninové rozloučení pro děti.Opět jsem z holkama přijala pozvání o předvedení ukázky tance se psem,různé cviky,canisterapii a na závěr jsme přidaly něco navíc,novou fotbalovou show,našich holek a myslím, že dětem i rodičům se naše ukázky moc líbily.

Obrazek

Sobota 28.8 ,VII.ročník závodu v agility-Sárovecký Fin Cup

rozhodčí: Ing.Antonín Diviš

Zůčastnila jsem se ve Vysokém Mýtě,s Amálkou agility závodů. Antonín Diviš staví sice náročné a těžké parkury,ale pěkné a zajímavé.Od rána pršelo jen se lilo a to se také podepsalo na mém vedení po kluzkém parkuru,a Amálce jsem kazila co se dalo.Nohy na rozbahněném terénu neposlouchaly,déšť při našem startu ještě zesílil a zapřičinil že jsem se pořádně v náročné sekvenci zamotala a nevěděla kam dál. Právě tuto sekvenci,nebylo možné ani pořádně nachodit,při prohlídce se na ni natlačila převážná část startujících,kteří řešili právě její náročnost.I když jsem Amálce kazila na parkurech co se dalo,naopak ona se snažila a běhala jako vždy skvěle,byla jsem s ní moc spokojená.Je to zlatíčko!

Obrazek

Neděle 29.8 , skokové koňské závody v Brčekolech u Chrudimi.

Aby jsme toho neměly málo,ještě jsme se vydaly v neděli s manželem a naší kobylkou Celtis,kterou jezdí Petra Kabrhelová,na skokové závody do Brčekol.První parkur šly holky čistě,v rozeskakování si udělaly chybičku.A v druhém "Z", parkuru měly dvě.Ale i tak se nám nedělní akce moc líbila a já jsem si alespoň z holkama-Cheyll,Amálkou i Bončou v rámci tréninku, zacvičila různé cviky z tance,před početným diváckým publikem. A myslím,že náš tréninkový tanec všechny přítomné přilákal a pořádně pobavil.

 

 

22.8 2010

III. C+A 2010 - COURSING+AGILITY-RR-SPORT

AMÁLKA - COURSING - 2.místo

                  AGILITY - 1.místo 

Dnes jsme se zůčastnily 3.kola C+A v Lukové a Amálka si vybojovala krásné místo jak v agility,tak v coursingu. Je to moje šikulka!

 

 

16.8 2010

BRNĚNSKÝ ZAJÍC-COURSINGOVÝ BODOVACÍ  ZÁVOD FCI !

Dráha dlouhá- 700m.,

   AMÁLKA - 3.místo z FCI skup.plem., ovčác.,honácká a pastev.,                      - 1.místo z plem.,border kolie

  Obrazek

 

  Český pes pořádal v neděli 15.8,v Brně-letiště Medlánky,bodovací oficální coursingový závod.Protože Amálka už od loňského roku vlastní licenci,přihlásila jsem ji na závod bodovací, do Brna-Medlánky.Hodnocení těchto závodů,je poněkud zvláštní a nikdo se nedozví co se hodnotí,jak se hodnotí a proč se hodnotí? A co se naopak na těchto závodech nehodnotí je totiž čas.Poněkud byl zvláštní i celý průběh závodů,Amálka běžela dopoledne v FCI skupině a vyhodnocení bylo až navečer.Většina ůčastníků,kterých bylo bezmála 90,a někteří až z 200km.,dálky, byla hodně znuděna a poněkud zklamána .   Myslím že Český pes,to organizačně nemá pod kontrolou,jak jsme zvyklí z jiných pořádajících akcí.

        Co nás ale těšilo! AMÁLKA opět nezklamala

Po sedmi stých metrech totálně hotová.

foto-ZDE

A prý chce mít týden klid,tak jde na počítač.  

 

Obrazek

 

 

13.8 2010

ZKO-ŽAMBERK 10.ROČNÍK ZÁVODU AGILITY

"O POHÁR FITMIN"

AMÁLKA ZKOUŠKY LA1- NA VÝBORNOU!

"2.MÍSTO"!

rozhodčí-Zdeněk Spolek

V pátek 13.8 se konaly v Žamberku agility zkoušky,opět jsem požádala Marušku aby startovala s Amálkou.Zkoušku LA1, zaběhly rychle, s přehledem  a navzdory příšernému blátivému terénu po pořádném slejváku skončily na úžasném "2.místě"! Maruška si Amálku nemohla vynachválit,v jejím pečlivém soustředění na ni a vedením po parkuru na nitkách! A pro mě,to byla ta největší odměna,za důslednou tréninkovou práci,která se vyplatila a opět se zklízelo ovoce!  Musím obě pochválit,jsou veliké šikulky,více jak polovina startujících se na blátivém a zatopeném terénu diskla,terén byl jedno mýdlo...

Za zmínku ale také jistě stojí,Maruška s Boldym si ve zkoušce LA2,doběhly pro "1.místo"!

Veliké poděkování a gratulace k oběma zkouškám!

Za video děkujeme Marušce a Barušce!

Ostatní fotečky - ZDE!      Video- Amálky a Boldyho - ZDE !

Obrazek

Boldy                              Amálka         

 

 

8.8 2010

KLUBOVÁ VÝSTAVA  BC 7.8 2010 - BRNO

Rozhodčí - Robert Tunnicliff z Velké Británie

"AMÁLKA BROUČEK"  ZNÁMKA - "VÝBORNÁ"!

 

Jsem ráda,že jsem na klubovku přihlásila jenom Amálku,protože Bonnie je teď vylínalá a vypadá jak opelichané kuřátko a v konkurenci jaká na klubovce bývá,by moc pěknou známku nedostala.

"Amálka" dostala vynikající posudek a známku "VÝBORNÁ"!

Nutno podoktnout,že takovéto ohodnocení byla pro nás ta největší odměna po celodenním  zdlouhavém čekání na vstup do kruhu,a to až po 16.hod.,odpolední a ještě v tak početné konkurenci.Do užšího výběru se nás dostalo jenom šest,s námi i naše kamarádka,Péťa Pekárková s Casey. Na Amálku jsem moc pyšná,a ráda za toto ohodnocení a jsem také moc ráda,že se zatím všichni rozhodčí v posuzování Amálky,včetně tohoto rozhodčího z Velké Británie schodují. 

Posudek zde: 2 letá fena správné velikosti a síly kostry,dobré úhlení v předu i v zadu,samičí hlava,výborná v pohybu-v klusu,v překrásné kondici.

Dosavadní úspěchy Amálky z výstav- ZDE!

 

 Fotečku z výstavy poslala Péťa Pekárková,která pózuje s Casey druhá z prava v užším výběru a zrovna tak se známkou VÝBORNÁ!  Děkujeme za fotečku a gratulujeme!

Obrazek

 

 

 

 

5.8 2010

MÁME NEPOPSATELNOU A VELIKÁNSKOU RADOST!!!!

Dnes "BONNIE LIBUŠSKÝ BROUČEK", podstoupila vyšetření RTG u MVDr.Jaromíra Ekra a odváželi jsme si výsledek!

 "DKK-0/0"

 

  

2.8 2010

OPATOVICE NAD LABEM

DVOUDENNÍ ZÁVODY 31.7-1.8 EUKANUBA SIRIUS-CUP

Rozhodčí:Tomáš Glabazňa,který staví sice technicky náročné parkury,ale krásné a zajímave.Moc se nám líbily.

 Po krátké odmlce na agility závodech! A to díky Marušce,která byla tak hodná a přibalila nás sebou do auta.Jela s námi také Baruška,která k nám dojíždí na cvičák se svým pejskem.Přihlášení jsme byly jenom na sobotu,bohužel hned ráno jsem věděla,kolik uhodilo a že to se mnou ten den nebude to prave orechove.Občas mě zlobí záda,( krční páteř)a protože jsem se opravdu v sobotu necítila,převzala za mě,a to velice ráda,parkurového vodiče Maruška. Amálku zbožňuje pro její pečlivost na parkuru,vypracované a neodfláknuté zóny a také pro její preciznost v nábězích do slalomu,z jakékoli momentální pozice.

Musím opět holky móóóc pochválit! Jsou v skutku sehraná dvojka! Já sice Amálku rakeťačku, také na parkuru perfektně ovládnu,ale díky mým stálým zdravotním problémům,sebou nemohu tak bleskově mrskat jako Maruška,která než člověk řekne švec,je na druhé straně parkuru,(a to Amálce vyhovuje),ale hlavně ve správném postavení.Tento den se jim moc dařilo a všechny běhy s maličkýma chybičkama,doběhly velice dobře! Maruško děkuji!

- AMÁLKA -

Jumping: - 11.místo (z 45)

Zkouška A1: - 5.místo "V" (z 15)

OPEN: - 7.místo  (z 45 )

 

 

 

27.7 2010

SOUTĚŽ V TANCI SE PSEM - BLANSKO 25.7 2010

Rzhodčí: Hana Rajtšlégrová

ANTIS - 6.místo. ( z 20 )

AMÁLKA- 10.místo. ( z 20 )

V něděli jsem se zůčastnila,(a to ve veliké konkurenci i mistrů republiky),závodů v tanci se psem v Blansku.A protože v naši republice se tyto závody moc nepořádají,byla konkurence i co se týče do počtu účastníků,až 20 párů.Přihlásila jsem Antis(Cheylla)-country tanec, i Amálku-disko tanec,tu navzdory i potlesku,který se u takové akce dá očekávat a naopak se podle něho hodnotí vystoupení reakcí od diváků.Věděla jsem,že budu muset opět upozornit předem,aby se netleskalo a tím pádem budeme ošizeni o diváckou tleskající podporu.Ale tak nějak jsem s tím počítala,a Amálka nad moje očekávání tanec zvládla bravůrně.I když občasné výpadky a pohled mezi diváky,kdy už ten potlesk konečně vypukne,nás posunul na desátou příčku,nic neměnilo na tom,že se to moc líbilo a dokonce se tam z diváků někdo na závěr neudržel a pořádně nám ZATLESKAL!  Antis(Cheylla),ta je naopak šoumenka a potlesk miluje,předvedla se na jedničku jako profesionál a podle reakce diváků,od kterých jsme sklidily pořádný potlesk,jsem počítala že skončíme do třetího místa.Ale i tak si vybojovala krásné 6.místo,a měla jsem z ní velikou radost.Jak jsem později zjistila,nebyla moc šance na lepší umístění, všichni před námi byli z Blanska,Brna a okolí,politika mrška jedna se vetře všude. Jinak, závody moc pěkné,líbili se nám a příště pokud se někdy zase nějaké budou konat,určitě se rády zůčastníme

Více foteček -ZDE!

"Cheyllinka"- s medailí klubu"TANCE SE PSEM" - Blansko!

Obrazek

 

 

  

3.7 2010

"650 LET OBCE LIBCHAVY"

Na počest této velké slávy obce Libchavy,pořádala "stáj Cilka",závody v parkurovém skákání.

Po telefonátu pořadatele těchto závodů, jsme byly požádany,(naposlední chvilku a to den předem), abychom přijely předvést ukázku "tanec se psem" a to také v pořádném vedru.   Neplánované,rychlé,jako rána s čistého nebe.Někdy je to lepší,než něco dlouho plánovat a potom to třeba ani nedopadne.  Manžel rozhodl,když už se na tyto závody pojede,že vezmeme kobylku "Celtis",kterou nám jezdí Petra Kabrhelová a jeden parkurek si zaskáčí.Celtis je mladá 4letá kobylka a tyto závody měla být její premiéra.Vyplatilo se! Péťa s Celtis zajela s přehledem čistě,rychle a umístili se na krásném "1.místě"! Holky šikovný! A dort který si vybojovaly,byl výborný"MŇÁÁÁM"!

Gratulujeme!

Z holkama,Cheyllinkou a Amálkou, jsem předvedla tanec se psem a všem se to moc líbilo

 

"Cheyllinka při tanci"

více- klikněte na fotečku!

Obrazek

 

30.6 2010

-NÁVŠTĚVA Z MATEŘSKÉ ŠKOLKY- JANOV-

Včera nás navštívilo osm předškoláků z naší mateřské školky,kde jsem zaměstnaná jako domovnice.Děti si prohlédly stáje s koňmi,agility cvičiště kde zrovinka probíhal trénink s naší trenérkou Maruškou.Po té se přemístily na dvůr kde si se Cheyllinkou a Bonnie záhrály kopanou.Cheyllinka je mistrně ve fotbale,nahrávky zvládá unikátně,a také umí bezvadně dávat hlavičky.Boninka se ujala výkonu canisterapie,v čemž je  skvělá.Je to rozený canisterapeut, pořádný milovník a mazel.To se dětem moc líbilo a všichni si to pořádně užily a vychutnaly.Potom se odebraly do školky,kde strávily noc i s pani učitelkami!

 

Obrazek

 

 

 

27.6 2010

ČESKÁ TŘEBOVÁ-JAVORKA

DNEŠNÍ ZKOUŠKY "ZOP"-NA "VÝBORNOU" I KDYŽ V OHROŽENÍ!

Dnes Amálka úspěšně složila zkoušku"ZOP"-NA "VÝBONOU"na 92b.,rozhodčí-Jindřich Hon!

Přiznám se,že při samotné zkoušce jsem myslela na nejhorší a šli na mě mrákoty.Při dlouhodobém odložení Amálky,k ní přiběhla fena narušitelka,která se na povel volno měla vrátit k pánovi noze.Pán dostal pokyn,ať fenu přivolá potleskem.Zježené vlasy hrůzou,v tu chvilku,jsem viděla už to nejhorší,"ták a máme po všem,můžeme to zabalit".To bylo jediné co mě v tu chvíli napadlo.Každý kdo sebemíň Amálku zná,moc dobře ví,že právě ten potlesk ona pase.Už od štěněte si ho holčička spojila s koňmi ze závodů,kde po dojezdu jezdců na parkuru,vždy diváci tleskají.A protože koníky pase opravdu intenzivně,ten potlesk podle ní patří ke koním a tak začne běhat,chytat potlesk a hledat ty koníky.U borderky pasení je  neodbouratelné.  Ale nad moje očekávání a na tu dramatickou situaci, to vše dopadlo ještě dobře,sice to nebyla ta Amálka,kterou všichni znají a veškeré cviky zvládá precizně a scela určitě vím že má na víc! Ale chvála bohu za to,a těší mě,že i po tleskání jsme to zvládly.Většinou předem žádám i u tance,aby lidi netleskali,tady při zkouškách mě to nenapadlo ani náhodou.Jinak,zkoušky supér,počasí nádherné,pořadatelka Iveta Skalická vše měla perfektně připravené a všichni byli odměněni malou pozorností.

 

Obrazek

 

 

 28.6 2010

VELICE ZDAŘENÉ,SOBOTNÍ JEZDECKÉ ZÁVODY V JANOVĚ!

Myslím,že se závody moc vydařili,včetně nádherného počasí.Více informací i s fotečkama, najdete na našich stránkách s koníkama- ZDE!

 

  

 

                                

Amálka-Sindinka-Bonnie-Cheylla

Obrazek

"Není na světě lepšího psychitra,než je štěně olizující Vám obličej"!

(Ben Williams)