Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2008      Novinky 2009 

Novinky 2010


 

ok3.gif ok3.gifok3.gif

 

Obrazek    NOVINKY 2011  Obrazek

                  

 

023.jpg

                          Cheylla - Bonnie - Arčí - Amálka -Sindy                        

               

              

 Všechny fotečky holčiček,štěňátek a z akcí na rajčeti ZDE!

 

 

VNOUČEK MATOUŠEK - FOTEČKY 

198.jpg

"Naše první zlatíčkoMatoušeku rozbalování dárečků"fotečky ZDE!

 

 

11.1 2012

"Ashia Jane´s dogs" také nové stránky! 

Panička Ashinky,Radka Starostová vytvořila krásné stránečky!.....ZDE!     Stránečky ostatních sourozenců najdete- "ODCHOVY-ŠTĚŇÁTKA"!

 

7.1 2012

"Anyza Jane´s dogs" má nové stránky...

Panička  Anýzky,Jana Smolová pracuje na nových stránečkách! Zatím je  možné k nahlednutí sice jenom fotogalerie kde není pochyb,že z Anýzky nám zřejmě roste další agiliťák Ale už se moc těšíme,že se časem určitě dočkáme i dalších zajímavých informací o Anýzce!                                                      Stránečky -  ZDE!                 

  

----------------------------------------------

 

30.12 2011

ACTION JANE´S DOGS -(alias Ekšík) v Janově na Vánočních prázninách!

Ekšík si vánoční pobyt u maminky Amálky pořádně užil hlavně se sestřičkou Arčí v zápalu nekonečných honiček a her na schovku. Z chlapečka mám velikou radost,roste nám z něho opravdu fešák a hlavně je moc šikovný a velký mazel! .....ale to i Arčinka !

028.jpg

                                

006.jpg 

 

 

 

 Ostatní fotečky ZDE!

 

 

28.12 2011

204.jpg

Moje zlatíčkapod vánočním stromečkem! Ježíšek opět štědře naděloval velice praktické dárečky pro holčičky pelíšky,létající talíře a plno pamlsků!  

 

22.12 2011

Dnes Antis Druna Blue (alias- Cheylla) slaví své 6.narozeniny!

 naroz.1.jpg

Naše milá Cheyllinko,přejeme ti k narozeninkám vše jenom to nejlepší,hlavně hodně,hodně zdravíčka!

 

10.12 2011

MIKULÁŠSKÝ COURSING SVITAVY  4.12 2011

AMÁLKA - 3.MÍSTO!

mik.jpg

Na poslední akci letošního roku,jsme se opravdu moc těšily,jako většina dalších zůčastněných.Přihlášených účastníků na tyto závody pořádané RR-SPORTEM,bylo opravdu hodně, něco kolem 50 pejsků. A  tak Amálka bojovala s velikou konkurencí,ale ani tentokrát to nevzdala a do všech tříkolových běhů dala vše a předvedla opět svoji raketovou rychlost!Po součtu dvou nejrychlejších běhu se tak umístila na krásném 3.místě! První a druhou příčku,přenechala jednou tak velkým hafanům,na které by si jen tak nějaká křehká fenečka netroufla. Amálka ano....to je fena nejlepšíííí! Vždy skvělá atmosféra,úžasné lidičky,hodně srandičky a hlavně.... nikdo,nikomu,nikdy nic nezávidí,hlavně to místo na bedně jak to znám z agility závodů  Fotečky ZDE! 

 

17.11 2011

KLUBOVÁ SOUTĚŽ AGILITY VYSOKÉ MÝTO

V dnešní sváteční den jako každoročně na ukončení sezóny, jsem se zůčastnila tentokrát jenom s Amálkou ve Vysokém Mýtě klubových závodů.Bohužel mi zdravotní problémy s bederní páteří brání v přirozeném pohybu,takže jsem si troufla běhat jenom s Amálkou,která je na parkuru naprosto spolehlivá a lehko ovladatelná i na dálku.A to mě zcela vyhovuje,navíc jsme s Amálkou už docela sehraná dvojka a na parkuru si rozumíme. Závody se moc vydařily! Skvělá parta lidiček,bezva nálada a plno legrace,opečené párečky na ohýnku a navíc skvělá organizace Alčy Lustykové,která zajistila plno krásných cen na závěr těchto závodů. Alčo moc díky super den!

AMÁLKA- 2.místo - Jumping

             3.místo - Agility

v součtu J + A - 2.místo

 

 

12.11 2011

SOFA DOG WEAR CUP-MEZINÁRODNĚ BODOVACÍ ZÁVOD FCI I-IX -KOZLOVSKÁ "CHATA MAXE ŠVABINSKÉHO"

AMÁLKA - 2.MÍSTO ( ovčácká plemena)dráha dlouhá-640 m.

Dnes jsem se s Amálkou zúčastnila bodovacího coursingového závodu na Kozlovské rozhledně u Litomyšle.Amálka opět zabodovala,jak jinak! Na těchto akcích, je už také hodně známá svojí šikovností  a má přezdívku"akční bordera" Pejsci na těchto oficelních závodech mají povinně předepsaný náhubek(vyjímku tvoří jenom jedno plemeno-italský chrtík), Amálka ho s odporem nesnáší a ihned ho sundává.Z toho důvodu ho Amálce nasazuji až na startu,když už běží střapec a náhubek v tu chvíly absolutně nevnímá.Ovšem po doběhu do cíle, jde ta ohavná a zbytečná věc okamžitě dolu.Borderka a má mít svázanou tlamičku,kdo to kdy viděl...

 

 

29.10 2011

"BĚHÁNÍ ZA STŘAPEČKEM - JANOV"

VČEREJŠÍ AKCE SE VELICE ZDAŘILA!SPOKOJENOST VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH A HLAVNĚ JEJICH PEJSÁNKŮ,KTEŘÍ SI LOV ZA STŘAPEČKEM OPRAVDU VYCHUTNALI A JAK SE PATŘÍ UŽILI!

FOTEČKY -AUTOR: MÍŠA SÝKOROVÁ ZDE! DĚKUJEME!

FOTEČKY-AUTOR:VERONIKA HOSTINSKÁ ZDE! DĚKUJEME!

A JEŠTĚ VIDEJKO ZE STŘAPEČKU CHEYLLY A AMÁLKY- OD VERONIKY HOSTINSKÉ - ZDE!

 

 

9.10 2011

-LUKOVÁ -TUNÝLKAŘENÍ 8.10 2011

t.2.jpg

LUKOVSKÉ TUNÝLKAŘENÍ A PRVNÍ ZÁVODY NAŠI ARTEMIS (ARČÍ) - 1.MÍSTO!

Artemis Jane´s dogs- tunýlkový závod  1.místo (14)

AMÁLKA- Jumping- 2.místo,Agility -DIS, BONNIE- Jumping -4.místo,Agility- 5.místo,tunýlky -?

Arčí se neplánovaně zúčastnila ve svých teprve šesti měsících prvních závodů štěňátek do jednoho roku.Udělala mi holčička velikánskou radost!Do poslední chvilky jsem nevěděla jestli vůbec půjde na start,dodatečně jsem ji ráno dohlásila,aby si zaběhala tunýlky které tak miluje.Můj obětavý manžel mi ji dovezl odpoledne do Lukové včas a tak jsme stihly jít na start sice jako poslední,ale o to jsme to zase zaběhly nejlépe a nejrychleji(tedy Arčí.....)Amálčina- mamčina rakeťácká krev se nezapře,už teď vím že bude po ní hodně šikovná.Jsem na děťátko pyšná!

010.jpg

-ARTEMIS JANE´S DOGS -

 8.10 2011

Nové fotečky "Ashia Jane´s dogs",je z ní opravdu překrásná slečna,nesmírně podobná na taťku Joshe ZDE!

1.10 2011

NĚCO PRO POBAVENÍ, DLOUHO JSEM SE TAK OPRAVDU NEZASMÁLA,NAJDETE SE TAM?JÁ ANO !

HOMO KYNOLOGICUS ZDE!

 

28.9 2011 

AMÁLKA- AGILITY RY-ko-MY VYSOKÉ MÝTO 28.9

aneb Rychnov kontra Mýto....o putovní pohár - 

             agility - 4.místo

           jumping - 1.místo

v součtu běhů agility + jumping - 3.místo (15)

 

 28.9 2011

PRAHA-KYJE - HLOUBĚTINSKÝ DRAK - ROZHODČÍ TOMÁŠ GLABAZŇA(SK)

TÝM:  MARUŠKA-"BONNIE" ZKOUŠKA LA1- NA VÝBORNĚ 2.MÍSTO!

GRATULUJEME!

 

26.9 2011

BONITACE - ZBRASLAV U BRNA 25.9 2011

"BONNIE LIBUŠSKÝ BROUČEK" - CHOVNÁ FENA!

070.jpg

Na bonitaci jsme se také potkaly s chovatelkou  Antis(Cheyll),Radkou Buriánkovou ,která přijela uchovnit svého importovaného pejska z Itálie"Domino Borderbay".Bezvadně jsme si tak s pejsky zkrátily zdlouhavé čekání na vstup do posuzovacího kruhu.Jsem moc ráda,že jsem Radku po dlouhé době opět mohla vidět a tak skvěle si popovídat!

 

26.9 2011

VRH "A" - DĚTIČKY SLAVÍ ŠEST MĚSÍCŮ!

Všem našim A-mimískům přejeme všechno nejlepší, spoustu zdraví, lásky a spokojený život se svými páníky!!!!

artemiska2.jpg

ARTEMISKA (Arčí)  více foteček ZDE! ,poslední fotečka na které je bráška"ARTY"(plamínek), je neskutečně podobný na svou sestřičku maj.K.Klimková-Praha.

 

16.9 2011

ARČÍ POPRVÉ U OVEČEK

Jelikož jezdíme k Loučkoum do České Rybné na ovečky,tedy hlavně Amálka a Bonnie, (Cheyllu ovečky nebaví pase jenom kočičky,z oveček má docela stres)...holkám Amálce i Bonče ale jde pasení na jedničku.Radko Loučka je moc chválí,jak jsou šikovný a určitě se chystáme složit nějakou zkoušku z pasení.Ale jak říká Radko zkouška ZVOP,je pro ně už zcela zbytečná a není potřeba.Vlohy k pasení nejdou přehlédnout,tak si možná troufneme už na zkoušku HWT....uvidíme. Tentokrát měla možnost si vyzkoušet pasení u oveček i malá Arčí,zcela jsem žasla jak nádherně pásla.Dokonce zahnala jednu ovečku,která se odpojila od ostatních zpět do stáda .Prcek jeden pětiměsíční je taktéž šikulka! Příště natočíme video...

14.9 2011

ANYZA JANE´S DOGS V NOVÉM BYDLIŠTI

Anýzka,náš odchovaneček, se nám se svojí paničkou Janou Smolovou a jejím přítelem přestěhovala ze Semanína až na Šumavu do Horažďovic,kde bude se svojí paničkou docházet do zaměstnání a to do Přírodovědné stanice.Takže Anýzku tak často už nebudeme vídávat. Ale podstatné je,že Anýzce se tam prý moc líbí je tam mnoho zvířátek jako,poníci,husy ale hlavně ovečky a to bude pro ní to pravé orechové .Anýzce se prý už dokonce podařilo zahnat do ohrádky husy,je to šikulka zrovna tak jako její ostatní sourozenci kteří mají také velmi silné vlohy pro pasení,převzaly si to pěkně po rodičíchZDE ODKAZ NA STANICI ZVÍŘÁTEK

 

 

12.9 2011   

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V AGILITY ŽAMBERK

AMÁLKA - 3.MÍSTO V DRUŽSTVECH

rozhodčí:Jiřina Máčková(CZ),Rolli Schiltz(LU),Ton van den Laar(NL),  Zdeněk Spolek(CZ) 

Jedním slovem úžasné! Závody i účastníci na vysoké úrovni a skvělá atmosféra.Bylo se skutečně na co dívat! Že se Amálka zůčastní mistroství se rozhodlo na poslední chvilku,požádala jsem kamarádku Marušku,která již byla přihlášena s Boldíkem, jestli by nechtěla běhat ještě s ní.Nabídku,zaběhat si s Amálkou na závodech a ještě k tomu na MČR ,Maruška bez zaváhání okamžitě a velice ráda přijala. Amálku,ale teď už i Bonnie nesmírně zbožňuje pro velkou soustředěnost na parkuru,ale i pro jejich pracovitost a rychlost.Sobotní běhy jsem sice neviděla,(účastnila jsem se canisterapeutického semináře),ale nedělní už ano.A ačkoli je Amálka nedávno po štěňátkách a s Maruškou teď nějaký čas neměla možnost běhat,i tak se holky moc pěkně předvedly a krásně vše zaběhly! Supéééér! 

mr-1.jpg

 

 

4.9 2011

NEDĚLE-BLANSKO AGILITY ZÁVODY 

BONNIE : - Agility - 2.místo

                   Jumping - 1.místo

AMÁLKA: Jumping - 4.místo

Krásnou sluneční neděli jsme strávily v Blansku na neoficielních závodech.

Neoficiálky jsem s Amálkou pojala spíše tréninkově a v agility jsme si nacvičily zóny. S Bonnie jsme se  v agility umístily na druhém místě. Jumping se běžel o peníze a obě holky mě udělaly velkou radost,běhaly moc pěkně a hlavně rychle.Amálka měla sice rychlejší čas než Bonnie,ale ocáskem si shodila laťku a tak Bonča která šla jumping čistě, vyhrála !  Holčičky šikulky!   VÝSLEDKY ZDE!

 

29.8 2011

SÁROVECKÝ FIN CUP-AGILITY ZÁVODY VYSOKÉ MÝTO

rozhodčí: Zdeněk Spolek a hospitující Petr Pupík

AMÁLKA - Jumping -DIS,zkouška LA1 - 2.místo/ 12, Agility - 1.místo/ 23,

BONNIE - Jumping - DIS, zkouška LA1 - 4.místo/ 12,Agility - 5.místo/ 23,

V sobotu 27.8 jsem se s Amálkou zůčastnila agility závodů ve Vysokém Mýtě.Běhala se mnou na prvních oficelních závodech po štěňátkách a Amálka opět nezklamala. Měly jsme sice jeden dis v jumpingu,ale samozřejmě mojí chybou.Amálka makala jako vždy na plné obrátky,Agility jsme vyhrály a ve zkoušce LA1, druhé místo.Jsem také moc vděčná kamarádce Marušce Řežábkové,výborné trenérce v agility,která má načerpané mnohé zkušenosti ze závodů,ale i z mnoha tréninkových intenzivek a dokáže předat cenné rady při tréninku. Bonnie se závodů zůčastnila také,běhala s Maruškou a  moc dobře! Maruška má pěkné vedení po parkuru je rychlá a v daný okamžik je tam kde má být. Závody jako vždy super! Skvělá organizace,vynikající občerstvení a plno hodnotných cen .

> AMÁLKA <

fin-cup.5.jpg

 FOTEČKY ZDE    -  VÝSLEDKY ZDE

 

20.8 2011

PODHORSKÝ SKOK- NOFICIELNÍ ZÁVODY ČESKÁ TŘEBOVÁ

Agility - závodníci: Amálka - 2.místo

Hra - závodníci + pokročilí: Amálka -1.místo,Bonnie - 2.místo

 

12.8 2011

"FOTBALOVÁ SHOW"

KLAUS MÜLLER NÁM ZPRACOVAL DALŠÍ VIDEJKO NAŠI FOTBALOVÉ SHOW PŘEDVÁDĚNÉ PŘED PŘÁTELSKÝM UTKÁNÍM "TJ SOKOL JANOV-SK SLAVIA PRAHA",KTERÉ SE KONALO 5.7 V JANOVĚ! VIDEJKO SICE KRÁTKÉ,ALE I TAK ZA NĚJ KLAUSOVI  MOC DĚKUJEME! SUPÉR!BĚHEM KRÁŤOUČKÉHO SESTŘIHU UKÁZKY NEJDE PŘESLECHNOUT,ŽE JE DOPROVÁZENA HLASITÝM KŇUČENÍM MALÉ ARČÍ,KTERÁ SE TAKÉ TOLIK CHTĚLA ZAPOJIT DO FOTBALOVÉ HRY.   NA KONEC MEZI HOLKY BYLA ARČÍ V PUŠTĚNA S KOMENTÁŘEM"ANO A NA HŘIŠTĚ NÁM V BÍHÁ MLADÝ JANOVSKÝ DOROST". MYSLÍM,ŽE JEDNOU TO BUDE SKVĚLÁ FOTBALOVÁ ČTVEŘKA!

VIDEO ZDE 

 

 DÍVČÍ TÁBOR V NAŠÍ STÁJI - 10.ČERVENEC

Začátkem prázdnin v měsíci červenci,se u nás pořádal tábor pro děti od 10 - 15 let.Přijela převážně děvčata,která si vyzkoušela veškerou práci u koní s následným ježděním.Upoutaly je docela hodně i moje holky borderky a to víc než by kdo čekal!Zjistily totiž,že jsou neuvěřitelně chytré je s nimi veliká legrace,nosí balonky,poslouchají a hlavně jsou mazlící a lízací.Děvčata se přestěhovala k holkám na zahradu a bylo těžké je stáhnout zpět třebas jenom k jídlu.Nejšťastnější byly,když jsem dovolila aby si s nimi každá z nich vyzkoušela agility.Nikdy prý u žádného pejska takovéto pobavení nezažily a když po skončení tábora měly odjíždět,od holek borderek se jim ale vůbec nechtělo.Jedna z nich jim zůstala přece jenom věrná a občas za nima dojíždí autobusem,jmenuje se Ivanka Konejlová a je ze Svitav.A tím naše borderenky získaly novou kamarádku a ošetřovatelku v jedné osobě. Je to velice citlivá, stále se usmívající,obětavá a nesmírně hodná slečna a jejím největším přáním je,"mít borderku"! Tímto se jí její sen alespoň částečně splnil a naše holky borderky mají o jednu ošetřovatelku navíc!A také už teď s jistotou vím a mohu říci,že Ivanka je právě člověk,kterému bych se ani na chvilku nerozmýšlela dáti štěňátko a do budoucna ho má určitě rezervevováno!

 

Ivanka, zcela v pravo se Cheyll,kterou si oblíbila nejvíce!

 

 

3.8 2011

Dnes"Bonnie"podstoupila vyšetření u MVDr.Jiřího Beránka.

"A-Bonnie Libušský Brouček" je prostá klinických příznaků typických pro dědičná oční onemocnění včetně primárního glaucomu!

Jsem moc štastná,teď nás čeká už jenom bonitace!

 

1.8 2011

ASHIA JANE´S DOGS  NA NÁVŠTĚVĚ VE SVÉM RODNÉM HNÍZDEČKU!

Včera v deštivém nedělním odpoledni nás navšívila Ashia se svojí paničkou Radkou Starostovou z Hradce Králové.Jedním slovem úžasnáá! Ashinka má krásně poloklopená ouška,hrozně moc se vytáhla a má úžasné vysoké čapí nohy,ale člověk by řekl že je snad ani nepotřebuje,protože Ashinka ale i Arčí,totiž létají vzduchem a při letu se ještě stačí otáčet.Matička zem ani jedné nic moc neříká a lehko by je člověk zaměnil s opeřenci létajících vysoko nad zemí a člověk má dojem jakoby měly dětičky pérka.  Radka naučila Ashinku v jejich teprve čtyřech měsících, spoustu základních povelů a triků,které ji moc baví, jako...stranové obíhačky kolem předmětů,sedni,lehni,pac,přivolání,slalom mezi nohami a nevyskakovat na cizí osoby(což nám s Arčí ještě moc nejde ale snad se to brzy odnaučí,než se člověk naděje vyskočí a vrazí každému hubana) a plno dalších cviků.Musím holky moc pochválit,jsou opravdu moc šikovný a skvěle si rozumí.Jsem ráda,že alespoň trochu "Ashinka", Radce nahradí její ztracenou"Bounty",která se záhadně ztratila a do dnešního dne nenašla.Je převeliká škoda,že jsem zapomněla v zapáleném rozhovoru s Radkou,fotit a udělat pár foteček Ashinky a její sestřičky Arčí zabrané do her a honiček.Tak příště! Pojedeme totiž do Hradce Králové kde se koná 27.-28.8 ,Open 1.mistroství Dogfrisbee BCCCZ,kde si holky  vyzkouší frisbee distanční závody,tak se s Ashinkou opět uvidíme!

 24.7 2011

II.KOLO COURSING & AGILITY JANOV

Dnes se v Janově konalo II.kolo běhání za střapečkem & agility.Pořadatel KCHRR opět celou akci zastřešil a tentokrát zajistil i výborné občerstvení.Holčičky dostaly hromadu dárečků,medaile,poháry a překrásné kokardy.Celá akce se velice zdařila a holčičky mě jako vždy udělaly velikánskou radost! Zlatíčka moje! Zdenče Lazárkové a poradkyni chovu rhodských ridgebacků- Šárce Štusákové za tuto akci moc děkujeme!

Jiná plemena  "příchozí"    Fotečky ZDE!

Agility: Amálka -1.místo ,Bonnie - 2.místo, Cheylla - 4.místo

Coursing: Amálka - 1.místo,Bonnie - 2.místo,Cheylla - 3.místo

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ PŘÍCHOZÍ -AMÁLKA BROUČEK - 1.MÍSTO!

043.jpg 

 

 

24.7 2011

>SOUTĚŽ -TANEC SE PSEM -BLANSKO - SOBOTA 23.7 < 

Rozhodčí: Hana Rajtšlégrová   -  výsledky ZDE!

Jednotlivci: Amálka -3.místo!

Skupina: Amálka-Bonnie-Antis(alias Cheylla) 1.místo!  (Fotbal show)

MÁM TO ALE ŠIKULKY!

029.jpg

  

22.7 2011

Dnes štěňátkům "vrhu A" přišli Průkazy původu,takže to nejsou už žádní bez papíráci!Jak to bude časově možné a v mých silách,všem majitelům je odešlu! 

 

 12.7 2011

MIACIS CUP ŠUMPERK AGILITY ZÁVODY

AMÁLKA PO MATEŘSKÉ OPĚT NA ZÁVODECH

rozhodčí: Petr Dostál

O víkendu 9-10.7 se v Šumperku konaly závody.Kamarádka Maruška mě přihlásila s Amálkou jenom na sobotu.Sama byla na tyto závody přihlášená s Boldym a  s Bonnie.Bohužel,moje zdravotní problémy s krční páteří mi  nedovolili se od rána moc hýbat natož otáčet, tak jsem poprosila Marušku jestli by s Amálkou neběhala.Ochotně a ráda nabídku přijala,Amálku zbožňuje pro její pečlivost,soustředěnost,rychlost a drile na parkuru.Musím Marušku pochválit se všemi třemi pesany Boldym,Bonnie i Amálkou běhala moc pěkně,soustředěně a najisto. Má můj obdiv,ono běhat za sebou v jeden devět parkurů je pořádná zabíračka.Ale Maruška běhy zvládla suveréně a s přehledem a jakoby všechny tři borderky po parkuru vodila jenom na nitkách.Kdo umí ten umí! Maruško moc díky! Doufám,že se můj zdravotní stav trochu zlepší a já si budu moci konečně vyzkoušet opět běhat jak s Amálkou,tak s Bonnie.

AGILITY: Boldy - DIS, Amálka - DIS, Bonnie - 2.místo

ZKOUŠKA: LA1 - Bonnie - 4.místo, LA2 - Amálka-DIS, LA3 - Boldy - DIS

JUMPING: BOLDY - 1.místo, Amálka - 3.místo, Bonnie - 9.místo 

Fotečky ze sobotních závodů,kde najdete Marušku s Boldym,Bonnie a Amálkou a také jumping,který se běhal v pyžamu a moc nás všechny pobavil... ZDE!

 

8.7 2011

NAŠE FOTBALOVÁ SHOW NA PŘÁTELSKÉM UTKÁNÍ TJ SOKOL JANOV-SK SLAVIA PRAHA

V Janově se v úterý 5.7 odehrál přátelák mezi TJ Sokol Janov - SK Slavia Praha.Celý zápas byl pojat špíše humorně(hodnotím dle toho,že domácí se nechali porazit 6:1 a připomínalo to spíše umíráček než fotbal a jako by naši hráči měli nohy svázané).A tak i my, jsme přijaly pozvání abychom utkání spestřily a předvedly naši dívčí Fotbalovou show a narozdíl od Janovských hráčů holky pořádně makaly a Cheylla střílela góly.Fotečky z ukázky,dále z návštěvy dětí mateřské školky v naší stáji a mazlení s holkami a také návštěva Artyho z Prahy  ZDE!

30.6 2011

Od Klause Müllera nám přišlo sic krátké,ale krásné VIDEO z ukázky "Fotbalové show" našich šikulek holčiček ze skokových závodů v Janově, pořadatelem se opět stala naše Stáj Pucher. Klausovi za něj moc děkujeme!V záběru můžeme vidět obehranou Bonnie, Amálkou útočníkem a následně Cheyll,která střílí góly!

 

  29.6 2011

>POZVÁNKA<

sport.jpg

ANO A MÁME TU -

2.KOLO-BĚHÁNÍ ZA STŘAPEČKEM & AGILITY

KLUB CHOVATELŮ RHODÉSKÝCH RIDGEBACKŮ-

POŘÁDÁ 24.7 2011 V JANOVĚ

-SPORTOVNÍ DEN KLUBU-ZAČÁTEK V 10:00 HOD.

 

 Pro páníčky zajištěno občerstvení,pro pejsky dárečky,poháry,kokardy,medaile!

 

29.62011

V "ODCHOVECH ŠTĚŇÁTEK"PŘIDÁNY INFORMACE I JEJICH PÁNÍKŮ- ZDE!

 

 25.6 2011

DENÍČEK ŠTĚŇÁTEK ZDE!

Dnes náš Áčkový vrh slaví své 3.měsíce! Všem šimínkům Artymu,Akirce,Ashie,Anyzce,Actionkovi,Andymu a Artemisce,přejeme všechno nejlepší hlavně moc zdravíčka,báječný a skvělý život se svými páníčky! A všem posíláme velikého hubana!

bez-nazvu.png

 

20.6 2011

Další překrásné fotečky z našeho víkendového vystoupení 12.6 na Velké ceně Litomyšle .

Moc za ně děkujeme profesionálnímu fotografovi J.Kameníkovi!Je na nich zachycena každá otočka,každý pohyb i plynulá salta naší Amálky! Ale i fotbalová show všech tří holek Cheyll,Bonnie a Amálky. Fotečky ZDE!  Artynka  vše napodobuje od holek a už se také snaží zapojit do fotbalového týmu,bude to skvělá čtyřka.

amalecka1.jpg

"Amálka útočník"

Velká cena Litomyšle 3. nedělní skokové soutěže ZDE!

Zde všechny skokové soutěže počínaje pátkem až do neděle,plus ostatní foto i fotbalové utkání jezdců ZDE!

http://www.fotokamenik.com/ 

 

17.6 2011  

Od dnešního dne má Artynka svoji vlastní novou stránku!

A několik málo foteček - talířování Artynky a holek ZDE!

 

15.6 2011

UKÁZKA DOGDANCINGU A FOTBALOVÉ SHOW NA VELKÉ CENĚ V LITOMYŠLI

Od pátku do neděle se na Primátorské hrázi v Litomyšli konaly velké závody o skokový pohár.V neděli 12.6 v odpoledním čase a před největší soutěží "ST", jsme měli vystoupení. S Amálkou jsem předvedla tanec se psem a po té se všemi třemi Cheyll,Bonnie a Amálkou fotbalovou show,kde se holky vždy po zapískání mění v nahrávání míče a jedinná Cheylla střílí branky.Myslím a soudím podle reakce diváků,že naše vystoupení mělo velký ohlas a i když komentátor vysloveně žádal diváky o absolutní klid a ať netleskají,nevydrželi...,tleskali a tleskali,moc se jim tanec se psem i fotbalová show líbila,dokonce nás natáčela i televize! Za zmínku také stojí, po nás měl vystoupení herec Václav Vydra se svými koňmi,který předvedl poslušnost svých koní trochu jinak,než jsme zvyklí u parkurových.Ukázka byla také pěkná,spíše zajímavá.Koně Václava Vydry chodí na boso(t.j.bez podkov,bez sedla,bez uždění a přes překážky s ním skáčí dva koně najednou.

 Nějaké fotečky - ZDE!

 

8.6 2011 

Včera se sešly štěňátka Anyzka ,Actionek a Artynka,u mě na cvičišti agility.Dětičky se poznaly a ihned začala pořádná hoňka na babu a plno jiných her.Jsou to ale i velké šikulky,všichni krásně probíhají tunel a Artynka si za pamlskem vyzkoušela bez problému i kladinu se slalomem.Výšek ale ani jiných extrémních překážek se štěnda nebojí a jsou odvážní,je znát že je ze strany jejich taťky Joshe ale i jeho předků záchranářská rodinka.Josh je navíc i lavinový pes.

Fotečky ze cvičáku ZDE!

 

5.6 2011

ROZKOŠ-ČESKÁ SKALICE

Rozhodčí: Tomáš Glabazňa(SK)

V sobotu 4.6 se Bonnie Libušský Brouček poprve zůčastnila agility závodů! Běhala s mojí kamarádkou Maruškou a šlo jim to opravdu velice dobře.Ze tří nádherných běhů,byla sice jedna bramborovka,ale i tak musím Bonču moc pochválit,ale i Marušku za pěkné vedení a na to,že to byly Bonnie první závody byla úžasně rychlá a lehko ovladatelná.Laťka spadla jenom jedna a to,zcela až poslední a v posledním běhu to jenom proto že nevyšel Bonnie odskok. Její výborný charakter dovolí pracovat s kýmkoliv,kdekoliv a kdykoliv,je to zlatíčko! Má skvělou a úžasnou povahu zrovna tak jako Amálka,která s Maruškou občas také běhá na agility závodech. Stando ,moc díky za tyto dvě přeůžasné Broučkové fenečky,jsou bezkonkureční!

bonnie-zavody1.jpg

autor fotografie: Pavel Košek

 

3.6 2011

Princezna Artemis Jane´s dogs zůstává doma!

Bylo rozhodnuto,Artemiska zůstane doma v Janově u maminky Amálky,u tetiček Bonnie,Cheyll,Sindy a hlavně u mě!Jak srdíčko radilo,její očička napovídala,což opravdu nešlo a nejde přehlédnout,hlavně jak mě Artynka nepřetržitě hypnotizuje.Nejdříve jsem to přehlížela,nevnímala a ani mi to ze začátku nedocházelo až když Artynka ještě k těm očím přidala pacinku,kterou mi začala pokládat při krmení štěňátek na moji nohu a jasně mi tím říkala"jsem tu pro tebe,nikomu mě nedávej"! Hlavně také ve stálém závěsu za mnou. Dlouhé vedení....promiň Arty,ale zapnulo včas! Došlo mi také,že bych byla sama proti sobě,kdybych si z vlastního chovu nenechala potomka po tak úžasné,krásné a pracovité mamince jako je Amálka a po zrovna tak úžasném,krásném a pracovitém tatínkovi jako je Josh!

 artemis.jpg

 

2.6 2011

Terezka a Anwar Jane´s dogs

Poslední šimínek Andíknám dnes odjel do svého nového domova,se svou novou paničkou Terezkou Havlíčkovou do hlavního města Prahy.Loučení nebylo zrovna lehké,ale jsem přesvědčená že se Andy bude u svých nových páníčků mít přímo úžasně! Spolu s Terezkou vyzkoušejí v budoucnu různé sporty.Přejeme ti Andy moc krásný,zábavný a úžasný život s novou báječnou rodinou! A už tu máme první fotečky Andíka,které poslala jeho panička Terezka ZDE!

018.jpg

 

 1.2 2011

Anwárek(Andy) a Artemis(Arty) dnes ještě společně řádili na dvorečku.Akční odpoledne zakončili zahradní hoňkou po pořádném dešti a na ty malé bahňáčky se můžete podívat  ZDE! Oba lumpíci že se ale dokáží tvářit ,dělej jako by nic a hodit ten jejich kukuč.Poslední fotečka mluví za vše.

30.5 2011

Fotečky ještě tří štěňátek Anýzky,Andíka a Artemis ZDE!

Dnes po zahradě běhal už jenom Andík s Arty,ale už mám velice dobré zprávy od paničky Jany Smolové.Anýzka vše bezvadně zvládá a ani v noci moc nekňučela,je statečná.

31.5  Anýzky nová panička Jana dnes poslala krásné fotečky ze zahrady ZDE!   Za které moc děkujeme!

 

30.5 2011

Deštivý dětský den-pořadatel Stáj Pucher a OSH-Baneta

a jezdecké závody Janov.

UKÁZKA TANCE SE PSEM

 Stáj Pucher a OSH- Baneta pořádali v sobotu pro své dětské klienty,kteří dojíždějí do naší stáje na hiporehabilitaci ale i pro širokou veřejnost zábavný den,bohužel hodně deštivý.A i když hodně vydatně pršelo,mě ani moje tři holčičky Amálku,Cheyllinku a Bonnie,to neodradilo od naší ukázky tance se psem a holky se snažily seč síly stačily,neboť zrovinka při našem vystoupení začal opravdu ten pravý slejvák.A i když jsme po skončení byly promoklé na kost a utíkaly se rychle schovat,odnášela jsem si dobrý pocit z divácké reakce a velkého potlesku. Mám to stejně holky šikulky!Tento den se zároveň ještě s touto akcí v Janově konaly skokové závody v jezdeckém areálu.Dcera Petra se s klisnou Frekou opět zůčastnila a parkur i rozeskakování jako jedinná ze 32 startujících zajela čistě a umístila se tak na 1.místě! Gratulujeme,také holky šikulky!

Fotečky ZDE!

076.jpg

Cheyllinka a její salta,Bonnie čeká až na ní vyjde řada.

067.jpg

Amálka a závěr tance 

 

29.5 2011

Jana a Anyza Jane´s dogs

Dnes odjela do svého nového domova Anýzka se svojí novou paničkou Janou Smolovou do nedalekého Semanína u České Třebové.Budou se spolu věnovat agility a než se odstěhují do jižních Čech,budou docházet ke mě na cvičák,takže Anýzku budu často vídávat.V budoucnu zcela jistě ale vyzkoušejí i pasení,protože všechna štěnda už teď a takto malá pasou.Přeji ti Anýzko také v životě hodně štěstíčka,radosti i moře zábavy s novou rodinou a hlavně se svojí paničkou Janou!

133.jpg

 

Fotečky štěňátek ze zahrady ZDE!

 

26.5 2011

Tak ještě zbývá odchod Anýzky a Anwárka.Anýzce se vrátí v pátek panička Jana z nemocnice a tak nám zřejmě už odjede domů.Panička Terezka,hoří nedočkavostí až si přijede Anwárka za týden ve čtvrtek vyzvednout,což zatím k vůli stěhování nebylo možné.Ale vím a jsem přesvědčená,že oba zbývající bobášci,se budou u svých paniček mít také přímo úžasně,o to jejich odchod do nových domovů bude pro mě daleko lehčí.

  

24.5 2011

Maruška a Action Jane´s dogs

Dnes navečer po skončení agility tréninku odjel další pejsek do svého nového domova a to Actionek s mojí kamarádkou a trenerkou na cvičišti Maruškou Řežábkovou,do nedaleké České Třebové.Jsem moc ráda,že tento pejsek šel k mé kamarádce,kde se bude mít opravdu skvěle,už jenom také proto dá se říci,že Maruška byla svědkem jeho početí.Hlavně ho budu hodně často vídávat u mě na cvičáku,ale i na agility závodech na které s Maruškou jezdíme.Přeji ti Actionku také, hodně radosti,zábavy a štěstíčka se svojí paničkou Maruškou!

webové stránky ZDE!

020.jpg

  

22.5 2011

Jana a Akira Jane´s dogs  /  Radka a Ashia Jane´s dogs

Tento víkend byl plánovaný odjezd tří holčiček do nových domovů,bohužel odjely jenom Akira a Ashia. Panička Anýzky Jana Smolová skončila v nemocnici a momentálně je po operaci slepého střeva,takže si Anýzka ještě u mě nějaký den pobude.Janičce přejeme brzké uzdravení!  Akirka odjela do svého nového domova se svojí paničkou Janou Špačkovou  do Trnavy u Zlína,kde budou navštěvovat agility cvičák a bude se jim věnovat trenérka Nikol Hanačíková. Ashia bude mít nový domov v Hradci Královém,kde se bude v budoucnu se svojí paničkou Radkou Starostovou věnovat  frisbíčku.Přeji vám holčičky v životě hodně štěstíčka,radosti,zábavy se svymi novými páníčky a nezapomeňte na mě a na maminku Amálku a také na tetičku Boninku,která se vám tolik věnovala při hraní a mějte se v životě moc dobře!

         

    118.jpg                            122.jpg 

 

17.5 2011

Katka a Arty Jane´s dogs

Dnes odjel první pejsek Arty se svojí paničkou Katkou Klimkovou do nového domova a to do hlavního města Prahy.Přejeme Ti Artíčku krásnej život v nové skvělé rodině! Fotečky ZDE!

-více v deníčku štěňátek-

arty-s-panickou-katkou.jpg

 

16.5 2011

Štěňátka mají za sebou čipování,očkování,celkovou kontrolu,kontrolu zoubků i pupíčků a všichni jsou v naprostém pořádku!

 

15.5 2011

Parkurové závody-pořadatel Stáj Manon-Litomyšl

Po třech letech odmlky (momentálně na mateřské dovolené,s vnoučkem Matouškem),se včera dcera Petra zůčastnila skokových závodů.Parkur zajela na klisně Freka,které je neuvěřitelných 18 roků, s přehledem,rychle,suveréně a na jisto pro 2.místo ! Nechala za sebou široké pole startujích až na 80 jezdců a to i hodně zkušených! Gratulujeme!

Stránečky našich všech koníků ZDE!

008.jpg

 

13.5 2011

Štěňátka čeká očkování,čipování a odchod do nových rodin!Budu bulet....!

Fotečky- štěňátka zahradničí ZDE!

 

11.5 2011

Fotečky našich upracovaných mrňousků po náročné práci na zahradě,dále návštěva mateřské školy,kde jsem zaměstnaná a další....

Fotečky ZDE!

 

2.5 2011

Aktualizace deníčku!

38.den. štěňátek-fotečky ZDE!

4.5 2011

Bonnie slaví své 2.narozeninky!Přejeme ti Boninko vše jenom to nejlepší a hlavně hodně zdravíčka!

046.jpg

tetička Bonnie se o mrňátka skvěle stará !

 

24.4 2011

Vložené nové fotečky štěňátek v deníčku.Kulíšci se zůčastnili focení v  rozespalém stavu,jinak je není možné udržet takže někteří u fotografování ještě spinkají.Už to totiž není pytel blech,ale deset pytlů! A  ZDE  fotečky- venkovní rejdění kulíšků.

 

20.4 2011

Aktualizace deníčku štěňátek a nové fotečky!

fotečky také ZDE!   a ZDE!

 

18.4 2011

sport.jpg

SPORTOVNÍ DEN KLUBU KCHRR V JANOVĚ 17.4 2011

Překrásné počasí,velice zdařilá a bezvadně z organizovaná akce coursing & agility.KCHRR,celou akci zastřešil a připravil pro všechny účastníky skvělé ceny jako,medaile,poháry,kokardy,diplomy a různé praktické dárečky a pomůcky pro pejsky.Za zmínku jistě stojí,že někteří účastníci byli opravdu z veliké dálky jako je Jihlava,České Budějovice,Jičín i z jiných dalekých koutů naši republiky.Musím moc poděkovat poradkyni chovu RR ,Šárce Štusákové za zajištění sponzorství celé akce,Zdenče Lazárkové za pracně vyrobené nádherné kokardy a nesmím zapomenout ani na svého manžela Miroslava za celodenní spouštění navijáku(který tentokrát velký nápor startujících pejsků vydržel a šlapal jako hodinky) ,za skvěle promyšlený cíl a objednanou čtyřkolku z jezdcem Pepou Nechvílem na natahování střapce .Super moc díky! Fotečky ZDE!  a fotečky od Míši Sýkorové ZDE! Děkujeme!

Nutno také dodat,že tentokrát kategorie příchozích(jiná plemena),těžce pokořila ridgebacki,jejich šikovnost byla "PRÝ" neuvěřitelná!  No jak jinak vždyť na to také máme,i když ridgeback je přece jenom o pár čísel větší,...ni nejsme žádný mejdla!Nicméně,ridgbeckaři se prý jenom tak nedají a těší se na letní odvetu druhého kola.

A již jsou tu i bezkonkurenční fotečky por.chovu RR,Šárky Štusákové ZDE!   Za které moc děkujeme!

Cheyllinka: - agility - 2.místo

coursing - ? zjistíme

Bonnie: - coursing - 2.místo

agility 5.místo

Amálka:  -  na mateřské dovolené

sport-den.jpg

Bonnie za střapcem

 

15.4 2011 

Aktualizace - deníčku štěňátek a nové fotečky!

Fotečky také ZDE!

9.4 2011 

Štěňátka maji 2 tydny,neuvěřitelně povyrostli,všichni koukají na svět a slyší! Kulíšky už není možné v klidu vyfotit jsou jako pytel blech,začínají se z nich klubat pěkné rychlonožky!...Více v deníčku štěňátek...

FotečkyZDE!

 

2.4 2011

Nové fotečky štěňátek ZDE!

 

30.3 2011

Kulíšci nám zdárně prospívají,mají se čile k světu a pěkně přibývají na váze!  Amálka se o ně pečlivě stará je to opravdu vzorná maminka

25.3 2011

Na dnešek v noci 25.3 ,náš Broučínek Amálečka porodila 7 překrásných štěnátek.Holčičky 4 - z toho 1 černobílá,3  trikolorní a 3- chlapečky černobílé.Amálka zvládla celý porod zcela sama(to je fena),já jsem jenom trošičku asistovala a už jsme stihli navštívit i veterináře.Po prohlídce mrňátek i maminky pan doktor prohlásil,že jsou všichni zcela v naprostém pořádku,štěňátka jsou prý překrásná,nabaštěná a hlavně zdravá !

 

002.jpg

  NA RAJČETI  NĚJAKÉ FOTEČKY -   FOTO ZDE!

 

      

24.3 2011

SINDINKA SLAVILA SVÉ 6.NAROZENINKY! 

Přejeme ti Sindinko k narozeninám všechno jen to nejlepší,hlavně hodně,hodně zdravíčka!!!

sest-let1.jpg

 13.3 2011

Canisterapeutické zkoušky-Janov

Bonnie zkoušky ZCP 1- na výbornou!

V sobotu 12.3., u nás v Janově proběhl 3.ročník canisterapeutických zkoušek.Po zimě se začíná rozjíždět provoz hipoterapie,u které vykonáváme canisterapii.A protože Bonnie má zatím složené zkoušky ZMP,(zkouška mladého psa)bylo už potřeba rozšířit na ZCP 1,(zkouška canisterapeutického psa prvního stupně).Působím rovněž jako rozhodčí pro zkoušky canisterapie,bohužel svého pejska si sama posuzovat nemohu,přijala tedy od nás pozvání naše moc dobrá známá,rozhodčí Mgr.Anička Konopáčová,která se také jako pusuzovatel výborně osvědčila už z let minulých. Aničko moc děkujeme! Bonnie zkoušky ZCP 1- a testy zvládla na výbornou a moc ji musím pochválit ,šlo ji to holčičce opravdu velice dobře,je to moje šikulka!  Poděkovat také musím opět svému manželovi ,za bezvadné občerstvení u krbu a baru,jako vždy výborné! Taťko díky!

Fotečky -ZDE  

 Rozhodčí Cantes o.s. Polička ZDE!     Canisterapeutické týmyZDE!

 

 

18.2 2011

BONNIE: ZAČÍNÁME INTEVZÍVNĚ TRÉNOVAT AGILITY

Zatímco si Amálka už užívá těhontenství,Bonnie začala s tréninkem.Sice malé základy se ji dostali už v loňském roce,a kromě áčka a houpačky,vše už velice dobře zvládá. Před týdnem jsme začali trénovat houpu,je fakt že při prvním náběhu chudinka hodila forsáž a v té její neskutečné rychlosti zjistila,že to není kladina,ale že to letí rychlostí dolů.Je chytrá,jak jinak borderka...po druhé si už dala pěkně pozor.Dnes mě překvapila,jak náběhem tak svojí opatrností při zhoupnutí,je to Broučeka Amálku sestřičku nezapře.Snad jenom tou barvičkou.

 

5.2 2011

             

deda1.jpgvnuc.1.jpg

                      "Cid Akumulátor"                   "Bonnie Libušský brouček"                      

Naše Bonnie "klon" svého dědečka,posuďte sami! Mimo překrásný vzhled,se nám naklonovali veliká pracovitost a úžasná šikovnost,samozřejmě i u Amálky!!!

 

25.1 2011

Zatím se stále nedá pořádně trénovat a tak chodíme na procházky a holky si je pořádně užívají.Nejvíce je baví pasení myšiček na našem zatravněném,teď zasněženém políčku a na fotbalovém hřišti milují pořádnou hoňku.Na několik foteček se můžete podívat ZDE!

proch.1.jpg

 

14.1 2011

Dnes  Amálka slaví své 3.narozeninky! 

018.jpg

 Našemu broučínkovi Amálce přejeme k narozeninám vše jenom to nejlepší,hlavně zdravíčko!!!

 

9.1 2011

Rok 2010 nám opravdu uběhl než by řekl švec!

Poslední dobou mám vůbec pocit,že ten čas nějak rychle běží.

Do roku 2011 přejeme Všem štěstí,mnoho úspěchů a splněných snů,ale především hodně zdraví!

A co nás čeká v Novém roce 2011? To vše ukáže čas,ale myslím že nejdůležitější je to zdraví a když je zdraví jde všechno snáz.Chtěla bych z hrnout a jenom stručně připomenout co se u nás v loňském roce odehrálo.Tak především jsem se stala novopečenou babičkou,našeho krásného,milounkého vnoučka Matouška,kterému už běží 11. měsíc.

Byla nám schválená Mezinárodně chráněná chovatelská stanice

"Jane´s dogs"!

Dále- Amálka - byla 28.3 2010 úspěšně uchovněná-

-zkoušky - ZOP , BH-

-Splněná Coursingová licence-

-Agility- přestup do dvojek-

-Bonnie- vyšetření RTG, DKK 0/0  -

To jenom tak ve stručnosti,samozřejmě těch udástí bylo daleko více,ale to se dočtete v rubrice- Novinky 2010.

Momentálně mají holky klidové období a dá se říci,že odpočívají.Samozřejmě v rámci možností a jenom tak na oko,protože borderku na nudli neutáhnete,potřebuje stále něčím zaměstnávat.Ale to řešíme dlouhými vycházkami,s různým cvičením a triky a také se to dá.Tento týden budeme začínat s canisterapií v Denním stacionáři v Litomyšli u dětí s mentálním postižením,ale i u seniorů,kam budeme jednou týdně dojíždět.Myslím že se mají holky na co těšit,jsou to pořádné mazlilky a  Bonnie přímo milovnice!

Denní stacionář-Litomyšl

stacionar-litomysl.1.jpg

-----------------------------------------------------------

//////////////////////////////////////////////////// 

-----------------------------------------------------------