Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teorie velkého třesku postavy

Obrazek

Johnny Galecki

Jim  Parsons

Kaley Cuoco

Simon Helberg

Kunal Nayyar

Aleš Háma

Jakub Wehrenberg

Jitka Moučková

Matěj Hádek

Petr Burian


 

Leonard Hofstadter
Leonard je experimentální fyzik s IQ 173, který získal doktorát už ve 24 letech. Bydlí s kolegou Sheldonem Cooperem a v jejich partě se snaží být ten nejnormálnější.
Johny Galecki
Narodil se v belgickém Bree americkým rodičům, protože jeho otec pracoval na základně vojenského letectva. Vyrůstal v Illinois. Nejslavnější z jeho prvních rolí byl David Healy v seriálu Roseanne, kde hrál přítele Sarah Gilbertové. Ta s ním hraje i v Teorii velkého třesku, konkrétně roli Leslie Winklové. V roce 1997 byl obsazen do krváku Tajemství loňského léta, kde hrál žárlivce, který nemůže spustit oči z Jennifer Love Hewittové. Vedlejší role získal například ve filmech Mistr Bean, Vanilkové nebe a také v seriálu Jmenuju se Earl.

Sheldon Cooper
Sheldon pochází z východního Texasu. Byl geniální dítě, vysokou začal studovat už v 11 letech, hned po dokončení páté třídy. Má dva doktoráty a IQ 187. Miluje sci-fi seriály, hlavně Star Trek a pana Spocka. Je chronicky posedlý pořádkem a pravidly, nerozumí ironii, sarkasmu a humoru a trpí naprostým nedostatkem skromnosti. Tyto jeho vlastnosti jsou hlavním zdrojem vtipných situací, do nichž se jeho postava dostává. Blázen prý jistě není, matka ho nechala otestovat.
Jim Parsons
Seriál vděčí velkou měrou za úspěch právě jeho hereckému talentu. Za roli Sheldona byl několikrát nominován na Emmy a získal cenu televizních kritiků. Narodil se v Houstonu v Texasu 24. března 1973. Rád hraje na piano a sleduje sport, hlavně tenis, basketbal, baseball a americký fotbal.

Penny
Atraktivní blondýnka, která bydlí na stejném patře jako povedená dvojka mladých vědců. S Leonardem se během seriálu sblížila natolik, že vytvořili zajímavý pár. Ráda by se prosadila v showbusinessu, chodí na konkurzy, ale není příliš úspěšná. Aby se uživila, pracuje jako servírka. Na rozdíl od ostatních protagonistů se nevyzná ve vědě a sci-fi, má ovšem mnohem větší zkušenosti se vztahy v normální lidské společnosti.
Kaley Cuocová
Známe ji třeba jako Billie Jenkinsovou z posledních dvou sérií seriálu Čarodějky. Narodila se v Kalifornii a už od šesti hrála a dělala modelku. Ráda jezdí na koni, umí kickbox a hraje na bubny. Také je dobrá ve stolním tenise, hraje ho už od tří let, a dokonce se několikrát umístila v amatérské lize.

Howard Wolowitz
Howard Wolowitz pracuje jako letecký inženýr. Bydlí s matkou a považuje se za svůdníka. Na rozdíl od kamarádů nemá doktorát, tvrdí ale, že mu inženýrský titul stačí. Některé jeho projekty se totiž dostaly až na oběžnou dráhu, například vesmírný záchod. Fanoušci seriálu ale ví, jak „perfektně“ tato toaleta funguje.
Simon Helberg
V dětství ho inspiroval film Karate Kid a už v deseti získal černý pásek. Pochází z židovské rodiny a jeho otec se také věnuje hereckému povolání.

Rajesh Koothrappali
Rajesh pochází z Nového Dillí v Indii a pracuje jako astrofyzik na stejné univerzitě jako ostatní kluci. Před ženami se strašně stydí a nedokáže na ně vůbec promluvit, pokud si nepomůže alkoholem. Má u nich ale kupodivu mnohem větší úspěch než jeho sebevědomý kamarád Wolowitz.
Kunal Nayyar
Je herec indického původu, narozený v Londýně. Vystudoval St. Columbia School v Novém Dillí v Indii, v americkém Portlandu pak dokončil univerzitu. Zatím dostal jen několik hereckých příležitostí, vidět jsme ho mohli například v Námořní vyšetřovací službě nebo ve filmu S.C.I.E.N.C.E.

Bernadette Rostenkowski 
Pennyina kolegyně, která si obsluhováním vydělává na studium mikrobiologie. Penny jí představí Howarda. Zpočátku spolu nevycházejí, nemají moc společného. Spojí je až zjištění, že jsou jejich matky podobně panovačné. Na chvíli se rozejdou, vztah se ale nakonec prohloubí a začnou plánovat svatbu.
Melissa Rauchová
Drobná americká herečka se narodila v New Jersey a vystudovala Marymount Manhattan College. Za své sólové komické vystoupení The Miss Education of Jenna Bush získala ocenění divadelních kritiků. V televizi se objevila v seriálech Kancl, True Blood: Pravá krev nebo Dirty Sexy Money.

Amy Farrah Fowlerová 
Amy a Sheldon se setkali prostřednictvím internetové seznamky, kde Howard a Raj – ve snaze najít mu přítelkyni – vytvořili Sheldonův falešný profil. Amy je neurobioložka a Sheldonovi se dost podobá. Jen se lépe orientuje v mezilidských vztazích. Přinejmenším o ně projevuje podstatně větší zájem. Je sice dívka, ale rozhodně to není Sheldonova dívka. Přinejmenším do té doby, než vyrazí na rande s majitelem komiksového obchodu Stuartem.
Mayim Bialiková
Mayim mohou čeští diváci znát z rodinného sitcomu Kvítko, kde ztvárnila titulní roli. Po skončení seriálu se věnovala studiu na univerzitě UCLA v oborech neurověda a židovská a hebrejská studia. V roce 2005 studium přerušila, aby se vrátila k herecké kariéře. V roce 2008 získala z neurovědy doktorát. Její předkové pocházejí z Polska, Maďarska a Československa. S manželem vychovává dva syny.